Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Vleresim i prones

Po kërkoni një ekspert për vlerësimin e pasurive të paluajtshme? Ne kemi 21,260 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,708 profesionistë të regjistruar
87,691 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Vleresim i prones

Keni nevojë për një shërbim të vlerësimit të pasurive të paluajtshme? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në fushën e pasurive të paluajtshme, përgatitjen e fotodokumentacionit të gjendjes aktuale dhe përgatitjen e një opinioni eksperti. Çmimi i vlerësimit të vlerës së pasurisë së paluajtshme zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: tarifat administrative, konsultimet, përgatitja e një opinioni eksperti në disa kopje, të ofruara nga një nga mbikëqyrësit tanë të ndërtimit të 21,260 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,708 profesionistë të regjistruar
87,691 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini

Gjykimi i ekspertëve të pasurive të paluajtshme Vlerësimi dhe çmimi Nëse jeni duke blerë një shtëpi ose për të shlyer një hipotekë, vlerësimi është një hap i rëndësishëm në këtë proces. Lexoni më shumë dhe mësoni më shumë për atë që përfshin vlerësimin pasi funksionon sa kushton dhe çfarë duhet të bëhet pasi të keni rezultate. Cili është vlerësimi? Vlerësimi është vlera e parashikuar e shtëpisë të caktuar nga pengesa për pasuri të paluajtshme dhe krahasimin e saj me shtëpitë e shitura kohët e fundit rreth asaj që vlera mund të vlerësohet. Para se të përfundoni procesin e blerjes, shitjes ose rifinancimit të shtëpisë, është e nevojshme të filloni vlerësimin e shtëpisë nga e cila më e zakonshme është vlerësimi që është një vlerësim i vlerës së shtëpisë në fjalë. Gjetjet e vlerësimit përcaktojnë shumën që kreditori hipotekor merr hua për pronën. Në transaksionin e blerjes mbron rishikimin e blerësit para pagesës më shumë se vlera e shtëpisë. Kur blejnë dhe refinancing pengon ofruesin e kredisë për të siguruar pronarin e shtëpisë më shumë para se vlera e saj. Vlerësimi i pasurive të paluajtshme dhe inspektimi në shtëpi Megjithëse të dy janë bërë para se të blejnë një shtëpi, disa dallime midis vlerësimit dhe inspektimit duhet të kuptohen. Për një prej tyre kërkon një vlerësim të ofruesit të kredisë për shtëpinë, ndërsa inspektimi i shtëpisë rekomandohet, por jo i detyrueshëm. Për këtë arsye, ju jeni përgjegjës për të gjetur inspektorin e shtëpisë dhe kontrollin e caktimit. Ndërkohë, kreditori planifikon vlerësimin tuaj për ju. Një ndryshim tjetër midis këtyre dy akteve është qëllimi i tyre. Vlerësimi përcakton çmimin e shtëpisë ndërsa inspektimi vlerëson statusin e tij. Si rezultat, proceset e tyre janë të ndryshme. Thjesht, inspektimi në shtëpi do të përqëndrohet më shumë në pjesët funksionale të shtëpisë dhe përdorimi i pajisjeve të posaçme do të gjejë probleme që nuk e shohin syrin e zhveshur. Vlerësimi lidhet me kontrollin e flokëve dhe përfshin kërkime për shtëpinë e ngjashme, të shitur kohët e fundit në këtë fushë. Këto shtëpi krahasohen. Kush e vlerëson shtëpinë? Shqyrtimet kryen një ekspert të licencuar të një pale të tretë që nuk ka lidhje me blerësin, shitësit ose kreditorët. Prandaj, të gjitha palët mund të jenë të sigurta se vlera e caktuar e tregut është e drejtë, e paanshme dhe pa ndonjë ndikim prej saj që mund të përfitojë prej saj. Kreditori zakonisht urdhëron vlerësimin, por huamarrësi është ai që zakonisht paguhet. Tarifa e vlerësimit është një shpenzim fillestar, i përfunduar që nuk është kthyer nëse ndonjë nga palët nuk do të jetë në shitje. Sa është vlerësimi i shtëpisë? Shumica e vlerësimeve kushtojnë rreth 100-200 euro për një apartament, dhe çmimet e vlerësimeve për shtëpinë po fillojnë rreth 300 euro. Megjithatë, kostoja e vlerësimit varet nga disa faktorë, duke përfshirë: - Madhësia e shtëpisë - Lloji i shtëpisë - Vendndodhja - Statusi i pasurive të patundshme - Sasi të punës dhe kohës së nevojshme Këta faktorë ndikojnë në kohën, përpjekjet dhe punën që lidhen me vlerësimin, i cili në fund të fundit ndikon në çmimin që huamarrësi paguan. Për shembull, një shtëpi ose pronë më e madhe me njësi të shumëfishta ka më shumë hapësirë ​​për të kaluar dhe vlerësuar. Nëse ka një shtëpi në një zonë të izoluar dhe asgjë rreth kësaj është, mund të ketë një vështirësi për të gjetur një shtëpi tjetër në këtë fushë me të cilën mund të krahasohet. Kjo mund të kërkojë kërkime më të thella dhe për këtë arsye më shumë kohë. Sa kohë është vlerësimi i shtëpisë? Procesi hap pas hapi Në përgjithësi, procesi i vlerësimit mund të marrë nga data e kontrollit në mesazhin e vlerësimit në një javë ose më shumë. Para se huadhënësi do të jetë në gjendje të urdhërojë një pasuri të re të re, ju duhet të dorëzoni një ofertë, le të marrë dhe të nënshkruani kontratën e blerjes. Pastaj procesi i vlerësimit mund të fillojë. 1. Kreditori juaj do të urdhërojë vlerësimin Ky proces fillon duke urdhëruar një vlerësim. Pas urdhërimit të gjykimit mund të vijë një ekspert për inspektimin e shtëpisë. 2. Vizitoni ekspertin Në varësi të llojit të kredisë që merrni, eksperti do të kontrollojë pjesë të caktuara të shtëpisë. Do të shfletojë shtëpinë për të vlerësuar pronat e tij për të gjetur nëse ngrohja dhe energjia elektrike punojnë si duhet dhe nuk kanë çështje të sigurisë. Disa kredi mund të kenë kritere më specifike të vlerësimit se të tjerët. Shumë nga problemet që gjenden gjatë vlerësimit duhet të zgjidhen para se të lëvizë blerësi. Këtu do të përmenden disa kritere vlerësimi për kredi të ndryshme. 3. Eksperti krijon një mesazh Kur një ekspert plotëson kontrollin, faktorët që do ta ndihmojnë atë të konstatojë vlerën e drejtë të tregut të shtëpisë. Krijon një mesazh që duhet të përmbajë një përshkrim të hollësishëm të pronës, duke përfshirë gjendjen e tij dhe karakteristikat themelore dhe unike. Ky raport mund të përmbajë gjithashtu të dhëna të përgjithshme të tregut dhe vendosjen e shtëpive, pasuri të tjera të paluajtshme të përdorura për krahasim, mbështetjen e informacionit për gjetjet e ekspertëve dhe vlerësimin përfundimtar. Ju do të merrni një kopje të mesazhit për nevojën tuaj. Nëse prona vlerësohet në ose mbi çmimin e blerjes, kredia përpunohet në mënyrë konvencionale. Nëse prona vlerësohet më e ulët se çmimi i blerjes së rënë dakord, do të duhet të ndërmarrë hapa të mëtejshëm sepse kreditori nuk mund të marrë hua më shumë para si vlera e shtëpisë. Ju mund të mësoni për atë që mund të bëni për të parë këtë artikull. 4. Kushtet e kredisë suaj janë të mbyllura Pas vlerësimit dhe përcaktimit zyrtar të çmimit të blerjes (vazhdim ose në procesin e ri-negociatave) kreditori do të lidhë kushtet për huanë. Ju do të merrni informacionin përfundimtar që përshkruan përbërjen tuaj të depozitave dhe kostot përfundimtare, si dhe kushtet tuaja të hipotekës dhe përfundimisht mbyllni marrëveshjen e kredisë. Nëse të gjitha tingëllon si shumë probleme, mund të ketë një mënyrë për të anashkaluar plotësisht këtë proces, por nuk ndodh shpesh. Në disa raste të rralla, është e mundur të kaloni procesin e vlerësimit dhe të përdorni përjashtim. Duhet të theksohet se në sajë të covid-19 ka një fleksibilitet të mëtejshëm së bashku me masat e sigurisë. Pas asaj kohe është mendimi i zbatueshëm i ekspertëve? Opinioni i brendshëm zakonisht është i zbatueshëm për 3 muaj. Nëse nuk e shisni shtëpinë tuaj në këtë kohë ju do të duhet të bëni një vlerësim tjetër. Disa njerëz mund të marrin zgjerimin e vlefshmërisë, por vetëm në rrethana të caktuara dhe vetëm nëse ata kanë të drejtë për të. Vlerësimi ka një jetë të shkurtër sepse ndryshojnë kushtet e tregut. Shitjet në shtëpi pranverë 6 muaj mund të jenë në mënyrë drastike të ndryshme nga shitjet në muajt e fundit, veçanërisht nëse tregu i pasurive të paluajtshme është i paqëndrueshëm. Cilat janë ata që kërkojnë ekspertë? Lista e vlerësimit në shtëpi Roli i një vlerësuesi është të caktojë pasuri të paluajtshme në një vlerë të drejtë të drejtë. Për ta bërë këtë, ai duhet të kërkojë gjëra të caktuara që mund të ndikojnë në çmimin ose për vendimin e kreditorit për t'ju huazuar para në shtëpi. Kjo perfshin: - Siguria - Integriteti strukturor i shtëpisë - Statusi i shtëpisë - Rindërtimi ose rinovimi - Mangësi të dukshme - Çdo kusht i vendosur nga huadhënësi Ekspertët mund të urdhërojnë çdo kontroll që konsiderohen të nevojshme, të tilla si kontrolli i çatisë, dëmtuesit ose uji nëse ka indikacione të problemeve të mundshme. Nëse ndonjë kusht që nuk korrespondon me kërkesat e huadhënësit do të gjenden në vlerësimin ose inspektimin, ata do të duhet të riparohen për transaksionin. Jashtë listës së kontrollit Këtu janë disa gjëra që një ekspert më i lehtë në pjesën e jashtme të shtëpisë: - Sipërfaqja totale ose blerja e pronës suaj - Shteti i çatisë dhe themeleve - shteti i oxhakut - Statusi dhe lloji i sipërfaqes së rrugës me rrugë - litarët - Cilësia e rregullimit të terrenit - gjendja e pishinës nëse është pjesë - Lloji i garazhit - Integriteti strukturor i shtëpisë Lista e Kontrollit të Brendshëm Në inspektimin e pjesëve të brendshme të shtëpisë është e nevojshme të kuptojmë se eksperti i obrcets këto gjëra: - Madhësia e zonës së jetesës - Numri i banjove dhe dhomave - Sistemi i funksionimit të HVAC - Lloji i bodrumit, bodrum - Pajisje të ndërtuara - të çojë ose të shkumës - Cilësia e shpërndarjes elektrike dhe tubave të ujit - Materialet dhe kushtet për muret, dyshemetë dhe dritaret - Dëshmi të mundshme të milingonave ose dëmtuesve - Karakteristikat efikase të energjisë - Mirëmbajtja e përgjithshme e shtëpisë - Përmirësime të përhershme Mbani në mend se eksperti nuk do të marrë parasysh artikujt e luajtshëm në vlerësimin tuaj. E gjithë kjo nuk është e bashkangjitur konsiderohet si një pronë personale që ju mund të merrni me ju kur jeni duke lëvizur. Nuk e konsideron atë pjesë të pronës. Ka edhe disa dhoma që mund të përjashtojnë ekspertin nga matja e hapësirës së jetesës ose numri i dhomave. Për shembull, bodrumet dhe garazhet zakonisht nuk përfshihen në shtëpi dhe në dhomë dhe dhoma duhet të ketë një kabinet dhe dritare për t'u konsideruar si një dhomë. Nëse planifikoni një hua, duhet të plotësoni shumë rregullime para mbylljes. Ajo ka një ndikim në blerësin dhe shitësin, sepse procesi i kredisë në shtëpi nuk mund të përparojë plotësisht derisa të përfundojnë disa pajisje. Le të tregojmë se çfarë mund të përfshijë gjithçka: - Bordet e dyshemeve të ekspozuara dhe kunjat e murit duhet të sigurohen - ngjyrat e lëkurës, sidomos ngjyra të bazuara në plumb, duhet të skrapohen dhe Nanovë pikturuar - Dëmtimi i ujit duhet të zgjidhet, duke përfshirë çdo problem me furnizimin me ujë, çati ose bazat që kanë shkaktuar dëme - Hapjet në çati ose pllaka duhet të riparohen - Dëmtimi në rrugë me pemë ose trotuar duhet të kompletohet - Outlet deri në 10 metra nga burimi i ujit që ka vetëm një prizë konvencionale me dy spikes - Një prizë e bazuar ose fole gfi duhet të instalohet për banjo, kuzhinë, garazh dhe kudo jashtë ku keni nevojë për një prizë elektrike. Si dhe vlerësimet e ekspertëve, inspektimet e brendshme kanë standardet e tyre të kushteve të pranueshme të brendshme. Përveç kërkesave standarde për vlerësimin e kontingjentit të kredisë, vlerësimi i brendshëm do të kërkojë: - ujë të pijshëm të pastër, ngrohës uji dhe kanalizime - Elektrike, ngrohje dhe ajër të kondicionuar - izolim i zërit - një bazë e shëndetshme - Kontrolli i milingonave dhe dëmtuesve - Hapësira të përshtatshme të jetesës duke përfshirë dhomat e gjumit, dhomen e ndjenjes dhe kuzhinë Vlerësimi në shtëpi duhet të kryejë një ekspert të certifikuar. Si të përgatitet për vlerësim Përveç kontrollit të gjendjes së jashtme dhe të brendshme të shtëpisë, eksperti do të kërkojë si dhe do të kërkojë riparim. Këtu janë një numër fushash që duhet të konsiderohen para se vlerësimi: - Kontrolloni hapjen elektrike të garazhit dhe sigurohuni që të funksionojë - Sigurohuni që railings në shkallët - Siguroni derën e katit të dytë - Sigurohuni që railings në të gjitha vendet e ngritur - Sigurohuni që të gjitha programet ndihmëse të funksionojnë dhe të sigurohen - Sigurimi i ujit, energjisë elektrike dhe ajrit të kondicionuar - Zgjidh çdo problem instalimi, rrjedhje të çatisë ose spote - Kontrolloni çarje në mure, tavan ose themele - Kontrolloni depërtimin e ujit përmes bazave - Sigurohuni që kulmi juaj i shëndetshëm dhe të mbetet së paku 3 vjet të jetës ekonomike Megjithatë, kjo nuk është një listë e plotë e riparimeve që do të jenë të nevojshme për të zgjidhur nga vlerësimet në shtëpi. Megjithatë, është një listë e problemeve më të zakonshme që mund të lindin para ose gjatë inspektimit. Duke u marrë me ndonjë riparim ose rinovim para se të siguroheni që ju do të hapni rrugën për procesin e qetë të blerjes së shtëpive dhe gjithashtu mund të jetë për një vlerë më të lartë. Shfaqja e shtëpisë tuaj Frenimi mund të ndikojë në vlerën e shtëpisë, kështu që merr parasysh në vlerësimin. Në fakt, pamja e përgjithshme e shtëpisë tuaj mund të ndikojë në vlerën që rezulton. Shtëpia që duket sikur është kujdesur mirë për të, mund të ketë një ndikim pozitiv në një opinion të ekspertëve mbi gjendjen e shtëpisë. Nëse pamja e shtëpisë vepron në mënyrë të këndshme, ai ndjehet i qetë ose ka ndonjë emocion tjetër pozitiv, në të vërtetë mund të vendosë pa vetëdije një vlerë më të lartë. Nga ana tjetër, nëse paraqitja e shtëpisë është e dekurajuar ose ka ftohtë, mund ta vlerësojë më poshtë. Për të shmangur këtë, ndiqni këto këshilla për të përmirësuar shtëpinë tuaj: - Nëse doni të krijoni një pamje të pastër dhe të sigurt, lëvizni lëndinë, prerë shkurre, luajnë gjeth ose merrni trotuarin - Lini lule të reja, vendosni mulch të ri dhe rregulloni ngjyrën në natyrë për të përmirësuar shpejt pjesën e jashtme - të dorëzojë elementët e butë të brendshëm duke përdorur batanije ose jastëkë prej pelushi që japin një ndjenjë të rehati Merrni pastrim të përgjithshëm. Megjithëse nuk ndryshon matjen fizike të shtëpisë, mund të arrini në dhomën optikisht më të madhe dhe më të përdorshme. Zëvendësoni pajisje të tilla si mbathje të trajtuar dhe trajton dyer për të ofruar më shumë shkëlqim. Vendosni termostatin në një temperaturë të këndshme për të rritur komoditetin dhe për të imagjinuar se si punimet e ngrohjes ose ftohjes. Eliminoni çdo erë të pakëndshme duke përfshirë mbeturinat, objektet në frigorifer, gatim, lavanderi të pista ose kafshët shtëpiake. Familje e pastër dhe sigurohuni që eksperti do të shohë gjithçka në dritën më të mirë. Kuptimi i vlerave Vlerësimi mund të arrijë ose të prishë procesin e shitjes. Mund t'ju zhvendosë në hapin tjetër në procesin e blerjes së një shtëpie ose të ktheheni në tryezën e negociatave. Lexoni më shumë dhe mësoni se çfarë do të thotë kur të merrni një mendim me një vlerë tjetër nga sa prisni dhe çfarë të bëni. Çfarë ndodh kur vlerësimi është më i lartë se sa pritej? Kur vlerësimi është më i lartë se sa pritej, është shumë e dobishme për blerësin, sepse ajo merr shumë përfitime dhe do të ketë më shumë barazi. Për shembull, nëse blerësi dhe shitësi bien dakord për një çmim të caktuar të blerjes dhe vlerësimi është vendosur më lart, blerësit vazhdojnë të blejnë pronën për çmimin origjinal të rënë dakord dhe automatikisht fitojnë për vlerën e mbetur të shtëpisë. Dhe ndërsa kreditori do të sigurojë një hua me vlerën maksimale të shtëpisë ose në një vlerë më të vogël, procesi mund të vazhdojë të përfundojë. Shitësi nuk do të informohet nëse çmimi i shtëpisë do të jetë më i lartë se çmimi që dëshironi. Kjo nuk mund të përpiqet të kërkojë më shumë para (e cila do të ishte në kundërshtim me kontratën e blerjes) ose të tërhiqet nga marrëveshja për të shitur një shtëpi më vonë. Shitësi do të dijë vetëm rezultatin e aktgjykimit vetëm nëse është më i ulët se sa pritej, sepse mund të ndikojë në shitjen e shtëpisë. Çfarë ndodh nëse vlerësimi është më poshtë? Vlerësimi i ulët mund të parandalojë që kredia të ecë përpara, ose mund të ngadalësojë procesin sepse kreditori nuk mund të marrë hua më shumë para si vlera e pasurive të paluajtshme. Kjo mund të shkaktojë një problem nëse ndonjë nga palët e interesuara mbështetet në financimin e hipotekës. Nëse vlerësimi është më poshtë, ende mos merrni panik. Ju mund të keni disa mundësi të ndryshme për ju për të blerë, shitur ose refinance. Ti mund ta besh kete: Nëse jeni duke blerë një shtëpi, ju mund të përpiqeni të negocioni me shitësit për reduktimin e çmimit në një vlerë të parashikuar ose përafërsisht. Si blerës ju mund të paguani diferencën midis çmimit të çmimit dhe shitjes nga xhepi juaj. Nëse jeni blerës, mund të vendosni të tërhiqeni nga marrëveshja dhe t'i kushtoni vëmendje shtëpisë në rast të një rënie të çmimit. Pronari mund të ketë probleme me shitjen e një shtëpie me një çmim më të lartë, të tilla si një vlerë e parashikuar, mund të prerë ose të kthehet tek ju dhe përsëri. Nëse jeni tregtar, ju mund të dorëzoni një kundërshtim për të dhënë ose pajtoheni me blerësin për të kërkuar një vlerësim të dytë dhe shpresë për të mirë. Nëse ushtroni rifinancimin e parave të gatshme, mund të jeni në gjendje të zvogëloni kreditë dhe të përdorni më pak para. Pse vlerësimi mund të jetë më i ulët se sa pritej? Mund të tregojë se shtëpia në të vërtetë nuk ia vlen atë që shitësi po kërkon. Ka arsye të tjera pse vlerësimi mund të jetë i ulët: - shtet i keq ose i vjetëruar - Ekspert i papërvojë - Rinovimet në shtëpi që nuk kanë sjellë sa më shumë vlerë si mendim fillimisht - pritjet joreale të shitësit ose agjentit të pasurive të paluajtshme Njerëzit ndonjëherë bëjnë rindërtimin e shtëpisë ata mendojnë për rritjen e vlerës së shtëpisë së tyre. Megjithatë, ka disa përmirësime që ato shtojnë vlerën dhe disa nr. Pishina është një shembull i shkëlqyer. Eksperti e krahason shtëpinë tuaj me shtëpi të tjera të ngjashme përreth; Nëse shtëpia juaj është vetëm një shtëpi e thjeshtë me tre dhoma gjumi me një pishinë të re për të mos krahasuar atë. Kjo do të thotë se pishina në të vërtetë nuk shton në shtëpinë tuaj. Në raste të tjera, pishina mund të bëjë të vështirë për të shitur shtëpinë tuaj ose për të zvogëluar vlerën e saj, sepse blerësi potencial e konsideron atë në vend të një luks. Disa njerëz nuk duan të humbin kohë dhe para për pishinën e duhur të drejtimit dhe mirëmbajtjes. Hapat e ardhshëm pas ekzaminimit Pas përfundimit të mendimit të ekspertëve, prona i është caktuar një vlerë monetare bazuar në gjetjet nga inspektimi dhe të dhënat e krahasueshme në zonën tuaj dhe pastaj i dërgon gjetjet e tij në kreditorin e hipotekës. Shuma juaj e kredisë do të bazohet në çmimin që eksperti do të caktojë pasuri të patundshme. Kjo është e pafavorshme për shitësin nëse shtëpia ka një çmim më të lartë sepse vlerësimi i shtëpisë së ulët do të ndikojë në shanset e saj për të shitur pasuri të paluajtshme me çmimin që dëshironi. Megjithatë, nëse shtëpia është vlerësuar në ose mbi çmimin e kërkuar, kredia do të ofrohet dhe ju do të jeni në gjendje të filloni me shkarkimin. Mendimet e ekspertëve janë një pjesë e rëndësishme e çdo transaksioni të pasurive të paluajtshme për blerësit, si shitësit dhe kreditorët. Nëse jeni duke blerë një shtëpi të re, ju jeni duke shitur pronën ose paguani një kredi hipotekare, mund të jetë e mençur të njiheni me atë që mund të përmbajë procesin tuaj të vlerësimit tuaj për të qenë aq i gatshëm për hapa të mëtejshëm.