Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Trotuar prej guri

Jeni ne kerkim te nje gurgdhendese per shtrimin e gurit? Ne kemi 23,904 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,729 profesionistë të regjistruar
87,726 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Trotuar prej guri

Keni nevojë për shërbim në fushën e shtrimit të gurit? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në projektimin dhe prodhimin e shtrimit me gurë, riparimin dhe mbushjen e pjesëve që mungojnë. Çmimi i dyshemesë prej guri zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: konsultime dhe riparime të ofruara nga një nga dyshemetë tona 23,904 në kategorinë e dhënë.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,729 profesionistë të regjistruar
87,726 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Dysheme guri natyrore Ndër materialet e dyshemesë nuk është më elegante dhe luksoze sesa një gur natyror. Termi "guri natyror" i referohet gurëve që rrjedhin nga natyra që janë në kontrast me produkte guri sintetike ose artificialisht të prodhuara. Midis gurëve normalë natyrorë të përdorur për dysheme përfshijnë propozoj, mermer, gur gëlqeror, travertin, granit dhe gur ranor - secili prej tyre ka prona pak të ndryshme, dhe vlen edhe për dyshemetë e bëra. Është e rëndësishme të kuptoni vetitë e çdo lloji të pllakave prej guri që planifikoni të notoni për të parë nëse është i përshtatshëm për një vend të caktuar. Disa faktorë të përgjithshëm duhet të merren parasysh kur bleni pllaka nga një gur natyror. Vlerësimi i absorbimit Ajo i referohet asaj që është e dhënë poroze. Sa më shumë, guri më i prirur për diktim. Guri absorbues mund të jetë gjithashtu i ndjeshëm për të shkatërruar dëmin nëse i nënshtrohet acar. Gurët natyrale janë shumë të ndryshme me shpejtësinë e saj dhe aftësinë e absorbimit, gur ranor është më negativ dhe granit më të papërshkueshëm për thithjen e ujit. Niveli i absorbimit është një nga gjërat që duhet të kujtojmë kur zgjedhim shtrimin nga guri natyror. Guri natyror me thithjen më të madhe dhe pllaka të bëra prej tij nuk duhet të përdoret në ndonjë mjedis të lagësht. Megjithatë, ato përgjithësisht konsiderohen të përshtatshme për përdorim të brendshëm. Absorbimi i mesëm ka më pak aftësi për absorbim, prandaj janë më të ekspozuar ndaj ndikimit të lëngjeve dhe kërkojnë më shumë vëmendje për mirëmbajtjen. Ato janë të përshtatshme për përdorim të brendshëm, por edhe për përdorim të jashtëm me operacion të ulët dhe të moderuar. Materialet e papërshkueshme janë rezistente ndaj thithjes së lëngjeve dhe prandaj ata do të jenë më të lehtë për tu ruajtur. Ata shpesh përdoren në hapësirat komerciale. Gur ranor është në përgjithësi materiali më poroz nga një gur natyror. Travertine, gur gëlqeror dhe propozim kanë absorbueshmëri të mesme, ndërsa graniti është relativisht i papërshkueshëm nga uji. Materialet e lëmuara gjithashtu thithin më pak ujë se sa të çarë. Disa tregtarë përdorin sistemin e klasifikimit për të vlerësuar cilësinë e materialit. Kjo mund të lidhet me madhësinë, formën dhe trashësinë e pllakës, si dhe gjendjen e sipërfaqes së saj. Shumica e sistemeve të klasifikimit kanë tre nivele të cilësisë: Hapi 1 i referohet materialeve me cilësi të lartë dhe uniforme. Faza 2 përbëhet nga materiale me gabime më të vogla të tilla si patate të skuqura, gërvishtjet ose sipërfaqet e parregullta. Materialet e klasës 3 kanë gabime të mëdha në madhësi, formë, sipërfaqe ose chaps, për shkak të asaj që janë të përshtatshme vetëm si thekse ose në disa aplikacione dekorative të fshira. Koeficienti i Trenia. Ajo jep atë që është e rrëshqitshme janë materiale të ndryshme. Sa më i lartë koeficienti, më i sigurt do të trotuar. Ky faktor është veçanërisht i rëndësishëm në mjedise të lagështa si banjo dhe kuzhinë, si dhe në hapësirat komerciale me funksionim të lartë. Disa materiale natyrore underfloor janë më të përshtatshme për përdorim të jashtëm se të tjerët. Shumë nga faktorët e mësipërm do të përcaktojnë nëse materiali duhet të përdoret në mjedise të pavarura. Asfaltimi i materialit absorbues do të jetë i ekspozuar ndaj njollosur me pluhur dhe shi, si dhe plasaritje kur ngrihet dhe shtrihet. Gurët me koeficientët e ulët të fërkimit do të jenë gjithashtu një rrezik për të rrëshqitur gjatë shiut dhe sajë me motor. Materialet e gurit natyrorë formohen nën tokë dhe shpesh përmbajnë elemente të ndryshme. Ndonjëherë hekuri është i pranishëm në këto materiale që mund të jenë dukshëm të kuqe ose hije qelibare në sipërfaqen e gurit. Problemi në mjedisin e jashtëm është se këto këngë hekuri mund të oksidohen, që do të thotë se trotuari do të duket si i ndryshkur. Kjo mund të shkaktojë që një trotuar i tërë të gjenerohet me kohë. Përfitimet e përdorimit të dyshemeve natyrore të gurit Ka shumë arsye estetike dhe praktike pse katet mund të jenë një zgjedhje e mirë. Çdo pjesë e gurit është një krijim unik i tokës, duke e bërë çdo kërkesë të katit unik. Çdo kat në të cilën përdoret mund të dallohet nga të tjerët. Vetitë e gurit që vijnë nga malet mund të japin një hapësirë ​​të drejtpërdrejtë dhe lidhje të përjetshme me botën natyrore. Materialet e ndërtimit artificial të tilla si aftësia nuk kanë. Pllakat e gurit janë pjesë të natyrshme, pa unixering dhe ekologjike. Blerja e gurëve që janë nxjerrë në nivel lokal mund të zvogëlojnë ndikimin mjedisor në mjedis. Disavantazhet e përdorimit të dyshemeve nga guri natyror Me përjashtim të granit dhe propozoj, ka një gur natyral të mjaftueshëm poroz dhe për të mbrojtur sipërfaqet e shtrimit rregullisht për t'u trajtuar nga përgatitja e impregnimit. Disa materiale të lëmuara si mermeri mund të gërvishten lehtë. Gurë të tjerë janë shumë të brishtë dhe copëzohen lehtë. Kur blejnë materiale dysheme nga një gur natyror, është e rëndësishme të bëni një studim dhe të kuptoni vetitë e materialit që po blini. Zbuloni nëse është i përshtatshëm për vendin tuaj të veçantë që ju nevojitet për të mbuluar dhe sa mirëmbajtje do të kërkojë. Para se të bëni blerjen, pyesni tregtarin tuaj dhe të eksploroni gurin tërësisht. Guri natyror është zgjidhja më e mirë e pronarëve të shtëpive që duan të përmirësojnë katet e tyre dhe të rrisin vlerën e pasurive tuaja të patundshme. Në përzgjedhjen, preferencat e brendshme, kostoja dhe përdorimi i parashikuar duhet të merren parasysh. Sa i përket sa më sipër, ka pesë opsione më të mira për dysheme guri natyrore. 1. Mermer. Ndërsa mbreti i kateve nga një gur natyral është zgjidhja më e mirë për pronarët e shtëpive që kërkojnë klasike dhe elegancë. Është një material i shtrenjtë në dysheme, por shfaqja e dyshemeve mermeri të lëmuar, sidomos varieteteve të kremës, definitivisht është me vlerë një investim. Pronarët e shtëpive që instalojnë dysheme mermeri duhet të jenë të përgatitur për mirëmbajtje, si dhe mirëmbajtjen e çdo lloji tjetër të gurit natyror. Për fat të mirë, në sajë të disponueshmërisë së sigurt dhe të përshtatshme për sipërfaqet e tilla sipërfaqe të tilla. Grani i dytë. Ky lloj i gurit përdoret shpesh në pllaka të punës në kuzhinë dhe banjo, por gjithashtu është shumë e rekomanduar si një material kat në zonat e banuara ku pritet operacioni intensiv. Granit është më i rëndë dhe më rezistent se mermer. Gjithashtu është më pak poroz, që do të thotë se nuk është e tillë e prirur për të ngjyrosur. Ndërsa ngjyrat më tërheqëse të mermerit janë më të lehta, graniti duket më i mirë me tonet e errëta, sidomos me venat e kuqe dhe të gjelbra. 3. gur ranor. Ndërtuesit në Romën e Vjetër përdorën gur ranor kryesisht për aplikime të brendshme dekorative. Kur e përdorën atë si një masë në dysheme, zakonisht ishte për një hapësira të ndezur që nuk ishin shumë të ngarkuara duke ecur. Gur ranor është një gur i butë që kërkon kujdes dhe mirëmbajtje edhe më të madhe si mermer. Sa i përket paraqitjes së tij, është ideale për shtëpitë me Jugperëndim dhe me arkitekturën koloniale spanjolle. 4. Guri i pllakave. Në të kaluarën përdoret kryesisht për dysheme të jashtme të tilla si mjedisi i pishinave, sunspaces dhe shtigje kopsht. Tani që një paraqitje e thjeshtë u bë e njohur në aspektin e dekorimit të brendshëm, gjithnjë e më shumë pronarë të shtëpive zgjedhin një gur tjegull në kuzhinë, dhoma gjumi në dhomën e ndenjes. Një nga avantazhet estetike të gurit tjegull është se ajo është në dispozicion në forma asimetrike, që do të thotë se mund të organizohet në stilin e mozaikut dhe të krijojë sipërfaqe të angazhuara të dyshemeve. Guri i pllakave duket më i mirë me një pamje të natyrshme dhe të pandërprerë. Është e lehtë për të ruajtur dhe përgjithësisht të përballueshme. 5. Gur gëlqeror. Ndërtuesit e Piramidës egjiptiane përdorën gëlqerorë për të mbuluar veprat e tyre të mrekullueshme. Megjithatë, ata nuk e dinin sealant, ata ishin në dispozicion deri në mijëra vjet më vonë, duke rezultuar në dëm të madh dhe erozion. Gur gëlqeror është shumë i qëndrueshëm, por gjithashtu shumë poroz, që do të thotë se pronarët e shtëpisë duhet të jenë të përgatitur për pastrim të shpeshtë dhe nënshkrimin e pllakave të dyshemesë. Disa variante më të lehta gëlqerore duken shumë si mermer. Për të mësuar më shumë se si të pastroni katet nga graniti dhe nga guri natyror dhe nëse sipërfaqet e tilla janë të kënaqshme dhe veçanërisht të përshtatshme për banesën tuaj, ose në mjedisin në të cilin jeni duke adresuar biznesin e tanishëm ose të jashtëm, Merret me prodhimin e shtrimit të gurit nga gurët natyrorë dhe kontrolloni për të gjitha opsionet e disponueshme dhe alternativat e mundshme.