Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Skela

Jeni duke kërkuar për një skelë skele? Ne kemi 23,275 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,729 profesionistë të regjistruar
87,726 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Skela

Keni nevojë për një shërbim të skelave? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në marrjen me qira, transportin dhe prodhimin e skelave. Çmimi i strukturave të skelave metalike zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion rreth shërbimeve: veglat e ndërtimit të skelave, leja e dhënë nga një prej ekspertëve tanë 23,275 në kategori.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,729 profesionistë të regjistruar
87,726 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Siguria esenciale në skela Rënia është një nga shkaqet kryesore të vdekjeve në ndërtesa dhe çdo vit përfaqëson më shumë se 40% të të gjitha aksidenteve fatale në ndërtesa. Një përqindje e lartë e këtyre aksidenteve fatale i atribuohet rënies dhe aksidenteve që lidhen me skelën. Ndërtimi i punëtorëve që punojnë në skela janë të ekspozuara ndaj një numri rreziqesh, rreziku më i madh i rënies. Siguria e skelës lidhet me shumë faktorë të tillë si skela, niveli i trajnimit të njerëzve që punojnë për skela dhe futur masat e sigurisë. Kjo do të thotë disa gjëra, një prej tyre është se skela duhet të ndërtojë ekspertë nën mbikëqyrjen e një personi të kualifikuar dhe se skela kontrollohet dhe verifikohet në aspektin e përdorimit të sigurt. Është gjithashtu e rëndësishme që të gjithë ata që do të punojnë për skela ka marrë pajisje relevante të sigurisë dhe mbrojtëse dhe është trajnuar mirë në praktikat më të mira të sigurisë në botë në skela. Nuk është e mundur të mbulohen të gjitha standardet që lidhen me skela, por ky artikull ofron këshilla të përgjithshme të sigurisë në lidhje me punën për skelën në vende të ndryshme të ndërtimit. Është thelbësore që të gjithë ata që punojnë për skelat janë trajnuar nga një person i kualifikuar. Ky trajnim duhet të përmbajë udhëzime për identifikimin e rrezikut të goditjes elektrike, rrezikun potencial të rënies dhe rrezikut të objekteve në rënie dhe mënyrës së trajtimit të këtyre rreziqeve kur ato ndodhin. Është gjithashtu thelbësore që punëtorët të trajnohen në përdorimin e duhur të skelës, kapacitetit të ngarkesës dhe mënyrës së transportimit të materialeve të skelave. Para se dikush të bëhet në skelë, është e rëndësishme të sigurohet që skela është kontrolluar nga një person i kualifikuar për të parë nëse është ndërtuar mirë dhe duke përdorur skelën e saktë për terrenin. Profesioni i skelës duhet të jetë në gjendje të punojë me personelin e sigurisë lokale për të siguruar që të gjithë listën e kontrollit të përdorimit të skelës në vend të realizohet. Nëse keni një ndjenjë se përdorimi i skelës nuk është i sigurt, kontrolloni në mbikëqyrjen lokale ose ekspertin e sigurisë për të pasur besim. Sa herë që dikush punon nën skelën, për skela ose rreth tij, ndërtesa duhet të sigurojë që individët të kenë përkrenare dhe të gjitha pajisjet e tjera të nevojshme mbrojtëse. Këto përfshijnë çizme të forta, jo-shqip të punës dhe duke siguruar që çdo mjet i lirë të sigurohet në mënyrë të sigurt nga litar. Sigurohuni që të gjithë duhet të punojnë në skela, licencë. Punonjësit e ndërtimit të pakufizuar zakonisht nuk kanë sigurimin e nevojshëm për të punuar në vendet e ndërtimit dhe kompania e projektit do të ekspozojë rrezikun e legjislacionit në rastin e një rreziku fatal për ndërtimin. Punonjësit e uniteraturës gjithashtu ekspozojnë rrezikun e punëtorëve të tjerë dhe banorëve të ardhshëm të ndërtesës. Një nga bugs më të zakonshme që lidhen me ndërtimin dhe përdorimin e skelës në vendet e ndërtimit është të mos marrin parasysh llojet dhe madhësitë e ndryshme të ngarkesës që do të përdoren në faza të ndryshme të procesit të ndërtimit. Në disa raste, skela mund të largohet vetëm nga një numër i caktuar i personave dhe pajisjeve, të cilat mund të shkaktojnë probleme në rrugë kur nevojitet një ngarkesë më e madhe. Për shkak se është thelbësore që skela nuk është e mbushur plot, është e rëndësishme t'i kushtohet vëmendje e duhur skelave mjaft të qëndrueshme dhe të mëdha për t'iu përshtatur numrit të njerëzve dhe pajisjeve që do të nevojiten gjatë gjithë ndërtesës. Sigurohuni që skela të jetë e lidhur siç duhet në tokë ose të jetë e bashkangjitur mirë në mur të ndërtesës. Nëse nuk e bëni këtë, ka të ngjarë që skela të lirohet, e cila do të çojë në rënie, lëndime apo edhe vdekje. Ka disa sisteme të rezultateve dhe mbylljes në skelën tipike dhe është përgjegjësi e eprorit për të siguruar që të gjithë të përfshirë. Është e rëndësishme të sigurohet që çdo skelë mbi 10 metra ka një kangjella në të tre anët e devijuara nga ndërtesa. Edhe pse pala është kthyer në ndërtesë gjithashtu të hapur, është një rrezik i vogël, sepse kjo anë është pothuajse gjithmonë e lidhur me një ndërtesë ose është vendosur shumë afër saj. Handrails janë një pjesë e rëndësishme e çdo skela, por nuk zëvendësojnë pajisjet e sigurisë ose pajisjet mbrojtëse; Prandaj, mbikqyrësi dhe hekurudhat e bashkangjitura duhet të sigurojnë që të gjithë ata që punojnë në skelën nën të ose rreth tij ishin gjithmonë të mbrojtura mirë. Pavarësisht nëse skela përdoret ose jo për aq kohë sa është në pronësi të kompanisë ndërtimore është detyrë e pronarëve ose pronarëve për të siguruar që ajo të shërbehet dhe mirëmbahet siç duhet. Duhet të kryhen kontrolle të rregullta për përcaktimin e ndryshkut, dëmtimit dhe problemeve me integritetin e strukturës. Sigurohuni që të gjitha skelat janë në gjendje të mirë dhe se skela është në një gjendje të përdorshme. Nëse nuk e bëni këtë, mund të shkaktojë dëme fatale që mund të çojnë në aksidente fatale në ndërtesë. Është thelbësore që skela e saktë të përdoret në çdo projekt ndërtimi. Përdorimi i skelës së gabuar është mënyra më e shpejtë për të shkaktuar aksident. Për shembull, nëse jeni streaks në një terren të paqëndrueshëm ose të butë, nuk rekomandohet të përdorni skela të mbështetura. Këto lloje të skelave janë të destinuara vetëm për përdorim në terren të ngurtë dhe të qëndrueshëm. Lloji më i mirë i skelës për këtë lloj pune është një skelë e pezulluar që është pezulluar nga litarë nga maja e ndërtesës. Në fund të ndryshimit të punës, është e rëndësishme që kurrë të mos lini asgjë për të skelet. Megjithëse ka mjete dhe materiale që shpesh përdoren, është më mirë t'i hidhni ato nga skela dhe t'i ktheni ato kur duhet t'i bëni ato të qëndrojnë për skela. Çdo subjekt që do të qëndrojë për skela mund të dëmtojë përdoruesit e tjerë të skelave dhe të shkaktojë lëndime ose vdekje. Këto objekte gjithashtu përfaqësojnë rrezikun e rënies së objekteve, sepse një erë e fortë ose dridhje mund të shkaktojë derdhje dhe të bien nga skela, të cilat mund të shkaktojnë dëmtime të njerëzve nën ose rreth skelave. Nuk ka rëndësi se sa jeni duke filluar për një plan afatgjatë dhe ndërtimor, nuk ka asnjë ide të mirë për të mbingarkuar skelën mbi kufirin e ngarkesës së saj. Shumica e skelave përmbajnë informacionin e mallrave dhe lartësinë e tërhequr ose të shtypur në anën që ofron informacion në lidhje me numrin maksimal të personave, të cilët duhet të jenë në të njëjtën kohë në skelin, si dhe kapacitetin e saj të ngarkesës. Megjithëse skela zakonisht është e aftë të rrëmbehet më shumë se dyfishi i kapacitetit të vlerësimit, duhet të ketë një kufi ekzistues për të shmangur ngarkesën e tepruar të skelës dhe duke rrezikuar sigurinë e punëtorëve. Në rastet kur punonjësi nuk mund të shkojë në vendin ku duhet të bëhet puna, duhet të mbikëqyret në mënyrë që të ngrihet skela. Nuk ka ide të mirë për të rritur lartësinë e punës duke përdorur kutitë, kova, shkallët ose shëtitjet. Kjo ekspozon një punëtor të rrezikut të rëndë, veçanërisht nëse kangjella nuk është aq e lartë sa vetë punëtori. Kangjella pritet të jetë më e lartë se niveli i punëtorit të ndërtimit Bedier për skela dhe qëllimi i kangjellit do të pengohet nëse përdoren lartësi të tjera. Nëse vetëm kontrolli i kufizuar tregon se skela është dëmtuar ose e papërshtatshme për përdorim, për shembull, kur mungojnë disa komponentë, është thyer nga kangjella e saj ose mbrojtëse, ata nuk arrijnë lartësinë e dëshiruar, skela nuk duhet të përdoret në kohën derisa gabimet të hiqen. Ju duhet menjëherë të tërheqni vëmendjen në vendin e ndërtimit në mënyrë që kompania lokale e skelave të kryejë riparimet përkatëse dhe të kontrollojë personin e tyre kompetent. Megjithëse teknikët dhe inxhinierët mund të përdoren për ndërtim, nuk është e përshtatshme të përpiqeni të riparoni skelën nëse nuk do ose një person që kryen riparimin, nuk keni trajnim përkatës. Gjatë motit të keq, skela mund të jetë jashtëzakonisht e rrëshqitshme dhe nuk duhet të përdoret. Shi, akulli, dëbora, balta dhe madje edhe kube të L. duhet të pastrohen tërësisht nga platformat më herët se çdokush hyn në skela. Ekziston gjithashtu një ide e mirë për të përdorur skela në mot të keq, për shembull kur bie shi, borë ose është një erë e fortë. Këto kushte të motit shkaktojnë skela është potencialisht e rrezikshme për të gjithë ata që do të punojnë në të dhe mund të çojnë në aksidente që mund të parandalohen. Skela do të thotë një pajisje ndërtimi që i ndihmon punëtorët të arrijnë në një projekt ndërtimi në qytete të larta. Prandaj, ka vende ku punëtorët duhet të ngjiten, dhe vende që vetëm mbështesin kornizën e pajisjes. Kornizat mbajtëse nuk janë të destinuara për ngjitje dhe duhet të jenë të kujdesshëm që të mos bëjnë kështu punëtorët. Skela janë railings dhe qasje në shkallët dhe platformat. Këto janë zona që ata duhet të përdorin punëtorët. Vendi juaj i ndërtimit është gjithashtu i sigurt si ju, por nëse përdorni skela, këto këshilla bazë do t'ju ndihmojnë të krijoni një hapësirë ​​pune të sigurt pa aksidente. Nëse jeni një skelë në përdorim për disa kohë, është mirë të lejoni të kontrolloni për një profesionist me përvojë. Dhe nëse filloni projektin tuaj dhe keni nevojë për një skelë për të siguruar gjithmonë nga shoqëria që merr seriozisht sigurinë e përpjekjes.