Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Shtrim parketi

Jeni duke kërkuar për shtrues për shtrimin e parketit? Ne kemi 26,811 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,708 profesionistë të regjistruar
87,691 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Shtrim parketi

Keni nevojë për një shërbim në fushën e shtrimit të parketeve? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për rilevimin, heqjen e dyshemesë origjinale, nivelimin e sipërfaqes, shtrimin e një dyshemeje të re. Çmimi i instalimit të një dyshemeje parketi zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shikoni më shumë informacion mbi shërbimet: nivelim, ngjitës, copë litari dhe kallëpe të ofruara nga një nga dyshemetë tona 26,811 në kategori.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,708 profesionistë të regjistruar
87,691 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Parket me rritje të shkurtër magjistar Parket është një klasik që sjell në çdo stil të brendshëm dhe luks. Megjithatë, vendosja e tyre nuk është aq e thjeshtë sa është në lloje të tjera të mbulesave në dysheme. Prandaj, ju duhet të preferoni ta lini atë nga një ekspert. Epo nëse guxoni dhe doni të vendosni parket vetë, ne sjellim disa pëlqime dhe truket që mund t'ju ndihmojnë. Llogarisni sa parket do t'ju duhet Gjëja e parë që duhet të dini para se shtresa e parketit është se sa keni nevojë për to. Ju e bëni plotësisht lehtë. Vetëm shumëfishoni gjatësinë e gjerësisë së dhomës dhe për të shtuar 10 deri në 20% të mbeturinave në varësi të madhësisë së dhomës (dhomat më të mëdha kërkojnë më pak mbeturina), numri i shkurtimeve të nevojshme dhe modeli që do të përdoret. Në fund të fundit të gjitha punët bruto Dyshemetë prej druri të çdo lloji duhet të konsiderohen deri në të gjitha punët e trashë (betoni, plasterboard, pllaka, sqarime, pikturë mur, etj). Në të njëjtën kohë ju duhet të mbikëqyrni ju për të papritur ndonjë gjë që mund të shkaktojë lagështi në dhomë para se të paraqesë vetë. Parket duhet të jetë i aklimatizuar Ekziston një faktor kyç që vendos nëse parketi përshtatet në dhomë apo jo. Ky faktor është sasia e lagështisë. Dy javë para instalimit të parketave, lagështia në dhomë duhet të jetë në rangun prej 40-6% dhe temperaturën prej të paktën 18-23 ° C. Dendet e lagështisë thjesht duke përdorur një hygrometer. Dru është një material higroskopik. Në kushte të lagura, ajo do të përhapet dhe të ulet përsëri pas tharjes, kështu që sezoni "lëvizja" e dyshemesë është e natyrshme dhe nuk mund të parandalohet. Termi "tolerancë e drurit" përdoret për të përshkruar ndryshimet në madhësinë dhe trashësinë e drurit që mund të ndodhë për shkak të lagështisë dhe ndryshimit të temperaturës. Toleranca normale është 3mm për metër. Për të shmangur faktin se parket do të jetë i prirur për lëvizjen dhe deformimin, parketi duhet të jetë i aklimatizuar. Dhe në një mënyrë të tillë që të paktën dy javë para vendosjes së planifikuar prej tyre nuk i humbasin ato në dhomën që dëshironi t'i kërkoni. Ju lënë parket për t'u përshtatur në klimën e dhomës. Ju përgatitni tërësisht sfondin Përgatitja e substratit është pjesa më e rëndësishme e shtresës së suksesshme të parketit. Parket kanë një prioritet të madh. Ata mund të pyesin pothuajse çdo gjë - betoni, llaç i thatë, masë vetë-leveling, kompensatë kat ose chipboard. Megjithatë, ata kurrë nuk duhet të vënë drejtpërdrejt në dysheme. Të gjitha substratet duhet të jenë strukturore të shëndetshme, të drejta dhe të thata, me lagështi substrate që nuk tejkalon 12%. Ata duhet të jenë të qëndrueshëm, të ngurta, të pastër, pa dëmtime ose pika të ujit, dhe nuk duhet të përmbajnë mbetje të vjetra ngjitëse. Si të vazhdoni në hedhjen? Ka disa modele popullore parquet - obligacion me tulla, shportë diagonale dhe qartë më të njohura është kocka e peshkut. Le të vendosni për çdo model, procedura e paraqitjes është për të gjithë të ngjashme. Zakonisht fillon duke tërhequr mesataren në mes të dhomës. Nga kjo linjë filloni të vendosni parketin përgjatë gjatësisë së saj. Nga rreshti gradualisht dhe me kujdes zgjeroni modelin derisa të arrini në numërimin e dhomës, duke lënë një hapësirë ​​12 deri në 15 mm. Ky hendek po largohet të mbetet një vend vakant për parketin "shtrirë" të mundshëm të shkaktuar nga lagështia sezonale e përmendur. Pastaj mbuloni pjatën atëherë, kështu që nuk është aspak e dukshme. Si të vazhdoni kur vendosni parketin që tashmë janë përdorur? Procedura është e njëjtë si në parketin e ri. Dallimi i vetëm është që ju duhet të pastroni para parket të përdorur. Nëse gjurmët e bitumit të bitumit përdoren në pjesën e poshtme, scraped dhe pastrohen tërësisht. Sa për ngjitësin, nuk duhet ta hiqni plotësisht në një vështrim, por më shumë do të hiqet më mirë. Megjithatë, kujdeset që shtresa e re ngjitëse është mjaft e madhe në mënyrë që parket të mund të kërkohet bukur horizontalisht. Megjithatë, ju duhet të theksoni gjuhët e parketave dhe grooves. Ju duhet të privoheni nga papastërtitë, përndryshe ju do të keni një problem për t'i futur ato në veten tuaj. Papastërtitë dhe gërvishtjet në sipërfaqen e parketit nuk ju keni, sepse ata më vonë mund të ribashkuar. Si të bluaj parket? Bluarja duhet të jetë me kujdes dhe metodikisht për të shmangur zymtë të shëmtuar. Është mirë që të përdorni një mulli orbital përfundimtar në pjesën kryesore të dyshemesë dhe rajoneve për të bluaj me një mulli të dizajnuar për skajet. Grind fillon së pari me grindjen më të madhe dhe gradualisht grinds ende me finer. Kur bluarje duhet të jenë të kujdesshëm për të mos parandaluar aeroplanët e rëndë, sepse spote të ndryshme ose bluarje mund të lindin. Ju mund të plotësoni me sealants druri nëse është e nevojshme. Mora ose nuk do të thotë? Pickling nuk rekomandohet nëse parket është bërë nga lloje të ndryshme të drurit, pasi çdo dru po i përgjigjet ofertës të ndryshme sipas pronave të tyre unike. Aktualisht, opsioni më popullor dhe më i largët për trajtimin sipërfaqësor të kateve janë llaqe me bazë uji. Si për të mbrojtur parket? Varnikët ofrojnë mbrojtjen më të mirë të sipërfaqes së dyshemesë me parket. Megjithatë, nëse vendosni për ta, kini kujdes kur aplikoni ato. Mendoni se edhe katet e naftës mund të ndryshojnë ngjyrën dhe të verdhë. Nëse doni të shmangni sa kohë të jetë e mundur, mos e ekspozoni parket për të drejtuar rrezet e diellit. Për t'i mbrojtur ato para se të vendosni qilimat.