Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Shtëpi njëkatëshe

Po kërkoni një specialist për njëkatëshe? Ne kemi 20,252 dysheme në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Shtëpi njëkatëshe

Keni nevojë për një shërbim nga zona e buggals? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në përzgjedhjen e tokës, hartimin e një zgjidhjeje të përshtatshme, ofertat e çmimeve, financimin e projektit, aplikimin për leje ndërtimi dhe zbatimin e projektit. Çmimi i një shtëpie njëkatëshe zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: konsultime shtesë, përfshirje komentesh në dizajn, përdorim të elementeve dhe materialeve premium të ofruara nga një prej specialistëve tanë të 20,252 në kategorinë e caktuar.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Bungalow është një zgjidhje shumë popullore midis ndërtesave të reja. Ky lloj shtëpie kombinon elemente dhe përfitime të shumta unike. Për bungalow, është tipike, sidomos se është një ndërtesë e një dyshemeje. Të gjitha dhomat dhe hapësira të tjera janë ngjitur me njëri-tjetrin dhe shtëpia nuk ka shkallë ose kati të dytë. Është e drejtë për këto karaktere tipike si një shtëpi në katin e parë. Ndër përparësia më e madhe e bungalow është mungesa e shkallëve, të cilat mund të jenë në përputhje me personat me lëvizshmëri të reduktuar ose familje me fëmijë të vegjël. Barrierabiliteti i të gjithë të brendshëm është siguruar nga një tranzicion i butë në të gjitha hapësirat dhe gjithashtu mund të transferohen në pjesën e jashtme kur rregullimi i përshtatshëm i terrenit. Kjo do të rezultojë në një tarracë, një kopsht ose lëndinë që përbëhet nga një shtëpi një të tërë dhe krijon përshtypjen e brendshme të shtëpisë me jashtë. Ndërtimi i bungalovës ka specifikat e tij dhe nuk mund të pohohet qartë se do të ishte më e lirë ose më e shpejtë në krahasim me shtëpinë klasike dykatëshe. Një avantazh është se disa akte (pjatë e betonit, tavanet) janë bërë në një hap dhe menjëherë. Pyetjet e bëra shpesh Pse të kërkoni ekspertë për të ndërtuar një bungalow në Wilio? Ndërtimi i një shtëpie familjare të çdo lloji nuk është një çështje e thjeshtë dhe është gjithashtu një rrugë e gjatë. Fillimi duhet të jetë gjithmonë një projekt që ju duhet jo vetëm kur ndërtoni një shtëpi, por edhe në trajtimin e ndërtimit dhe lejeve të tjera. Hapi tjetër është ndërtimi që mund të bëhet vetë-ndihmë, por ndërtesa lëshohet nga disa rreziqe. Gabimet dhe ndërtesat e gabuara të vetë-ndihmës do t'ju detyrojnë në fund të fundit për të arritur tek profesionistët. Pasoja do të jetë vetëm shtypja e kohës dhe kostot shtesë të konsiderueshme. Për fat të keq, disa punë të dobëta të bëra (p.sh. llaç, pllakë bazë) nuk mund të riparohen. E vetmja mënyrë që heqja e tyre e plotë është e barabartë me katastrofën. Shkruani kërkesën tuaj Wilio dhe merrni kuotat nga kompanitë e shumta të ndërtimit. Ju mund të punësoni profesionistë për një ndërtesë të tërë ose vetëm një nga fazat. Çfarë pune kërkon ndërtimi i bungalow? Planifikimi dhe Dokumentacioni Në fillim të të gjithë procesit të ndërtimit është planifikimi. Është e nevojshme për të inspektuar tërësisht tokën, të orientuar në mundësitë e lidhjes së shtëpisë në rrjetet inxhinierike dhe gjithashtu të vlerësojë përbërjen e ardhshme të ndërtesës në partitë botërore. Ju definitivisht nuk doni të sunshine dhe overheated dhomë në dhomë gjumi. Nuk është e mirë nëse dhoma ku kaloni më shumë kohë të orientuar gjatë ditës dhe keni qenë deri më tani të nënkuptuar. Më pas, është e mundur të aderohen në projekt dhe me një arkitekt profesional për të hartuar shtëpinë së bashku me marrëveshjen e saj të brendshme. Sigurisht nuk e vazhdoni këtë fazë dhe rezervoni mjaft kohë për konsultime të shumëfishta. Themelet e shtëpisë Pas përfundimit të projektit dhe dokumentacionit tjetër, është e nevojshme të pajisen autoritetet të gjitha lejet e nevojshme dhe ndërtimi mund të fillojë. Rripat bazë, baza e shtëpisë dhe pllakat e betonit janë realizuar. Kjo pjesë e ndërtimit është e njëjtë për të gjitha llojet e shtëpisë. Specifikimi i bungalow është se zona e pllakave të betonit është shumë më e madhe, sepse të gjitha hapësirat që ne do të vendosnim në dy kate në dy katin. E gjithë baza e shtëpisë është e izoluar vazhdimisht dhe ndërtimi i mureve të rrethuara, krijimi i hapjeve të ndërtimit për dritaret, dyert dhe portat e garazhit. Së fundi, një kurorë betoni është krijuar në të gjithë shtëpinë, e cila do të shërbejë si një substrate për hartimin e çatisë që zakonisht është bërë prej druri. Çati Struktura prej druri e çatisë është vendosur dhe e lidhur fort me kurorën e betonit. Pas përfundimit të strukturës, mbulesa është ruajtur. Nga materialet mbuluese janë fletët më të përdorura ose tjegull. Nga ana e brendshme, mbulesa po rritet tërësisht nga një film i përshkueshëm me avull ose materiale të tjera izoluese. Instalime Në fazën e strukturës bruto ata vijnë në një sërë instalimi të sistemeve të ndryshme dhe divorceve. Është e nevojshme për të krijuar instalimin e ujit, ngrohjen, instalimet elektrike në të gjithë shtëpinë, shpërndarjen e internetit dhe të tjerët. Nëse vendosim për ngrohje në dysheme, hoses që do të nxehet më vonë ne duhet të hedhim në një dysheme të zeza dhe në fazën e ardhshme të derdh në pallto. Për instalimin elektrik, ne do të zgjedhim një vend në një shtëpi ku një kabinet shpërndarës me ndërprerësit dhe pastaj vendos çelsin, mbathje dhe tavan për ndriçim të ardhshëm në çdo dhomë. Në të njëjtën kohë, është gjithashtu e nevojshme të mendojmë për pjesën e jashtme të shtëpisë dhe të planifikoni elementët e kontrollit të ndriçimit të jashtëm të shtëpisë dhe të tokës. Në këtë fazë, shumica e punëve zbatohen nga profesionistë të certifikuar. I brendshëm Kur instalimi është i plotë, betoni (ose të tjera) të derdhur në dysheme. Në vijim do të jetë instalimi i dritareve, zbatimi i suvas në mure, instalimi i tavanit, izolimi i tavanit (sipas llojit: plasterboard / betoni) dhe bojë. Çdo fazë duhet të ndiqet nga procedurat teknologjike që do të thotë, në veçanti, se ndërtimi "qëndron" - ndryshojnë dhe tharë. Në fazat e fundit, ata vijnë në një numër veprash që i përkasin më të shtrenjtë. Kati, Sanita, sistemi i ngrohjes është instaluar, janë vendosur elemente që janë të dukshme dhe do të jenë në sy gjatë përdorimit të shtëpisë. Ne përfundojmë duke instaluar kuzhinë, pajisje, mobilje dhe elemente të projektimit. E jashtme Në fazën përfundimtare, realizohet puna e dukshme në të jashtme. Integrimi i të gjithë ndërtesës dhe zbatimi i fasadës zbatohet me ngjyra ose tjegulla, shtrirja e terrenit rreth shtëpisë, betoni i qarqeve, trotuareve, realizimi i rrugës ose kopshteve të qasjes, mbjelljen e lëndinës. Së fundi, ju mund të përqendroheni në strukturën e gardhit dhe instalimin e portës në tokë. Ndriçimi i tokës është gjithashtu i rëndësishëm dhe duhet të rezervojë kohë, financa dhe planifikim të mirë. Sa kohë zhvillohet ndërtimi i bungalow? Puna dhe mjedisi i shtëpisë do të marrin një minimum prej 13-18 muajsh. Ndërtesa e bungalatës nuk është më pak kohë në krahasim me shtëpitë e tjera. Çdo fazë e ndërtimit, sidomos struktura bruto, duhet të drejtohet në përputhje me procedurat teknologjike. Ajo në praktikë do të thotë se betoni, shtrydhësi, suva dhe muret e pikturuara duhet të thahen mjaft ose të ngurtësohen. Si mund të gjej ndërtuesit e cilësisë? Ndërtuesit gjejnë shumë lehtë. Vetëm futni kërkesën Wilio dhe njoftoni më shumë informacion. Më pas, do të kontaktoni kompanitë e ndërtimit dhe do t'ju dërgoj citate së bashku me një propozim për konsultimin e të gjithë ndërtesës. Krahasoni ju nga kompani të shumëfishta dhe zgjidhni të njëjtën gjë që plotëson imazhet dhe kërkesat tuaja. A i dorëzoj materiale dhe pajisje para se të ndërtoj një shtëpi njëkatëshe? Sipas një marrëveshjeje me kompaninë e ndërtimit, është e mundur të furnizohen materialet për ndërtim, por nuk është kusht. Nëse keni një mundësi të tillë dhe ju e dini që materiali i marrë do të jetë cilësi dhe më e lirë se zakonisht, ju patjetër do ta përdorni këtë. Në shumicën e rasteve, kompania e ndërtimit është vetëm ecje - ka kontakte të mjaftueshme dhe çmime më të mira si një klient i zakonshëm. Sa përafërsisht qëndron shërbimi Kostoja e vetë ndërtesës varet nga madhësia e shtëpisë, rregullimi i brendshëm (kompleksiteti) dhe gjithashtu nga çmimi i materialeve që vendosni të përdorni. Gjithashtu mund të bëhen bungalot të thjeshta më të vogla për 70,000 €. Ndërtesat më komplekse me zona të mëdha dhe sasi të aksesorëve gjithashtu ngjitet nga 130,000 € dhe më lart. Shuma përfundimtare është e vështirë për t'u përcaktuar. Çfarë është përfshirë në çmim? Çmimi për ndërtimin zakonisht përfshin të gjitha punët përgatitore para ndërtimit, vetë ndërtimin e të gjitha elementeve dhe instalimeve, izolimin në shtëpi dhe trajtimin e terrenit. Çfarë do të përfshihet në fakt në çmim varet nga marrëveshja e ndërsjellë midis konsumatorit dhe një kompani ndërtimi që do të konfirmohet nga Traktati.