Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Shtepi me shpenzim te ulte te energjise

Po kërkoni një ndërtues për shtëpi me energji të ulët? Ne kemi 24,708 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
33,326 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Shtepi me shpenzim te ulte te energjise

Keni nevojë për një shërbim në fushën e shtëpive me energji të ulët? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë të cilësisë në dizajn dhe vizualizim, kuotim, konsultim, prodhimin e elementeve individuale, montim dhe shërbim. Çmimi i shtëpive me energji të ulët zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë detaje rreth shërbimeve: leje ndërtimi, lidhje me rrjetin, kostot e transportit të ofruara nga një nga ekspertët tanë 24,708 në kategori.

Shiko gjithashtu:Çmimet
33,326 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Shtëpi të ulëta të energjisë Shtëpitë e ulëta të energjisë, veçanërisht ato që po përpiqen të arrijnë efikasitetin e energjisë zero neto, përdorin sasinë e materialeve efikase të energjisë dhe procedurat e ndërtimit që duhet të integrohen në fazat më të hershme të propozimit. Designers dhe arkitektët zakonisht nuk mund të specifikojnë detaje të caktuara të energjisë ose mund të lënë pas dore vendime të caktuara në lidhje me strategjitë e efiçiencës së energjisë gjatë fazës së projektimit, duke rezultuar në kosto të mëtejshme për ndërtuesit. Për një projekt të suksesshëm me zero, arkitektët dhe dizajnerët duhet të njihen me ndërtuesit e tyre me 12 hapa për ndërtesat me kosto efektive me zero të konsumit të energjisë dhe t'i kushtojnë vëmendje të veçantë strategjive të mëposhtme të dizajnit që do të jenë subjekt i planeve të ndërtimit në detaje sipas nevojës. Nëse i paguani këto detaje të efiçiencës së energjisë në fazën e projektimit, do të ruhen kostot e ulëta të ndërtimit. Zgjedhja e vendit të saktë Një vend ideal për familjen me energji zero do të ishte dielli i pashqetësuar, topografia e sheshtë dhe vendi i ekspozuar ndaj kushteve të moderuara të motit. Duhet gjithashtu të vendoset në afërsi të qasjes në shërbime, tregtisë dhe transportit masiv. Megjithëse disa vend do të jenë të përsosur, selektivi i saj sigurisht që po paguan me kosto të reduktuara dhe një mënyrë jetese më të mirë. Qasja diellore është veçanërisht e rëndësishme. Furnizuesi i energjisë diellore mund të kryejë një analizë të vendit për të siguruar që do të ketë rrezet e diellit të mjaftueshme në sipërfaqet e murit ose të çatisë dhe sugjeron orientimin optimal dhe madhësinë e sipërfaqeve diellore. Sa shpesh është qasja e përsosur diellore nuk është gjithmonë një domosdoshmëri. Megjithëse qasja diellore është më pak se optimale ose asnjë, ju ende mund të përdorni të gjitha strategjitë e diskutuara për të bërë shtëpinë tuaj dhe pavarësinë e saj të energjisë sa më afër zero. Orientimi i ndërtesës Orientoni ndërtesën për të bërë sungles më të përdorura sezonale për ngrohje dhe ftohje pasivisht dhe maksimizuar prodhimin e energjisë diellore. Në varësi të qiellëzës mund të pushojë në maksimizimin e fitimit diellor pasiv në një klimë të ftohtë ose në një hije natyrore në klimën e ngrohtë. Për panelet diellore, orientimi i çatisë jugore është më i preferuar. Megjithatë, nëse orientimi jugor nuk është i mundur, kontaktoni teknikën tuaj diellore për të përcaktuar orientimin optimal për të optimizuar fitimin diellor për kushtet tuaja klimatike lokale. Klima Konsideroni se si ndikon klima lokale. Nivelet e izolimit, aeroportin, strategjinë e kontrollit të lagështirës, ​​opsionet e përditshme të ndriçimit dhe shumë elementë të tjerë të dizajnit duhet të pasqyrojnë zonat klimatike dhe kushtet lokale. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet nevojave të dizajnit në kushte të ngrohta klimatike. Fytyrë Gjatë fazës konceptuale të projektimit, konsideroni përdorimin e formave më pak më të lehta sa më shumë forma më të vogla me kompleksitet të lartë arkitekturor. Materiali më i thjeshtë i ndërtimit do të ndërtohet më lehtë dhe më i lirë, është i izoluar në terren. Madhësi Mendoni se hapësira të vogla dhe të projektimit janë të destinuara për përdorim nga blerësi sesa vlera e shitjeve. Shumë familje të vogla mund të jetojnë në mënyrë të përshtatshme në një shtëpi të dizajnuar mirë me një sipërfaqe prej 1,500 - 1,800 metra katrorë me funksionalitet të zhytur në mendime, ruajtje dhe butësi të trafikut. Ndërtesa vetë mund të kushtojë qindra euro për metër katror, ​​kështu që heqja dorë nga disa metra katrorë nga sipërfaqja e përgjithshme mund të shpëtojë mijëra euro në kostot e ndërtimit. Në planifikim të kujdesshëm të reduktimit të madhësisë së shtëpisë kurseni energjinë dhe të paguani për të gjitha përmirësimet e energjisë të nevojshme për një shtëpi për të arritur zero energji neto. Kufij termik Përcaktoni me shkëlqim kufirin termik në planet e projektit. Kjo do të thotë të vendosni se çfarë është brenda dhe çfarë jashtë hapësirës së kushtëzuar. Për shembull: hapësira të ajrosura dhe tavolina të ventiluara janë jashtë hapësirës së modifikuar. Nëse përzgjidhet një sistem i ngrohjes dhe ftohjes së tubacioneve, është veçanërisht e rëndësishme të mbash hapësirën në një formë të modifikuar për të ruajtur të gjitha elementet e sistemit. Tavanet Përdorni vetëm një lloj tavan në shtëpi: banesë ose katedrale. Sa herë që ndryshon lartësia e tavanit, do të ketë një dhomë që ndan një dhomë të lartë tavan nga një hapësirë ​​e papërsergjedhur, zakonisht papafingo. Ky "muri i lartë" mund të jetë shumë kompleks për nënshkrimin dhe izolimin e ajrit. Niveli i izolimit të këtij muri duhet të jetë i barabartë me muret e tjera të jashtme dhe do të jetë e nevojshme për të mbuluar materialin e ngurtë në izolimin e saj. Nëse është në dispozicion më shumë se një lartësi tavani, bëni detaje të qarta rreth vulës së ajrit, izolimit dhe substratit fiks. Mbivendosja e çatisë Sugjeroni një strategji të mburojës diellore që do të lejojë rrezet e diellit në ndërtesë nëse është e nevojshme dhe për të parandaluar mbinxehjen kur nuk është e nevojshme. Një nga strategjitë është të dizajnosh dhe të ndërtojmë mbingarkesat e çatisë së fortë, veçanërisht në anën jugore dhe në anën perëndimore, të cilat janë të ekspozuara ndaj diellit të drejtpërdrejtë pasdite. Llogaritni dhe specifikoni çatinë jugore të mbingarkesës për të maksimizuar ekspozimin ndaj diellit të dimrit dhe për të minimizuar ngrohjen nga dielli veror. Këto mbingarkesa të ngurta duhet të jenë një kompromis midis këndeve të ngjashme të diellit në pranverë dhe vjeshtës kur kërkesat e ngrohjes ose ftohja janë shumë të ndryshme. Një alternativë do të konsiderohej një mbivendosje më e shkurtër nga 12 në 18 inç së bashku me një mburojë të jashtme, të tilla si awnings, së bashku me një mburojë të jashtme të tilla si tendë, visor dielli ose bimësi. Kjo do të lejojë një fitim më të madh termik gjatë pranverës dhe fitimit më të vogël të nxehtësisë gjatë vjeshtës. R-vlerat Shkruani vlerat r në planet e murit, tavanin dhe katet dhe vlerat u për dritaret dhe dyert. Në ngjitje të ftohtë, R-30 deri në R-40 vlerat për mure, R-60 për tavanet dhe R-38 për dysheme. Në klimën e ngrohtë janë vlera tipike R-19 për muret, R-38 për tavanet dhe R-19 për dysheme. Vlerat optimale r dhe u për zonën tuaj të veçantë klimatike duhet të përcaktohen duke përdorur për modelimin e energjisë. Tejkalim termik Në planet tregojnë qartë masat për të parandaluar urën termike. Për shembull, mund të shkojë për përdorimin e teknikave të avancuara të inkuadrimit për muret, dyshemetë dhe tavanet, si dhe sheathing të jashtëm të shkumës, shkelje dhe përgjime të dyfishtë. Izolim gardh Tregoni se izolimi i murit duhet të mbulohet plotësisht me pllaka fikse nga bordet e OSB, materialet termopally ose të ngjashme, dhe mos e mbani kurrë muret ku është e vështirë të rrudhni izolimin. Merrni vëmendje të veçantë për nënkreu, papafingo, buzë të tubave, ngrohës i TZB dhe një rreshtim fireplace. Nëse ju tërheq muret me kunjat e dyfishtë, mos harroni të specifikoni detajet e zgavrës së kornizës së mbyllur, duke përfshirë një kapak kompensatë përmes pllakave të sipërme paralele dhe një kompensatë fut brenda dritares dhe vrimave të derës. Një udhëzues i mirë për izolimin bazë dhe vulën ajrore është një listë kontrolluese e fushave të vlerësimit. Standarde ajrore Tregoni standardin ajror që do të arrihet në planet. Kjo zakonisht shprehet në shkëmbimet e ajrit në orë në 50 pascal (AC50). Pragu i nevojshëm për të arritur energjinë e pastër zero duhet të jetë 2.0 ac50 ose më pak. Sistemet e barrierave ajrore Jepni llojin e barrierës ajrore të përdorur. A do të jetë një qasje e hidhur në suva, membrana dhe sistemin zip Siga, aerobarrier apo diçka tjetër? Jepni materiale të hershme dhe teknika në planet e projektit. Drejtimi i ajrit duke përdorur një tifoz Specifikoni që pas instalimit të pllakave të gipsit të tavanit dhe ajrit të kondicionuar të dyerve të ajrit të kondicionuar kryhet para se të instaloni izolimin për të përcaktuar rrjedhjet e papritura të ajrit dhe t'i vuloni ato në mënyrë efektive. Ky proces është veçanërisht i dobishëm nëse lëvizni objektivin e rrjedhjes së ajrit më poshtë. Kur të fitoni teknika dhe mund të arrini me besueshmëri qëllimin tuaj, testimi i dyerve të ventilatorëve duhet të jenë të mjaftueshme në fund të ndërtesës. Pajisjet e ngrohjes dhe ftohjes Me mençuri zgjidhni të gjitha pajisjet e ngrohjes dhe ftohjes dhe tubat, kanalet e tyre dhe linjat e ftohjes. Vendosni sistemin e ujit të nxehtë dhe tregoni shkallën e saj të efikasitetit. Vizatoni ato në plane dhe jepni nevojën për të nënshkruar të gjithë depërtimin. Në rastin e sistemeve të tubacioneve, përpiquni të sillni manipulatorin ajror dhe të gjitha tubat në kufirin termik. Konsideroni përdorimin e pompave të tilla të ngrohjes që janë shumë efikase për energji. Ventilim. Vizatoni pajisjen mekanike të ventilimit dhe udhëzimet për planet e projektit dhe vendosni pajisjen dhe kanalet në strukturën e ndërtimit të modifikuar. Mos harroni se tifozët e shërimit të nxehtësisë kanë nevojë për kullim kondensator. Përfshin të gjitha shkallët e efikasitetit të pajisjes. Sipas këtyre gjashtë hapave, kryeni ventilimin e duhur të shërimit të nxehtësisë dhe përzgjedhjen e pajisjes. Ujëngrohës Vendosni se çfarë lloji të ngrohësit të ujit duhet të përdoret dhe ku do të jetë vendi më i mirë. Ngrohësit e ujit të rezistencës elektrike duhet të jenë të vendosura në nivel qendror brenda hapësirës me ajër të kondicionuar në klimë me ngrohje mbizotëruese dhe jashtë zonës me ajër të kondicionuar në klimë me ftohjen mbizotëruese. V Klima me ngrohje mbizotëruese duhet të jetë ngrohje uji me një pompë termike të vendosur jashtë zonës së modifikuar në zonat me një vëllim prej rreth 1,000 këmbë kub. Garazhi ose bodrumi shpesh janë të mira, sepse këto vende nuk janë të nxehta direkt, por ato mbeten relativisht të ngrohta gjatë gjithë vitit. Ngrohësit e ujit me pompë termike gjithashtu ofrojnë aftësi udhëheqëse që lejojnë vendndodhjen e tyre brenda shtëpisë. Nëse ngrohësit e ujit përdoren në familjet e hershme, ato duhet të mbyllen me modele të djegies. Sistemi i Energjisë Solar Bazuar në modelin e saktë të energjisë, përcaktoni madhësinë optimale të sistemit fotovoltaik që i përshtatet nevojave të energjisë të shtëpisë. Kontrolloni që ka një zonë të mjaftueshme të çatisë me prirjen dhe orientimin e duhur për të ofruar energji të mjaftueshme për të arritur një prag të energjisë zero. Sigurohuni që oxhaqet, shfrynjet e ujit dhe projeksionet e tjera të kulmit të vendosen jashtë zonës së kulmit të planifikuar për panelet diellore. Pajisje Tregoni pajisje efikase për energji dhe vlerësimin e tyre të zgjedhur gjatë modelimit të energjisë. Produktet e Energjisë Star është një burim i mirë për zgjedhjen e pajisjeve efikase. Mos harroni të merrni parasysh tharësit elektrikë të lavanderi dhe bordet e sipërme të furrave të induksionit për shkak të efikasitetit të lartë të energjisë. Lidhni ekipin Në fillim të procesit të projektimit, krijoni një ekip të projektit që përfshin të gjitha zanati përkatës të ndërtimit, duke përfshirë kornizat, izolatorët, instaluesit, elektricistët dhe furnizuesit e qelizave diellore. Kjo duhet të përcaktojë masat më efektive për të rritur efikasitetin e energjisë dhe rendin më efektiv të zbatimit të tyre brenda propozimit dhe sekuencës më efektive të zbatimit të tyre