Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Shtepi eficente

Jeni duke kërkuar për një ndërtues pasiv shtëpie? Ne kemi 24,485 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,724 profesionistë të regjistruar
87,721 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Shtepi eficente

Keni nevojë për shërbim nga zona e shtëpisë pasive? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë të cilësisë në dizajn dhe vizualizim, kuotim, prodhimin e pjesëve individuale, montim dhe shërbim. Çmimi i shtëpive me efikasitet energjetik zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion rreth shërbimeve: leje ndërtimi, certifikim energjetik, lidhje me rrjetin e ofruar nga një prej ndërtuesve tanë 24,485 në kategorinë e dhënë.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,724 profesionistë të regjistruar
87,721 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Çfarë është një shtëpi pasive? Le të fillojmë nga themelet. Shtëpia pasive është një ndërtesë që korrespondon me një standard të shtëpisë pasive. Kjo është në thelb një grup objektivash ambicioze të energjisë që synojnë të mbështesin industrinë në krijimin e ndërtesave, operacioni i të cilëve kërkon shumë pak energji dhe kështu të dekarbonizojë fondin tonë të ndërtimit. Këto janë shtëpi me kërkesa tepër të ulëta të energjisë për operimin që sigurohet nga koncepti, ndërtimi dhe materiali i përdorur. Çdo ndërtesë që arrin këto qëllime mund të kërkojë një certifikatë dhe të bëhet një shtëpi pasive. Cila është ndërtimi i një shtëpie pasive nga ndërtesa e zakonshme? Në shumë mënyra, ndërtesat e shtëpive pasive mund të duken si një ndërtesë e përbashkët, ka disa veçori kryesore në brendësi. Ata përdorin izolim më efikas për të krijuar një mure periferike shumë të qëndrueshme termike. Ndërtimet rrethore janë të dizajnuara me kujdes për të parandaluar urën termike, ngrohjen e nxehtësisë dhe të mençur. Ata kanë dritare më të fundit, zakonisht dritaret e rregulluara me cilësi të lartë zakonisht kanë një lustrim të trefishtë të mbushur me gaz për të shmangur humbjet termike. Ventilimi bëhet duke përdorur njësinë e rimëkëmbjes së nxehtësisë. Pajisja kullon ngrohjen nga ajri i mbeturinave dhe e përdor atë për të ngrohur ajrin e ardhshëm për të mbajtur një temperaturë të brendshme të qëndrueshme. Rimëkëmbja bëhet një element standard i strehimit modern. Cilat janë përfitimet e një shtëpie pasive. Këto ndërtesa kanë tendencë të ofrojnë mjedis të brendshëm të shkëlqyeshëm, më të qëndrueshëm dhe më të rehatshëm si struktura tradicionale. Në dimër ata mbeten të ngrohtë dhe sigurojnë mirëqenien termike të verës në verë, dhe ata e bëjnë atë në mënyrë të mrekullueshme pa nevojën për të përdorur ngrohje të mëdha ose kondicionerë. Kjo na sjell në avantazh të numrit dy - jo vetëm që janë vazhdimisht të rehatshme, por ndërtesat e shtëpive pasive konsumojnë deri në 90% më pak energji si një ndërtesë tradicionale, që do të thotë një ngushëllim më i lartë me llogari shumë më të ulëta të energjisë dhe dëmtime të vogla mjedisore. Si shoqata ndërkombëtare e shtëpisë pasive, shtëpitë pasive janë të qëndrueshme, të përballueshme, të rehatshme dhe të gjithanshme. A janë shtëpitë pasive më të kushtueshme për ndërtim? Po, por me të vërtetë vetëm pak! Megjithëse ka disa shembuj të shtëpive pasive që ndërtojnë për të njëjtën kushtuar se (dhe herë pas here edhe më pak) ndërtesa tradicionale, zakonisht paguani 10% më shumë. Megjithatë, shpenzimet janë zvogëluar gradualisht kur standardi në mbarë botën bëhet më i standardizuar dhe siç është përmendur, shpenzimet zakonisht balancohen nga një reduktim masiv i llogarive të energjisë dhe eliminimit të njësive të rënda të ngrohjes mekanike dhe ftohjes. Nëse jetoni në një shtëpi pasive është e vërtetë që ju duhet të keni dritare të mbyllura? Kjo është një nga pretendimet më të dukshme, por e kemi dëgjuar edhe atë të përsëritur nga arkitektët e tjerë. Sigurisht jo! Në një shtëpi pasive, një ventilim i freskët i karbonit të freskët të karbonit, dritaret nuk mund të hapen por munden. Nëse doni të ndjeni një fllad në natyrë ose të dëgjoni këngën e zogjve, hapni dritaren e gjerë. Megjithatë, është e vërtetë që këto ndërtesa janë të dizajnuara për të siguruar lehtësinë e anëtarëve të familjes, ju kurrë nuk do të duhet të hapni dritaret tuaja për të ftohur ajrin në brendësi ose për të dekurajuar shtëpinë. A mund të kenë shtëpitë pasive një dizajn të bukur? Ato që kam parë veprojnë si "kuti"? Shtëpitë pasive nuk mund të jenë katrore! Ashtu si çdo arkitekturë, shtëpitë pasive kanë të gjitha format, madhësinë dhe ngjyrat e mundshme. Disa ndërtesa të bukura arkitektonike janë të dizajnuara në mbarë botën. Shtëpitë pasive më kujtojnë shtëpitë e vogla. A mund të ndryshojnë madhësinë? Termi shtëpi pasive mund të mashtrohet për shumë njerëz. Nuk ka kufizime fizike në madhësinë ose llojin e ndërtesës që mund të ndërtohet sipas standardit të shtëpisë pasive. Sa më i madh ndërtesa, aq më i madh është kursimet e energjisë. Kur u shpikën shtëpitë pasive? Kjo ide krijoi shkencëtarë në Gjermaninë Jugperëndimore - ku është në përputhje me gjuhën lokale të njohur si Passivhaus! Gjithçka filloi prototipet e hershme në vitet 1990 që çuan akademikun Bo Adamson dhe Wolfgang Feist. Në vitin 1996 Feist themeloi Institutin Passivhaus, një institut kërkimor që synonte zhvillimin e një shtëpie pasive dhe duke inkurajuar vendet në mbarë botën për të miratuar standardet dhe teknologjitë e saj. Dhe nuk është vetëm për shtëpitë. Kishte shkolla, kopshti dhe supermarketi, të gjitha të ndërtuara sipas standardeve të shtëpive pasive. Shtëpia pasive nuk ka nevojë për asnjë lidhje për energjinë ose ujin. Në vend të kësaj, ajo merr ujë të nxehtë nga mbledhësit diellorë dhe përpunon ujin përmes një sistemi të trajtimit të ujit të integruar. Gjithashtu ka një sistem të rimëkëmbjes së nxehtësisë, izolim EPS. Si funksionon një shtëpi pasive? Megjithëse ju do t'i gjeni në të gjitha format dhe madhësitë, ka 5 parime që informojnë dizajnin e shtëpisë pasive: 1. Izolim me cilësi të lartë Qasja e marrë në shtëpitë pasive nganjëherë quhet "Superisolation". Qëllimi është që të ketë një "mantel izolues", i cili - nëse është e mundur - nuk është ndërprerë nga asnjë nyje, kështu që ndërtesa mund të mbajë më të nxehtit. Kjo do të thotë se izolimi zakonisht mbulon tërë pjesën e jashtme të ndërtesës, ideale pa ndërprerë materialet në strukturën e ndërtesës. 2. Asnjë tejkalim termik Një mënyrë për të arritur "Superisolation" është për të shmangur të ashtuquajturën "urë termike" - përdorimi i një materiali që ka më pak vetitë izoluese më pak se pjesa tjetër e shtëpisë së shtëpisë. Për shembull, mund të jetë një kornizë e dritares që çon ngrohje më shumë se materiale të tjera rreth tij. Kjo do të ndërpresë "mantelin izolues" që rrethon të gjithë ndërtesën. 3. Windows të shkëlqyer Dritaret shpesh mund të jenë një artikull i dobët në një ndërtesë. Prandaj, përdorimi i dritareve me cilësi të lartë është një pjesë e domosdoshme e standardeve të shtëpive pasive. Kjo do të thotë të përdorësh dritaret më të mira të mundshme për të shmangur humbjen serioze të nxehtësisë që mund t'i shpëtojnë atyre. 4. Ndërtimi i ajrit Një aspekt tjetër i rëndësishëm i strukturës së perimetrit është rrjedha e ajrit - sepse kjo është një mënyrë tjetër për të prishur funksionin e mbrojtjes së izolimit. Kjo do të thotë që ju duhet t'i kushtoni vëmendje të madhe rrjedhës së ajrit në fazën e projektimit, si dhe të përdorni struktura me cilësi të lartë. 5. Ventilim mekanik. Mos u shqetësoni - shtëpitë pasive nuk do të thotë që ju do të vendoseni për të marrë frymë jo të freskët! Shtëpitë pasive mbajnë ajër të pastër përmes një sistemi të njohur si "ventilim mekanik" ku tifoz i shërimit të ngrohjes (HRV) heq ajrin e vjetër ose të lagësht dhe shton ajër të pastër. Përveç kësaj, ajo është më efikase për energji, sistemi nxjerr ngrohjen nga ajri duke treguar për të ngrohur ajrin e ardhshëm. Kjo do të thotë se ajri mbetet i freskët, por ju nuk e humbni të gjithë ngrohjen nga ajri që është tashmë në shtëpi. Çfarë është superizolimi? Pra, çfarë mendojmë për "superisolim" nën termin. Superisolimi është thjesht një mënyrë e ndërtimit që krijon një nivel shumë më të lartë të izolimit dhe të hershme si zakonisht. Është izolimi i përsosur termik i mureve, kulmeve dhe dyshemeve. Nuk ka rregulla të rrepta, të cilat është superizolimi, por do të prisni që shtëpia e superisolenit të jetë: I izoluar në një vlerë prej 0.15 vat për një metër katror kelvin në mure dhe 0.1 në çati. Vlera e u është shpejtësia në të cilën nxehtësia kalon izolimin është koeficienti i tranzicionit të ngrohjes në W (M2K). Nuk duhet të jetë më shumë se 0.30 watt në një metër katror kelvin - aq më e ulët është vlera, aq më mirë! Ndërtuar në mënyrë që izolimi pa ndërprerje (faqet e rrjedhura në ndërtim) vazhdoi kudo që muret të takohen çati, themelin ose muret e tjera. Shkollimi i strukturës së paketimit të ndërtesës pengon rrjedhjen e nxehtësisë, mbinxehjen e shtëpisë. Plotësisht hermeti, sidomos rreth dritareve dhe dyerve. Një burim i rëndësishëm i kursimeve të shtëpisë pasive është një teknologji e ventilimit me një sistem të rimëkëmbjes për të siguruar ajër të pastër. Nxehtë nga një sistem më i vogël si zakonisht, të tilla si një ngrohës backup / fireplace. Doktoring një burim tjetër është i nevojshëm vetëm për ditët më të ftohta. Ngrohje është kryesisht burime "integrale" të tilla si nxehtësia e mbeturinave të prodhuara nga ndriçimi dhe pajisjet elektrike ose nxehtësia trupore e banorëve, kafshët shtëpiake dhe vizitorët. A kanë shtëpi pasive të veçanta? Dritaret janë një nga pjesët më të rëndësishme të shtëpisë në lidhje me mbajtjen e standardit të tyre të lartë të izolimit - sepse vetëm mbi dritaret po humbasin nga shtëpia. Për këtë arsye, dritaret më pasive të shtëpisë do të kenë karakteristikat e mëposhtme: Lustrim jashtëzakonisht efektiv (i njohur si "trisklo"). Boshllëqet midis fletëve të qelqit do të vulosen dhe të mbushen me argon ose kripton të jetë si ajri i ngushtë sa të jetë e mundur. Plus pajisje të tjera të tilla si fundi i ulët i emissivitetit, qelqi i nxehtë (korniza të ngrohta) dhe korniza dritare të rregulluara posaçërisht. A duhet mobilje dhe pajisje të veçanta? Ju nuk keni nevojë për mobilje të posaçme, por për të përmbushur të gjitha kërkesat për një status të shtëpisë pasive, ju duhet të kontrolloni mobiljet tuaja dhe madje edhe ngjyrat që përdorni për të dekoruar shtëpinë tuaj. Kjo lidhet me ndotjen e ajrit të brendshëm, sepse ka kufij të komponimeve organike të paqëndrueshme në vend, të cilat ndikojnë në cilësinë e ajrit. Nëse nuk mund të shmangni të gjitha komponimet organike të paqëndrueshme, ju duhet të shtoni gjëra në brendësi tuaj që mund të balancojnë efektin e tyre - të tilla si bimë apo edhe një element uji! Ato duken edhe të gjitha shtëpitë pasive? Siç është demonstruar në harton tonë më të mirë të shtëpisë pasive - sigurisht jo! Ata vijnë në të gjitha format dhe madhësitë dhe mund të bëhen për mjediset rurale dhe urbane. A është e vërtetë që ju nuk mund të hapni dritaret në një shtëpi pasive? Ne jemi të kënaqur të themi se jo, nuk është e vërtetë. Gjatë verës ata duhet të jenë në një dritare të shtëpisë pasive që mund të hapet dhe lëshohet nxehtësia që është akumuluar gjatë ditës. Nuk ka nevojë për të hapur dritare për ventilim. Furnizimi me ajër të freskët dhe nxjerrja e ajrit exhaled siguron një njësi ventilimi që ka aftësinë për të filtruar ajrin. Nëse dëshironi të keni Windows të hapur gjatë gjithë natës dhe çdo natë, mund të ndikojë në temperaturën e brendshme dhe të rrisë konsumin e energjisë - por nuk duhet të shkaktojë probleme.