Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Shpim

Po kërkoni një ndërtues pusesh? Ne kemi 21,930 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,722 profesionistë të regjistruar
87,719 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Shpim

Keni nevojë për një shërbim në fushën e shpimit? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë të cilësisë në shpimin e thatë, shpimin e puseve dhe shpimin e pompës së nxehtësisë. Çmimi i boshteve zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion mbi shërbimet: fokusimi dhe konsultimi dhe marrja me qira e një platforme shpimi të ofruar nga një prej ekspertëve tanë të 21,930 në kategori

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,722 profesionistë të regjistruar
87,719 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini

9 gjëra thelbësore që duhet të dini para shkallës së mirë Një burim privat i ujit mund të jetë një avantazh i këndshëm. Ju nuk duhet të paguani qytetin për konsumin e ujit dhe në kushte të caktuara, pusi juaj mund të bjerë në mes të artikujve të zbritjes së taksave. Shumë njerëz gjithashtu zgjedhin një pus me pikëpamjen se uji është më i shëndetshëm se uji i kontrolluar nga fshati. Numri më i ulët i kimikateve në ujë është i dobishëm për shëndetin tuaj dhe si dhe mjedisin. Ju duhet të studioni çështjen para se të ndërtoni një pus për të dini se çfarë mund të prisni. Këtu ju mund të lexoni gjërat themelore që duhet të mësohen para se të gërmoni mirë. 1. Puset nuk prodhojnë gjithmonë ujë të mjaftueshëm Ideja e gërmimit të disa metra dhe për të gjetur një shpërthim të mirë të ngacmuar padyshim të gjithë. Megjithatë, kjo shpesh nuk i plotëson realitetin. Konsideroni përdorimin e synuar të ujit tuaj. Puset e pakta mund të prodhojnë ujë të mjaftueshëm për përdorim të përditshëm personal, por nuk duhet të jetë e mjaftueshme për të ujitur oborrin ose pishinën e mbushjes. Bisedoni me fqinjët dhe me furnizuesin të dini se sa ujë mund të prisni nga pusi juaj. Edhe nëse pusi nuk do të jetë në gjendje të plotësojë të gjitha nevojat tuaja të ujit, mund të paguhet ende për të gërmuar nëse mund të kompensoni për një pjesë të konsumit tuaj të ujit nga shpërndarja e përgjithshme. 2. Është e nevojshme të provoni ujë Ju nuk do ta dini cilësinë e ujit tuaj gjatë kohës që e provoni vetë. Për të marrë mostër për testim është e nevojshme për të marrë ujë nën sipërfaqen e parë. Testimi i ujit është i thjeshtë dhe i lirë në shumicën e rasteve. Shumë qytete ofrojnë grupe testimi dhe rezultate laboratorike të lira. Problemi mund të jetë një mostër pa investime të larta fillestare. Zbulimi se uji është i dobët pasi të keni përfunduar tashmë gërmimin e një pusi mund të vijë i dashur. Mund të jetë përsëri e dobishme në këtë situatë. Nëse puset e tyre janë afër vendit ku doni të filloni, kërkoni nga uji me cilësi. Uji i tyre nuk mund të jetë në ndeshjen e saktë me cilësinë e ujit tënd, por është një vend i shkëlqyer ku të filloni. 3. Çfarë mund të shkoj në ujin tuaj në tokë Pse duhet të pijshëm ujin e fqinjit tuaj dhe atë të veryeve të tua të ndryshme? Varësisht se si të trajtohen tokën rreth pusit, uji i tyre mund të ketë ndotës të ndryshëm. Shiu i ujit, plehrave, pesticideve dhe ndotësve natyrorë mund të gjejnë një mënyrë për burimin tuaj të ujërave nëntokësore. Për të arritur ujin më të pastër të jetë e mundur, mbani sipërfaqen pa ndotës që mund të rregulloni si pesticidet dhe plehrat. 4. Është e nevojshme për të mbrojtur mirë dhe ujë në të Pas përfundimit të pusit, është e nevojshme për të mbrojtur më tej atë nga çdo ndotje në të ardhmen. Shi, kafshët dhe mbeturinat më të lehtë për të hyrë në një vrimë të hapur në tokë. Sigurohuni që edhe mirë mund të mbulohet. Kini kujdes me tokën dhe mjedisin mirë. Pesticidet dhe plehrat rreth sipërfaqes së pusit tuaj të ri mund të thithin nëpër tokë dhe në rezervat tuaja të ujit. 5. Rregulloret lokale për puset Para se të filloni të nisni, bëni një studim. A ka mirëdashje në komunën tuaj. Sigurohuni që të përmbushni rregulloret e sigurisë lokale dhe rregulloret e tjera si: Sa thellësisht nisur për të hyrë në ujin më të shëndetshëm? Sa e gjerë mund të jetë? Sa larg duhet të jetë nga strukturat e tjera? Sa larg duhet të jetë nga tuba e kanalizimit për të bërë ujë të sigurt? Çfarë lloj elemente strukturore duhet të përmbushë rregulloret e sigurisë? A keni nevojë për leje? Para se të filloni të gërmoni, njihuni me rregullat. Ndiqni këto për të siguruar që pusi juaj është i sigurt dhe t'ju shmangë mirë nga inspektorët vendorë. 6. Ju do të duhet një pompë Uji mirë është më shumë se vetë gërmimi. Nëse nuk planifikoni të fitoni ujë duke përdorur një kovë dhe rrotull, do t'ju duhet një sistem pompimi për të hyrë në ujë. Mos harroni të përfshini në planet tuaja të mira, nëse do të jetë një pompë e thjeshtë e dorës në vend ose tuba dhe pompa të ndërtuara në shtëpinë tuaj. 7. Bërja e bllokimit nuk është aq e lehtë sa mund të duket në shikim të parë Për fat të keq, ndërtesa nuk është aq e thjeshtë sa të marrë një pëlqim dhe më pas ngritjen e kovës për të gërmuar. Mirë kërkon një plan. Ju duhet të siguroheni që pusi juaj është në vendin e duhur për të gjetur ujë. Ata gjithashtu kërkojnë integritet strukturor për të shmangur kolapsin. Puna me inxhinierë profesionistë në zgjidhjen e një projekti të mirëfilltë. Falë ekspertizës së tyre ju do të keni një pus që i përshtatet nevojave tuaja dhe do të mbetet e sigurt për ju dhe familjen tuaj. Zgjidhni një inxhinier të licencuar. Ata kanë trajnim dhe përvoja për të kryer punë cilësore. Teknik i pakualifikuar mund të jetë i kushtueshëm për ju. 8. Puset mund të jenë të kushtueshme Kur merrni parasysh të gjitha elementet që lidhen me gërmimin e puseve, nuk është një projekt i vogël. Çmimet për instalim mund të ndryshojnë. Është e nevojshme të përcaktohet buxheti për të gjithë projektin dhe planin e shpenzimeve, duke përfshirë: - Inxhinier i punës - Permissions dhe pagesat e kontrollit - gërmimi dhe sigurimi i një pusi - Tuba dhe pompa - Rregullimet në terren pas përfundimit të mirë Nëse plani financiar është bërë i drejtë, kostoja e ndërtimit të pusit tuaj mund të kursejë para për një kohë të gjatë. 9. E pra juaj nuk mund të zgjasë përgjithmonë Mund të thahet mirë. Kohëzgjatja e furnizimit me ujë kontrollon natyrën. Megjithatë, ju mund të ndihmoni mirë tuaj për të zgjatur jetën e saj. Mirë kërkon mirëmbajtje. Paguani strukturën dhe sistemin e pompës dhe kryeni riparime sipas nevojës. 3 Dallimet kryesore midis instalimeve të mira dhe komerciale Instalimet e puseve të brendshme dhe të përdorura në treg ofrojnë një zgjidhje efektive për të ruajtur ujin gjithnjë në qitje. Megjithatë, ka shumë faktorë që ndryshojnë këto shërbime. Para se pronari i pronës të mund të vendosë se cili lloj i përshtatet më mirë nevojave të tij, duhet të jetë në gjendje të dallojë mundësitë e tyre. Për fat të mirë, ekspertët të cilët do të japin të gjithë informacionin e nevojshëm për të miratuar një vendim të arsimuar janë gjithmonë në dispozicion. Disa dallime kryesore midis instalimeve të mira dhe komerciale të mira: 3 mënyra për të instaluar Wells vendas dhe komercial ndryshojnë 1. Qëllimi i instalimit Megjithëse shpimi bën qasje në ujërat nëntokësore, zakonisht ka qëllime të ndryshme për çdo aplikim. Puset e shtëpisë ofrojnë furnizim të përhershëm të ujit për përdorim shtëpiak dhe sigurojnë që pronarët e shtëpive të pijnë ujë të pastër, si dhe not, gatim, larje, pjatalarëse dhe kopshte. Nga ana tjetër, puset komerciale shpesh përdoren për të kënaqur nevojat më të mëdha të ujit për qëllime të tilla si trajtimi i ujitjes dhe ujit. 2. Procesi i shpimit. Një tjetër dallim i madh në mes të mirë dhe të përdorur në mënyrë komerciale është një proces i vërtetë shpimi. Pompat e përdorimit jo-komercial duhet të jenë të dizajnuara për të mbështetur një rrjedhë më të madhe të ujit. 3. Rregullimi i Studimit Rregullat specifike për instalimet e studimeve vendore dhe komerciale janë gjithashtu të ndryshme. Për shembull, ka udhëzime shtetërore dhe të përgjithshme që rregullojnë sa afër mund të shpojnë një të mirë afër shtëpisë për të shmangur shëndetin e tyre. Standardet për çdo lloj puse do të varen nga një zonë e caktuar. Sa thellë janë puset gjeotermale? Puset gjeotermike zakonisht janë 45 deri në 120 m të thellë. Disa kompani shpuese kanë pajisje që mund të shpojnë boshte më të thella se 180m, por nuk është e zakonshme. Në fakt, boshtet më të thella se 120m përdoren zakonisht vetëm për projekte të mëdha tregtare dhe do të vlerësohen në detaje përpara ndërtimit të ndërtesës. Më e thellë është boshti, më shumë faktorë të tjerë ndikon në ndërtimin e saj (cilat janë kushtet nëntokësore, lloji i terrenit, etj.). Pajisjet e shpimit gjeotermik zakonisht mbushin më pak se 45 metra, mund të arrihen me kuti tradicionale të shpimit për ujë të pijshëm. Sipas rregullave të përgjithshme, supozoni se boshti i thellë 60m mund t'ju ofrojë një ventilim për 45 m2 në shtëpinë tuaj. Nëse shtëpia juaj ka 140 m2, prandaj është e mirë të supozohet se keni nevojë për 2 puse të ndara, secila me një thellësi prej 90 m. Megjithatë, ky është vetëm një shembull. Do të jetë e nevojshme për të kryer llogaritjen korrekte të pompave për ngrohje dhe ftohje në ndërtesën në ndërtesën e duhur dhe gjithashtu të kryejnë një test të përçueshmërisë termike në vend ose të marrë një mesazh nga puset përreth. Cili është çmimi i gjeotermal mirë? Një nga energjitë më të mëdha negative gjeotermale është çmimi, pavarësisht nga fakti se në afat të gjatë ju kurseni. Kjo ka të bëjë me shumicën e teknologjive më të fundit pavarësisht se cila zonë është. Puset e cekët do të jenë pak më të lirë, më të thellë pak më të shtrenjtë. Shpenzimet e larta janë kryesisht për vetë makinën e shpimit, transportin dhe operimin. Kjo tarifë është arsyeja pse kostoja e një pusi është aq e lartë. Puset gjeotermale janë gjithnjë e më popullore, por nuk ka gjasa të ketë shumë kompani konkurruese në lagjen tuaj. Kështu, shpenzimet do të jenë më të larta në rast të një distance të stërvitjes në vendin e projektit tuaj. Nëse ky është një projekt më i madh (më shumë se 10 puse), kostoja juaj e boshteve individuale bie. Në raste të tilla, stërvitja ka të ngjarë të kryejë një udhëtim në vend dhe të parqeve platformën e stërvitjes në vend brenda natës. Për një çmim tipik të shtëpisë për puset përfshin gjithçka jashtë banesës suaj, kjo do të thotë shpimi i puseve, instalimi i tubit gjeotermik, i spanking mirë dhe mbushje me ujë. Shpenzimet thelbësore që nuk përfshihen janë një pompë ngrohjeje gjeotermale dhe tubi i bashkuar. Shpimi gjeotermik është një proces interesant. Ideja që një pajisje e aftë për të stërvitur 180 m në tokë mund të lëvizë së bashku me ju në rrugën e zakonshme të klasës së dytë është mjaft emocionuese. Është një operacion i mallrave, por është një pjesë e domosdoshme e përzgjedhjes së sistemit të saktë gjeotermik për të arritur kursime afatgjata të energjisë. Si funksionon energjia gjeotermale? Sistemi gjeotermik përdor energjinë diellore të ruajtur në tokë për t'ju bërë të rehatshme gjatë gjithë vitit. Edhe në dimër, kur toka është e mbuluar me mbulim të dëborës, temperatura e tokës është konstante 10 deri në 15 ° C vetëm 180 cm nën sipërfaqen gjatë gjithë vitit. Kjo do të thotë që ju keni një furnizim të qëndrueshëm të ngrohjes që do t'ju ofrojë rehati në mes të dimrit më të ftohtë. Sistemi gjeotermik përbëhet nga një njësi gjeotermike e instaluar në shtëpinë tuaj që është e lidhur me serinë e tubave të varrosur në tokë. Zgjidhja e etanolit qarkullon tubacionin dhe ata bëhen përçues të ngrohjes shumë efektive. Etanol në tub thith ngrohjen nga toka dhe derdhet përsëri në njësinë gjeotermale në shtëpi. Njësia nxjerr ngrohjen nga zgjidhja e etanolit dhe pastaj shpërndan ngrohjen në të gjithë shtëpinë. Në verë, e gjithë procesi kthehet. Ngrohja është marrë nga ajri në shtëpi dhe transmeton në tokë që është më e ftohtë se ajri në ditë të ngrohta. Pse duhet të investoj në një sistem gjeotermik? Kursimet e sistemeve gjeotermale janë në afat të gjatë në krahasim me burimet tradicionale të energjisë si gazi, nafta ose energjia elektrike, e lartë. Llogaritë vjetore të ngrohjes reduktohen me 50 deri në 80%, në varësi të sistemit të zëvendësuar. Energjia gjeotermale nuk është subjekt i kostove në rritje ose luhatjeve të paparashikueshme të çmimeve dhe nuk transporton distanca të mëdha. Është gjithmonë e disponueshme, e drejtë nën këmbët tuaja. Cilat janë përfitimet e tjera të sistemit gjeotermik pas kursimeve? - rehati Në sondazhet e pronarëve, sistemet gjeotermale zakonisht janë etiketuar si më të rehatshme sesa sistemet tradicionale të gazit, naftës ose elektrike. Sistemet gjeotermale nuk kanë të bëjnë me ndryshimet e lagështisë që janë sisteme tradicionale të prirura, dhe nuk ka asnjë problem me një erë të rastit të shkaktuar nga lëndët djegëse fosile të djegies. - ujë të nxehtë të lirë, ose më të lirë Sistemi gjeotermik nxesin ujin tuaj 2 deri në 3 herë më efikas se ngrohja normale. - Më pak zhurmë Për shkak se sistemi gjeotermik gjithashtu ofron ajer te kondicionuar, nuk nevojitet një njësi e zhurmshme tradicionale e jashtme. - mirëmbajtje e ulët Filtri elektrostatik është i nevojshëm për të ruajtur një gjendje të mirë të sistemit një herë në muaj. Sistemet gjeotermale nuk përmbajnë asnjë flakë apo oxhak dhe nuk rrisin rrezikun e zjarrit ose të qymyrit të oksidit të helmimit. Ju nuk duhet të shqetësoheni për shpërthimet fatale të gazit natyror. - jetëgjatësi Jeta mesatare e njësive gjeotermale është 20-25 vjeç. A është energjia gjeotermale e dobishme për mjedisin? Instalimi i një sistemi gjeotermik që zëvendëson sistemin e karburantit fosil, menjëherë zvogëlon emetimet tuaja me 50%, që është ekuivalenti i mbjelljes së pemëve në një zonë të zonës së hektarit. Cila është e ardhmja e energjisë gjeotermale? Energjia gjeotermale ka një të ardhme shumë premtuese. Efikasiteti i kostos së energjisë gjeotermale do të vazhdojë të përmirësohet në modernizimin e teknologjisë gjeotermale dhe në rritjen e çmimeve të lëndës djegëse fosile.