Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Shkalle lundruese

Po kërkoni një ndërtues për shkallët vetë-mbështetëse? Ne kemi 16,045 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,722 profesionistë të regjistruar
87,719 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Shkalle lundruese

Keni nevojë për shërbim nga zona e shkallëve vetëmbështetëse? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në projektimin dhe vizualizimin e shkallëve, orientimin, prodhimin dhe instalimin e shkallëve. Çmimi i shkallëve me strukturën e tyre mbajtëse zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion rreth shërbimeve: ndriçimi, ngjyrosja ose dorezat e ofruara nga një prej specialistëve tanë të 16,045 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,722 profesionistë të regjistruar
87,719 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Shkallët e vetë-mbështetjes - rreth shkallëve lundrues Cilat janë shkallët lundruese? Shkallët lundrues janë të dizajnuara për të parë sikur ata lundruan në ajër pa ndonjë mbështetje strukturore. Ato ndryshojnë nga shkallët tradicionale duke hartuar një pjesë të veçantë në rritje për të mbështetur shkallët. Kllapa është atëherë ose bashkangjitur në mur ose fsheh nën shkallët. Produkti i fundit është një shkallë elegante moderne me një hapësirë ​​të madhe të hapur. Shkallët lundrues shpesh janë sinonim me një shkallë të hapur ngjitje, sepse të dy krijojnë një iluzion të një shkalle lundruese, por jo të gjitha shkallët lundruese kanë ngritje të hapura. Shumë shkallë lundruese mbahen nga çeliku Mono Salcase, ndërsa të tjerët përdorin trarëve të dyfishtë, trarëve anësorë, korniza metalike ose xhepa të murit. Disa trarëve janë bërë prej xhami - dhe disa madje mbështesin tavanin. Shkallët lundruese po bëhen zgjedhje më të popullarizuara në botën e sotme të dizajnit. Është e zakonshme që ata të çiftëzohen me lloje të ndryshme të parmakëve moderne si: kangjella qelqi, kanalet kabllore ose kangjella e shufrës. Shkallët lundrues janë gjithashtu jashtëzakonisht të gjithanshëm. Në varësi të llojit të shkallëve, ato mund të instalohen në ambiente të mbyllura ose exteriorë. Gjithashtu hapësira të vogla të tilla si apartamente studio mund të përdorin shkallët lundruese - koncepti i tyre i hapur i profilit është një mënyrë e shkëlqyer për të zgjeruar një dhomë të vogël. Përveç kësaj, ato mund të përshtaten për çdo lloj dizajni, nga kompanitë përmes shtëpive, për të rindërtuar. Ka shumë lloje të ndryshme të shkallëve, duke përfshirë: Shkallët e shkallëve metalike: një zgjedhje popullore minimalist për një pronar shtëpie moderne. Shkallët e konsolës: opsion në modë që përdor xhepat e murit ose korniza metalike të fshehura. Shkallët spirale: përzgjedhje kompakte për hapësira të vogla. Shkallët e lakuar: të ngjashme me shkallët spirale, por diçka më e gjerë. Instalimi i shkallëve lundrues Sa i përket projekteve për kampionët në shtëpi, do të jetë më mirë kur instaloni një shkallë lundruese me një shkallë metalike. Është një ide e mirë për një pjesë të procesit të instalimit të paktën katër persona - mbani mend se vetë rrezja do të peshojë rreth 136 kg. Nëse instaloni shkallë lundruese pa shkallë, procesi do të jetë më i komplikuar. Jini veçanërisht të kujdesshëm për t'u siguruar që shkallët tuaja të jenë në përputhje me kodet. Kur instaloni pa rrip bashkimi, shkallët zakonisht bashkangjiten ose fiksohen direkt në mur duke përdorur një kornizë metalike përforcuese ose çanta të parafabrikuara të ankorimit. Siç matet Nëse kjo është një matje e shkallëve lundruese për Preprábka ose një ndërtesë të re, matja është gjithmonë një proces unik. Me mjetet e duhura ju do të bëni atë lehtë! Më vonë në këtë proces, ju do të duhet të merrni matje strukturore më specifike, por të jeni gati për instalimin e një shkalle lundruese, ju duhet vetëm një palë dimensionesh fillestare. Këtu janë dy mjete që ju nevojiten: Metra standarde të rrotullimit. Sigurohuni që të shikoni në etiketë inç, jo në markat metrike. Vegël matëse lazer. Kjo pajisje mund të matet nga prapa ose nga përpara. Mos harroni të kontrolloni nëse keni një pajisje të caktuar për të matur në inç. Matja e parë është më e rëndësishme. Ju përdorni mjetin tuaj të matjes me lazer për matjen nga një kat në tjetrin. Më tej, me pjesën e pasme të masës lazer nga header në murin ngjitur. Përsëri përdorin pjesën e prapme të lazerit për të matur kufizimet hapësinore: për shembull, lartësia e tavanit dhe shkallëve. Për të arritur matjen e saktë të tavanit, sigurohuni që të sulmoni lazerin tuaj në rreze: një nga rrezet e vogla mbështetëse në tavanin tuaj. Përdorni një matës standard për të zbuluar lartësinë e kokës dhe mos harroni të përfshini lartësinë e substratit. Substrati është bërë zakonisht nga kompensatë. Është një shtresë strukturore që është hedhur nëpër trarët tuaj si një bazë për katin e përfunduar. Header është një copë inkuadrim në katin e dytë ku sigurohet ngritësi i sipërm. Shikoni për një copë druri që kalon nëpër hapjen në mur. Kufizimi hapësinor lidhet me ndonjë nga kufizimet ose pengesat rreth shkallëve tuaja. Shembujt përfshijnë një tavan, një mur tjetër, dyer, dritare dhe vrima në dysheme nën shkallët - për shembull, një periferi ose shkallë tjetër që çon poshtë. Kursi i shkallëve shpreh se sa larg shkallët tuaja shkojnë në dhomë. Kjo matje fillon në kokë. Rreze zakonisht është bërë prej druri ose çeliku. Ju do të shihni këto trarëve të mbështetjes në një version të trashë të tavanit ose katit. Kaloni përsëri në lazer tuaj dhe matni vrimën e dyshemesë nën shkallët - dhe sigurohuni që të matni nga header në gjirin e ardhshëm të katit, jo vetëm të kapni gjatësinë e vrimës në substrate. Së fundi, përdorni pjesën e prapme të lazerit për të matur gjatësinë dhe gjerësinë e vrimës. Hapja e dyshemesë do të thotë hapja në dysheme nën shkallët. Janë shkallët lundruese të sigurta? Po, shkallët lundruese janë po aq të sigurta nëse nuk janë më të sigurta se një shkallë tradicionale. Ato duhet të jenë në përputhje me kërkesat e caktuara të kodit (informacion mbi kërkesat tuaja të shtetit nga nëpunësin lokal për kodin) - por nëse instaloni me kod, shkallët tuaja lundruese do të jenë të sigurta. Disa njerëz janë të shqetësuar se ata nuk duhet të instalojnë shkallët lundruese nëse kanë fëmijë. Megjithatë, ka disa mënyra për të arritur atë shkallë lundruese më të sigurt për fëmijët. Nëse keni fëmijë të vegjël, merrni në konsideratë një nga të mëposhtmet: Zgjidhni një dizajn më të gjerë Zgjidhni një instalim të kangjellave të qelqit Sigurohuni që kodi i përputhjes së shkallëve Si funksionojnë shkallët lundruese? Ne gjithashtu e dimë ndryshimin e një shkalle lundruese që nuk përmban asnjë ngritës. Kjo shkallë është e pajisur me një shkallë ose rreze që e mbështet atë. Console, shkallët e mono dhe shkallët spirale janë më shpesh të klasifikuara si shkallë të hapur në rritje. Këto sisteme janë të njohura për dizajnin e tyre të sofistikuar dhe zakonisht karakterizohen nga shkallët e veçanta me urate të hapura që janë çiftëzuar me një sistem ndër-rreze ose mbështetje. Console shkallët Shkallët e tastierës punojnë në mënyrë të shkëlqyeshme, sepse vetëm një fund i çdo shkalle është bashkangjitur në mur. Fundi tjetër ose lirisht lundron ose është i bashkangjitur në një bar xhami ose postoni për të mbajtur kangjella. Hapat e shkallëve të konsolës mund të lidhen me mënyrat e ndryshme të murit - duke përdorur një kornizë metalike, xhepa mur ose madje, në raste të rralla, duke përdorur një element lidhës që është bashkangjitur në mur. Titull metalik Ata punojnë duke siguruar shpinë të të gjithë konfigurimit të shkallëve lundruese. Shkallët tradicionale zakonisht përdorin dy trarëve prej druri, një në secilën anë të shkallëve. Në të kundërt, shkallët lundruese përdoren nga një shkallë metalike shkallë që mbështet shkallët. Sipas një modeli, shkallët lundruese mund të përdorin shkallët e dyfishta ose të thjeshta. Shkallët e ujëvarë Shkallët e ujëvarë punës në mënyrë që qilimi të shkaktohet tërësisht poshtë shkallëve. Ndryshon nga metoda e Hollivudit, sepse qilimi nuk është shembur rreth buzës së çdo tempena. Është thjesht e lidhur me vendin tuaj. Kjo metodë punon mirë për shkallët që kërkojnë një qilim më të trashë që vështirë se do të futet rreth buzës së peizazhit. Shkallët metalike Ajo punon në mënyrë që shkallët e brëndshme të jenë të bashkangjitura në një mono çeliku. Rafters janë të dehur në shkarkimin mono dhe mund të plotësohen nga sisteme të ndryshme kangjella - nga kabllo, përmes shufrës, në xhami. Shkallët e drejtpërdrejtë të parafabrikuara është një konfigurim gjithnjë e më popullor në shtëpitë moderne minimale. Shkallët lundrues vendosen nën shkelje dhe kangjella. Litar i shkurtër është i bashkangjitur në dysheme dhe pjatë me headers. Vepron si një shtyllë e të gjithë sistemit të qëndrueshëm. Çdo post metalik plotësohet nga mbajtësit e veçantë të shkeljes që janë bashkangjitur në një kolonë shkallësh. Shkallët nga shkallët prej druri pastaj janë të dehur në shkallët. Shkallët (ose shkallët mono ose shkallët e dyfishta) është projektuar për të bashkuar peshën e të gjithë sistemit të shkallëve lundrues. Me një peshë prej 136 kg të bërë nga metali i pastër mban një shkallë të rafters dhe railings, gjë që shkakton iluzionin se shkallët vetëm qëndrojnë në ajër. Testimi i vargjeve metalike Rregulloret e ndërtimit kërkojnë që çdo hap i bashkangjitur ngurtësisë së shkallëve duhet të mbajë të paktën 136 kg peshë të koncentruar. Më shumë se 1360 kg duhet të dëmtohet në mënyrë të konsiderueshme nga shkallët tona - e cila tregon se ata kanë deri në 10 herë peshën e dëshiruar për të përmbushur rregulloret.