Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Sherbime kompjuterike dhe it

Po kërkoni një specialist në shërbimet e PC dhe IT? Ne kemi 8,271 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Sherbime kompjuterike dhe it

Keni nevojë për një kompjuter dhe shërbim të tij? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në krijimin dhe dizajnimin e faqeve të internetit, aplikacioneve dhe zhvillimit të softuerit. Kostoja e menaxhimit të rrjeteve dhe kompjuterëve zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: administrim, inkorporim i komenteve shtesë, konsultime të ofruara nga një prej specialistëve tanë të 8,271 në kategorinë e dhënë.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini

Pyetjet e bëra shpesh Pyetje të ngjashme janë shpesh të ngjashme në mbështetjen e IT. Prandaj, ne kemi përpiluar një listë të pyetjeve të bëra shpesh dhe zgjidhjet e tyre për t'ju ndihmuar me kompjuterët tuaj. Nëse klikoni në të majtë, do të gjeni pyetjet më të shpeshta nga ajo. Cilat janë pyetjet më të shpeshta në lidhje me kompjuterin tuaj? Kompjuteri im nuk dëshiron të kthehet në çfarë të bëjë? Së pari dhe më kryesorja, kontrolloni kordonin e rrymës dhe sigurohuni që është e lidhur me prizën elektrike. Gjithashtu, kur përdorni kabllon extension, sigurohuni që është e lidhur në prizë dhe kaloni në kabllo extension është ndezur. Disa kabllo të zgjerimit kanë një ndërprerës të integruar - një buton të kuq ose të zi të vendosur pranë kaloni. Shtypni ndërprerësin për të rivendosur zgjatjen, e cila mund të zgjidhë problemin tuaj. Çfarë duhet të bëni nëse kompjuteri im ndalon punën? Ka mundësi të shumta pse kompjuteri juaj ka ndaluar punën dhe "të ngrirë". Ju ndoshta nuk do të jeni në gjendje të këshilloni me këtë. Programet kompjuterike janë tashmë në një nivel të tillë që përdorimi i programeve bazë shpesh kërkon për përdoruesit e tyre. Nëse ndaloni t'i përgjigjeni tastierës në kompjuterin tuaj, zgjidhja më e mirë është të përpiqeni të rifilloni kompjuterin tuaj. Çfarë duhet të bëni nëse hardisk nuk punon? Ashtu si me shumë probleme të tjera me një kompjuter, hapi i parë që duhet të provoni është të rifilloni kompjuterin tuaj. Rinisni që të hyni nëse hardisk është me të vërtetë i dëmtuar. Nëse gabimi është në të, kompjuteri juaj ka shumë të ngjarë të mos rifillojë siç duhet. Në këtë rast, kontaktoni shërbimin profesional, ekspertët do të zgjidhin një problem për ju. Monitoruesi im ka një ekran të zi se çfarë të bëjë? Kontrolloni që monitoruesi të jetë me të vërtetë i ndezur. Nëse nuk ka dritë të energjisë (jeshile ose portokalli) në kompjuterin tuaj, provoni të shtypni butonin On dhe prisni derisa të ndriçohet. Nëse kompjuteri juaj është ndezur, ekrani shkëlqeu, por ju u larguat prej saj dhe pas kthimit të ekranit ishte e zezë, kjo do të thotë që kompjuteri është në mënyrë të fjetjes. "Ju zgjoheni" duke shtypur miun ose ndonjë çelës në tastierë. Në të njëjtën kohë, sigurohuni që monitoruesi të jetë i lidhur siç duhet në pjesën e prapme të kompjuterit. Çfarë duhet të bëni nëse imazhi në monitor është i paqartë ose i zhvendosur? Nëse kabllor është i angazhuar ose i dëmtuar nga rezultati, mund të jetë një imazh i paqartë në monitor. Shkëputni kabllon video nga pjesa e prapme e kompjuterit dhe kontrolloni që skajet e tij nuk janë të përkulura, të djegura ose të thyera. Nëse gjithçka është mirë, vendosni kabllon përsëri në monitor. Nëse kabllor nuk është vendosur në pozicionin e duhur, linjat vertikale ose horizontale mund të shfaqen shpejt ose ngadalë në monitor. Ekrani i monitorimit duket sikur do të rrokulliset. Një imazh i shtrembëruar në monitor mund të shkaktojë gjithashtu frekuenca të forta elektromagnetike që shkaktojnë ndërhyrje të imazhit. Prandaj, sigurohuni që nuk ka folës, tifozë apo pajisje të tjera që kanë një fushë magnetike shqetësuese. Çfarë duhet të bëni nëse shfaqet një mesazh "asnjë sinjal" në monitor? Sigurohuni që monitoruesi të jetë i lidhur siç duhet në pjesën e pasme të saj, si dhe në pjesën e prapme të kutisë së kompjuterit. Nëse mendoni se monitor është i lidhur në mënyrë korrekte, sigurohuni që një nga kabllot nuk është liruar. Shkyçni të gjitha kabllot nga pjesa e prapme e monitorit që mundeni. Çdo kabllo përveç të dhënave ju duhet thjesht të shkëputeni. Pastaj shkëputni kabllon e të dhënave nga pjesa e prapme e kutisë së kompjuterit dhe rilidhni atë. Sigurohuni që të jetë i lidhur fort në kompjuter. Shumica e kutive kompjuterike kanë në pjesën e prapme të të ashtuquajturit. Vida që mund të futen lidhësit dhe më pas t'i sigurojnë ato me vida. Çfarë duhet të bëni nëse kufijtë e zinj shfaqen në ekranin e monitorit? Ekrani i monitorimit do të ndalet automatikisht të përshtatet me rezolucionin tuaj të saktë nëse e keni ndryshuar kohët e fundit. Ju mund të rregulloni rezolucionin e ekranit për të redaktuar atë në vendosjen e tij origjinale, ose për të rregulluar madhësinë e saj manualisht. Cilësimet e monitorimit manual ndryshojnë me kompjuterë individualë. Ju mund të rregulloni manualisht gjerësinë dhe lartësinë e imazhit në monitor. Mënyra se si e redaktoni atë në Manualin e Informacionit të Monitorit. Pse mi kompjuteri fluturoi ekranin tim? Mouse optike optike përdoruesi (lloji më i zakonshëm i miut kompjuterik për desktops) ndoshta ka ndodhur tashmë situatën në të cilën miu ka lëvizur kaotikisht rreth ekranit. Kjo e ashtuquajtur. Lëvizja e miut fluturues sipas ekranit është më shpesh e shkaktuar nga ndotja e saj. Nëse keni pastruar miun, por problemet vazhdojnë me të do të thotë se duket se është dëmtuar. Nëse vërtet e gjeni nëse lidhni miun në një pajisje tjetër. Nëse miu fluturon të lidhur edhe pas lidhjes me një kompjuter tjetër, ne rekomandojmë zëvendësimin e tij. Çfarë bëni nëse rrota e miut funksionon e pasaktë? Nëse jeni duke përdorur ndonjë version të Microsoft Windows dhe rrota nuk funksionon siç duhet, përpiquni të hapni dosjen e pronave të miut në cilësimet. Gjeni dosjen pas hapjes së panelit të kontrollit, klikoni dy herë ikonën e miut. Si ta pastroni tastierën? Buttons janë mbërthyer vetëm në tastierë. Kështu, nëse keni nevojë për të pastruar tastierën, është e mjaftueshme për t'i nxjerrë ato me një thikë ose një objekt tjetër të hollë të hollë. Ju mund të pastroni qartë tastierën dhe çelësat individualë kur nxjerrni. Megjithatë, mos harroni se ku janë çelësat individuale! Si mund të drejtoj modalitetin e urgjencës në kompjuterin tuaj? Për të filluar modalitetin e emergjencës Windows 7 ose Windows 10, shtypni F8 kur filloni kompjuterin tuaj. Kjo do të të çojë në menunë e avancuar të opsioneve të Windows. Përdorni shigjetën në tastierë për të shkuar në mënyrë emergjente dhe për të konfirmuar me Enter. Unë nuk mund të fshij një skedar sepse përdor Windows për të bërë? Mbyllni të gjitha programet e filluara në kompjuterin tuaj dhe provoni fshirjen e skedarit. Nëse hasni të njëjtin problem edhe pasi të gjitha programet e drejtimit janë të mbyllura, shkoni te modaliteti i sigurt dhe fshini skedarët. Si mund ta përditësoj kompjuterin tuaj në Microsoft Windows? Nëse jeni duke përdorur Microsoft Windows 7, Windows 10, ose versionin e mëvonshëm të sistemit, ju keni një leje për përditësim të Microsoft Windows (në disa raste dhe përditësoni kompjuterin e telefonit) duke përdorur drejtuesit e fundit në faqen zyrtare të Microsoft. Malet janë kompjuterë të vendosur për të përditësuar automatikisht, si një version i ri i disponueshëm i sistemit më të ri. A është e sigurt për të fikur kompjuterin tuaj me Windows? Nëse nuk ka probleme kur përdorni kompjuterin tuaj, përdoruesit nuk duhet të fikni ose të rifillojnë kompjuterin përmes butonit të energjisë nëse dritaret ende po funksionojnë. Microsoft ka përfshirë funksionin e mbylljes në sistemin tuaj për shkak të të gjithë hapit të nevojshëm për të siguruar në mënyrë të sigurt kompjuterin. Versionet e Microsoft Windows kontrollojnë funksionin e kompjuterit dhe të fikur në mënyrë të sigurt. Si mund të rivendos skedarët në dosjen e shportës? Hapni dosjen e shportës që gjendet në desktop duke përdorur klikoni dy herë. Të gjitha skedarët e fshirë shfaqen në dosje. Theksoni skedarët në shportë që dëshironi të rivendosni. Djathtas-klikoni për të zgjedhur rivendosjen. Çfarë duhet të bëj nëse nuk mund të dërgoj ose të marr mesazhe me email? Verifikoni që kompjuteri është i lidhur me internetin dhe nuk ndodh për shkak të lidhjes së keqe. Kontaktoni ofruesin e shërbimit të internetit ose administratorin e rrjetit WiFi. Pse nuk mund ta pranoj e-mail me bashkëngjitje? Nëse kutia juaj e postës elektronike është e mbushur me mesazhe të marra ose keni të kufizuar, vetëm disa hapësirë ​​të magazinimit megabyte, ju nuk do të jeni në gjendje të pranoni mesazhe me email me bashkëngjitjet. Nëse nuk merrni mesazhe me bashkëngjitje, dërguesit do të informohen për një problem me një kuti postare të mbushur me njerëz ose me madhësinë e skedarit të tejkaluar. Meqenëse viruset kompjuterike janë më të zgjeruara duke marrë me e-mail, shumë ofrues të programeve të postës elektronike janë të mbrojtura nga marrja e disa skedarëve para marrjes dhe zgjerimit të viruseve. Për shembull, Microsoft Outlook mbron përdoruesit duke bllokuar lloje të caktuara të skedarëve me bashkëngjitje. A lejohen boshllëqet kur hyjnë në adresat e postës elektronike? Ashtu si me URL-të e internetit, boshllëqet nuk futen në adresat e e-mailit. Megjithatë, emrat e adresave të postës elektronike mund të ndahen me pika. Për shembull, pronari i adresës së postës elektronike me emrin John Smith mund të ketë një llogari të krijuar - [email protected] ose john.s. @ pridlad.com. Vini re, nuk ka boshllëqe në emër të njërës prej llogarive. Çfarë bëni nëse printeri im shtyn blurry? Nëse përdorni llojin e letrës së papërshtatshme, mund të ndodhë që faqet e shtypura të jenë të paqarta, të shtypura në mënyrë të pabarabartë, me një tekst të shtrembër ose të ndëshkuar ngjyrën në skajet e letrës. Printeri juaj mund të shtyjë blurs edhe për shkak të kokës së shtypur të bllokuar. Çdo printer modern ka tutorialet e veta të pastrimit të printeadit, testin automatik ose diagnostifikimin e printimit që mund të kryhet për të kontrolluar pastërtinë e kokës së printimit në printer ose pajisje të tjera të përdorura për printim. Si mund ta rregulloj letrën e zhurmshme në printer? Fikni printerin. Kontrolloni tabaka, vendosja në të cilën është në vend letrën e printimit. Nëse letra e mbërthyer është e dukshme, fshini manualisht. Zgjidhni të gjithë letrën që mund të mbërthyer në printer nga tabaka. Nëse nuk mund ta hiqni letrën duke tërhequr, hapni printerin për të hyrë në fishekë të bojës ose tonerët e printerit dhe për të hequr letrën nga këtu. Pas heqjes së letrës së bllokuar, printeri mund të ndizet përsëri. Si do ta instaloj printerin nëse kam humbur diskun e instalimit? Nëse jeni duke instaluar printerin që keni mungesë të diskut të instalimit, nuk është për fat të mirë një problem i tillë siç mund të shfaqet fillimisht. Ju nuk duhet të prisni me instalimin derisa disku i ri do t'ju dërgojë një disk të ri. Çdo prodhues printer dhe hardware aktualisht siguron qasje në programin tuaj të softuerit dhe shoferin që janë pjesë e shkarkimeve të tyre të produktit. Çfarë duhet të bëj nëse nuk mund të lidhem me rrjetin? Sigurohuni që kordoni i rrymës të jetë i lidhur siç duhet në pjesën e prapme të kompjuterit. Përveç kësaj, sigurohuni që LED-të të ndriçohen siç duhet kur kontrolloni lidhjen e duhur të kabllit të rrjetit. Kartat e rrjetit me një dritë LED zakonisht tregojnë se karta është e lidhur dhe merr një sinjal. Ndezja e dritës së gjelbër në përgjithësi nënkupton marrjen ose dërgimin e të dhënave. Si mund ta gjej rrjetin tim? Hapni Microsoft Explorer. Në Explorer, klikoni menunë e Drop Down Tools dhe pastaj për të gjetur një disk të rrjetit. Si një opsion kërkimi, futni një njësi të rrjetit ose kompjuter të rrjetit. Nëse emri i pajisjes suaj është p.sh. "Shpresa", futni "shpresë" për të kërkuar për këtë kompjuter. Për të kërkuar një dosje në kompjuterin tuaj, të tilla si dosje MP3, futni "Hope MP3". Për t'u lidhur me një kompjuter ose në rrjet, do t'ju kërkohet të futni emrin e përdoruesit ose të identifikoni të dhënat. Si mund ta gjej emrin e pajisjes sime? Djathtas-klikoni kompjuterin tim dhe pastaj klikoni Properties. Në pronat, klikoni skedën e emrit të kompjuterit. Pasi ta hapni këtë dosje, do të shfaqni emrin e pajisjes dhe specifikimin e tij. Klikoni Rename këtë PC për të ndryshuar emrin ose specifikimin e pajisjes. Çfarë është një virus kompjuterik? Një virus kompjuterik është një program software që është krijuar në mënyrë që të sfidojë kompjuterin tuaj, të shtrihet në programet e tij dhe të shkatërrojë të dhënat e përdoruesit. Zhvilluesit e softuerit kanë zhvilluar programe antivirus që ndihmojnë në mbrojtjen e tyre nga sfida e virusit. Duhet të jetë i vetëdijshëm se shumë kompjuterë nuk kanë programe të ndërtuara antivirus dhe anasjelltas, në disa kompjuterë, programet antivirus janë të para instaluara, por vlefshmëria e tyre do të përfundojë pas 90 ditësh. A ka Windows një program antivirus të instaluar? Të gjitha Windows - Windows 7 dhe Windows 10, përfshijnë programin antivirus preinstalled. A mund të dëmtojë virus harduerin kompjuterik? Jo. Viruset kompjuterike janë të bazuara në kodin e softuerit, qëllimi kryesor i të cilit është të përhapë virusin në skedarë kompjuteri dhe kompjuterë të tjerë. Shkaqet fshirja e skedarëve dhe problemeve të të dhënave të të dhënave. Nëse keni një problem të pajisjes hardware të tilla si një printer, kartë grafike, kartë audio, etj, problemi nuk shkakton një virus kompjuterik. A do të heq një virus kompjuterik nëse formatohemi apo fshijmë hardiskun tuaj? Nëse kompjuteri juaj sulmoi një virus, formatimin ose fshirjen e hard disku dhe rinisni pothuajse gjithmonë të qartë çdo lloj virusi. Mos harroni, megjithatë, se skedarët rezervë mund të përmbajnë një virus, si dhe media dhe njësi të tjera të lidhura me kompjuterin. Nëse kompjuteri juaj është i lidhur me një kompjuter tjetër, rrjeti i të cilit është i mbyllur, ose virusi është ruajtur në një kompjuter me lloj të ndryshëm të softuerit nga kjo. Kompjuteri mund të sulmohet përsëri me një virus. E njëjta vlen edhe nëse kompjuteri nuk është i mbrojtur mjaftueshëm. Si mund të heq të dhënat e kërkimit në internet? Hapni shfletuesin dhe klikoni ikonën e mjetit (gjithashtu shfaqet si një rrotë me veshje të vogël në vitin e majtë të sipërm). Më pas, shkoni në kutinë e sigurisë dhe përzgjidhni Hiq Hartimin e Historisë së Shfletimit. Kjo do të fshijë të dhënat e kërkimit në shfletuesin tuaj. Nëse jeni duke përdorur Google Chrome, shkoni në mjetet e ardhshme dhe përzgjidhni fshini të dhënat e shikimit. Përdoruesit e Firefox-it mund të shkojnë në histori dhe të zgjedhin fshirjen e historisë së kohëve të fundit.