Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Saldim tig

Po kërkoni një saldator saldimi me tig? Ne kemi 21,059 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,722 profesionistë të regjistruar
87,719 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Saldim tig

Keni nevojë për një shërbim saldimi TIG? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në saldimet kompakte dhe të hollë, ri-saldimin e plotë, saldimin e çelikut inox, lidhjet alumin-nikel, si dhe fletët e holla të aluminit dhe çelikut inox. Çmimi i saldimit me dy duar duke përdorur një elektrodë tungsteni zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: trajtim shtesë sipërfaqësor, këshilla të ofruara nga një prej salduesve tanë 21,059 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,722 profesionistë të regjistruar
87,719 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Saldim tig. Saldim duke përdorur gazin e inertit tungsten (TIG), i njohur edhe si saldim hark i gazit (GTAW), është saldimi i harkut, ku saldimi është prodhuar nga një elektrodë tungsten jo-shkrirëse. Saldimi nga gazit inert tungsten (TIG) ishte i suksesshëm në vitet '40 të shekullit të 20-të për shkak të kombinimit të magnezit dhe aluminit. Duke përdorur një mburojë të gazit inerte në vend të një vaskë të mbeturinave, procesi ishte një zëvendësim shumë tërheqës për saldimin e harkut të gazit dhe manualit. Tig luan një rol të rëndësishëm në marrjen e aluminit për saldim të kualitetit të lartë dhe aplikacionet e ndërtimit. Karakteristikat e procesit Në procesin e saldimit të tigut, harku është formuar në mes të elektrodës së nxehtë të tungsten dhe workpiece në një atmosferë inerte të argonit ose heliumit. Një hark i vogël intensiv që ofron një elektrodë të nxehtë është ideale për saldim të kualitetit të lartë dhe të saktë. Meqenëse elektroda nuk konsumohet gjatë saldimit, saldatori i tigut nuk mund të përbëjë furnizimin me ngrohje nga harku kur metali ruhet nga elektroda e shkrirjes. Nëse nevojitet metal shtesë, duhet të shtohet veçmas në dushin e ngjitur. Burim energjie Saldimi i tigut duhet të operohet me një burim në rënie të rrymës së vazhdueshme - një rrjedhë me një drejtim ose alternuar. Burimi i energjisë së vazhdueshme të energjisë është thelbësore për të shmangur rrymat e larta të tepruara kur elektroda është shkurtuar në sipërfaqen e punës. Kjo mund të bëhet ose qëllimisht gjatë fillimit të harkut ose pa dashje gjatë saldimit. Nëse një burim i caktuar karakteristik i energjisë përdoret si kur saldimi i MIG, çdo kontakt me sipërfaqen e punës do të dëmtonte majën e elektrodës ose elektrodës do të kombinohej me sipërfaqen e punës. Për shkak se nxehtësia e harkut shpërndahet rreth një e treta e katodës (negative) dhe dy të tretat e anodës (pozitive), elektroda DC është gjithmonë me polaritet negative për të shmangur mbinxehjen dhe shkrirjen. Përndryshe, lidhja e burimit të energjisë me një polarizëm pozitiv të njësisë së elektrodës ka përparësinë që kur katodë është në pjesë të punës, sipërfaqja është pastruar nga oksidimi. Për këtë arsye, AC përdoret në materialet e saldimit me një film të ngurtë të oksidit të sipërfaqes si alumini. Duke filluar arc. Saldimi ARC mund të fillojë me kruarje sipërfaqen dhe krijimin e një qark të shkurtër. Vetëm kur ndodh shpërbërja e qarkut të shkurtër, rryma kryesore e saldimit do të rrjedhë. Megjithatë, ekziston rreziku që elektroda të mund të respektohet në sipërfaqe dhe të shkaktojë përfshirjen e tungstenit në saldim. Ky rrezik mund të minimizohet nga teknika e "harkut të heqjes" në të cilën qarku i shkurtër është krijuar në një nivel shumë të ulët aktual. Mënyra më e zakonshme e nxitjes së harkut TIG është përdorimi i HF (frekuencë të lartë). Rrezatimi i frekuencës së lartë përbëhet nga ndezje të tensionit të lartë të disa mijë voltave që zgjasin disa mikrosekonda. Sparks frekuencë të lartë shkaktojnë prishjen ose jonizimin e hendekut midis elektrodës dhe pjesës së punës. Vetëm një re e elektroneve / joneve mund të rrjedhë nga burimi i energjisë. Shënim: Për shkak se rrezatimi me frekuencë të lartë gjeneron emetimet anormale të larta elektromagnetike (em), saldatorët duhet të kuptojnë se përdorimi i tij mund të shkaktojë ndërhyrje, veçanërisht në pajisjet elektronike. Meqenëse emetimet mund të transmetohen nga ajri, për shembull nga valët e radios ose kabllot elektrike të transmetuara, duhet të ndërmerren kujdes për të parandaluar ndërhyrjen në sistemet e kontrollit dhe pajisjet pranë saldimit. HF është gjithashtu e rëndësishme në stabilizimin e AC Arc; Në mënyrë alternative, polarizimi i elektrodës ndryshon në një frekuencë prej rreth 50 herë në sekondë, duke shkaktuar që harku të shkojë në çdo ndryshim polariteti. Për të siguruar ri-ndezjen e harkut për çdo polaritet kthese, ata krijojnë shkëndije të frekuencave të larta që erdhën me fillimin e ciklit të gjysmë. Elektroda Elektroda me një anë të saldimit zakonisht bëhen nga tungsten e pastër me 1 deri në 4% të Toria për të përmirësuar ndezjen e harkut. Aditivët alternativë janë oksid lantanium dhe oksidi i keriumit që pretendohet të ofrojë fuqi të shkëlqyeshme (hark dhe konsum elektrodë më të ulët). Është e rëndësishme të zgjidhni diametrin e saktë të elektrodës dhe këndin e tipit për nivelin aktual të saldimit. Si rregull që rryma është më e ulët, më e vogël është diametri i elektrodës dhe këndi i tipit. Meqenëse elektrodat do të operohen në një temperaturë shumë më të lartë kur rryma alternative do të përdoret për të zvogëluar erozionin e elektrodës përdoret nga tungsten me shtimin e zirkut. Duhet të theksohet se për shkak të një sasie të madhe të nxehtësisë të gjeneruar në elektrodë është e vështirë të ruhet një tip i theksuar dhe fundi i elektrodës merr profilin sferik ose "top". Gaz mbrojtës Gazi mbrojtës zgjidhet sipas materialit të salduar. Udhëzimet e mëposhtme mund të ndihmojnë: • Argon - gazi më i zakonshëm mbrojtës që mund të përdoret për saldim materiale të ndryshme duke përfshirë çelik, çelik inox, alumini dhe titan. Argon + 2 deri në 5% H 2 - duke shtuar hidrogjen në argon, gazi është zvogëluar pak, gjë që ndihmon në prodhimin e saldimeve më të pastra pa oksidim sipërfaqësor. Për shkak se harku është më i ngrohtë dhe më i ngushtë lejon shpejtësi më të larta të saldimit. Disavantazhet përfshijnë rrezikun e plasaritjes së hidrogjenit në çelikun e karbonit dhe porozitetin e metalit të ngjitur në lidhjet e aluminit. • Helium dhe përzierjet e heliumit / argonit - duke shtuar helium në argon për të rritur temperaturën e harkut, i cili mbështet shpejtësinë më të lartë të saldimit dhe një depërtim më të thellë të saldimit. Disavantazhet e përdorimit të heliumit ose një përzierje heliumi dhe argon janë kosto të lartë të gazit dhe vështirësive me ndezjen e harkut. Aplikime Saldimi Tig përdoret në të gjitha industritë, por është veçanërisht i përshtatshëm për saldim me cilësi të lartë. Në saldim me dorë, një hark relativisht i vogël është ideal për një material të hollë filmash ose depërtim të kontrolluar (në rrënjë të tubave të saldimit). Për shkak se shpejtësia e aplikimit mund të jetë mjaft e ulët (duke përdorur një shufër të veçantë të mbushjes), mund të jetë e dobishme të përdorësh MMA ose MIG për një material më të fortë dhe për mbushjen e tranzicionit në saldime të trasha me mure. Saldimi Tig përdoret gjithashtu në sistemet e mekanizuara ose me një mënyrë autogjen ose duke përdorur tela mbushëse. Megjithatë, ka disa sisteme "jashtë raftit" për tubat e saldimit orbital të përdorura në prodhimin e pajisjeve kimike ose kaldajave. Megjithatë, sistemet nuk kërkojnë ndonjë aftësi trajtimi, megjithatë, duhet të jenë të trajnuar mirë. Për shkak se saldatori ka më pak kontroll të sjelljes së harkut dhe një vaskë të saldimit, vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet përgatitjes së skajeve, lidhjes dhe kontrollit të parametrave të saldimit.