Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Saldim alumini

Po kërkoni një saldator alumini? Ne kemi 20,840 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Saldim alumini

Keni nevojë për një shërbim në fushën e saldimit të aluminit? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në saldimin e materialeve të aluminit të përdorura në industrinë e automobilave, ndërtimit, ndërtimit të anijeve dhe transportit ajror. Çmimi i bashkimit të aluminit zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: konsultime, trajtim sipërfaqësor i materialeve të aluminit të ofruara nga një prej saldatorëve tanë 20,840 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Si të bashkohet alumini? Udhëzuesi i fillestarëve. Saldimi i aluminit mund të jetë gjithashtu sfidë për saldatorët më me përvojë. Ajo kërkon teknika dhe procese të tjera si saldim hekuri. Megjithëse saldimi i aluminit mund të jetë i vështirë, është një aftësi që mund të përmirësohet me njohuritë dhe praktikën e duhur. Për të mësuar më shumë rreth saldimit të aluminit, për llojet e ndryshme të saldimit dhe këshillave të përgjithshme që mund t'ju ndihmojnë, kështu që vazhdoni të lexoni. Pse është e vështirë saldimi i aluminit? Alumini është një lloj i zakonshëm i metaleve që përdoret në prodhim. Është jo-korrozive, dritë dhe pamja, gjë që e bën atë ideal për prodhimin e produkteve të ndryshme. Megjithatë, të njëjtat vetitë, për shkak të të cilave është kështu e dëshiruar, ankohen për të punuar me të. Alumini i saldimit është i vështirë sepse është i butë, një shtresë shumë e ndjeshme dhe e izoluar e oksidit të vështirë. Në shtetin e shkrirë është i prirur për papastërtitë që mund të çojnë në saldim poroz, të dobët. Alumini dhe lidhjet e saj kanë një afinitet të madh në oksigjen. Alumini i pastër është shkrirë në 650 ° C, ndërsa oksidi që mbron metalin është shkrirë në moshën 2000 ° C. Meqenëse oksidi është shkrirë në një temperaturë më të lartë si vetë alumini, oksidi duhet të pastrohet nga metali para saldimit. Meqenëse alumini ka përçueshmëri më të lartë termike dhe pikë të ulët të shkrirjes, ka një dritare më të vogël të procesueshmërisë sesa metalet e tjera dhe mund të diskutojë lehtësisht. Kjo kombinuar me treguesin më të rëndë të procedurës së saldimit dhe cilësinë e saldimit mund të shkaktojë veten të vështirë për të punuar me alumin. Faktorë që shkaktojnë vështirësi të saldimit të aluminit Oksidimi - sipërfaqja e aluminit ka një shtresë të oksidit të çelësave që shkrihet në një temperaturë dukshëm më të lartë si alumini. Shkrirja përmes kësaj shtrese kërkon një temperaturë të lartë, prandaj saldatori duhet të jetë i kujdesshëm që të mos djeg vrima në alumin nën të. Porosity - në alumini të shtetit të shkrirë thith hidrogjen më shpejt, duke ngrohur me shpejtësi. Ky hidrogjen është i përjashtuar kur metali kthehet në një formë solide që mund të lënë pas flluska në material. Kjo shkakton metalin të jetë i dobët dhe poroz. Papastërtitë - Alumini është shumë i ndjeshëm ndaj papastërtive dhe ka disa mënyra për të qenë të papastër, ajri dhe uji gjatë saldimit. Oksigjeni mund të zvogëlojë densitetin dhe forcën e aluminit dhe të shkaktojë formimin e dioksidit. Hidrogjeni mund të vijë nga shumë burime, kështu që alumini pastrohet dhe ruhet në mënyrë të duhur para saldimit. Trashësia - saldimi i aluminit përfshin punën me trashësi të ndryshme materiale. Kështu, saldatorët duhet të dinë se si të parandalojnë rotacionin përmes një materiali të hollë dhe në të njëjtën kohë depërtojnë me trashësi për të formuar një saldim të fortë. Si të pastroni dhe të përgatisni aluminin për saldim Përdorni tretës (aceton, zgjidhje alkaline) për të hequr alumini, yndyrat dhe palë ujore të sipërfaqes së aluminit. Oksidet nga sipërfaqja e aluminit largojnë furçën e telit ose nga një acid ose parim i fortë. Gjithmonë pije dhe thatë tërësisht para aluminit saldim. Sigurohuni që ajo të ruhet ende në thatësi në temperaturën e dhomës. Metodat bazë të saldimit të aluminit Me sa duket, do të jeni fakti se metodat e saldimit të aluminit janë të shumëfishta. Pra, le të prezantojmë ata të njohin avantazhet e tyre, disavantazhet dhe e dinin të vendosin kur është më mirë të përdoret. Saldim Metoda TIG Tre fjalë - tungsten inert gaz, që do të thotë saldim alumini është një saldim elektrodë jo të vështirë nën shkurtesën e TIG. Kjo metodë i takon mënyrës më të popullarizuar të saldimit të aluminit pasi mund të ofrojë saldimet e cilësisë më të lartë. Avantazhi është se nuk kërkon administrim mekanik të telit për të eliminuar problemet e energjisë. Kjo metodë është gjithashtu shumë e pastër, sepse një rrymë alternative pastrohet nga shtresa e aluminit të oksiduar. Metoda e saldimit MiG. MiG është një fjalë e shkurtër e fjalës meta e inertit dhe është saldim alumini me një elektrodë shkrirjeje. Edhe në këtë rast është një metodë popullore që mbështetet në një hark elektrik të djegur. Ajo qëndron në mes të një elektrode të fshirjes së telit. Ky lloj i saldimit zakonisht ka një shpejtësi më të lartë dhe shpejtësi të depozitave si saldim tig, i cili ndikon në cilësinë e saldimit. Megjithatë, ka nevojë për administrim mekanik të telit, që do të thotë se saldatori duhet të përdorë një spirale ose shtytje. Elektrodë të veshur me saldim Në këtë lloj të saldimit të aluminit, do të gjeni se është e ngjashme me saldimin e çelikut. Nëse vendosni për këtë metodë, sigurohuni që pjesët e salduara të jenë të thata, të degëzuara dhe të pastrohen edhe mekanikisht. Saldim lazer dhe rreze elektronike Teknikat e saldimit të rrezeve përdoren zakonisht për alumini. Saldimi i rrezeve elektronike ka një zonë shumë të saktë të prekur termik që mund të kontrollohet lehtësisht, e cila është e preferuar për alumin. Saldimi me rreze lazer karakterizohet nga saldime të shpejta dhe të pastra. Është ideale për materialet që janë të ndjeshme ndaj plasaritjes. Saldim i rezistencës Ky lloj lidh metalet me presion dhe lumë. Mund të përdoret për alumin, por saldatori duhet të jetë i vetëdijshëm për përçueshmërinë e lartë termike dhe elektrike të këtij metali. Çfarë lloj saldimi shmang alumin? Në përgjithësi, çdo lloj saldimi në të cilin përdoret fluksi nuk është ideal për alumin sepse mund të çojë në porozitet. Kjo përfshin saldimin nga shigjetat me një hark të shkrirë, duke u shkrirë nën fluksin dhe saldimin e saldimit. Këto gabime shmangen Disa gabime të zakonshme duhet të shmangen kur alumini saldim. E para është qasja "universale për të gjithë". Kur saldimi i aluminit, saldatori duhet të zgjedhë një qasje krejtësisht të ndryshme se sa do të përdoret në çelik. Për welders, është e rëndësishme të mos ruani teknikën tuaj mbi përvojën me metale ose materiale të tjera. Alumini mund të jetë një rrezik në trajtimin e pahijshëm. Prandaj, është e rëndësishme që saldatori të mbante pajisje mbrojtëse personale dhe praktikat e arsimuara dhe praktikat më të mira. Avantazhet e përdorimit të aluminit Ndoshta ju kërkoni pse alumini dhe jo materiale të tjera nëse është kaq e vështirë? Sepse ai ka karakteristika unike dhe ka disa përfitime kryesore mbi metalin tjetër. Është e lehtë, ajo ka një forcë më të mirë dhe peshë në krahasim me çelikun. Me uljen e temperaturës bëhet e fortë si e brishtë. Në të njëjtën kohë, energjia elektrike dhe ngrohja gjithashtu çon si një bakër. Nonhrzvie. Është me kosto efektive dhe të riciklueshme, të cilat janë arsyet pse është kaq popullore. Dhe nuk duhet të harrojmë pamjen e tij të përsosur. Mësoni të bashkoni alumin nuk është aspak e lehtë. Prandaj është më mirë kur i kushtohet Saldimit të Aluminit Tajov dikush më shumë me përvojë dhe ju shpjegon të gjitha në detajet më të vogla.