Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Saldim

Po kërkoni një saldator për saldim? Ne kemi 22,368 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,791 profesionistë të regjistruar
87,853 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Saldim

Keni nevojë për një shërbim saldimi? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në saldimin, montimin dhe trajtimin e sipërfaqeve të strukturave ose makinerive industriale individuale. Çmimi i bashkimit të metalit zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: teste të vetive mekanike të materialeve, këshilla të ofruara nga një prej salduesve tanë 22,368 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,791 profesionistë të regjistruar
87,853 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Cilat janë llojet e ndryshme të saldimit dhe cila është më e mira? Njerëzimi ngjitet pjesë metalike së bashku për shekuj. Por sot ka shumë teknika dhe aplikacione interesante. Paraardhësit tanë po bashkohen me pjesët metalike me saldim për mijëra vjet. Që nga shekulli i 19-të u zhvilluan shumë teknika të ndryshme që kanë avantazhe dhe disavantazhe. Ne shqyrtojmë se çfarë po mendonisht, dhe diskutojmë se cilat lloje janë për çfarë qëllimi më të mirë. Ne gjithashtu ju prezantojmë disa artistë që kushtojnë disa punë interesante me saldim. Çfarë është saldimi dhe pse është bërë? Saldimi është një proces prodhimi në të cilin janë përdorur temperaturat e larta për shkrirjen dhe bashkimin e pjesëve. Megjithatë, duhet të theksohet se presioni është gjithashtu i mundur për t'u përdorur ose mund të përdoret ekskluzivisht për prodhimin e saldimit. Procesi i saldimit jo vetëm që lidh dy pjesë së bashku, pasi është në bashkim dhe bashkim të fortë, por shkakton që strukturat metalike të këtyre dy pjesët të kombinohen me nxehtësi ekstreme dhe nganjëherë duke shtuar metale ose gazra shtesë. Kryesisht ajo ndryshon nga teknikat e fiksimit të metalit në një temperaturë më të ulët, të tilla si saldimi i fortë ose bashkimi ku zakonisht nuk shkrihet. Saldimi zakonisht përfshin përdorimin e diçkaje që quhet materiale të mbushura ose konsumit. Kjo, siç sugjeron emri, përdoret për të krijuar një "mbushës" ose një përzierje të materialit të shkrirë që ndihmon për të lehtësuar krijimin e një lidhjeje të fortë midis metaleve bazë. Llojet e saldimit - përfitimet dhe disavantazhet Shumica e proceseve të saldimit do të kërkojnë gjithashtu një formë të caktuar mbrojtëse që mbron komponentët kryesorë dhe mbushësin përpara oksidimit gjatë procesit. Saldimi mund të kryhet duke përdorur burime të ndryshme të energjisë. Për shembull, një flakë gazi (e shtyrë nga një substancë kimike si acetilen), arc elektrike (elektrike), lazer, rreze elektronike, fërkime dhe ultratinguj. Ka teknika të ndryshme të saldimit që i përshtaten saldimit të ajrit, nënujore dhe madje edhe në hapësira të ndryshme ose në fund. Cilat janë llojet e saldimit? Saldimi është përdorur tashmë nga mijëvjeçarë. Saldim Smith, ku erërat e lidhura me temperaturat e hekurit dhe çelikut të lartë dhe trokitje ishte një teknikë e vetme e zbatueshme për jo pak kohë. Kjo ndryshoi të gjitha në shekullin e 19-të kur metodat e avancuara janë zhvilluar si saldim hark dhe saldim me bomba të oksigjenit. Këtu janë disa nga proceset më të zakonshme të saldimit si: saldim me saldim me saldim të gazit (GMAW), saldim me saldim tig - saldim hark duke përdorur GTAW (GTAW), saldim shufra - saldim harku në hije (SMAW), saldim i shkrirë - saldim i harkut elektrik (saldim arc ( FCAW), saldim energjetik (EBW), saldim hidrogjen atomike (AHW), saldim me gaz tungsten, saldim hark plazma dhe saldim uji. Cilat janë llojet e ndryshme të makinave të saldimit? Ka shumë lloje të ndryshme të makinave të saldimit që mund të takoni. Këto makina gjenerojnë ngrohje që shkrin pjesët metalike në mënyrë që të mund të lidhet përsëri. Megjithatë, nuk ka një makinë të vetme saldimi që do të ishte e përshtatshme për të gjitha qëllimet e saldimit. Makinat më të mëdha të saldimit gjenden zakonisht në ndërmarrjet industriale siç janë fabrikat, ndërsa ato më të vogla më ideale për qëllime të brendshme ose amatore. Ka pesë lloje kryesore të makinave të saldimit. Ata janë: Makinat e saldimit MIG (gaz inerte metalike). Makinat e saldimit të kontrollit të thyristor. Makinat e saldimit të tigut. Makinat e saldimit në vend. Makinat e saldimit të mbrojtur me hark metalik. Makinat e saldimit të MIG janë një nga më të mirat për shumicën e llojeve të veprave të saldimit, qoftë në shtëpi ose në një fabrikë. Ata priren të trajtohen mirë me metale të ndryshme duke përfshirë çelikun e butë, çelik inox dhe madje edhe alumini. Saldimi MIG është një proces i saldimit të harkut, ku elektroda e vazhdueshme nga tela e ngurtë furnizohet përmes pistoletës së saldimit në një tank të saldimit dhe lidh dy materiale bazë së bashku. Gazi mbrojtës i furnizuar përmes pistoletës së saldimit mbron dushin e saldimit para kontaminimit. Saldimi MIG zakonisht është shumë i shpejtë dhe siguron një hark të gjatë, edhe pse elektrodat nuk janë plotësisht të ngarkuara. Makinat e saldimit të tiristorëve në përgjithësi janë më të mira për të lidhur lëndët ose për t'u bashkuar me një sipërfaqe të përshtatshme. Këto makina janë të mira dhe të fundit. Makinat e tilla të saldimit prodhojnë një sasi të vogël të ndezjeve, duke e bërë të lehtë kontrollin. Këto makina janë më të përshtatshme për saldim cores të plotë dhe materialeve të shkrirjes. Ata mund të punojnë me çelik të butë, çeliku të ulët të karbonit, çelik aliazh, etj. Makinat e saldimit të tigut janë më të specializuara se të tjerët dhe sigurojnë saldim të pastër pa spërkatje, shkëndijë ose avuj. Këto makina mund të punojnë me lidhjet prej çeliku inox, bronzi, ari, magnez, alumini, bakër dhe nikel. Makinat e saldimit të tigut zakonisht nuk janë të përshtatshme për punën e terrenit, por janë të shkëlqyera për të riparuar pjesët e dëmtuara. Makinat e saldimit në vend përdoren për të përdorur për të lidhur hapësira midis dy fletëve të tilla si fletët e çelikut. Për ta bërë këtë, fletët zakonisht mbrohen duke përdorur një palë elektrodash duke kaluar aktuale. Welders spot kanë shumë avantazhe sesa përdorimi efektiv i energjisë, shpejtësia e lartë e prodhimit, automatizimi i thjeshtë, etj. Këto makina saldimi zakonisht ndodhin në industrinë e automjeteve motorike. Ata janë gjithashtu shumë më të lirë se alternativat e tyre. Saldim i mbrojtur i harkut metalik, i njohur edhe si saldim bar, përdor rrjedhën elektrike që rrjedh nga hendeku midis metalit dhe shufrës së ngjitur. Në këtë lloj saldimi, rryma elektrike përdoret për të formuar një hark midis materialit bazë dhe shufrës së mbushjes (të quajtur edhe shufra e elektrodës). Shufra e mbushjes është e mbuluar me shkrirje që parandalon oksidimin dhe kontaminimin duke formuar gazin e dioksidit të karbonit gjatë procesit të saldimit. Cili është lloji më i fuqishëm i saldimit? Përgjigje Kjo pyetje nuk është aq e thjeshtë sa mund të duket në shikim të parë. Weld më i mirë varet nga materiali bazë i përdorur dhe nga përdorimi i saj i synuar. Çdo metodë ka avantazhet dhe disavantazhet e veta mbi të tjerët nga TIG për të saldim ARCS plazma. Lloji më i fuqishëm i saldimit mund të jetë saldim bar: "Nëse forca e pastër dhe trashësia e materialit që mund të jetë llogaritur, atëherë saldimi fitues i saldimit me bar. Siç e kemi thënë tashmë, metoda e shufrës është e vetmja e aftë për gize të saldimit, ajo gjithashtu punon në materiale të pista dhe nën kushte të përafërta të motit. "Por kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se saldimi duke përdorur shufrën është zgjidhja më e mirë për të gjitha skenarët. MIG mund të përdoret për një përzgjedhje më të gjerë të metaleve me trashësi të ndryshme, ndërsa saldimi i cilësisë më të lartë është krijuar kur saldimi tig, veçanërisht në lidhje me metalet e hollë. Gjithashtu varet nga metali që dëshironi të bashkoheni. Për shembull, saldimi i aluminit mund të jetë i vështirë sepse është një metal mjaft i butë që nuk di shumë të ngrohtë. Prandaj, ka vetëm dy teknika të përzgjedhura të saldimit që mund të përdoren për alumin, saldim mig dhe saldim tig. Nga këto dy teknika, saldimi TIG përgjithësisht konsiderohet të jetë tranzicion në teknikë për të arritur rezultatet më të mira. Saldimi i çelikut është i ndryshëm nga ana tjetër, sepse është një metal shumë më i vështirë në krahasim me aluminin. Prandaj, mund të nevojiten më shumë nxehtësi se sa do të shqetësohet nga forca e saj. Por, cila metodë e saldimit siguron saldimin më të fortë varet nga trashësia e materialit. Saldimi i MIG përgjithësisht konsiderohet teknika më e mirë për shumicën e aplikacioneve të çelikut. Sa i përket fletëve të çelikut, shumë bends para prioritet për shufrën dhe saldimin e shkrirë. Nëse çeliku është i butë dhe i eksituar, është e mundur të përdorni saldim tig dhe mig pa ndonjë problem aktual. Si mund të zgjidhni dorezat e duhura të saldimit? Përveç një maskë me cilësi të mirë saldimi dhe makineria e saldimit vetë janë një tjetër pjesë e rëndësishme e pajisjeve të saldimit të dorezave. Për shkak se detyra e tyre është për të mbrojtur dorën tuaj të rrallë, por të brishtë të njeriut para djegieve potencialisht serioze, zgjedhja e palës së cilësisë është absolutisht e nevojshme. Megjithatë, nëse është dorashka saldimi, nuk ka alternativë universale. Faktorët si një lloj saldimi në të cilin ju do t'i përdorni ato dhe sa shkathtësi ju duhet janë të gjithë faktorët që duhet të merren parasysh. Lloji i saldimit që përdorni shkakton sasi të ndryshme të ndezjeve dhe rreziqeve të tjera. Për shembull, saldimi i MIG tenton të prodhojë shumë shkëndije para së cilës ata kanë nevojë për të mbrojtur veten dhe mjedisin. Dorezat janë bërë edhe nga materiale të ndryshme. Për shumicën e përdoruesve, lëkura është speciet më të preferuara, sepse është rezistent, jo-përçueshëm dhe largon nxehtësinë. Por lëkura mund të bëhet nga lloje të ndryshme të lëkurës së kafshëve. Disa shembuj konvencionalë përfshijnë: Lëkurë dhie - ky lloj i lëkurës ofron një oder të pakrahasueshëm dhe forcë elastike, ndërsa ende mbetet e butë dhe fleksibile. Kjo është një zgjidhje ideale për saldim tig ku keni nevojë për një aftësi maksimale. Horhide - kaliHide është shumë rezistent, por mbetet e rehatshme. Megjithëse këto doreza lëkure janë më pak të njohura, janë gjithashtu ideale për saldim tig. Lëkure derri - lëkure derri është e vështirë dhe e certifikuar mirë në një mjedis pune të lagësht dhe të yndyrshëm. Ky lloj i lëkurës është i përshtatshëm për saldim tig, mig dhe ngjitje. Lëkura e mishit - lëkura viçi është një nga llojet më të zakonshme të lëkurës. Është shumë e qëndrueshme dhe e rehatshme dhe zakonisht e preferuar për saldimin e shufrës dhe mig. Deerskin - lëkurë e butë dhe elastike që siguron lirinë e lëvizjes është një tjetër zgjedhje e madhe për saldimin e tigut. Elkskin - lëkurë Elkova tenton të mos thyejë aq shpejt sa lëkura e gjedhit. Elkskin është një tjetër zgjedhje e madhe për saldimin e MIG për shkak të sasisë së lartë të nxehtësisë që lëshohet. Çfarë lloji të saldimit është më i miri për fillestarët? Nëse jeni një botë e saldimit të sapolindur, disa teknika mund të bëhen shumë më të lehta se të tjerët. Për shembull, saldimi i MIG përgjithësisht konsiderohet më i lehtë dhe i ekzekutueshëm. Por pse? Krahasuar me shumicën e praktikave të tjera gjithashtu prodhon një saldim shumë të pastër. Është gjithashtu e mrekullueshme sepse zakonisht është mjaft e shpejtë, e cila është pronë që ata i duan fillestarët dhe zotërinjtë. Nëse buxheti juaj lejon, ka teknika të tjera. Ju mund të konsideroni se ju siguroni diçka të quajtur një saldator hibrid. Kjo ju lejon të provoni më shumë teknika duke përdorur një mjet. Megjithatë, shumë saldatorë praktikë mbështesin thjeshtësinë dhe besueshmërinë e saldimit të MIG kur të mësojnë.