Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Rinovim i ballkoneve, tarracave

Kerkoni nje ndertues per rikonstruksionin e ballkoneve, tarracave? Ne kemi 25,278 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,793 profesionistë të regjistruar
87,865 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Rinovim i ballkoneve, tarracave

Keni nevojë për shërbim në fushën e rikonstruksionit të ballkoneve, tarracave? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për të zëvendësuar xhamin e dyshemesë dhe ballkonit, izolimin. Çmimi i restaurimit të lozhës dhe verandës zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion mbi shërbimet: kostot e transportit të materialeve, shtrimi, lustrimi, bojërat dhe veglat e ofruara nga një prej ndërtuesve tanë 25,278 në kategori

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,793 profesionistë të regjistruar
87,865 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini

Rindërtimi dhe riparimi i ballkoneve Shumë ballkone kanë të çara ose çarje në dysheme dhe uji rrjedh është gjithashtu një problem. Përveç kësaj, kangjella metalike mund të tregojë edhe shenja të veshin mund të kapen dhe të bashkangjiten mund të lirohen me kohë. Shumica e ballkonëve janë të mbuluara me pllaka ose lëndinë artificiale dhe ka shpërthim alumini. Kështu, kur koha për rindërtim dhe riparim të plotë, ne shpesh hezitojmë nëse gjithçka për të vendosur ose do të jetë e mjaftueshme për të bashkëngjitur një kangjella të lëshuar dhe riparimin e dyshemesë së vjetër që mbulon sipas nevojës. Por cila është procedura e rekomanduar? Riparimi i ballkonit si pjesë fasade Për të optimizuar kostot, të tilla si skela, është e këshillueshme që të përfshihen një riparim ballkon në programin e rimëkëmbjes së fasadës. Nëse shumica e Ballkave të Ndërtesës janë një gjendje po aq e keqe, ndoshta do të duhet të zbatoni një program të riparimit të gjerë të të gjithë ballkonit. Dëmtimi i përmendur i ballkonit është një problem i rëndësishëm, veçanërisht nëse dëmet janë shumë të zgjatura. Për shembull, çarje lejojnë që uji të depërtojë në beton, të dëmtojë më tej dhe të shtrembërojë çelikun kryesor të përforcimit. Kur uji në mot të ftohtë ngrihet, akulli përhapet dhe krijon më shumë çarje që do të lejojnë një depërtim të ujit edhe më të madh. Pastaj shkakton çarje të mëtejshme dhe depërtimin pasues të volumit në rritje të ujit. Ky rreth vicioz po përkeqësohet vetëm me çdo cikël të fragmentit të ngrirjes dhe shkrirjes. Icicles po ndryshojnë pastaj në një numër të stalaktites - depozitat karbonat të kalciumit (të ngjashme me shpellat) që janë formuar si ujë që bie nga ballkoni dhe tërheq materialet e kalciumit të përfshira në beton. Stalaktites janë një shenjë e depërtimit të konsiderueshëm dhe afatgjatë të ujit që mund të nënkuptojë gjithashtu dëmtimin e mundshëm të çelikut strukturor që mban një ballkon. Kangjella e lëshuar që përfaqëson një rrezik sigurie dhe në të njëjtën kohë një shkelje të rregulloreve është gjithashtu rezultat i infiltrimit të ujit. Nëse vendet ku kolonat e kangjella depërtojnë në beton nuk janë të mbyllura siç duhet ose shteti i vulosjes është përkeqësuar, uji është në substrate dhe kangjella përfundimisht. Gjatë oksidimit të metalit, ndryshku është akumuluar në kolonat kangjella, duke shtyrë kundër betonit përreth, lëshon postime nga këmbët e tyre dhe formon çarje shtesë që lejojnë që uji më i madh të depërtojë në kolonat. Vlerësimi i gjendjes së ballkonit Hapi i parë i rëndësishëm është t'i ftojmë ata për të ndihmuar një inxhinier ose arkitekt të kualifikuar që do të vlerësojë tërësisht ballkon. Inxhinier ose arkitekt punojnë nga skela që lejon qasje të plotë në secilën pjesë të ballkonit. Në rastin e një ndërtese apartamentesh, ai përzgjedh në bazë të vlerësimit të tij të atyre apartamenteve me ballkon që shfaq shenja të dukshme të dëmtimit. Përdorimi i radarit ose metodës tejzanor të inxhinierit ose arkitektit përcaktojnë fushat që janë më të dëmtuara dhe të verifikuara nga gjendja strukturore e ballkoneve. Një shenjë tjetër e dëmtimit për t'u kontrolluar është akumuluar uji në ballkon që tregon se ballkoni nuk ka një gradient të duhur që e bën të pamundur të korrigjojë ikjen e ujit. Një problem tjetër është një kangjella e lëshuar që përfaqëson rrezikun e sigurisë dhe përveç shkeljes së rregulloreve ligjore. Në kuadrin e vlerësimit të ballkonit, një inxhinier ose arkitekt do të duhet të hetojë në beton dhe të përcaktojë karakteristikat materiale bazë. Në disa raste, mund të jetë e nevojshme të hiqni një stërvitje bërthamore të mostrës përmes gjithë trashësisë së betonit. Më pas, është testuar forca e betonit të mostrave të fituara nga stërvitja bërthamore. Mostra gjithashtu tregon shtrirjen e dëmit brenda gjithë trashësisë së pllakës së betonit. Sondat e kontrollit mund të përcaktohen gjithashtu nëse përforcimi i çelikut është rritur, gjë që mund të çojë në një dobësim të strukturës. Mos harroni se në mënyrë që të kontrolloni të gjithë ballkon dhe të bëni hetimet, do të duhet të hiqni qilimat dhe çdo lloj tjetër mbulimi, si dhe binarët e Balkonit të aluminit. Bazuar në zbulimin nga inspektimi i një inxhinieri ose arkitekti, ai do të rekomandojë nëse një program i plotë riparimi ose nëse riparimet lokale do të jenë të mjaftueshme. Në rast të dëmtimit të madh, riparimi i ballkonit ndoshta do të kërkonte riparime të gjera konkrete, si dhe instalimin e railings të reja. Nëse ballkonet janë jashtëzakonisht të dëmtuara, ata kanë të ngjarë të shkatërrohen plotësisht dhe t'i rindërtojnë ato. Riparime konkrete Megjithëse ngarkesa e lartë financiare kur nevoja për rindërtim të përgjithshëm mund të priren të mbështeten vetëm për riparimin dhe vulosjen lokale, ndërprerja e shtetit të përgjithshëm konkret nuk do të zgjidhet dhe situata do të përkeqësohet. Nëse betoni duhet të korrigjohet saktë, zonat e gabuara duhet të priten plotësisht. Shkurtimet duhet të udhëhiqen direkt, ato nuk duhet të mbyten ose të zhdrejtë. Më pas, sipërfaqet e prera duhet të vertikalisht, dmth. Mekanikisht për të rritur ashpërsinë e strukturës së tyre. Në hapin tjetër, mjetet lidhëse duhet të zbatohen në mënyrë që konkreti i ri të përmbahet në të vjetrën. Nëse mungon, është gjithashtu e nevojshme për të krijuar një buzë të hendekut - një zakon i ngushtë disa centimetra nga buza në pjesën e poshtme të ballkonit që shtrihet përgjatë gjatësisë së ballkonit dhe ndihmon për të zbuluar dripping ujë nga ndërtesa. Qilima kapjen e ujit në ballkone dhe përkeqëson shtetin konkret, kështu që ne nuk e rekomandojmë përdorimin e tyre. Pas përfundimit të riparimeve konkrete, veshja anti-shqip e tërheqjes në rritje duhet të zbatohet në sipërfaqen e ballkonit. Sipërfaqja e ballkonit zbatohet nga një shtresë e padepërtueshme, ndërsa veshja e përshkueshme zbatohet në sipërfaqe për të marrë frymë dhe për të transmetuar avujt e ujit. Veshje mund të ketë ngjyra të ndryshme. Është një ironi që nganjëherë korrigjimi i dyshemeve të ballkonit të betonit dhe përdorimi i veshjes, përkundrazi, rrit incidencën e ujit të akumuluar në ballkon. Kjo paradoks shkakton dy faktorë. E para është se uji që ka hyrë nëpër të çara në beton, tani mbetet në sipërfaqe, pasi çarje janë riparuar dhe veshja e padepërtueshme parandalon rrjedhjen e ujit. Natyrisht, është e dëshirueshme që uji të mos vendoset në beton dhe të riparohet. Faktori i dytë është një situatë ku ballkoni nuk ka një gradient të duhur duke lejuar ikjen e ujit (zakonisht një vend i tillë është afër derës së ballkonit). Si rezultat, uji mbetet në sipërfaqen e ballkonit. Mjeti i një situate të tillë kërkon zbatimin e një shtrese të re të betonit për të arritur shpatin dhe ujin e duhur mund të kullojë siç duhet. Mbulesë alumini. Snapshot nganjëherë instalohet në ballkone të reja si mbrojtje të mëtejshme ose pjesë të dëmtuara konkrete kur përpiqet të parandalojë infiltrimin e mëtejshëm të ujit. Në disa raste, veshja e aluminit është përdorur edhe për të mbajtur copa desintegruese betoni tek njëri-tjetri. Në këtë rast më të mirë, alumini bllokon ujin vetëm përkohësisht. Në mënyrë tipike, sheathing është lëshuar me kalimin e kohës, do të fillojë lirimin dhe kapjen e ujit, duke shkaktuar dëme të konsiderueshme në betonin themelor. Pas riparimeve, skajet e Ballkonit duhet të mbeten të zbuluara. Railings. Railingët e lëshuar ose të ndryshkur duhet të riparohen ose të zëvendësohen në varësi të ashpërsisë së dëmit. Nga betoni, është e nevojshme të hiqni kolonat e kangjellave dhe betonin e korruptuar që rrethon është e nevojshme për ta prerë atë. Rekomandohet të futni kolona në sleeves çelik inox që janë mbushur më pas me epoxy. Nëse shkëmbeni të gjithë sistemin e kangjellave, duhet të konsideroni për të arritur alumini në vend të metalit. Në edicionin e saktë të sipërfaqes së aluminit, aluminit, dhe për këtë arsye kërkon mirëmbajtje shumë më të vogël si metal, pasi nuk është e nevojshme për të hirë atë rregullisht, depërtojnë dhe pallto. Nëse është e nevojshme për të shtuar në shtresën e ballkonit sipërfaqësor të betonit për të arritur gradientin e saktë për kullimin e ujit (siç është përshkruar më sipër), shtresa e re mund të zvogëlojë lartësinë midis kangjellit dhe sipërfaqes së ballkonit. Në përcaktimin e fushëveprimit të riparimit dhe draftit të kangjellave, inxhinieri ose arkitekti duhet të marrin parasysh këtë ndryshim të lartësisë. Mirëmbajtja e ballkoneve të reja duhet të jetë minimale. Nëse një program i plotë i rimëkëmbjes së fasadës do të realizohet në ndërtesë, ka kuptim që të përfshijë punën në ballkone si pjesë e programit të riparimit total për të shmangur skelën e panevojshme. Kontraktuesi ndoshta do të punojë në një njësi banimi në të njëjtën kohë, në mënyrë që Komiteti i Shtëpisë së Strehimit të ketë kohë të mjaftueshme për të nxjerrë në pah heqjen e mbetur të të gjitha gjërave nga ballkone, duke përfshirë mobilje, enë, qilima, sende personale dhe të ngjashme. Si pjesë e programit të riparimit, një ofrues shërbimi mund të kërkojë një konfirmim se kanaqe e korsirave ose ngjitësit dhe veshja e ballkonit nuk përmbajnë asnjë material që përmban asbest. Leja e punës do të jetë gjithashtu e nevojshme, si dhe leje nga Komisioni për të mbrojtur monumentet nëse ndërtesa është e vendosur në rrethin historik. Mirëmbajtje Pas riparimeve, mirëmbajtja e ballkoneve të reja duhet të jetë minimale. Vula rreth kolonës së kanales duhet të kontrollohet rregullisht dhe të ri-vuloset përsëri për të parandaluar depërtimin e ujit. Dorëzat e ballkonit duhet të mbrohen nga papastërtitë dhe banorët duhet të sigurojnë që mobiljet dhe skajet e mprehta të mos dëmtojnë sipërfaqen e ballkonit, sepse mund të zërë dhe të prishin përfundimin e saj. Banorët gjithashtu duhet të mbulojnë ballkone nga çdo lloj qilimash që kapin ujë dhe të mbajnë sipërfaqen e ballkonit vazhdimisht të lagur, e cila përshpejton veshin e saj. Qilimat gjithashtu mbulojnë çarje dhe komplikojnë mirëmbajtjen e ballkonit. Riparimi i ballkonit: Udhëzuesi juaj i plotë Ballkoni është padyshim një pjesë e këndshme e secilës familje. Ajo është pjesë e një shtëpie ose banese, ndërsa na lejon qasje në pjesën e jashtme. Ne mund të dekoroj atë me bimë varur në enë, hamak, divan, dritat varur dhe objekte të ndryshme të tjera. Ulur në një ballkon të tillë dhe duke shijuar një moment të përbashkët me familjen patjetër do të ndodhë me aktivitetin tuaj të preferuar. Megjithatë, balcones shpesh kërkojnë riparim, sepse erozioni, çarje ose venitje e elementeve natyrore për shkak të veprimit të dritës së diellit, ngrohjes, shiut, stuhisë ose erës së fortë. Riparimet e ballkonit janë shpesh domosdoshmëri sepse ato janë të ekspozuara drejtpërdrejt ndaj të gjitha këtyre ndikimeve natyrore. Ndërtimi i ballkonit cilësor ndihmon në mbajtjen e lagështisë jashtë banesës, duke zgjatur jetën e shtëpisë dhe për të mbrojtur atë nga Vivs natyrore. Pra, le të shohim të gjitha pro dhe kundër e riparimit ballkon. Përfitimet e ballkonit dhe dyshemeve me izolim Mbyllja e bazës së ballkoneve me materiale hidroizoluese ndihmon në parandalimin e depërtimit të ujit dhe shiut, kështu që forcat më të ulëta natyrore. Kur rrjedh ujë në mes të pllakave të dyshemesë, mund të gjenerojë presion të ndryshëm të temperaturës, duke rezultuar në zgjerimin dhe tkurrjen e materialeve të ndërtimit. Kjo mund të rezultojë në dobësimin e strukturës për shkak të çarjeve. Përfitimet e sipërfaqeve të ballkonit nga hidroizolimi Përveç punës së re të riparimit të ndryshëm në ballkon, vulosja e tyre është lloji më i zakonshëm i riparimeve që parandalojnë depërtimin e lagështirës dhe plasaritje. Disa avantazhe të vulosjes së ballkoneve janë të renditura më poshtë: riparimi i ballkoneve me hidroizolim janë të nevojshme për të mbrojtur pjesën e poshtme të ballkonit para se të rrjedh ujë ose të çara në zonat me borë ose shi të fortë. Sipërfaqja e ballkoneve sipërfaqësore është një pjesë thelbësore e mirëmbajtjes së ndërtesës dhe nuk mund të merret lehtë. Ballkone të sakta të mbylljes me dysheme të sheshtë, ballkone mbi dhoma dhe sipërfaqet e tarracave me hidroizolim është e rëndësishme për të marrë seriozisht në mënyrë që të shmangin dëmtimin e padëshiruar të pronës. Materialet e kërkuara për izolimin dhe nënshkrimin e ballkoneve Ka shumë metoda të ndryshme dhe teknologji dhe materiale inovative që bëjnë të mundur mbrojtjen e ballkonit nga uji. Materiali i përzgjedhur duhet të përmbajë aditivë të saktë në varësi të kushteve të motit. Materialet duhet të kenë gamën e saktë të aftësive të zgjerimit dhe të kenë vetitë e mira ngjitëse për të krijuar lidhje të mira dhe ngushtësi për hidroizolim optimal. Ballkon korrigjim me hidroizolim. Një aspekt i rëndësishëm i riparimeve të ballkonit është përdorimi i një membrane hidroizoluese nën sipërfaqe dhe mbi të, e cila siguron mbrojtje nga lagështia. Kullimi i ujit duhet të drejtohet siç duhet për të mbajtur ujin dhe nuk hidhen në sipërfaqe. Strategjia e duhur e kullimit ndihmon në uljen e akumulimit të ujit dhe lagështirës për të mbështetur ose sipërfaqen e ballkon. Prandaj, është e rëndësishme të pajtohemi me procedurën e mëposhtme për të siguruar një nënshkrimin e mirë të ballkonit dhe për të parandaluar ujin, lagështirën dhe korrozionin: Plotësoni të gjitha punët e lidhura me ujin përpara se të aplikoni ndonjë material hidroizolues. Ndiqni të gjithë punën e fiksimit dhe depërtimit përpara se të aplikoni hidroizolim. Zgjidhni një material membranë që i përshtatet dizajnit dhe strukturës së ballkonit, si dhe materialit të balustradës dhe çatisë. Sigurohuni që ka një plan të mirë të një shtrese ballkon për të shmangur akumulimin e mëvonshëm të ujit. Realizoni ballkon menjëherë me ndonjë shenjë të çara, lagështi ose erozioni për të arritur një ballkon të gjatë të jetës. Magjistar i rrjedhjeve dhe riparimit të ballkons Rrjedhat e ballkoneve janë të zakonshme, veçanërisht në shtëpitë e vjetra, ndërtesat e meshkujve dhe ndërtesat e banimit. Vetëm rrjedhje mund të çojë në dëmtime të gjera dhe riparime të kushtueshme. Nëse ballafaqimi juaj rrjedh, është e rëndësishme të merren masa për të eliminuar problemin para se të shkaktojë probleme më të mëdha. Ballkon hidroizolim dhe riparim rrjedhjet nuk mund të kërkojnë rinovim shumë të madh. Lexoni udhëzuesin tonë të rrjedhjeve të ballkonit dhe metodave të riparimit të tyre në të cilën do të mësoni më shumë. Pse rrjedh ballkon? Ka shumë faktorë që mund të shkaktojnë rrjedhje të ballkonit. Arsyet më të zakonshme për rrjedhjet e ballkonit përfshijnë: • Pushim dhe zhvendosje • llaç poroze dhe të dëmtuar • çrregullimi i membranës hidroizoluese • Problemet me dyert dhe balustradën • plasaritje rreth ballkon dhe copë litari plastike • Realizimi i keq i shtresës së mbulimit dhe ikjes Çfarë përfshin procesin e izolimit të ballkonit? Do të vijë tek ju një teknik në shtëpi i cili do të vlerësojë statusin e ballkonit tuaj dhe jep udhëzime se si të përgatisni sipërfaqen e saj. Kur sipërfaqja është e gatshme, shërbimi i izolimit të ballkonit përfshin aplikimin e ngjitësit në pllaka dhe nyje, si dhe vulën periferike. A do të hiqet tjegulli? Jo, pllakat nuk do të hiqen. Në vend të kësaj, tjegull aplikohet në pllakën për të shmangur rrjedhjen e ujit. Gjithashtu parandalon depërtimin e papastërtive dhe dëmet e mëtejshme. Sa kohë duhet? Në përgjithësi, kjo punë mund të kryhet shpejt dhe me përçarje minimale të familjes. Në të njëjtën kohë, është një zgjidhje efektive dhe me kosto efektive për rrjedhjet e ballkonit. Pse nuk duhet të hezitoni të rregulloni një rrjedhje të ballkonit? Një pengesë, një ballkon i pa korrigjuar nuk është një shqetësim i vogël: uji që depërton në zonat e jetesës mund të shkaktojë mosmarrëveshje midis fqinjëve dhe mund të çojë në mosmarrëveshje gjyqësore. Zonat e prekura me lagështi do të përhapin moulds që kanë një efekt të kundërt në shëndetin e shtëpisë. Uji që rrjedh në strukturat përreth mund të shkaktojë shtrembërim të strukturave të rëndësishme. Gjithashtu do të dëmtojë veshjen e mureve dhe tavanit nën ballkon që do të duhet të recrecined. Instalimi elektrik mund të dëmtohet, gjë që mund të shkaktojë ndërprerje të energjisë dhe shkarkime të rrezikshme. Çfarë duhet të bëj nëse dyshoj ballkon të rrjedhshëm? Nëse dyshoni se një ballkon është plasaritur, ju duhet të telefononi një kompani profesionale të hidroizolimit që është e specializuar në riparimin e rrjedhjeve të Ballkonit. Mos u përpiqni të rregulloni rrjedhjet e vetë-ndihmës - zgjidhja e një ballkoni barriere është e komplikuar dhe ju nuk duhet ta merrni atë në peshë të lehtë. Zgjidhja e saktë e problemit kërkon procedura specifike, mjete dhe produkte. Eksperti gjithashtu shton materialin nënshkrimin në strukturat e depërtimit për të shmangur rrjedhjen e re. Nëse jeni duke kërkuar zgjidhje të besueshme dhe të përballueshme të ballkonit të papërshkueshëm nga baltë, ju lutemi kontaktoni ekspertët që përdorin produkte të specializuara në punë. Falë kësaj ju merrni një zgjidhje afatgjatë dhe me kosto efektive për problemin tuaj.