Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Rinovim banese, rimodelim apartamenti

Kërkoni një ndërtues për rikonstruksionin e një apartamenti, rimodelimin e një apartamenti? Ne kemi 25,929 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
33,325 profesionistë të regjistruar
90,152 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Rinovim banese, rimodelim apartamenti

Keni nevojë për shërbim në fushën e rikonstruksionit të apartamenteve, rimodelimit të apartamenteve? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë të cilësisë në prishjen dhe muraturën, zëvendësimin e dyshemesë dhe lyerjen. Çmimi i rinovimit të apartamentit zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion në lidhje me shërbimet: konsultime, shtrimin e pllakave, kostot e mobiljeve dhe bojës të ofruara nga një prej ndërtuesve tanë të 25,929 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
33,325 profesionistë të regjistruar
90,152 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Zgjedhja e specialistit të duhur për projektin tuaj të rindërtimit të sheshtë Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë, ose thjesht përpiqeni të maksimizoni një hapësirë ​​tashmë ekzistuese, projekti i ndërtimit mund të ketë një ndikim të madh në përshtypjen e shtëpisë tuaj dhe gjithashtu për vlerën e saj. Por nëse jeni duke trajtuar muret për të krijuar një kuzhinë të përbashkët me një dhomë ngrënie ose për të ndryshuar garazh në dhomën e ardhshme, është thelbësore që ju të gjeni specialistin e duhur për rindërtimin e apartamenteve që e bëjnë këtë punë. Ne biseduam me disa nga ekspertët me përvojë të rekomanduar në server Wilio për të gjetur gjëra kyçe që duhet të dini për të vendosur saktë: - Zbuloni nëse ekspertët e përzgjedhur tashmë kanë punuar në rindërtime të ngjashme si juaji. - Sigurohuni që jeni të kënaqur me furnizuesin e mundshëm. - Kujdes nga përvoja, si dhe akreditimi. - Merrni kuotime dhe sigurohuni që çdo gjë të përfshihet në to. - Krijo një plan pagese. - Kontrolloni njohuritë e furnizuesit lidhur me lejen e ndërtimit dhe rregulloret e ndërtimit. - Sigurohuni që ndërtuesi të kontrollojë gabime para se të përfundojë projektin. Mendimi i këtyre pikave mund t'ju ndihmojë të përqendroheni në atë që duhet të kërkoni kur takoni furnizuesit e shërbimit dhe ju merrni oferta. Vazhdoni të lexoni ku do të gjeni informacione të tjera se si të gjeni ekspertin e duhur për projektin tuaj. Zbuloni nëse ekspertët e zgjedhur kanë punuar tashmë në rindërtime të ngjashme si juaji. Rindërtimet nuk janë një projekt i thjeshtë dhe i zakonshëm. Secili do të kërkojë një punë të ndryshme, nëse do të ndryshojë dhomën e papërdorur në banjën tuaj, ose konvertimin e hapësirës së pakufizuar të bodrumit për një dhomë të lartë me kinema vendase. Në kërkim të një specialisti për rindërtimin tuaj është e arsyeshme të flisni me ata që tashmë kanë zbatuar rindërtime të ngjashme kur planifikoni - nëse shpresoni që për shembull, ju shkurtoni garazhin tuaj, gjeni një specialist që ka kryer shumë vepra të ngjashme. Ka disa mënyra për të gjetur nëse aftësitë e tyre përputhen me kërkesën tuaj. Përveç gjetjes së reagimeve nga klientët e mëparshëm në faqet si Wilio, ku do të takoheni me furnizuesit tuaj të mundshëm të këtij shërbimi, gjithashtu mund të kërkoni një pamje të shembujve të mëparshëm të punës së tyre. Ata ose mund t'ju tregojnë fotografi të projekteve të tyre të kaluara të punës, ose edhe më të mirë, ju mund të organizoni përmes ndërtuesit për të vizituar projektet e tyre të mëparshme përreth - ata duhet t'ju kontaktojnë me klientët e mëparshëm për të cilët ata kanë punuar më parë. Lukáš K. Me më shumë se 160 përgjigje pozitive ndaj Wilio, tha: "Çdo ndërtues i mirë që është krenar për punën e tyre do të jetë i gatshëm t'ju kontaktojë me klientët e vjetër. Kur bëra një punë të mirë dhe klienti është i kënaqur me të, do të zbuloj nëse mund të kërkoj një favor në formën e referencave të ardhshme. Nuk ka asgjë më të mirë se sa me të vërtetë duke parë disa projekte të realizuara në të kaluarën diku përreth. " Përveç kësaj, mund të shihni një produkt të përfunduar, mund të jetë gjithashtu e paçmueshme për të parë prodhimin e përpunuar siç shpjegohet nga Lukáš K.:.Next Gjë e mirë që duhet të bëni është të pyesni nëse ata kanë ndonjë projekt të përpunuar aktualisht, dhe nëse po, nëse është e mundur për t'i parë ato. Kjo jo vetëm që e sheh të bukur dhe të rregullt, punë ", por ju mund të siguroheni se gjithçka është në skenat që shkojnë drejt. Ju gjithashtu do të gjeni nëse është një kompani aktive e organizuar mirë - jo një biznes që del çdo gjë dhe nuk ka histori . " Sigurohuni që jeni të kënaqur me furnizuesin e mundshëm Përveç kësaj, të dini nëse ata konsiderohen specialistë dhe ndërtesa të njohura me llojin e dëshiruar të punës, ju thjesht duhet të vlerësoni se sa mirë mendoni me furnizuesit e mundshëm. Ju mund të verifikoni se në kontakt të parë: A janë të sjellshëm në telefon? Ata vijnë në emërime në kohën e caktuar? Ata bëjnë pyetje të mjaftueshme për projektin? Projektet e konvertimit mund të jenë të shtrenjta dhe konsumojnë kohë - disa projekte mund të zgjasin vetëm disa ditë, por të tjerët mund të zgjasin disa javë nga fillimi deri në fund - dhe aftësia për të ruajtur komunikimin e mirë gjatë gjithë procesit është thelbësor. Ju nuk jeni duke kërkuar për ekspertë për t'u bërë miq më të mirë, por ju duhet të keni një marrëdhënie profesionale - ju duhet të ndiheni rehat dhe duke folur hapur për ndonjë shqetësim që mund të lindin. Paul C, i cili ka më shumë se 350 reagime pozitive në Wilio, tha: "Të vijë me një specialist në pulsin është me të vërtetë i rëndësishëm për pronarët e pasurive të paluajtshme. Nëse jeni në shtëpinë e tyre për disa javë ju duhet të vini me ta. Vetëm një problem i vogël në komunikimin për të përkeqësuar gjërat dhe të gjitha punët mund të jenë një problem. Nëse ju mund të uleni së bashku dhe të bisedoni mirë atëherë gjithçka është pirja e duhanit ". Merrni një kuotë të lirë Ne do t'ju ndihmojmë të përmbushni ekspertë të konvertimit profesional në lagjen tuaj dhe të merrni oferta reale sot. Nëse ndjeni vendime, mund të filloni të mendoni se sa të kualifikuar janë përzgjedhur specialistë për projektin tuaj. Kujdes nga përvoja, si dhe akreditimi. Përveç reagimeve, turne të punës së tyre paraprake dhe si të shkoni me specialistët, nuk duhet të keni frikë të bëni pyetje të ndryshme - duhet të kërkoni me qetësi kualifikimet që ata kanë, kohën e tyre të kaluar në biznes dhe si të qëndroni deri në tuaj Projekti specifik. Ju gjithashtu mund të gjeni nëse ndërtuesi është anëtar i disa sistemeve të biznesit ose të akreditimit. Ndërtuesit që punojnë në rindërtime mund t'i përkasin organizatave të ndryshme me të cilat mund të takoni: strenchers shtrat dhe dysheme: anëtarë të këtij autoriteti të cilët do të bëhen një "anëtar i besuar" janë pjesë e Shoqatës Profesionale të Personave dhe kompanive të qitjes profesionale që veprojnë në ngrohje, termike Teknikat dhe instalimet. Ata janë entuziastë nga departamenti që varet nga kënaqësia e ekspertëve dhe specialistëve dhe në të njëjtën kohë një klient i kënaqur i cili do të vlerësojë ekspertin dhe cilësinë e mirë. Të gjithë anëtarët pritet të jenë në përputhje me standardet dhe pajtueshmërinë me kodin e sjelljes. Në një organ të tillë është një shenjë e mirë që ndërtuesi ka të drejtë dhe punon në përputhje me disa standarde. Megjithatë, ka shumë ndërtues me përvojë të cilët nuk i përkasin këtyre autoriteteve - nuk ka obligim regjistrimi për anëtarësim. Përdorni gjykimin tuaj për të vlerësuar përvojën e ndërtuesit dhe për të perceptuar akreditimin si një rekomandim të shëndetshëm ose vulë shtesë. Pali tha: "Ka disa organizata anëtare që janë pronarë të pronës që punësojnë ndërtuesit ofrojnë përfitime praktike, për shembull duke ofruar një garanci të sigurimit të mbuluar, kështu që disa kanë një paqe që sjell një sigurim të tillë. Të tjera janë të mira për ekspertin e ndërtimit në drejtim të reklamimit për biznesin e tyre ose gjetjen e klientëve potencialë, kështu që ata janë më pak të rëndësishëm për pronarët e pasurive të paluajtshme. Nëse unë isha pronar i shtëpisë dhe në kërkim të ndërtuesve, unë do të kërkoj në anëtarësim të veçantë ". Merrni kuotime dhe sigurohuni që çdo gjë të përfshihet në to. Është e këshillueshme me furnizuesit e mundshëm për t'u takuar dhe për të marrë oferta të paktën nga tre ekspertë të konvertimit. Detajet dhe shtrirja e kuotimit të tyre mund t'ju tregojnë shumë për procedurën e tyre. Është e rëndësishme të sigurohet që të gjitha ofertat të përfshijnë të njëjtat elemente - të përfshira materiale dhe punë, si dhe të gjitha nënkontraktet që mund të urdhërojnë ndërtuesin, si dhe TVSH. E vetmja mënyrë për të krahasuar ofertën me saktësi është një krahasim i ofertave me parametra të ngjashëm. Sigurohuni që ata të mbulojnë të gjithë fushën e punës - nëse doni të rindërtoni gjithçka, duke përfshirë gjëra të tilla si bare dhe korniza të thjeshta, atëherë duhet të vendoset qartë në llogaritjet - gjithashtu keni një furnizues shërbimi, keni nevojë për një ide të saktë të Ajo, si të duket puna përfundimtare. E vetmja mënyrë për të krahasuar menutë e çmimeve është një krahasim i menutë të ngjashme me njëri-tjetrin. Pranimi i disa ofertave do t'ju ndihmojë të njihni gjithçka që duket e paarsyeshme. Pali tha: "Marrja e ofertës së mirë është me të vërtetë e rëndësishme. Unë dëgjoj gjithçka, gjithçka është e ndarë dhe e vonuar nga artikujt - cilat materiale përdor atë që do të jetë shpenzimet e pagave. Dhe kur gjithçka është bërë, do të jetë një sasi e fundit që do të ngarkohet - nuk do të ketë shumë pasaktësi. Unë pashë njerëzit të marrin oferta nga furnizuesit e tjerë që ishin dukshëm më të ulët se sa imi dhe më pyetën nëse nuk do t'i zvogëloja, por pothuajse thuaj "jo". Unë e di se oferta të tjera janë më të ulëta, sepse ata nuk do të përdorin materialet e duhura ose të përpiqen të shtojnë gjërat më vonë gjatë veprave. "Si thekson Pali nëse diçka duket shumë e mirë për të qenë e vërtetë, ndoshta nuk është e mirë. Krijo një plan pagese. Pas miratimit të çmimit bazuar në një ofertë të saktë dhe me shkrim të çmimeve, sigurohuni që të keni një plan platie që ju përshtatet. Ndërtuesi i riemëruar në përgjithësi nuk do të pritet paraprakisht ose nuk do të kërkojë vlerën e përgjithshme të projektit të shtrenjtë. Megjithatë, në varësi të madhësisë dhe vëllimit të punës nuk ka asnjë depozitë të pazakontë ose të vogël. Ndërsa shumë ndërtues blejnë materiale për të llogaritur nga furnizuesit komercialë dhe nuk do të kërkojnë para paraprakisht për të mbuluar këto kosto në aspektin e një biznesi të vogël që punon në një strukturë të madhe me kosto të larta, mund të inkorporohet në plan. Lukáš K. tha: "Depozita është normale, por unë rekomandoj që të prisni për ditë deri sa ta paguani atë. Gjeni se çfarë oraresh kohore nëse ndërtesat vijnë në kohë dhe nuk lënë para ... Kur jeni të lumtur të nisëni, ju mund të derdhni backup. "Disa ndërtues mund të shtyjnë pagesën në ndërtim, por më të zakonshmet Metoda e pagesës është një plan ripagimi, i cili ju informon se ju paguani disa përqindje nga buxheti i përgjithshëm pas përfundimit të fazave të ndryshme, pasi autoritetet kompetente do të kontrollojnë punën dhe do të sigurojnë që ajo të jetë përfunduar në standardet standarde. Disa furnizues mund të preferojnë pagesat mujore ose në javë, sidomos Në një afat më të gjatë për të mbuluar kostot e tyre materiale dhe nënkontraktorët e paguar dhe punonjësit. Disa ndërtues gjithashtu lënë mbajtjen - shumën e parave (zakonisht në mes 2% dhe 5% të kostos totale të ndërtimit) që ju largoheni nga pronari i shtëpisë deri në dielën përfundimtare nga projekti për të siguruar që ndërtuesi të përfundojë punën në nivel standard. Pali është për pronarin e furnizuesit dhe pronës së bashku Sadli dhe përfundoi një kontratë të nënshkruar nga të dyja palët që përshkruan në detaje mënyrën e funksionimit të pagesave për të siguruar kënaqësinë e të dy palëve me këtë proces. Ai tha, ju duhet të uleni së bashku dhe të shpikni diçka që punon për të dy. Nëse është një punë që merr vetëm një javë, më pëlqen të pranoj të gjitha pagesat pas përfundimit të të gjithë punës. Nëse duhet më shumë, më pëlqen të punoj me pagesa të rregullta që ndodhin pas çdo hapi. Duke pasur një kontratë me shkrim është mënyra më e mirë për të funksionuar, domethënë, nuk ka keqkuptim. "Për pagesat më të mëdha, është e zakonshme që furnizuesit të marrin kontrolle dhe transferime bankare. Kontrolloni njohuritë e furnizuesit lidhur me lejen e ndërtimit dhe rregulloret e ndërtimit. Shumica e projekteve të renovimit nuk do të kërkojnë një leje ndërtimi. Si rregull, përjashtim janë rastet kur është pjesë e konvertimit të strukturës së jashtme të ndërtesës ose nëse shtëpia juaj është një objekt i mbrojtur ose në një zonë të mbrojtur. Është gjithmonë e vlefshme për të thirrur në zyrën e planifikimit të autoritetit lokal dhe kontrolloni nëse projekti juaj kërkon leje. Megjithëse leja e ndërtimit zakonisht nuk do të duhet, rindërtimi juaj do të duhet të jetë në përputhje me rregulloret e ndërtimit. Lejet e ndërtimit merren me zhvillimin e ndërtesave dhe ndikimin e tyre në komunitetin më të gjerë, për shembull, si një shtrirje dhe rindërtim ndikon në skenën e rrugës, ose nëse blloku i zyrës mund të hiqet në banesë. Nga ana tjetër, rregulloret e ndërtimit përcaktojnë standardet për cilësinë e projektimit dhe ndërtimin e çdo rindërtimi, duke siguruar shëndetin dhe sigurinë e atyre që do të përdorin ndërtesën, si dhe sigurimin e standardeve dhe kërkesave të efiçiencës së energjisë siç janë qasja pa pengesa. Pa marrë parasysh nëse keni nevojë ose keni nevojë për një leje ndërtimi, duhet të raportoni punën e vazhdueshme, ndërsa inspektorët do të vijnë në përputhje me ndërtimin dhe të sigurojnë që ajo të zbatohet në përputhje me legjislacionin. Para se të filloni ndonjë punë, duhet të informoheni për kontrollin e mundshëm të ndërtesës dhe duhet të pajtoheni me furnizuesin për të kontaktuar autoritetet lokale. Gjatë punës, ndërtuesit duhet të fotografojnë përparimin e tyre që mund të shërbejnë si dëshmi për të konfirmuar se puna është bërë nga parazgjedhja. Vlen gjithashtu të kuptoni se nëse planifikoni të çmontoni muret e transportuesit, do t'ju duhet një mesazh për statikën që përcakton se çfarë pune duhet bërë. Ndërtuesit me përvojë do të kenë njohuri për të gjitha kërkesat e fundit, pasi ato zbatohen në projektin tuaj dhe se si do të dërgojnë departamentet e planifikimit të autoriteteve lokale - ata mund të njohin edhe zyrtarët e planifikimit që do të kërkojnë këshilla. Kujdes nga çdo specialist që nuk e kupton nevojën për leje ndërtimi - shkelja e rregulloreve mund të çojë në gjoba të kushtueshme dhe ju mund të detyroheni të anuloni çdo punë të vazhdueshme. Lukáš K. tha: "Unë jam shumë i njohur me zyrat e planifikimit lokal. Kur kontrolluesi do të vijë në vendin që ata përshëndesin dhe më japin një dorë, sepse e dinë se unë do të tërheq një punë të mirë. I gjithë procesi është më i lehtë. Problemi i vetëm është nëse ndodhin vonesa. Meqenëse shumë njerëz kanë vendosur të mos provojnë dhe të banojnë në një pronë gjatë rindërtimit të saj dhe rindërtimit - inspektorët mund të rezervohen për një javë - nuk doni të prisni për ditë deri sa të fillojë një fazë tjetër. Në raste të tilla, inspektorët privatë mund të jenë të dobishëm ". Sigurohuni që ndërtuesi kontrollon gabime para se të përfundojë projektin. Për projektet si rindërtim dhe rindërtim, veçanërisht në ato më të mëdha, ekziston një shans që komplikimet të ndodhin gjatë procesit. Këto probleme shpesh mund të pasqyrohen pas përfundimit teorik të punës dhe kalimin e ndërtuesit në projekte të tjera të punës. Në këto rrethana, është e arsyeshme të punësosh një ekspert që i pëlqen të kthehet në ndërtimin për të ndjekur punën e tyre dhe për të riparuar gjithçka që mund të ndodhë nga fundi i punës. Disa ndërtues ankoruan diçka në këtë kuptim në kontratat e saj origjinale me pronarët e pronave, ndërsa të tjerët do të ofrojnë një zgjidhje më pak formale. Lukáš K. tha ,,,, politika ime është të lërë 5% të kostos totale të klientit derisa të zgjidhen të gjitha problemet. Gjithmonë ka diçka për të ekzistuar - dhe privilegji i pronarit të pronës është të gjesh ndonjë problem dhe të etiketojë ato - ata duhet të na marrin për përgjegjësi. Edhe ndërtuesi më i mirë në botë mund të humbasë diçka. Unë do t'i lë ata pak kohë për të ndërtuar një listë të të gjitha problemeve - binarët e papërfunduar, problemet e ngjyrave, çfarëdo. Si rregull, unë do të kthehem pas një muaji për të siguruar që çdo gjë të jetë. Kur gjithçka është bërë, unë do të marrë pagesën e fundit. " Zbuloni nëse eksperti ju po konsideroni për projektin tuaj të gatshëm për të ofruar një mundësi të tillë. Nëse eksperti është i gatshëm të krijojë kontakte me klientët e mëparshëm për të parë punën e saj të mëparshme, është një shenjë e mirë që ai mban marrëdhënie të mira është krenar për punën e tyre dhe siguroi që ata të ndiqen për ndonjë problem që mund të lindë. Disa ndërtesa mund të ofrojnë një garanci për punën e tyre që mbulon një periudhë, për shembull, pesë ose dhjetë vjet. Nëse e bëjnë këtë, sigurohuni që është pjesë e një marrëveshjeje me shkrim. Garancia e sigurimit do të ofrojë mbrojtje më të madhe se një garanci e përgjithshme që shpesh është vetëm pak më shumë se furnizuesi i fjalës - por nëse është një kompani me përvoja afatgjata dhe klientë të kënaqur, mund të jetë një garanci e tillë e tillë që të ketë.