Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Rikuperim

Po kërkoni një ofrues për rikuperim? Ne kemi 22,203 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Rikuperim

Keni nevojë për një shërbim rikuperimi? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në projektimin e ventilimit me rikuperimin dhe llogaritjen paraprake të çmimit, kontrollin dhe menaxhimin e njësisë së ventilimit, shpërndarjen e ventilimit. Çmimi i ventilimit të kontrolluar të dhomës zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion rreth shërbimeve: tarifat e instalimit, kostot e transportit të ofruara nga një prej kondicionerëve tanë 22,203 në kategori.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Rimëkëmbjes - ventilim i kontrolluar me rikuperimin e nxehtësisë Ndjekja ose ventilimi i kontrolluar është rikuperimi i nxehtësisë në ventilim. Ajri i furnizuar me hapësirën rezidenciale në njësinë e rimëkëmbjes merr ngrohjen nga ajri i ngrohtë i drenazhuar nga hapësira e jetesës, dhe kështu minimizon humbjet termike. Një shtëpi pasive ajrore është ende e ajrosur mirë në sajë të rimëkëmbjes, ndërsa rrjedhjes së nxehtësisë. Sipas teknologjisë së rimëkëmbjes të përdorur, ajo kursen 30-50% të kostove të ngrohjes. Thjesht tha, rimëkëmbja kursen jo vetëm kohën tuaj, por energjinë dhe mjedisin. Rimëkëmbja e ventilimit siguron shfrytëzimin e nxehtësisë në një ndërtesë deri në 95% efikasitet. Në verë, ne përdorim njësinë e rikuperimit për të ruajtur temperaturën ideale në zonat e jetesës, përveç kësaj, njësia e rimëkëmbjes parandalon ngritjen e ndërtesës. Rimëkëmbja e nxehtësisë mund të përdoret në të gjitha llojet e objekteve në të cilat të ashtuquajturat. Megjithatë, ventilimi higjienik, për shkak të çmimeve gjithnjë e më të mëdha të energjisë, njësitë e rikuperimit janë montuar gjithnjë e më shumë në shtëpitë familjare apo edhe apartamente të ndara. Avantazhet e rimëkëmbjes dhe shpenzimeve operative Përveç kursimit të ngrohjes, njësia e rikuperimit është kryesisht një zëvendësim i vazhdueshëm i ajrit të freskët në brendësi. Shtëpitë moderne janë të mbyllura hermetike dhe pa shkëmbim ajror do të ishin të pabanuara. Ekziston edhe një ventilim shoku një herë në ditë. Instalimi i ventilimit të kontrolluar me shpërndarje të plotë të ajrit varion nga 5000 në 8000 euro. Shpenzimet operative të parashikuara të ventilimit të kontrolluar - rikuperim janë rreth 150 € / 1 vit (33 € Energy Energy + Set filtri). Operatori i njësisë së rikuperimit është i thjeshtë - përdoruesi ndryshon vetëm filtrat që janë në dispozicion dhe shpejt të lëvizshëm. Sistemi i instaluar në mënyrë profesionale do të punojë vetëm me mirëmbajtje me filtrat e zëvendësimit të mirëmbajtjes. Njësia e rikuperimit është një pajisje që lejon që temperatura e ajrit të përdoret nga hapësira e ngrohjes ajrore të ftohtë. Këto dy "ajër" janë të ndara nga njëri-tjetri në mënyrë që ata të mos jenë të përziera. Sipërfaqet me prekje janë bërë nga materiali që garanton transferimin maksimal të nxehtësisë. Avantazhet e rimëkëmbjes. - Sjellja e ajrit të freskët në dhomat e banimit (dhomat e gjumit, dhomen e ndjenjes, dhomat e fëmijëve) - Dëgjimi i ndotjes dhe lagështisë nga (kuzhinë, tualet, banjo) - Mbrojtja shëndetësore duke shmangur alergjitë (filtrat) - Efikasiteti i rikuperimit deri në 95% - Kursimet e energjisë për ngrohje deri në 50% Megjithëse ambientet e menaxhuara "ngrohje dhe ftohje" të drejtuar në dritare të mbyllura nuk do të thotë se dritaret nuk mund të hapen. Është vetëm në përdorues nëse do të ventiloni shërimin / kurseni energjinë / ose dritaret. Njësia e rikuperimit nuk ju kufizon fare. Përkundrazi, ajo siguron rehati dhe redukton ndjeshëm koston e ngrohjes dhe ftohjes së shtëpisë tuaj. Ajo sjell ajër të pastër edhe kur nuk jeni në shtëpi (ende ventiluar) dhe pa rrjedhjen e nxehtësisë - vazhdimisht familje të freskët. Një avantazh tjetër i ventilimit të erës është mundësia e përdorimit të filtrave për pastrimin e ajrit të furnizimit nga pluhuri ose alergen që shumë prej nesh e komplikojnë jetën. Kjo është një ndërtesë e përshtatshme për të qëndruar për sufferers alergji. Në mënyrë që njësia e rikuperimit të jetë e pakënaqur, pluhuri duhet të ketë filtrim bazë. Filtrat me efikasitet të lartë dhe ajër të filtrit janë gjithashtu të përshtatshme për laboratorët. Ne devijojmë filtra sipas aftësive të filtrit për të filtruar klasa. Klasat e filtrave përcaktojnë madhësinë e grimcave që filtri mund të kapë. Njësia e rikuperimit dhe ndarja e saj • Njësia lokale e rimëkëmbjes (recuperation decentral) - Njësia e ventilimit të veçantë për një dhomë. Ndryshimi i drejtpërdrejtë i ajrit. Instalim i lehtë, konsum i ulët dhe temperatura konstante - gjithashtu janë përfitimet kryesore të lokale ose nëse doni rimëkëmbjen decentrale. Rimëkëmbja decentrale do të lejojë shkëmbimin e rregullt të ajrit, zëvendëson ventilimin klasik dhe shfrytëzon energjinë e ajrit të mbeturinave për të ngrohur ajrin nga jashtë. Ju nuk keni nevojë për shpërndarje komplekse ose zgjidhje të ndërtimit të ndërlikuar me rimëkëmbjen lokale. Apartamente të vogla, garzons dhe dhoma individuale mund të mos privohen nga përfitimet e shërim vetëm për shkak se një zgjidhje qendrore nuk mund të përdoret. Duke gjetur një njësi të decentralizuar të rimëkëmbjes, ju merrni qasje të përhershme në ajër të pastër duke ruajtur efikasitetin e energjisë. Njësia e parë zbulon ajrin e mbeturinave nga dhoma dhe mban energjinë e tij termike. Njësia tjetër do të sjellë ajrin e freskët të freskët deri më tani. Njësitë zëvendësojnë detyrat dhe bashkëpunojnë për të pastruar ajrin e shtëpisë tuaj. Interkoneksioni rrit efikasitetin e ventilimit të kontrolluar dhe kursin e këmbimit të ajrit. • Njësia qendrore e rikuperimit - Rimëkëmbja e projektuar për disa hapësira të ndara. Shkëmbimin e ajrit me tuba. Ai përbëhet nga një njësi e rimëkëmbjes që është kryesisht e vendosur në një dhomë teknike, një dhomë bojler ose një dhomë tjetër jo-uninquest sipas mundësive dhe disponimit të shtëpisë. Nga njësia e rimëkëmbjes që udhëheq shpërndarjen e ajrit në dhomat individuale në shtëpi. Sistemet qendrore janë objekt të ventiluara në tërësi, instalimi kërkon një projekt në të cilin propozohet paraqitja e saktë e sistemit. Sistemet lokale janë të pashembullta në aspektin e instalimit, por ofrojnë furnizim me ajër vetëm në lidhje të drejtpërdrejta në pjesën e jashtme. Njësitë e ventilimit sigurojnë funksionim të lehtë, rehati të lartë dhe efikasitet të lartë të rimëkëmbjes së nxehtësisë deri në 95%, që përfaqëson deri në 50% të energjisë për ngrohje. Njësitë janë të pajisura me anashkalim automatik të anashkalimit që siguron ventilim ftohës / natës të ajrit të ftohtë në verë /. Entalpia - Rimëkëmbjes së lagështisë Duke përdorur një exchanger enthalpik, i cili është i furnizuar opsionalisht, për shembull në njësitë e ventilimit, ndërtesa optimizon lagështinë relative të ajrit, e cila është mbrojtje ideale kundër ajrit shumë të thatë në dimër. Exchanger enthelpik ndihmon në optimizimin e lagështisë së ajrit pasivisht pa nevojën për energji elektrike për shkak të strukturës inovative të membranave të polimerit mund të kalojë jo vetëm ngrohjen, por edhe lagështinë në ajrin e freskët të ushqyerit. Ajri përmban lagështi optimale, nuk ka të brendshme të thata veçmas në dimër kur lagështia e ajrit të furnizimit normalisht është zvogëluar nën 20%. Falë shtresës së veçantë antibakteriale të mikrobanit, rehati për strehim po përmirësohet, parandalon transferimin e kullave, mikrobeve dhe ndotësve të tjerë. Punon me efikasitet deri në temperaturën e jashtme të -12 c˚ pa nevojën për të ngrohur dhe duke hequr kështu rrezikun e ngjitjes së shkëmbyesit në periudhën e dimrit. Kur përdorni Exchanger enthalp, nuk ka kondensatë dhe zgjidhja është hequr. Ekskluzuesi ka një jetë pothuajse të pakufizuar nëse nuk vjen në dëme mekanike. Mirëmbajtja qëndron në rrjedhjen e rrjedhjes së ujit. Çmimi i rimëkëmbjes Siç e kemi përmendur tashmë, falë ventilimit të rimëkëmbjes, nuk e kurseni jo vetëm koston e ngrohjes, por edhe shëndetin. Sistemet moderne të një ventilimi të tillë janë shumë efektive sepse përdorin deri në 90% të energjisë nga ajri i shkarkuar. Çmimi i një sistemi të tillë të ventilimit varet nga shumë faktorë - gjatësia e tubave të ventilimit, tifozëve, rekuperatorit (qendror ose lokal) dhe gjithashtu nga fakti nëse ajri që dëshironi ta përdorni për ngrohje dhe ftohje ose vetëm një nga këto. Çmimi i orientimit të ventilimit të rimëkëmbjes është midis 4000 deri në 6000 euro, në varësi të sistemit dhe madhësisë së objektit. Për kuotimin e saktë, dërgoni kërkesën tek një motorer i verifikuar ose kompanitë e rimëkëmbjes së Wilio, prisni për menutë, krahasoni dhe zgjidhni më të mirën për ju.