Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Rezervuar i ujit te shiut

A jeni duke kërkuar për një ofrues të tank shiut? Ne kemi 25,821 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Rezervuar i ujit te shiut

Keni nevojë për një shërbim nga zona e rezervuarit të ujit të shiut? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në transportin, instalimin dhe lidhjen e rezervuarit. Çmimi i rezervuarëve plastikë zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion mbi shërbimet: marrja me qira e pajisjeve të rënda, shërbimi pas shitjes dhe riparime të vogla të ofruara nga një prej ekspertëve tanë 25,821 në kategori.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Pse duhet të blini një tank të shiut? Ka shumë arsye pse njerëzit mund të merren me blerjen e tankeve të shiut: - Kostoja e kostos së ujit - Qasje tjetër në ujë nga TAP --Rressibiliteti i sistemit të ujit Ashtu si me çdo blerje, është e rëndësishme të dini nëse paguhet për t'u kthyer në rezervuarin e shiut ose për të rritur kapacitetin e mbajtjes së ujit. Përfitimet e instalimit të tankeve të shiut Sloboda. Një nga përfitimet e posedimit të tankeve të shiut, edhe nëse keni qasje në ujë nga rubineti, është liria që vjen me atë që nuk do të kufizoheni. Kjo do të thotë që ju mund të përdorni më shumë ujë për të kryer gjëra si kopshtari, lawns ose duke u tallur. Kursime afatgjata Për disa njerëz, tag çmimi mund të jetë një nga aspektet më të rëndësishme të blerjes së rezervuarëve të ujit. Megjithatë, kur e konsideroni shumën që paguani për ujë në vit, dhe shumëzoni atë me pesë, dhjetë apo edhe njëzet vjet (dhe se, pa marrë parasysh se kostoja e ujit është ende në rritje!), Argumentet për blerjen e ujit tank do të jetë i qartë. Ne llogarisim koston e një rezervuari të ujit. Tank i ndërtuar me të drejtë dhe i ruajtur i shiut mund të durojë deri në 20 vjet - në të vërtetë disa nga tanket e para të shiut që janë instaluar janë ende - dhe për atë kohë ofruan kursime të konsiderueshme në llogaritë e ujit. Çfarë madhësie të rezervuarit të ujit kam nevojë? Kur është fjala për atë instalim të madhësisë së rezervuarit të ujit, nuk ka përgjigje të vetme të saktë, por ju duhet të instaloni rezervuarin më të madh të ujit që mund të përballoni. Mënyra më e mirë për të llogaritur është se sipërfaqja e kulmit katror të një metër shumëzuar me reshjet vjetore 1 mm është një litër uji që mund të kapni në rezervuarin tuaj. Zona e çatisë (m²) X reshje sezonale (mm) = kapaciteti total i grumbullimit të ujit (l) Çfarë është mbledhja e ujit të shiut? Edhe pse pothuajse tre të katërtat e planetit tonë formon ujë, jo të gjithë janë të përshtatshme për përdorim. Uji në oqeane dhe dete nuk mund të përdoret si ujë i pijshëm dhe është pak i përdorshëm për qëllime të tjera. Rezultati është një mungesë e vazhdueshme e ujit të përshtatshëm për përdorim të pijshëm ose të brendshëm dhe industrial. Zonat në planet, të cilat prej kohësh janë përballur me mungesën e ujit, ishin në gjendje të luftojnë këtë problem duke mbledhur një sasi të vogël të shiut. Ky sistem grumbullimi ngadalë filloi të zgjerohej në zonat ku reshjetat ishin të mjaftueshme. Kjo është zhvilluar nga sistemet moderne të kapjes së shiut. Pika e këtij procesi është e thjeshtë. Ujërat e shiut mblidhen në ndikimin në tokë, dyqanet dhe përdorin më vonë. Mund të pastrohet në mënyrë që të konvertohet në ujë të pijshëm të përdorur për përdorim të përditshëm dhe është përdorur edhe në industri të mëdha. Me pak fjalë, mbledhja e ujërave të shiut është një proces ose teknikë e mbledhjes, filtrimit, ruajtjes dhe përdorimit të shiut për ujitje dhe për qëllime të ndryshme. Shumë njerëz në mbarë botën përdorën për të reduktuar sistemet e konsumit të ujërave nëntokësore për të kapur ujërat e shiut. Kjo praktikë ka qenë atje për mijëra vjet dhe rritet ritmi i shpejtë. Në zonat e tepërta të shiut të shiut, shiu i tepërt mund të përdoret për të mbushur ujërat nëntokësore me teknikat e rimbushjes artificiale. Ujërat e shiut ende përdoren sot si një burim kryesor i ujit të pijshëm në zonat e shumta rurale. Në mjedisin urban, mbledhja zakonisht kryen përdorimin e një infrastrukture të caktuar. Metoda më e thjeshtë e sistemit të kapjes së ujit të ngjyrosur janë rezervuarët e magazinimit. Në këtë rast, mbledhësit e ujit janë të lidhura drejtpërdrejt me tanke, tanke dhe kontejnerë. Uji mund të ruhet këtu derisa të jetë e nevojshme. Kulmet e shtëpive tona janë rajonet më të mira të mbulimit, me kusht që ato të jenë mjaft të mëdha për të mbledhur konsumin e përditshëm të ujit. Përveç kësaj, lojë me birila të mëdha dhe lundra mund të plotësojnë gjithashtu funksionin. Raining teknikat e korrjes së ujit Mbledhja e kullimit të sipërfaqes Rainwater mbledh në tanke natyrore ose tanke ose infiltrim të ujit sipërfaqësor në shtresat e ujit nën sipërfaqe para se të humbet si kullimi sipërfaqësor. Korrja e çatisë së shiut Mbulimi i ujit të shiut qëndron në ridrejtimin ose ndalimin e një pjese të shiut që bie në çatinë e shtëpisë. Uji i mbledhur është i drejtuar në gropën e grumbullimit ku rezervuari i ujit nëntokësor është mbledhur ngadalë. Diga Digat janë barrierat e ndërtuara në kapjen e ujit. Uji i shiut mund të akumulohet në to ose sistemet e kullimit mund të formohen për të drejtuar ujë. Kjo teknikë përdoret kryesisht për qëllime të ujitjes ose është rregulluar dhe pastaj shpërndahet në përdorim në shtëpi. Mënyra se si ato janë të dizajnuara, ju lejon të mbledhni sasi të mëdha të ujit. Ndryshe nga pellgjet, sasia e ujit është zvogëluar në tokë. Tanke nëntokësore Ata ndërtojnë duke gërmuar në tokë dhe duke krijuar një hapësirë ​​që më pas është thyer për të zvogëluar infiltrimin e ujit. Top është gjithashtu i vulosur dhe uji është marrë me tubacion të drejtuar në tank. Pompat përdoren për të kulluar ujin. Tanke nëntokësore janë të shkëlqyera për kapjen e ujërave të shiut, sepse ato janë nëntokësore ku rrezet e diellit nuk zvogëlohet - shpejtësia e avullimit zvogëlohet. Pjatë shiu Në këtë teknikë, uji i shiut mbledh drejtpërsëdrejti pasi bie nga qielli duke përdorur pllaka. Ato duken si çadra që janë ndërtuar në të kundërtën, ose si gypat e mëdha, dhe zakonisht bashkangjiten në tub për të mbledhur ujin për të shkuar diku tjetër. Enë mbledhëse nganjëherë vendoset nën tokë. Është një metodë e thjeshtë por efektive. Rezervat e mbledhjes së ujit Në këtë rast, uji i shiut është kapur nga rrugët dhe trotuaret. Uji i mbledhur nga kjo metodë nuk është me të vërtetë e pastër dhe mund të ndotet. Megjithatë, ende mund të përdoret për ujitje të kulturave. Digë Dam ka disa vrima që mund të përfundojnë ose të hapen për të rregulluar sasinë e ujit që kalon përmes saj. Zakonisht i madh dhe mund të mblidhet shumë ujë. Shpatet Ujërat e shiut mbledh në pjesën e poshtme të shpateve. Është një mënyrë e thjeshtë dhe e natyrshme për të mbledhur ujërat e shiut. Hendek Kjo është një metodë tjetër tradicionale për të mbledhur ujërat e shiut për ujitje, e cila ende përdoret sot. Kur bie shi, uji është drejtuar në fusha duke përdorur llogore. Fuçi shiu. Ato janë të dizajnuara posaçërisht për këtë qëllim dhe mund të blihen në dyqanet e shitjes me pakicë. Fuçitë e shiut përdoren për të mbledhur ujërat e shiut që bien në sipërfaqet e kulmit. Duke përdorur sistemin e grumbullimit të ujërave të shiut Pije. Gatim Larje perime Qëllime bujqësore Tualete (banjë dhe tualete të ndezura) Xhennete, bimët e dhomave dhe bimët në natyrë Lëndinë Pets për kafshët shtëpiake, kafshë të egra, bagëti Pishina dhe trupa të tjerë të ujit Larja e automjeteve dhe pajisjeve Mbrojtje nga zjarri Kompostim.