Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Projekt per instalimeve elektrike

Po kërkoni një projektues për një projekt instalimi elektrik? Ne kemi 27,324 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,722 profesionistë të regjistruar
87,719 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Projekt per instalimeve elektrike

Keni nevojë për shërbim në fushën e projektit të instalimeve elektrike? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në lidhjet me energjinë elektrike dhe instalimet elektrike të vogla dhe të mëdha. Çmimi i dokumentacionit të projektit dhe planit të instalimit elektrik zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: lidhja me projektin e instalimeve elektrike, rrufeja me projektin e instalimit elektrik të ofruar nga një prej instaluesve tanë elektrikë të 27,324 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,722 profesionistë të regjistruar
87,719 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Pyetjet e shpeshta: Projekti i instalimit elektrik A mundet dikush apo nevojë që një projektues të ketë certifikata dhe certifikata? Për përpunimin e projektit të instalimit elektrik, është e nevojshme që projektuesi të ketë një certifikatë të lëshuar nga inspektimi teknik në përputhje me standardin EN ISO / IEC 17024 për projektimin dhe dizajnimin e pajisjeve teknike të dedikuara si një specialist i inxhinierëve elektrik në hartimin dhe ndërtimin e dedikuar Pajisje teknike deri në 1000 V. Unë kam një projektuesi të instalimeve elektrike që do të më sugjeronte shpërndarjen elektrike në një shtëpi të re. Megjithatë, një projektuesi më bën të gjithë shtëpinë të ketë bashkëpunëtorët e saj. A duhet të insistoj në projektuesin tim në pjesën elektro? Së pari dhe më kryesorja, është një çështje e parave për të cilën kjo pjesë e projektit do të përpunohet. Është e nevojshme vetëm të sigurohet që koordinimi i punës së projektit të vazhdojë të jetë nën shtatzëninë e projektuesit kryesor në mënyrë që të ndikojë në afatin e planifikuar dhe në këtë mënyrë të rënë dakord për dorëzimin e dokumentacionit. A mund të përdoret një projektuesi për instalimin elektrik dhe dizajnin e rrufesë? Po, ne e rekomandojmë atë. Autorizimi për hartimin e divorceve elektrike dhe rrufeja është e njëjtë me instalimin elektrik dhe shpërndarja e këtij shërbimi mund të rrisë koston e projektit. Cilat substrate duhet të hartoj një mesazh të shqyrtimit elektro? Së pari dhe më kryesorja, ju duhet të keni përfunduar të gjithë teknikun e planifikuar të punës dhe rishikimit ju duhet të jepni pjesën e duhur të dokumentacionit të projektit - Electro që është konfirmuar dhe miratuar nga zyra e ndërtimit. Planifikimi dhe dizajni i punës së instalimeve elektrike Ne kemi nevojë për dizajn të instalimeve elektrike nëse planifikojmë të ndërtojmë një objekt të ri, ose ne planifikojmë të rindërtojmë objektin ekzistues dhe të ndërhyjmë në shpërndarjen elektrike. Instalimet përfshijnë pajisje teknike të dedikuara. Kjo do të thotë që ky aktivitet rregullohet rreptësisht dhe arsyeja është e thjeshtë - siguria. Për hartimin dhe ndërtimin e pajisjeve elektrike, pas kushteve të përcaktuara, inspektimi teknik do të lëshohet një certifikatë në përputhje me En ISO / IEC 17024 tek një person fizik i cili mund të jetë dizajner i instalimeve elektrike. Projektimi i një ndërtese të re ose rindërtimi i tij në mënyrë tipike u është besuar duart e projektuesit kryesor që përpunon arkitekturën dhe specialistët e tjerë të projektit vjen specialistë, të tillë si specialisti elektro, për statiky, projektues për ngrohje etj. Megjithatë, ne jemi në ne që të vendosim dhe ndoshta të ndajmë pjesë individuale të projektit nga një specialist i projektit të përzgjedhur. Në këtë rast, megjithatë, duhet të përcaktojmë edhe një projektues si koordinator sepse pjesët individuale duhet të përshkruhen siç duhet në një njësi funksionale. Për të hyrë në instalimin elektrik, ne duhet së pari të sqarojmë se sa hapa të dokumentacionit të projektit do të kërkojmë dhe për të cilat duhet të jetë shkalla e projektit të projektit një projekt të instalimit elektrik dhe deri në çfarë mase. Për pasqyrën bazë, unë deklaroj se dokumentacioni i projektit në tërësi mund të ketë notat e mëposhtme: 1. Studimi arkitektonik (arkitektonik dhe paraqitjen e ndërtimit dhe marrëdhëniet e saj) 2. Dokumentacioni për vendim territorial 3. Dokumentacioni për procedurën e ndërtimit 4. Dokumentacioni i ndërtimit (dokumentacion i detajuar duke përfshirë buxhetin) 5. Dokumentimi i mishërimit aktual të ndërtimit (paraqitur ndryshimet e bëra gjatë zbatimit) 6. Projekti me një fazë (i përdorur në ndërtesa të vogla të tilla si shtëpitë familjare dhe strukturat e qëllimit me më pak se kur autoriteti autorizues nuk kundërshton dhe për konsumatorin është i favorshëm për të bashkuar projektin për leje ndërtimi dhe për të kursyer kohë për të përpunuar dy gradë, por natyrisht, para për rangun e saj). Nëse kthehemi në hartimin e instalimeve elektrike, do të ishte mirë të themi se çfarë përmban kjo zakonisht. Si rregull, them, sepse kënga, ndarja ose përmbajtja e projektit të zbatimit nuk janë të modifikuar legjislativisht. Në praktikën e ndërtimit, struktura e projektit të zbatimit, e cila nuk lidhet me UNIKA - një çmim i çmimeve për hartimin e inxhinierisë dhe aktiviteteve të projektit. Për imagjinatë më të mirë, ne do të tregojmë një ndarje më të hollësishme të vetëm artikujve elektrikë ose artikuj që kanë bashkuar elektrike. Unë u jap të gjithëve, por natyrisht është shumë e rëndësishme që ne të zgjedhim të zgjedhim nga synimet tona specifike dhe të marrim parasysh pikat e nevojshme nga distanca e mëposhtme gjatë planifikimit: • Shpërndarja e energjisë, sistemi i furnizimit me energji elektrike, • Rëndësia e furnizimit me energji elektrike, • Fuqia totale e instaluar, • Speciet dhe mënyra e terrenit, rezistenca e tokës, • Koeficienti aktual • Konsumi maksimal i energjisë aktuale, • Konsumi vjetor i energjisë • Një metodë për matjen e konsumit të energjisë, • një metodë kompensimi për efikasitet, • Qarkut të shkurtër, mbingarkesë dhe mbrojtje të rrezikshme të tensionit të prekur, • Burimet e zëvendësimit, qëllimi dhe metoda e përfshirjes së tyre, • Lloji i mjedisit • Përshkrimi i zgjidhjeve teknike. Kjo pasqyrë e hollësishme e gjërave që duhet të merren parasysh kur dizajnoni instalime elektrike mund t'ju ndihmojnë shumë për të diskutuar projektuesin për zgjidhjen aktuale të kërkesave tuaja dhe natyrisht edhe në kërkim të opsioneve optimale teknike. Procedura e projektimit Projektimi i punës së instalimeve elektrike është në mënyrë optimale në bashkëpunimin aktiv të konsumatorit dhe projektuesit. Nuk mund të mbështetemi në atë që projektuesi do të zgjidhë të gjitha idetë tona nëse nuk dinë për to. Kushti i parë për projektin e suksesshëm është të përcaktojë rezultatet dhe nevojat e pritura. Projektuesi është përgjegjës për atë që çdo kërkesë mund të inkorporohet vetëm kur nuk dallon standardin teknik. Duke filluar nga lidhja, dmth. Nga lidhja në furnizimin me energji publike. Informacioni i parë është ajo që parametrat kanë një rrjet për t'u bashkuar. Kushtet dhe si të bashkohen me strukturën e ardhshme në rrjetin e shpërndarjes jepen sipas fushave të veprimit të kompanive të shpërndarjes së energjisë elektrike. Përgjegjësisht me projektuesin elektrik duhet të kryejnë konvertimin e konsumit të ardhshëm të shtëpive ose objektit të planifikuar. Kjo është e nevojshme jo vetëm në një ndërtesë të re, por edhe kur rindërtimi i instalimeve elektrike. Kur planifikoni konsumin e ardhshëm, është e këshillueshme që të filloni nga pajisjet që kanë performancën më të madhe, por edhe nevojën më të lartë për ruajtje. Për shembull, është e nevojshme për ngrohje elektrike me fuqinë e dëshiruar, përgatitjen e ujit të nxehtë, pajisjet e pajisjeve të kuzhinës, pajisjet e banjës ose pajisjet e dhomave teknike. Një ndikim i rëndësishëm në planifikimin e instalimeve elektrike gjithashtu do të ketë ndonjë planifikim me ndërtimin e një pishine të brendshme ose të jashtme që mund të rimbursohet nga një pompë anti-aktuale ose termike. Për shembull, një pajisje tjetër thelbësore mund të jetë një sauna në shtëpi, ndriçimi i jashtëm i kopshtit dhe hyrjet dhe hyrjet në objekt. Planifikimi i arkitekturës së kopshtit me konsum të mundshëm të energjisë është gjithashtu një nevojë e rëndësishme për planifikim, si dhe një seminar ose garazh. Të gjitha këto konsumi të ardhshëm duhet të ndikojnë në të dyja për të përcaktuar dimensionet e shpërndarjes elektrike në objekt, por edhe për tarifat e ndarjes para matësit elektrik, i cili do të faturohet rregullisht nga konsumi. Prandaj, vendimi për atë tarifë ju do të dëshironi të merrni ato për të komunikuar me projektuesin. Këto tarifa janë shumë, çmimet e tyre rregullohen rregullisht - rregullojnë dhe pa probleme mund t'i gjejmë në rrjet. Si shembull, unë do të deklaroj tarifat e familjes duke përfshirë shenjat e tyre: - D1, konsum i ulët - D2, konsum më të lartë - D3, 2. Tarifa pa bllokim - D4, 2. Tarifa e Mbylljes për Ngrohjen e Ngrohjes së Ngrohjes së Ngrohjes - D5, fare 2 me ngrohje ngrohje - D6, 2. Tarifa me pompat e nxehtësisë Së fundi, unë dua të them se ju mund të ndikoni në shpenzimet tuaja të ardhshme të ardhshme gjatë dizajnimit të instalimeve elektrike. Zbatimi i punës së instalimeve elektrike Puna e instalimit elektrik që fokusohet në riparimin ose heqjen e çrregullimeve janë shërbimet më të kërkuara nga konsumatorët. Kjo është për të hequr mosfunksionimin e socket ose çelsin ose ndriçimin. Problemi i shpeshtë është përsëritur humbja e ndërprerësit në një kabinet të pastër. Problemi jo i besueshëm është gjithashtu ndërprerja e heqjes së shpërndarjes së kabllove ose ndërhyrjes tjetër të pronarit të banesës. Të gjitha këto shërbime nuk mund të vlerësohen paraprakisht sepse është e nevojshme të identifikohen arsyeja për ndërprerjen e energjisë elektrike dhe pastaj të propozojë një mënyrë për ta hequr atë. Kjo duhet të adresohet në sinergji të ngushta ndërmjet klientit dhe ofruesit të shërbimit. Nëse ofruesi i shërbimit identifikon arsyen për mosfunksionim në rrjetin e energjisë elektrike, klienti duhet të përshkruajë një mënyrë për të hequr një çrregullim, zakonisht gjithashtu variant. Në të njëjtën kohë, puna e planifikuar duhet të vlerësohet dhe vlerësohet koha e fiksimit. Klienti duhet të pajtohet me këtë procedurë, sepse edhe gjatë realizimit, mund të ketë nevojë për të ndryshuar zgjidhjen, e cila mund të ndryshojë vlerësimin e kostos. Për shembull, mund të shkojë për transbordimin e kabllove ose dëmtimin e mureve ose trajtimin e sipërfaqes së tyre. Në këto raste, furnizuesi është shumë i vështirë për të zgjedhur me çmim, referenca është alternativa e vetme e mundshme. Prandaj, vlerësimi i furnizuesve është shumë i rëndësishëm për kandidatët e mëtejshëm për ofrimin e një shërbimi të ngjashëm. Në ndërhyrje më të gjerë në instalimin elektrik, është e nevojshme të pajtohet me standardet teknike të aplikueshme dhe prandaj është e nevojshme për të punuar me persona profesionalisht kompetentë, të pranueshëm për të hartuar ose ndërtuar pajisje elektrike. Për të optimizuar kostot e zbatimit të ardhshëm, është e nevojshme të planifikoni një ndërhyrje të tillë për të planifikuar dhe projektuar sepse do të jetë e nevojshme për të kontrolluar dhe dokumentuar mesazhin e inspektimit. Projekti përfshin një deklaratë të detajuar të zonës, e cila mund të na shërbejë për të ditur ofertat nga furnizuesit e shumëfishtë të mundshëm. Kjo është forma më e mirë si mund të rishikohet objektivisht në menutë të shumta të krahasueshme. Përveç çmimit që gjykojmë, ne ju rekomandojmë që të merrni parasysh datat e ofrimit të shërbimeve ose nevojave të tjera individuale të klientëve. Këshilla dhe truket Unë nuk e di nëse tenderi është i saktë Nëse keni më shumë tenderë nga furnizues të ndryshëm të biznesit, kërkoni një konsultim projektuesi që mund t'ju njoftojë me gabime të mundshme në ofertuesit. Unë nuk luftoj për pajisjet me një lidhje shtëpie të energjisë elektrike Përveç shërbimeve të tjera, projektuesit mund të strehojnë të gjitha lejet e nevojshme brenda aktiviteteve inxhinierike. Është gjithashtu një çështje praktike, sepse nuk keni nevojë të studioni koncepte të ndryshme profesionale të nevojshme për të plotësuar aplikacionin. Vëmendje, por është e nevojshme të bien dakord për shumën e shpërblimit për këtë shërbim.