Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Planifikim urban dhe i perdorimit te tokes

Po kërkoni një planifikues hapësinor për planifikim urban dhe planifikim hapësinor? Ne kemi 15,638 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Planifikim urban dhe i perdorimit te tokes

Keni nevojë për shërbim në fushën e urbanizmit dhe planifikimit hapësinor? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në punën e projektimit dhe këshilla ekspertësh në fushën e zhvillimit hapësinor, përpunimit të studimeve arkitekturore, zgjidhjeve inteligjente "qytetet inteligjente". Çmimi i shërbimeve të planifikimit hapësinor dhe përdorimit funksional të tokës zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion mbi shërbimet: këshilla dhe trajnime për ndryshimet në legjislacion dhe dixhitalizimin e të dhënave të hartave të ofruara nga një prej specialistëve tanë të 15,638 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Urbanizmi dhe planifikimi territorial Çfarë është planifikimi territorial? Planifikimi territorial është një profesion që merret me shëndetin dhe cilësinë e jetës në zonat urbane - qytetet dhe periferitë e tyre, qytete të vogla dhe zonat rurale. Urbanistët bashkëpunojnë me një sistem transporti, ekonomi, mjedis, dizajn urban, pajisje, kulturë dhe politikë të qytetit për të ruajtur ose rivendosur cilësinë e jetës në qytete. Planifikimi është një e ardhme e orientuar, me një profesion që krijon vizionet afatshkurtra dhe afatgjata në lidhje me ndikimet e tregut dhe kulturor. Urbanistët duken pesë, njëzet e madje pesëdhjetë vjet përpara për të parashikuar pasojat e ardhshme të tendencave dhe aktiviteteve aktuale dhe për të siguruar që aktivitetet aktuale do të përmirësojnë cilësinë e jetës në qytet. Çfarë bëjnë urbanistët? Sepse ky profesion është mjaft i ndryshëm, urbanistët janë përgjegjës për një gamë të gjerë të gjërave. Roli më i rëndësishëm i urbanistëve është të bashkëpunojë me publikun për të identifikuar objektivat dhe më pas ndihmojnë mbledhjen e palëve të interesuara (organizatat e komunitetit, zhvilluesit dhe zyrtarët e zgjedhur) për t'i arritur ato. Roli i veçantë i urbanistikës ka të bëjë me problemet e dimensionit hapësinor (ose gjeografik). Pothuajse të gjithë punët i referohen vendit. Planifikuesit formojnë një rregullim fizik të qyteteve duke zonuar fusha specifike për lloje të ndryshme dhe zhvillim të zhvillimit (rezidenciale, komerciale, industriale, rritje të lartë, rritje të ulët) dhe në bashkëpunim me inxhinierët dhe arkitektët planifikojnë të vendosin pajisjet kryesore të tilla si Transporti dhe rrjetet inxhinierike. Urbanistët gjithashtu punojnë për të ruajtur dhe përmirësuar karakterin hapësinor dhe vizual të qyteteve. Urbanistët parashikojnë se si qyteti do të duket në të ardhmen dhe se si do të evoluojë. Planifikimi territorial është rreth mundësive. Urbanistët supozojnë se si ndërtesat individuale do të jenë në vetvete të përshtatshme, pasi ato do të lidhen me infrastrukturën e rrugëve, kanalizimit, tubave të ujit dhe energjisë elektrike, pasi ato përshtaten në ekonominë lokale dhe si të kërkojnë shërbime të ofruara nga ndërtesat që do të ndërtohen . Urbanistët gjithashtu punojnë së bashku me strukturat e fuqisë së shoqërisë për të siguruar që qyteti do të zhvillojë mënyra që krijojnë prosperitet, qëndrueshmëri dhe barazi sociale. Kush janë përdorues potencialë të ndërtesave dhe lokaleve midis ndërtesave? A përfiton gjithë kompania nga zhvillimi? Si marrin përdoruesit dhe nga kjo zonë? Si e bën prania e ndërtesave një mjedis natyror i zonës? Si do të ndikojë në zhvillimin si një tërësi banorët e rrethit në aspektin e mundësive për punë, mundësitë e blerjes, zhurmës, karakterit të lagjes dhe kostove të jetesës? Ndërsa urbanistët profesionistë nuk kanë autorizim ligjor për të bërë planet e tyre, roli i tyre i rëndësishëm po komunikon gjithashtu. Të gjithë urbanista do të propozojë vetëm nëse i bind të tjerët se është gjëja e duhur. Urbanisti duhet të komunikojë në një gjuhë të kuptueshme për lloje të ndryshme të njerëzve që kanë vlera dhe përvoja të ndryshme. Ata gjithashtu ndihmojnë grupet e ndryshme kur komunikojnë me njëri-tjetrin. Për të zhvilluar një vizion të shoqërisë për të ardhmen dhe zbatimin e hapave për ta vënë atë në jetë, planifikimi territorial i shekullit 21 kërkon bashkëpunim. Çfarë duket dita urbanese? Aktivitetet e përditshme të urbanëve do t'i prezantojnë ato nga zyrat e tyre në terren dhe për takime të ndryshme. Ata e shohin hartat dhe vizatimet në zyrë, ato bëjnë llogaritjet e ndryshme, shkruajnë memorandum dhe raporte dhe i përgjigjen pyetjeve të qytetarëve, zhvilluesve dhe zyrtarëve publikë. Planifikuesit territorialë gjithashtu kalojnë kohë në terren, bëjnë sondazhe, duke folur me qytetarët dhe për të parë situata të ndryshme. Urbanisti gjithashtu hasin dhe paraqet një komisioner planifikues (qytetarët e emëruar në Bordin e Planifikimit). Gjatë projekteve të mëdha të planifikimit, të tilla si një plan gjithëpërfshirës, ​​urbanisti koordinon takimet publike. Ku punojnë urbanistët? Siç mund të pritej nga kushtet e "urbanistës" dhe "planifikues territorial", shumica urbanistë punojnë për fshatrat, të cilat vetëm merr shumë terren. Urbanistët punojnë në qytet, në periferi të mëdha dhe të vogla brenda zonave metropolitane dhe madje edhe në qytetet e mesme dhe më të vogla që shërbejnë si një qendër veprimi për një zonë më të madhe rurale. Urbanistët gjithashtu punojnë në një menaxhim rajonal, në agjencitë rajonale të planifikimit dhe administratën shtetërore. Një numër i konsiderueshëm i urbanëve gjithashtu punojnë në sektorin privat. Klientët e konsulentëve të planifikimit përfshijnë, në veçanti, qytete dhe rajone që kanë nevojë për ndihmë profesionale me projekte ose probleme të planifikimit të posaçëm ose zhvillues të cilët kanë nevojë për ndihmë me projektet e tyre. Më poshtë do të gjeni disa shembuj të tjerë ku urbanisti mund të gjendet: • Kompanitë arkitektonike punësojnë urbanë për t'i ndihmuar ata të propozojnë një distrikt funksional. • Bankat punësojnë planifikues territorialë për t'i ndihmuar ata të vendosin për të investuar në komuna. • Agjencitë e zhvillimit ekonomik po punësojnë urbanistët për t'i ndihmuar ata të kuptojnë më mirë lidhjet midis politikës publike dhe punësimit dhe të komunikojnë më mirë me punëdhënësit për avantazhet konkurruese të vendeve specifike. • Organizatat jofitimprurëse punësojnë planifikues territorialë për të menaxhuar programet e strehimit, kreditë hipotekare ose programet e zhvillimit ekonomik. • Zhvilluesit po punësojnë urgjenca për t'i ndihmuar ata të negociojnë kushtet për zhvillimin e zhvillimit të zhvilluesit dhe në të njëjtën kohë për të adresuar interesat e lagjes dhe zyrave urbane. • Administrata e shkollës do të punësojë planifikuesit territorialë për t'i ndihmuar ata të ndajë alokimin e burimeve ose iniciativat e reja të ofrimit të shërbimeve. • Agjencitë e transportit (siç janë departamentet e autostradës shtetërore dhe agjencitë e trafikut lokal) kanë nevojë për urbanë të cilët do t'i ndihmojnë ata të integrojnë përmirësimet e propozuara të transportit (qoftë rrugët e autostradës, rrugëve apo çiklizmit) duke pasur një zhvillim të ri rezidencial dhe komercial. Çfarë ndikimi ka urbanistët në kompani? Falë punës që urbanistët bëjnë, punon një qytet më i butë. Strehimi është më i volitshëm dhe më i mirë. Zonat tregtare kanë një vitalitet më të madh. Punët janë më të paguara më shumë. Njerëzit humbasin më pak kohë në bllokimin e trafikut. Taksat janë më poshtë. Parqet janë më të gjelbra dhe të bollshme. Banorët dhe vizitorët gëzojnë një jetë më të mirë. Urbanistët gjithmonë punojnë me ekspertë të tjerë, me banorët, bizneset dhe zyrtarët lokalë për të planifikuar dhe zbatuar procedurat dhe programet nga të cilat pritet të çojnë në ndikimet pozitive të përshkruara më lart. Interesat e popullsisë ndonjëherë mund të jenë në kundërshtim me dëshirat e kompanive dhe zhvilluesve. Urbanisti ka përgjegjësi etike për përdorimin e ekspertizës së tyre, aftësive të komunikimit dhe ndikimit në interesin publik, me përgjegjësi specifike në planifikimin e nevojave të grupeve dhe personave të pafavorizuara.