Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Pergatitja e kantierit per projekte ndertimi

Kërkoni një ndërtues për punë përgatitore për ndërtimin? Ne kemi 25,133 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,712 profesionistë të regjistruar
87,704 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Pergatitja e kantierit per projekte ndertimi

Keni nevojë për një punë përgatitore për ndërtimin? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në gërmimet, rilevimin dhe përgatitjen e materialeve. Çmimi i përgatitjes për fillimin e aktiviteteve të ndërtimit zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shiko më shumë informacion mbi shërbimet: marrja me qira e makinerive, veglave dhe pajisjeve mbrojtëse të ofruara nga një prej ndërtuesve tanë 25,133 në kategorinë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,712 profesionistë të regjistruar
87,704 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Punë përgatitore për ndërtimin e ndërtesave Hapat për përgatitjen e projekteve të ndërtimit Si mund të bëni një vend të qëndrueshëm dhe të sigurt të ndërtimit nga seksioni i tokës? E gjitha fillon me një vend ndërtimi që përfshin disa faza themelore: nga vlerësimi i vendit të ndërtimit pas prishjes, nga e keqe pas gërmimit ... Nëse demonstroni profesionalizëm në të gjitha këto hapa, vendosni një themel të fortë për ndërtesën tuaj të ardhshme. Le të rrokullisim sleeves dhe të zbulojmë se çfarë duhet të arrini deri sa lopatë e parë të futet në tokë. Vëzhgimi dhe vlerësimi i vendit të ndërtimit Së pari ju duhet të gjeni dhe të vlerësoni të gjitha specifikat e tokës, para se të kujdeseni për detyra të tjera nga lista e detyrave. Ju do të siguroheni që ndërtesa të ndërtohet në një vend të përshtatshëm për projektin tuaj përmes studimit dhe analizës. Konsideroni madhësinë, orientimin dhe shpatin e tokës. Gjithashtu vini re klimën dhe mikroklimën e strukturës së ardhshme. Kjo do t'ju ndihmojë të përcaktoni nëse dielli ose fllad i ftohtë duhet të ketë prioritet për ndërtimin tuaj dhe gjithashtu t'ju ndihmojë të përdorni temperaturat sezonale, nivelet e lagështisë, era etj. E fundit por jo më pak e rëndësishme, kontaktoni kufizimet e ndërtimit në autoritetet lokale. Ata gjithashtu duhet të japin informacion mbi ujërat e vjetra ose ekzistuese të ujit, gazit dhe kanalizimit që mund të kalojnë nëpër vend. Testimi i tokës Një studim gjeoteknik është i nevojshëm për të shqyrtuar përbërjen, pronat dhe gjendjen e tokës (rock dhe sondazhi i ujërave nëntokësore mund të përfshihet edhe në këtë fazë). Ky hap është i nevojshëm për të zbuluar nëse toka kryhet nga pesha e ndërtesës dhe thith ujin. Testimi do të tregojë llojin e tokës për të ndihmuar inxhinierin tuaj gjeoteknik për të përcaktuar sistemin bazë të përshtatshëm për objektin tuaj. Nëse toka është shënuar si e papërshtatshme, nuk ka asnjë mënyrë tjetër për të kërkuar një vend të ri. Prishje Vendi i ardhshëm i ndërtimit mund të përmbajë ndërtesa dhe ndërtesa që duhet të shkatërrohen. Në këtë rast, do t'ju duhet një plan që tregon qartë: Çfarë duhet të shkatërrohet Cilat janë ndërtesa të tjera në tokë që duhet të qëndrojnë aty ku janë. Nëse ndërtesa duhet të shkatërrohet vetëm pjesërisht, duhet të siguroheni që ndërtimi i mbetur është në përputhje me rregulloret e ndërtimit. Për shembull, nëse keni nevojë të ruani fasadën, prishjet duhet të planifikohen në lidhje me kufijtë e përcaktuar nga një fasadë ekzistuese. Para fillimit të demo të punës, fasada duhet të mbështetet përkohësisht. Në këtë fazë, prania dhe mbikëqyrja e ndërtuesit ose eksperti tjetër kompetent për të monitoruar çdo lëvizje ose plasaritje mund të jetë e nevojshme. Planifikimi Gjithëpërfshirës do të ndihmojë padyshim për të përcaktuar metodat dhe procedurat për identifikimin e rreziqeve, duke siguruar deponim të sigurt të materialeve dhe përmbushjen e kërkesave legjislative. Pas prishjes, ju gjithashtu mund të keni nevojë për një certifikatë të heqjes së asbestit. Vlerësuesi i licencuar i asbestit duhet të kontrollojë dhe të vërtetojë certifikatën për të konfirmuar se toka nuk përmban asbest. Asnjë rrjetet inxhinierike nuk duhet të shqetësohet nga prishja. Ju keni nevojë për një hartë të duhur për ta bërë këtë. Hartimi i shërbimeve nëntokësore Konsideroni këtë hap, veçanërisht nëse do të ndërtoni në zonat urbane ku do të gjeni një rrjet gjithëpërfshirës të strukturave nënujore dhe rrjeteve inxhinierike. Ju duhet të jeni të kujdesshëm për të mos goditur ose dëmtuar kabllot ose tubacionet. Kur koha për gërmime, ky informacion do t'ju lejojë të bëni punën tuaj më të shpejtë dhe më efikase. Është më e rëndësishmja që siguron punë të sigurt për të gjithë në ndërtesë. Oblast asbestu. Nëse asbesti ose ACM zbulohen në vendin e punës, ato duhet të hiqen para fillimit. Nëse largimi nuk është i arsyeshëm, duhet të futen masa shtesë të kontrollit (për shembull, encapsulation ose vulë) për të minimizuar ekspozimin. Përveç ndalimit, ekziston edhe një kufizim i atyre që mund të fshijnë asbestin. Kompetenca është e nevojshme - nuk ka përjashtime. Personi kompetent kuptohet nga një punëtor që është trajnuar dhe kualifikuar njohuritë dhe aftësitë e nevojshme për të përmbushur këtë detyrë. Nëse keni nevojë për më shumë informacion, lexoni udhëzuesin tonë të detajuar se çfarë është asbesti dhe si të punoni në mënyrë të sigurtë. Punë gjeodezike Është koha për të përcaktuar se ku duhet të ndërtohet ndërtesa. Me kunjat e identifikuara qartë ose shenja fizike, gjeodet do të gjejë kufijtë e ndërtesës së re. Sondazhet e tokës që përcaktojnë kufijtë e kapitalit dhe zonat e numërimit të tokës plotësohen më tej nga inxhinieria dhe sondazhet e informacionit. Studimi i inxhinierisë siguron që ndërtimi të ndërtohet në vendin e duhur dhe me plan, ndërsa i dyti ndihmon për të blerë të dhëna në lidhje me elementet e topografisë, kullimit dhe artificial të zonës. Mos harroni se vendi i ndërtimit po ndryshon gjatë projektit. Është e rëndësishme që të ketë një plan popujsh për të pasur të gjitha të dhënat e rëndësishme: ku do të gjendet ndërtesa e re, rrugët e hyrjes për automjetet e ndërtimit, hapësirat e magazinimit për furnizim, vende për sistemet e kullimit etj. Është gjithashtu e nevojshme të dini se cila zonë duhet të pastrohet nga vegjetacioni dhe shkëmbinjtë. Pastrimi i tokës Ju jeni vetëm një hap nga përgatitja e tokës suaj për ndërtim. Ju duhet të hiqni çdo dru nëntokësor, shkurre, pemë dhe shkëmbinj brenda rreth tre metra nga zona e ndërtimit. Këshillë e dobishme: Nëse ka një tokë të cilësisë së lartë, hiqni atë me një buldozer për përdorim të mëvonshëm në rregullimet në terren. Gërmimet dhe punimet tokësore Ka dy lloje gërmimi. E para quhet një hendek pjesa më e madhe. Pastroni zonën horizontale të ndërtesës. Lloji i dytë i gërmimit quhet një gërmim i detajuar ose i fondacionit. Ju lutem vini re se kur është fjala për llogore në tokë, toka e privuar nga balta, balta dhe rrënjët e pemëve. Ju mund të keni nevojë të krijoni një platformë të nivelit nëse toka është e prirur. Ka "prerë dhe mbushur" dhe "nivelet e ndarjes" midis metodave të ndryshme. Në rastin e "prerë dhe mbushur", ju prerë një zonë të lartë komplot dhe të mbushur me fund të komplotit. Gërmimi dhe punimet tokësore: Metoda "Gërmimi dhe mbushja" Nëse materiali i faqes është klasifikuar si i papërshtatshëm për përdorim si një mbushës, do t'ju duhet të merrni në konsideratë më shumë opsione. Një tjetër metodë e përdorur gjerësisht quhet një fazë e ndërmjetme që konsiderohet më e vlefshme për prirjen e pjerrësisë dhe mban ekuilibrin ekologjik të tokës. Gërmimi dhe punimet tokësore: Metoda e nivelit të ndarë Nëse pjerrësia është e pjerrët, mund të keni nevojë për një buldozer për të barazuar ndërtesën ose për të zgjedhur një qasje që do t'i përshtatet nevojave unike të projektit tuaj. Në shpatet, rekomandohet të instaloni sipërfaqet e përjashtimit të ujit. Është e rëndësishme të siguroheni që ekuipazhi dhe pajisjet e rënda mund të marrin lehtë brenda dhe jashtë zonës nga puna e gërmimit. Natyrisht, në vendet e largëta mund të jetë një varg i faqeve të thjeshta, në urbane dhe të dendura, mund të duket të jenë të vështira dhe sfiduese. Heqja e rreziqeve të termit Mbajini ato jashtë ose jeni gati për më të keqen. Termites mund të hanë produkte druri dhe çdo material që përmban celulozë - është ushqimi i tyre kryesor. Ata mund të shkojnë në shtëpi përmes dhëmbëve në mure, çarje në mure betoni dhe bosh ose dysheme. Konsultohuni me autoritetet tuaja lokale dhe shikoni nëse ekziston rreziku i termiteve në tokën tuaj (ka fusha ku ata njihen për të përfaqësuar rrezikun e mundshëm).