Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Pastrues oxhaku

Po kërkoni një oxhak pastruese? Ne kemi 21,668 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Pastrues oxhaku

Keni nevojë për një shërbim nga oxhakpastruesi? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në pastrimin e oxhaqeve, inspektimin dhe inspektimin e oxhakut, veshjen e oxhakut. Çmimi i një eksperti për pastrimin e oxhakut zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion mbi shërbimet: fshesa me korrent hiri, vegla për pastrimin e blozës, kruese bloze, pesha për pastrimin e oxhakut të ofruara nga një nga 21,668 oxhakpastruesit tanë në kategorinë e dhënë.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Sa shpesh keni nevojë për të fshirë oxhakun? Popular një pyetje e thjeshtë, por gjetja e përgjigjes është më e vështirë se sa mund të duket. Sipas standardeve amerikane, oxhaqeve, zjarreve dhe hapjeve të ventilimit duhet të kontrollohen të paktën një herë në vit për të qenë të shëndetshëm, pa fëlliqësi dhe depozita. Pastrimi, mirëmbajtja dhe riparimet duhet të kryhen menjëherë pasi që çdo problem është gjetur. Ky standard i sigurisë amerikan është caktuar të marrë parasysh qasjen e duhur në këtë çështje. Një qasje e ngjashme duhet të zbatohet edhe në Evropë. Ju mund të thoni se ju nuk e përdorni fireplace tuaj shumë shpesh kështu kontrolloni është e panevojshme. Por e kundërta është e vërtetë - ata mund të vendosen në një shumëllojshmëri të kafshëve, zogjtë do të ndërtojnë foletë e tyre dhe kështu të vijnë për ndotje dhe degradim të mëtejshëm që mund të shkaktojë përdorimin e një fireplace ose fokusi i rrezikshëm. Instituti Komínov rekomandon që zjarrit masoneri të hapura të pastrohen nëse lartësia e grupit të akumuluar arrin 1/8 e lartësisë së oxhakut dhe madje edhe më herët nëse oxhaku është lustër. Në këtë rast, mund të dëmtojë oxhakun ose zgjerimin e zjarrit në hapësirën përreth. Zjarrit të prodhuar industrial duhet të pastrohen sa më shpejt që të bëhet një akumulim i rëndësishëm i ngurtë. Prania e tyre shkakton aciditetin e mjedisit dhe kështu vjen për të reduktuar jetën e fireplace. Nga fireplace tim, erë, sidomos në verë. Çfarë mund të bëj me të? Erë është shkaktuar nga një depozitë kreozote, një substancë që është një produkt i djegies natyrore. Një erë më e fortë ngre lagështinë e lartë të ajrit dhe në shumicën e kohës në ajër të kondicionuar. Pastrimi i plotë i oxhakut mund të ndihmojë, por zakonisht nuk e fshin plotësisht problemin. Tregu është gjithashtu i vendosur në erë të oxhakut që odors shtypin, ose mund të përdoret në bicarbon fireplace ose mbeturinave mace që mund të thithin aromat. Problemi i vërtetë është oxhaku i marrjes së ajrit që lidhet me presionin në shtëpi. Prandaj, është e këshillueshme që të keni një shërim të ajrit me cilësi të lartë, ose të zvogëloni rrjedhjen e ajrit përmes oxhakut duke përdorur vula ose flaps plotësuese. Kur e bazoj zjarrin tim në fireplace në dysheme, tymi gjithashtu vjen nga fireplace në katin përdhesë. Ky problem është i lidhur me shtëpitë moderne të ajrit. Këto janë të dizajnuara për të qenë të qëndrueshëm ndaj motit dhe nuk vijnë në shkëmbimin e ajrit natyror. Kur përdorni fireplace, ajri i rraskapitur nga brendësia ndodh derisa problemi vakum të vijë. Prandaj, zjarri përdor ajrin nga fireplace e papërdorur në katin përdhesë dhe duke shkaktuar një apel. Nëse keni një shtëpi që është hermetike, mënyra më e lehtë është të krijoni një furnizim të ri ajror në shtëpi për të shmangur problemet e vakumit. Kjo e bën atë të eliminuar jo vetëm një problem tymi, por edhe me monoksid të rrezikshëm të karbonit. Një mundësi tjetër për të zgjidhur këtë situatë është në instalimin e përplasjes së lartë për një fireplace që nuk është përdorur. Unë do të nxesin gazin. A duhet të kontrollohet ky lloj oxhaku? Pa mëdyshje. Edhe pse gazi përfaqëson të ashtuquajturin. Karburanti i pastër, oxhaku mund të bëhet jooperativ vetëm për shkak të folesë zogore dhe papastërtive të tjera që mund të bllokojnë tymin. Kaldaja moderne mund të kenë një problem me duhanpetë klasike që janë projektuar si ventilim për kaldaja të vjetra të gjeneratës. Ne ju rekomandojmë që t'i kontrolloni ato vetëm për shkak të shfaqjes së oksidit të qymyrit. Pyetjet më të shpeshta: Çfarë është nivelet e Kreozot 3? Unë kam një pronë 80-vjeçare që përdoret për një kohë të gjatë si një shtëpi me qira. Unë jetoj këtu për pesë vjet dhe ne përdorim fireplace për katër vjet. Unë nuk e di kur oxhaku im u pastrua për herë të fundit (ndoshta dekada nëse ndonjëherë). Prandaj, unë punësova një kominar që më njoftoi se Kreozot në oxhakun tim është shumë i fortë (niveli i tretë). Ai gjithashtu tha se në dhomën e tymit janë tulla të hapura dhe ka shumë depozita të rrezikshme mbi to. Ai rekomandoi dy aplikacione - duke pastruar acidin, i cili, sipas mendimit të tij, nuk është plotësisht i besueshëm dhe më së miri operohet në një temperaturë mbi 7 ° Celsius duke përdorur kombinimin e zjarrit kimik që ndihmon në reduktimin e kreozote. Ai më tregoi një depozitë në oxhak dhe gjithçka dukej të ishte e qartë. Megjithatë unë kurrë nuk kam dëgjuar për pastrimin e acidit, unë nuk kam gjetur asnjë informacion në lidhje me këtë metodë. A është procedura e saktë e pastrimit të oxhakut? Ajo që ju përshkruani tingëllon krejtësisht në mënyrë tipike. Përveç pastrimit kimik që përmendët, ka kimikate profesionale, si dhe një pluhur që do të ndihmojë në ndryshimin dhe dobësimin e strukturës së një kreozote të formuar. Më pas, lehtë mund ta hiqni atë me ndihmën e furçës. Të dyja llojet e këtyre produkteve kërkojnë disa nxehtësi që mund të krijoni në një fokus të vogël. Nëse Creozot Gum është një mënyrë e vetme për t'u marrë me të është një trajtim kimik ose acid app. Aplikacionet e acidit nuk përdoren zakonisht sepse ato janë më të vështira dhe duhet të neutralizohen pas disa ditësh. Nëse sipërfaqja e Treotos është më e vështirë, e mbuluar ose thyer në ndikim, rekomandohet të pastrohet me pastrim rrotullues. Si e di unë me të vërtetë pastruar oxhakun? Në të kaluarën, Kina gjithmonë ka dalë në çati, kontrolloi oxhakun, llaçin, forcën e oxhakut dhe pastaj pastroi oxhakun nga maja e shtëpisë. Oxhakja ime erdhi, shikoi në fireplace nga fundi dhe tha se nuk ka nevojë për pastrim, sepse ai mund të shohë qartë tulla. E pyeta për ta pastruar. Ai bëri me ndihmën e furçës së telit dhe thjesht adhuronte të gjitha depozitat pranë hapjes kryesore në fireplace pa pastruar oxhakun në pjesët e mësipërme. A nuk mendoni se oxhaku ju ka lejuar të paguani për një punë që në fakt nuk e ka bërë tërësisht? Megjithatë, kjo tingëllon e veçantë - nëse keni rënë dakord me oxhakun për të pastruar plotësisht oxhakun dhe pastruar vetëm tulla pranë fireplace, nuk e keni marrë shërbimin që keni paguar. Pastrimi i plotë i oxhakut gjithmonë përfshin një tub oxhak dhe një dhomë tymi. Në të ardhmen, kërkoni të kontrolloni nivelin e oxhakut 1 dhe ta pastroni atë. Nëse oxhaku nuk do të dijë se çfarë keni nevojë nga ajo, gjeni atë në mënyrë që të jetë në gjendje t'ju ofrojë këtë shërbim. Sa shpesh ndodh që nuk është e mundur, madje edhe me një elektrik dore, duke parë të gjithë oxhakun e brendshëm? A ka ndonjë kërkesë standarde të ndërtimit për oxhaqet dhe zjarrit, sipas të cilit nuk mund të shikoni thjesht nga fokusimi i fireplace dhe shikoni qiellin ose çatinë e oxhakut? Oxhaqet lejohen devijimi prej 30 gradë. Në shumicën e rasteve, ju nuk keni mundësi të vëzhgoni të gjithë tymin. Skanimi i videos shpesh është i nevojshëm gjatë vlerësimit të statusit të oxhakut. Lartësia e frymës së oxhakut nuk është substanciale. Ekziston një dallim i madh midis inspektimit bazë vizual dhe skanimit të videos, madje edhe në oxhaqet e shkurtra. Nevojë për një oxhak çelik installon izolim izolim? Insoles në gaz dhe pajisje të naftës nuk kërkojnë izolim, kështu që ju nuk do të keni ndonjë problem me instalimin e tyre dhe pretendimin e mundshëm. Për shkak të temperaturave të ulëta dhe transferimit të nxehtësisë, nuk ka zjarr nga materiali përreth. Megjithatë, ato të përdorura në djegie të karburantit të ngurtë, të izolimit nevojë. Nëse materialet e ndezshme janë në kontakt me oxhakun, ka rregulla që lejojnë instalimin e futjeve në pagëzime me vlerë të ashtuquajtur zero. Kjo do të thotë se mund të ketë distancë zero në brendësi të oxhakut dhe distancës zero në pjesët e jashtme të oxhakut. Në këtë rast, izolimi përfaqëson një batanije nga qeth, mikë e zgjeruar ose murature. Ka disa prodhues që shesin fut fireplace për përdorim pa izolim, duke respektuar kërkesat strukturore. Problemi mund të jetë për të gjetur se çfarë lloji të astar që keni në oxhak, sepse ju shkatërroni vetë oxhakun. Sense shumë më e madhe është të izolosh të gjitha futjet në të cilat po vjen djegija e drurit. Përdorimi i pajisjeve të izolimit të gazit dhe naftës që kanë oxhak në natyrë. Çfarë është e sigurt për të djegur në pagëzimet? Vetëm dru të thata mirë. Unë nuk jam i sigurt se si të punoj siç duhet me një kontrollues (përplasje oxhak). A mund të zbuloni se si ta bëni këtë? Kjo është një pyetje shumë e shpeshtë. Nëse përplasja nuk funksionon siç duhet ose është e mbyllur, mund të vijë në situatë kur do të keni një shtëpi të mishëruar të tërë, ka një zjarr në një rast më të keq. Flap është një pllakë metalike e tilting ose valvul që përdoret për të nënshkruar fireplace kur nuk përdoret. Kini kujdes të mos jeni të hapur kur përdorni fireplace. Cili është qëndrimi juaj ndaj pastrimit kimik të oxhaqeve? Ka rreziqe, duke rezultuar nga manipulimi i pahijshëm me mjete kimike për pastrimin e oxhaqeve. Këto produkte shpesh promovohen për aftësinë e tyre për të hequr në mënyrë efektive Kreozot nga oxhaku në procesin e djegies. Përdorimi i këtyre burimeve nuk mund të zëvendësojë pastrimin klasik mekanik të oxhaqeve, sepse nuk ofron një nivel standard të mbrojtjes së sistemit të oxhakut. Reklama për këto produkte raportojnë konsumatorët në një ndjenjë të rreme të sigurisë. Rezultatet më të mira arrihen me inspektim të rregullt të një porcelani profesional që pastron mekanikisht të gjithë oxhakun dhe mund të zbulojnë probleme të fshehura me strukturën e oxhakut. Pastrimi mekanik hiqet shtresa e kreozote dhe gjithashtu zvogëlon ndodhjen e tokës. Një sasi e madhe e zjarrit nuk siguron një rrugë të drejtpërdrejtë nga shpërthimi në pjesën e jashtme. Nëse kompozimet kimike mund të pastrojnë oxhakun dhe lëshon grapids të bashkangjitura, ajo gjithashtu do të hiqet mekanikisht për të siguruar funksionalitetin e duhur të oxhakut. Kimikatet që janë të destinuara për pastrimin e oxhaqeve nuk janë risi. Disa në të vërtetë përdorin Kinën profesionale, por gjithmonë së bashku me pastrimin mekanik me furçë teli. Në disa raste, nuk mund të pohohet shumë ose një creosot ngjitës për të hequr ndryshe si përhapur tërësisht. Pastruesit kimikë mund të përdoren nën mbikëqyrjen e një artizanali të kualifikuar për të ndryshuar përbërjen e kreshtës ose pluhurit dhe për të lehtësuar heqjen e tij mekanike. CSIA rekomandon gjithmonë oxhakun e pastrimit mekanik dhe vlerësimin e plotë të funksionalitetit të sistemit të oxhakut nga profesionistët të paktën një herë në vit.