Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Pastrimi i puseve

Po kërkoni një ndërtues për të pastruar puset? Ne kemi 16,556 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,798 profesionistë të regjistruar
87,874 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Pastrimi i puseve

Keni nevojë për një shërbim pastrimi pusi? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për pompimin e ujit me një pompë me prurje të lartë, pastrimin e mbulesës së pusit dhe shtresës së jashtme të pajisjeve të pompimit, heqjen e sedimenteve dhe llumit. Kostoja e mirëmbajtjes së pusit zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion mbi shërbimet: pompë me rrjedhje të lartë, pastrues me presion të lartë, dezinfektim, të cilat do të ofrohen nga një prej specialistëve tanë të 16,556 në kategorinë e caktuar.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,798 profesionistë të regjistruar
87,874 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Mirëmbajtja e Studios Përmbledhje e mirëmbajtjes Mirëmbajtja e rregullt e pusit tuaj është e nevojshme për të siguruar sigurinë e vazhdueshme të ujit dhe për të monitoruar praninë e çdo ndotës. Ka disa hapa që mund të merrni për të mbrojtur mirë: Studio duhet të kontrollohet çdo vit dhe test për problemet mekanike, pastërtinë dhe praninë e ndotjeve të caktuara të tilla si bakteret koliform, nitratet / nitritet dhe çdo ndotës tjetër me rëndësi lokale (p.sh., Arsenik dhe Radoni). Uji nga pusi duhet të testohet më shumë se një herë në vit nëse ndodhin në mënyrë të përsëritur sëmundjet gastrointestinale midis anëtarëve të familjes ose / ose ndryshimit të shijes, erë ose pamjen e ujit nga puset. Të gjitha materialet e rrezikshme të tilla si ngjyrat, plehrat, pesticidet dhe vaji i motorit duhet të ruhen më larg nga pusi. Kur përzihet kimikatet, mos jepni një çorape në një enë përzierje, sepse mund të marrë kimikatet në sistemin e rrugëve ujore. Konsultohuni me një furnizues profesional dhe verifikoni që ju keni një pus, shtëpi, sisteme të mbeturinave të ndara siç duhet dhe objekte të magazinimit për ruajtjen kimike. Gjithmonë kontrolloni mbulesën ose mbylljen e pusit për t'u siguruar që ato janë të paprekura. Pjesa e sipërme e pusit duhet të jetë disa metra mbi tokë. Pas jetës së pusit (zakonisht për të paktën 20 vjet), lënijeni mirë me një instalues ​​të licencuar ose të certifikuar dhe të qëndroni një pus të ri. Si të kujdeseni për ujin nga pusi Kryejnë masa të përshtatshme për të siguruar ujë të pijshëm të shëndetshëm. Është thelbësore për të ruajtur ujin nga njerëz të konsumuar mirë dhe kafshët shtëpiake pa baktere dhe kimikate që mund të dëmtojnë shëndetin. Ndërsa furnizimi publik i ujit mbrohet nga standardet dhe rregulloret, puset private duhet të testojnë nëse uji nuk është kontamin. Hapi 1. Kontrolloni mantelin e një dhe një herë në vit. Mëngë të dëmtuar lejon ndotësit të rrjedhin në ujë të mirë dhe të kontaminuar. Shikoni vrima dhe plasoni dhe shfletoni brenda. Shtyni mbulesën për t'u siguruar që është rezistent. Nëse strehimi është zhvendosur, mund të jetë e ndjeshme ndaj ndotësve. Vendos veshin pranë vrimës së mbulimit të pusit për të dëgjuar ujin e rrjedhshëm që mund të tregojë një shpërthim ose vrimë në pallto. Hapi 2. Një herë në vit provë tanket e karburantit shtëpiak dhe riparimin e rrjedhjeve të mundshme në mënyrë që karburanti të mos ndryshojë ujin nga pusi. Hapi 3. Instaloni ose lejoni kapakun e papërshkueshëm nga uji me vizor të ventiluar përmes hapjes së mbulimit. Lëshuar ose pa mbyllje lejon ndotësit, insektet dhe uji sipërfaqësor për të hyrë në puse. Mbyllja e ventiluar lëshon ajrin në dhe në të njëjtën kohë excretes papastërtitë. Hapi 4. Instaloni valvulat e prapambetura për bateritë e ujit me lidhje me çorape për të parandaluar backflow. Kjo gjendje ndodh kur uji dhe ndotësit kalojnë nga instalimi i ujit në mirë. Kthehu valvulat parandalojnë ndotjen e ujit në banjot, lavamanët, makinat larëse, hidrantët e zjarrit dhe pishinat. Hapi 5. Lëreni një herë një herë në vit. Meqenëse testet e ndara për ndotës të ndryshëm mund të jenë të shtrenjta, të testojnë vetëm kimikate dhe ndotës të tjerë që në shtëpi, si dhe baktere dhe nitrate coliform. Nëse kontejnerët nëntokësor gjenden në zonë, testoni ujin për kimikate organike të paqëndrueshme (VOC) të paktën një herë në vit. Gjithashtu provoni nëse ata nuk përmbajnë një të varfër nëse dhe kur vaj, vaj ose tretës ndodh pranë pusit tuaj. Nëse jetoni pranë një ferme ose fushë tjetër ku përdoren pesticidet, provoni praninë e pesticideve. Testoni fortësinë e ujit nëse vëreni akumulimin e mineraleve rreth shpërndarjes dhe pajisjeve tuaja. Testoni përsëri ujë nëse anëtarët e familjes ndjejnë vështirësi gastrointestinale ku dyshoni se ato mund të lidhen me ujë të pijshëm ose nëse vëreni një ndryshim në shijen e ujit. Hapi 6. Ulni në tokë nga një pus për të lejuar ujin sipërfaqësor të kullojë siç duhet. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e ujit sipërfaqësor për të kontaminuar ujin tuaj nga pusi. Hapi 7. Vizatoni ujë me një shpejtësi të butë për të shmangur shterimin e stoqeve të ujërave nëntokësore. Hapi 8. Mbajini ndotësit në një distancë të mjaftueshme nga pusi për të parandaluar kontaminimin e kimikateve dhe baktereve në rastin e derdhjes, rrjedhjes ose kullimit. CDC rekomandon të sigurojë që një pus është të paktën 15 metra nga septike ose blegtori, 30 metra nga rezervuarët e karburantit, magazinat e plehut dhe plehrat dhe 75 metra nga kontejnerët e plehut organik. Brenda 30 metrave të puseve nuk përdorin insekticide, barërat e këqija ose fungicide. Hapi 9. Aplikoni për një numër të furnizuesit profesional mbi mundësitë e përshtatjes së ujit të tillë si filtrimi, sistemet e distilimit, zbutësit e ujit dhe dezinfektimi. Filtrimi dhe distilimi i sistemeve ujore heq ndotësit e ujit nga puset, zbutësit e ujit zvogëlojnë mineralet e tepërta që grumbullojnë dhe dëmtojnë ujë dhe pajisje. Dezinfektimi shkatërron mikroorganizmat e dëmshëm në një pus. Hapi 10. Zjarri një suva profesionale dhe pompat për të mbyllur dhe plotësoj puset e vjetra të papërdorura për të shmangur kontaminimin e ujit nga pusi. Nëse edhe e juaj arrini në fund të shërbimit tuaj produktiv, le të vulosni dhe stërvitni mirë. Shumica e puseve duhet të punojnë të paktën 20 vjet.