Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Pastrimi i linjes se kanalizimeve

Jeni duke kërkuar për një ofrues për derdhje, pastrim kanalizimesh? Ne kemi 18,527 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
33,326 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Pastrimi i linjes se kanalizimeve

Keni nevojë për një shërbim në fushën e derdhjes, pastrimit të kanalizimeve? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në diagnostikimin, vlerësimin e sedimenteve, pastrimin dhe konsultimin. Çmimi i sistemit të kanalizimit zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shiko më shumë informacion rreth shërbimeve: kostot e transportit, konsultime shtesë të ofruara nga një prej profesionistëve tanë të 18,527 në kategori.

Shiko gjithashtu:Çmimet
33,326 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Pastrimi i kanalizimeve Në këtë artikull, ju do të mësoni më shumë për kanalizimet dhe metodat për pastrimin e saj. Kanalizimet pastrohen nga materialet e padëshiruara të tubave të mbeturinave, duke përfshirë substancat e biodegradueshme, yndyrat dhe llumin e ndryshëm. Kryesisht pastrimi i kanalizimeve publike brenda mirëmbajtjes normale që kompanitë lokale të energjisë kryejnë, edhe pse pronarët e pronave janë përgjegjës për tubat e tyre të lidhur. Kompanitë mund të kenë staf doganor për të kryer mirëmbajtje të rregullt ose për të ndërmarrë furnizues të tjerë të kualifikuar për të punuar. E gjitha varet nga ajo që kompanitë kanë pajisje në dispozicion, buxhetin e tyre dhe një numër të fuqisë punëtore. Pastrimi rutinor i sistemeve të ujërave të zeza parandalon bllokimin e kanalizimeve, garën e saj dhe riparimet e kushtueshme. Nëse tub nuk pastron rregullisht dhe kryhen inspektime të rregullta, prania e llumit të vogël dhe papastërtive mund të shkaktojë probleme të mëdha në të ardhmen. E njëjta gjë gjithashtu ka të bëjë me tubat e instaluar ose të dëmtuara keq. Kontrolli dhe pastrimi i kanalizimeve duhet të kryhen të paktën një herë në çdo 18-22 muaj. Ekspertët e vendimeve, sa shpesh duhet të pastrohen, marrin parasysh sistemin e kanalizimeve, periudhën vjetore, vendosjen e tubit të kanalizimit dhe një diametër, si dhe efektin e dridhjeve dhe goditjeve nga mjedisi. Këta faktorë kanë një ndikim themelor në gjendjen e kanalizimit, prandaj është e rëndësishme që të ketë një plan të mirëmbajtjes për të kontrolluar shfaqjen e materialeve të pafavorshme dhe tubave të mundshëm. Procedurat e pastrimit të kullimit. Operatorët e kanalizimeve përdorin metoda të ndryshme për pastrimin e ujërave të zeza. Metoda e pastrimit të kanalizimeve hidraulike Metoda e pastrimit hidraulik përdor një pajisje të hundës së ujit që pastron pjesën e poshtme dhe murin e tubacionit të kanalizimit. Hydropradit përdor ujë në kombinim me presionin e ajrit që nxjerr direktin dhe lirimin e depozitave në tubacionet e ujërave të zeza. Nozzles rrotulluese të veçanta janë një efikasitet i lartë dhe zgjidhja më e zakonshme që përdoret sot për pastrimin e punës. Ata në mënyrë efektive veprojnë kundër depozitave dhe papastërtitë e ndryshme në kanalizime. Hydroprad pastron tubacionet pa ndonjë kimik, kështu që nuk vjen për të dëmtuar tubin. Procesi i zvogëlimit mund të rregullohet në varësi të kushteve. Ka nozzles të përdorura për lloje të ndryshme të depozitave të tilla si rërë, papastërti, yndyrat, rrënjët ose tubi në madhësi të ndryshme. Shumë kompani pastrimi përdorin një kombinim të trarëve të ujit me presion të lartë dhe vakum të lartë - kjo metodë karakterizohet nga efikasiteti më i lartë, por disavantazhi është rritja e konsumit të ujit. Ky problem zgjidh kompaninë me një sistem të rezervuarit të ujit që e bën të lehtë të lëvizë në punë. Disa makina mund të mbledhin dhe riciklojnë ujin e përdorur në procesin e pastrimit. Gjithashtu mund të përdoret uji nga ujërat e hapura përreth ujërave ose burimi, por në praktikë kjo metodë është më pak e shpeshtë. Një metodë tjetër e pastrimit hidraulik të kanalizimit është një shpërthim në të cilin futet një rrjedhë e fortë e ujit në tub në bosht. Shpërndarja shpesh kombinohet me pastrim mekanik dhe heq materialet e lira lundruese, duke përfshirë rërën. Metodat e pastrimit të kanalizimeve mekanike Shrinking është një nga metodat më të vjetra të pastrimit mekanik në të cilin një shufër metalike fleksibël dhe motor futen në tub dhe rrotullohen tehun e depozitave, shkurton rrënjët dhe liron papastërtitë. Kjo metodë e pastrimit është e mundur për tuba 12 inç ose më pak diametër. Blades kanë madhësinë e tubit, skrap materialin nga muret dhe gradualisht nxjerrin mbeturinat mbi lumë. Megjithatë, kjo metodë është përdorur para pastrimit të hundëve ujore, por kjo metodë që konsumon kohë përdoret vetëm për një masë të kufizuar për tuba të bllokuara. Pastrimi kimik i kanalizimit Në disa raste, kimikatet përdoren në pastrimin e ujërave të zeza që në mënyrë efektive luftojnë yndyrat, rrënjët e pjekur, aromat, korrozioni betoni, brejtësit dhe insektet. Megjithatë, sipas shprehjeve EPA ka të bëjë me metodën joefikase - prokurimi i kimikateve është i kushtueshëm dhe gjithashtu duhet të respektohet me kërkesat jashtëzakonisht të sigurisë. Kjo është arsyeja pse metodat tradicionale hidraulike dhe mekanike janë shumë më të përballueshme dhe më efikase. Jetscan - Pastrimi i kamionit Disa sisteme pastrimi përdorin produkte biologjike që përmbajnë mikroorganizma dhe enzima që mund të përpunojnë yndyrën dhe vajrat që ndodhin në ujërat e zeza. Ata imponojnë bllokime në një mënyrë efektive pa ardhur në tub për lirimin e toksinave. Më shpesh ato përdoren në yndyrat e larta, të cilat janë afër restoranteve ose pastrimit të vendeve specifike. Metoda e tkurrjes. Termi "tkurrje" përdoret në bashkëpunim duke përdorur kullimin ose të ashtuquajturin. Stoková shufra për tuba pastrimi dhe sistemin e kanalizimeve. Shufra fleksibël kryhet në një tub ose ikje dhe shërben për të zhbllokuar gjithçka që parandalon rrjedhën e ujit. Metoda përdoret për clogging më të vogël që vjen në mbytet banjo, gjithashtu për tubacionet e kanalizimeve. A keni bllokuar një lavaman? Nëse e gjeni, nuk vjen në kullimin e shpejtë të ujit në lavaman tuaj ose nuk vjen për të kulluar fare, ju ndoshta e keni bllokuar. Në një bllokim më të rëndë mund të ndodhë që të jetë e mrekullueshme për të përzier ujë nga lavaman ose tualet, dushe ose vaska. Mund të shkaktojë tubacionin kryesor kur mund të ktheheni me ujë të ndotur nga kullimi dhe mund të shkaktojë dëme të gjera për ju. Në këtë rast, është e nevojshme që menjëherë të telefononi teknikët e kualifikuar të cilët do të krijojnë sistemin tuaj të duhur të pastrimit. A po rritesh në pemë të tubave të kanalizimeve? Në shikim të parë ju nuk duhet të njihni atë, por nëse gjeni pemë të mëdha në tokën tuaj, ju duhet të shikoni këtë problem. Rrënjët do të rriten në kanalizimin kryesor që kombinon një shtëpi me kanalizime publike në rrugë. Një lloj i tillë bllokade mund të shkaktojë dëme të mëdha. Çfarë është stoking? Stower Stoking është një mënyrë për të pastruar tubin e bllokuar nga papastërtitë e ndryshme që do të shkaktojnë dëme serioze në atë kohë. Procedura konsiston në përdorimin e një bar të veçantë fleksibël që fut fut në tub për të zbuluar clogging. Shufra është bërë nga një material që lejon që ajo të kalojë nëpër bends në tub, ndërsa është mjaft e fortë për të liruar dhe hequr bllokadën. Kjo metodë përdoret vetëm për clogging të vogla, për atë që mund të vijë në lavamanët tuaj. Shumë për të punuar një instalues ​​me përvojë që pastron në mënyrë të besueshme sistemin tuaj të kullimit. Ekziston një pajisje dhe teknikë e duhur, sepse në të kundërt, mund të dëmtojë tubacionin. Çfarë ju sjell mirëmbajtjen e rregullt të kullimit? 1. Ju heqni qafe tubin e bllokuar - disa pronarë të shtëpive përdorin agjentë pastrimi kimik për të hequr seksionin e mbyllur. Për rezultate më të mira, ne rekomandojmë përdorimin e një shufre kanalizuese. Kjo do t'ju ndihmojë të gjeni saktësisht një pjesë në të cilën tubi bllokohet, kështu që ju do të jeni në gjendje ta lëshoni më lehtë. 2. Ruajtja e parave - nuk duhet të shqetësoheni për rrjedhjet në tuba, rrjedhjet e padëshiruara të ujit dhe më poshtë. Heqja e clogging, para se të ndodhë, kurseni para për riparimet e ardhshme. Procesi i pastrimit është i thjeshtë, i shpejtë dhe i përballueshëm. Një investim i vogël i mirëmbajtjes mund t'ju shpëtojë mijëra euro. 3. Ulja e shfaqjes së myk - myk dhe bakteret Loyure Love. Tub i bllokuar çon në ngadalë kullimin dhe akumulimin e ujit në tub. Në këtë rast, kërpudhat dhe bakteret mund të ju kërcënojnë ju dhe familjen tuaj. Prandaj është e rëndësishme të sigurohet mirëmbajtja dhe kontrolli i rregullt i tubave. 4. Ju hiqni tingujt e çuditshëm dhe fragmente të pakëndshme - nëse dëgjoni nga muri i plasaritjeve dhe gërvishtjeve të tingujve, fajtorët mund të bllokohen. Një hidraulik me përvojë mund të eliminojë këtë zhurmë thjesht pastrimin e tubit. Në të njëjtën kohë, ju gjithashtu do të privoni aromat e pakëndshme që janë shkaktuar nga uji i përhershëm. 5. Zgjeroni jetën e tubit - sa më gjatë të largoheni nga tubi pa pastrim, aq më shpejt ai përkeqëson gjendjen e tij. Çdo clogging duhet të adresohet sa më shpejt që të jetë e mundur në mënyrë që ju të mos jeni të detyruar pas viteve për t'u aderuar në Preprábka të plotë. Prandaj, vëreni ndonjë shenjë se ka diçka të gabuar me tubin tuaj - tingujt e çuditshëm, ngadalë kullimin e ujit, në rritje erë. Gjithashtu, kini kujdes për lidhjen e ujit në një banjë, lavaman ose tualet, duke treguar se tubi dhe uji kryesor mund të kontaminohen me mbeturinat njerëzore.