Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Panele solare

Jeni duke kerkuar elektricist per fotovoltaike? Ne kemi 21,207 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,794 profesionistë të regjistruar
87,869 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Panele solare

Keni nevojë për një shërbim fotovoltaik? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për inspektim, instalim, ndihmë në marrjen e një kontributi financiar. Çmimi i qelizave fotovoltaike zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: certifikata e energjisë, konvertuesit e tensionit, strukturat mbajtëse të ofruara nga një prej ekspertëve tanë të 21,207 në kategorinë e caktuar.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,794 profesionistë të regjistruar
87,869 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Të gjithë ju duhet të dini për fotovoltaike Fotovoltaics ose fotovoltaic kohët e fundit ka qenë një nga industritë më dinamike në zhvillim, produktet e të cilave bëhen një pjesë e përbashkët e jetës sonë. Fotovoltaike nuk është më vetëm një "tehnologji kozmike", por ngadalë bëhet një pjesë e përbashkët e jetës sonë. Prandaj nuk është të dish për një pak më shumë. Përkufizim. Photovoltaics është një departament teknik që merret me procesin e transformimit të drejtpërdrejtë për energji elektrike. Titulli u krijua duke u bashkuar me dy fjalë - foto (dritë) dhe volt (njësi e tensionit elektrik). Procesi i konvertimit zhvillohet në një artikull fotovoltaik. Si funksionon një artikull fotovoltaik? Artikulli fotovolttik (diellor) është një komponent elektronik që gjeneron energji elektrike kur ekspozohet ndaj grimcave të dritës së fotonit. Ky konvertim quhet një efekt fotovoltaik që u shfaq në 1839 fizikan francez Edmond Becquerel. Deri në vitet 1960, artikujt fotovoltal gjetën aplikimin e parë praktik në teknologjinë satelitore. Artikulli fotovoltaik është bërë nga materiale gjysmëpërçuese që thithin fotonet e emetuara nga dielli dhe gjenerojnë rrjedhën e elektroneve. Fotos janë grimca elementare që mbajnë rrezet e diellit me një shpejtësi prej 300,000 km për sekondë. Kur fotografitë vijnë nëpër materiale gjysmëpërçuese të tilla si silic, lëshojnë elektronet nga atomet e saj dhe lënë një hapësirë ​​të bardhë prapa. Elektronet e humbur janë duke lëvizur rastësisht dhe duke kërkuar një "vrimë" tjetër që do të mbushnin. Megjithatë, elektronet duhet të rrjedhin në të njëjtën drejtim. Kjo arrihet duke përdorur dy lloje të silikonit. Shtresa e silikonit që është e ekspozuar ndaj diellit është e mbushur me atome fosfor që kanë një elektron më shumë se silic. Ana tjetër është atomet e subvencionuara të bor që ka një elektron më pak. Sanduiç që rezulton është i ngjashëm me baterinë. Shtresa që ka elektronet e tepërta bëhet një terminal negativ (n) dhe një shtresë që ka një mangësi të elektroneve është një terminal pozitiv (p). Fusha elektrike është krijuar midis këtyre dy shtresave. Kur elektronet janë të ngazëllyer me fotone, ata janë të kursyer me një fushë elektrike në anën n, ndërsa vrimat lëvizin në anën f. Elektronet dhe vrimat janë të shpërndara në kontaktet elektrike të sjella në të dy anët para rrymës në qarkun e jashtëm në formën e energjisë elektrike. Kjo prodhon një rrymë me një drejtim. Në krye të qelizës, një shtresë anti-reflektuese shtohet për të minimizuar humbjen e fotoneve për shkak të reflektimit të sipërfaqeve. Cila është efektiviteti i artikujve fotovoltaikë? Efikasiteti është raporti i energjisë elektrike të prodhuar nga qeliza në një numër të diellit duke marrë. Për të matur efikasitetin, qelizat janë të kombinuara në module që janë përpiluar në fusha. Panelet që rezultojnë pastaj vendosen para simulatorit diellor që imiton kushtet ideale të diellit: 1000 W dritë për metër kub në temperaturën e ambientit 25 ° C. Energjia elektrike e prodhuar nga një sistem ose performancë kulm është një përqindje e energjisë diellore hyrëse. Nëse një m2 gjenerohet nga 200 W Energjia Elektrike, 20% është efektive. Efikasiteti maksimal teorik i artikullit FV është rreth 33%. Në sasinë reale të energjisë elektrike të prodhuar nga neni, i njohur si performanca e saj, varet nga efikasiteti i saj, dielli mesatar vjetor në afërsi dhe lloji i pajisjes. Llojet themelore të artikujve fotovoltaikë Ekzistojnë 3 lloje themelore të qelizave fotovoltaike: qelizat e silikonit kristalorë, qelizat e shtresës së hollë dhe qelizat organike. Efikasiteti i konvertimit po përmirësohet vazhdimisht. Qeliza kristaline silic Silicon është nxjerrë nga dioksidi i silikonit. Artikujt e silikonit formojnë më shumë se 95% të tregut të qelizave diellore. Në aplikimet komerciale, efikasiteti i tyre është nga 16.5% në 22%, varësisht nga teknologjia e përdorur. Silicon është ndryshuar në një strukturë të madhe monokrystal në metodën e nxjerrjes së shkrirjes dhe monocrystalline quhet monocrystalline. Ajo ka efikasitet laboratorik deri në 26.6%. Çmimi i artikujve silic ka rënë në vitet e fundit për të konkurruar me burime të tjera të energjisë elektrike. Qelizat e shtresës së Tencin Në vend të prerjes së trombociteve të silikonit me një madhësi prej rreth 200 mikronë 3, materiali gjysmëpërçues në shtresa të hollë thickened vetëm disa mikronë në një substrate të tillë si qelqi ose plastike mund të aplikohen. Substancat e përdorura zakonisht janë Catade dhe Selenide Bakri dhe India Gália (CIGS) efikasiteti i tyre laboratorik është i afërt me silikon, 22.1%, respektivisht 23.3%. Amorf (silikoni jo-kristalor mund të përdoret gjithashtu për prodhimin e artikujve të shtresës së hollë. Kjo teknologji ka qenë prej kohësh e përdorur në kalkulatorë të vegjël, por është më pak efektive se silic. Qelizat organike Qelizat diellore organike që përdorin molekulat organike ose polimere në vend të mineraleve gjysmëpërçuese po fillojnë të aplikojnë komercialisht. Artikujt vazhdojnë të jenë efikasitet të ulët të konvertimit dhe jetës së shkurtër, por në aspektin e prodhimit janë alternativë potencialisht me kosto të ulët. Perovskictiteti Kohët e fundit, vëmendja fillon të bëjë vëmendje teknologjinë tjetër, domethënë perovskictitetit. Megjithëse është ende e nevojshme për të bërë shumë kërkime në mënyrë që qelizat të mund të prodhohen (ka një problem është paqëndrueshmëria e tyre), perovskits kanë shumë përfitime. Përveç të qenit i lehtë dhe fleksibël, materialet e tyre mund të përzihen me bojë dhe të aplikojnë sipërfaqe të mëdha. Përveç kësaj, ato janë jashtëzakonisht me kosto efektive për prodhim. Konvergjenca teknologjike Shkencëtarët nga e gjithë bota po punojnë për të kombinuar teknologji të ndryshme fotovoltaike për të krijuar artikuj multi-biznes. Përdorimi i materialeve të ndryshme lejon që qelizat të arrijnë efikasitet shumë më të lartë se kufiri maksimal teorik (33.5%) duke ruajtur kostot e prodhimit nën kontroll. Hulumtimet janë kryesisht të fokusuara në artikujt e tandemit të silikonit të hollë që ofrojnë efikasitet teorik 43%. Efikasiteti maksimal teorik i qelizave të shumëfishta lidhëse është më i madh se 50%.