Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Panele diellore, panele fotovoltaike

Jeni duke kerkuar elektricist per panele diellore, fotovoltaike? Ne kemi 21,324 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Panele diellore, panele fotovoltaike

Keni nevojë për një shërbim në fushën e paneleve diellore, fotovoltaike? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në prodhimin dhe instalimin e paneleve fotovoltaike dhe diellore. Çmimi i paneleve të energjisë diellore zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion mbi shërbimet: struktura mbajtëse dhe shërbimi pas garancisë të ofruar nga një prej ekspertëve tanë të 21,324 në kategori

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Solar, panele fotovoltaike Cili është ndryshimi midis paneleve diellore dhe artikujve fotovoltaikë? A jeni të hutuar nga ndryshimi midis paneleve diellore dhe artikujve fotovoltaikë? Përkundër faktit se ato shpesh janë të këmbyeshme, panelet diellore dhe qelizat fotovoltaike janë dy pjesë shumë të ndryshme të sistemit tuaj diellor. Për të gjetur dallimin midis tyre dhe si të përdorni shprehjet që do të përdoren, lexoni. Roli i artikujve fotovoltaikë Së pari, ne do të shqyrtojmë rolin e qelizave fotovoltaike në sistemin diellor. Qelizat diellore prodhohen nga energjia elektrike përmes një efekti fotovoltaik kur drita e diellit gjeneron energji elektrike në materiale të caktuara duke liruar elektronet e tyre të jashtme. Pa shumë teknike, qelizat fotovoltaike mund të bëhen ose të materialit monocrystalline ose polycrystalline dhe të përbëhen nga disa shtresa nga të cilat dy gjysmëpërçues janë më të rëndësishëm në mes. Gjysmëpërçuesi i lartë është një shtresë negative sepse atomet materiale përmbajnë elektronet shtesë që mbajnë një pagesë negative. Përkundrazi, gjysmëpërçuesi i fundit është një shtresë pozitive sepse elektronet mungojnë në atomet materiale. Kur dritën e diellit qëndron në gjysmën e lartë gjysmëpërçuese, elektronet e lirë janë të ngazëllyer, ata lëshojnë dhe pastaj tërheqin në një shtresë pozitive nën to. Midis këtyre dy shtresave, formohet një pengesë për shkak se përçuesit në të dy shtresat e forcojnë elektronet për të kaluar qelizën dhe për të krijuar një rrymë elektrike. Dirigjentët pastaj printon nga artikulli në një ngarkesë elektrike që kap energjinë që është prodhuar artikulli fotovoltaik. Elektronet përfundimisht hyjnë në qelizë dhe procesi përsëritet. Roli i paneleve diellore Meqenëse qelizat fotovoltaike gjenerojnë vetëm një sasi të kufizuar energjie është krijimi i një paneli diellor të bashkangjitur shumë artikuj. Disa qeliza diellore bashkëpunojnë dhe gjenerojnë rryma më të larta dhe për këtë arsye më shumë energji. Përveç kësaj, duke u bashkuar me qeliza të shumta së bashku, paneli shërben si një mëngë mbrojtëse për ekzistencën e artikujve. Kjo do të thotë se qelizat diellore janë më pak të prirura për të dëmtuar faktorët e jashtëm, duke përfshirë motin e keq, të tilla si breshër *. Energjia e njëanshme e gjeneruar nga panelet diellore pastaj drejtohet në një inverter qendror (ose inverter mikro, në varësi të vendosjes së sistemit tuaj), ku konvertohet në alternimin e energjisë elektrike që mund të përdoren shtëpia dhe pajisjet tuaja. Numri i qelizave në panelin tuaj do të varet nga një tag dhe madhësia e veçantë që zgjidhni, edhe pse normale është 60 dhe 72 qeliza në një panel. Një tjetër koncept me të cilin mund të takoni është një fushë fotovoltaike që thjesht tregohet nga një sistem që përbëhet nga panele të shumta PV. Sistemi fotovoltaik si një e tërë Siç mund ta shihni, qelizat dhe panelet fotovoltaike janë një pjesë integrale dhe e lidhur ngushtë e sistemit diellor. Artikujt fotovoltaikë janë përbërësi kryesor që formon një panel diellor, ndërsa panelet diellore janë një komponent i rëndësishëm që formon një sistem diellor. Ndërsa artikulli i vetëm fotovoltaik është në gjendje të konvertojë dritën e diellit në energji elektrike, është thelbësore që Paneli të kombinojë dhe të drejtojë prodhimin e energjisë të shumë artikujve në invertorin dhe familjen tuaj. * Kjo është një për shumë arsye pse është gjithashtu e rëndësishme për të investuar në një panel diellor me cilësi të lartë. Nëse përdoret një plastikë me cilësi të dobët ose procesi i prodhimit kryhet në makina me cilësi të ulët ose manualisht, mund të ndodhë një proces i delaminimit. Kjo do të thotë se lidhja midis plastikës dhe qelqit është e ndarë, duke lejuar lagështinë dhe depërtimin e ajrit në panel, duke shkaktuar korrozioni dhe në mënyrë të pashmangshme një dështim të plotë të sistemit. Si funksionojnë panelet diellore? Kur flasim për panelet diellore, është e rëndësishme të bëhet dallimi midis dy llojeve kryesore: • Panele fotovoltaike që prodhojnë energji elektrike • Panele diellore që përdoren për ngrohje Panele diellore fotovoltaike Sistemet fotovoltaike (PV) përdoren zakonisht sistemet e paneleve diellore. Sistemet fotovoltaike konvertojnë rrezet e diellit direkt në energji elektrike. Qelizat diellore janë bërë nga gjysmëpërçuesit, për shembull nga silic që thithin rrezet e diellit dhe e konvertojnë atë në energji elektrike. Qelizat diellore janë të lidhura në mënyrë elektrike dhe të mbështjellë në një kornizë që zakonisht quhet një panel diellor. Kur lidhni panele të shumta diellore së bashku, ata krijojnë një fushë diellore. Dhe kur shtoni kabllo, tastierë, inverter, etj, i gjithë sistemi krijon një panel diellor. Dirigjentët elektrikë janë të lidhur me terminalet pozitive dhe negative, duke krijuar kështu një qark elektrik. Nga atje, elektronet mund të kapen në formën e një rryme elektrike (energji elektrike). Kjo rrymë së bashku me tensionin e një artikulli (që është rezultat i fushës ose fushave të saj të ndërtuara) përcakton fuqinë (ose fuqinë) që mund të prodhojë qeliza diellore, pasi panelet diellore konvertojnë dritën e diellit në energji elektrike. Sisteme të veçanta PV të lidhura me rrjetin Sistemet e lidhura me rrjetin përdorin një rrjet lokal të shpërndarjes për të siguruar që ju kurrë nuk do të jeni energji elektrike. Nëse paneli diellor në shtëpi është prodhuar në ditë më shumë energji elektrike, pasi familja juaj kërkon, është e mundur të eksportoni këtë energji të tepërt në rrjetin kombëtar. Nga ana tjetër, nëse keni nevojë për më shumë energji elektrike, pasi ata bënë panelet tuaja diellore, ajo mund të furnizojë atë. Sistemet e veçanta PV nuk janë të lidhura me rrjetin, por duke akuzuar një sistem diellor. Këto bateri imponojnë energji elektrike të gjeneruar nga panelet tuaja. Energjia e akumuluar nga këto bateri do të përdoret për të operuar pajisjet tuaja. Sistemet e ndara përdoren në zonat që nuk mund të lidhen me rrjetin dhe zakonisht janë më të kushtueshme se sistemet e lidhura me rrjetin sepse bateritë diellore janë ende mjaft të shtrenjta. Sistemet e ruajtjes së baterive diellore Bateritë diellore imponojnë energji elektrike të prodhuar nga energjia diellore dhe ju lejojnë të përdorni atë edhe në mbrëmje kur panelet e energjisë diellore nuk prodhojnë. Ju mund të përdorni bateri diellore pavarësisht nëse jeni të lidhur me rrjetin apo jo. Kostoja e ruajtjes së baterive diellore nuk është e ulët, nga 1 360 në 6.800 euro, në varësi të madhësisë dhe kapacitetit. Megjithatë, përparimi teknologjik, megjithatë, çon në zgjidhje të reja të vitit dhe ndoshta do të çojë në një reduktim të çmimeve të baterive diellore. Koleksionistët termikë diellorë Panelet diellore termike përdorin rrezet e diellit për të ngrohur ujin që ruhet në një cilindër që pastaj mund të përdoret për ngrohjen e shtëpisë. Panelet diellore termike janë montuar në çati, si dhe panele diellore PV, por ata duken pak më ndryshe, sepse ata kanë më shumë tuba që ngrohin ujin në vend të artikujve. Teknologjia e lidhur janë panele termodinamike që nxjerrin nxehtësi nga ajri i ambientit. Panelet termike termike dhe termike dhe termodinamike mund të përdoren për të ngrohur lokalet, gjë që siguron më së shpeshti nevojat e ujit të nxehtë për familjet. A janë panelet diellore efektive? Panelet diellore janë shumë efektive. Megjithëse efikasiteti i paneleve diellore është më i lartë nën ditët me diell, ata nuk kanë nevojë për rrezet e diellit të drejtpërdrejtë në punën e tyre. Panelet diellore gjithashtu mund të prodhojnë një sasi të konsiderueshme të energjisë elektrike në ditët me re dhe gjatë sezonit të dimrit. Në fakt, panelet diellore janë më të përshtatshme në zona të ftohta. Panelet diellore mund të tejkalojnë në vendet e nxehta dhe zvogëlon efektivitetin e tyre. Prandaj, moti në latitudes tonë është ideale për panelet diellore në mënyrë optimale. Panelet diellore janë gjithashtu efektive në vendet ku shumë borë Fenomeni i njohur si "Effect Albedo" shkakton panele diellore të jenë shumë efektive në klimën me dëborë. Snowflake bardhë reflekton rrezet e diellit dhe për këtë arsye mund të prodhohen më shumë energji elektrike. Në mënyrë që sistemi të funksionojë, është e nevojshme të hiqni Snow nga panelet diellore së pari. Nëse panelet tuaja janë të mbuluara, efikasiteti i tyre do të reduktohet. Një modul diellor tipik tregtar ka një efikasitet prej 15-20%. Një nga detyrat e rëndësishme të industrisë FV është përmirësimi i efektivitetit të moduleve diellore duke reduktuar kostot e artikullit. Natyrisht, ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në efikasitetin e paneleve diellore, nga lloji i paneleve diellore pas peshkimit dhe sezonalitetit. 4 faktorë që ndikojnë në efikasitetin e paneleve diellore Ju me siguri dëshironi të maksimizoni efikasitetin e paneleve diellore për të bërë më të mirën e investimeve të tyre në to dhe për të zvogëluar shpenzimet e tyre për llogaritë e energjisë. Faktorët kryesorë që duhen marrë parasysh janë vendosja, pjerrësia, drejtimi, përshtatshmëria e çatisë, madhësia e panelit diellor dhe mirëmbajtja administrative. Vendndodhja, këndi dhe drejtimi A është sistemi PV i vendosur dhe i prirur në mënyrë që qelizat diellore të kapin sasinë maksimale të dritës së diellit? Është ideale për të siguruar që panelet tuaja diellore të ekspozohen ndaj dritës së diellit nga ora 9:00 deri në orën 15:00. Vlerësimi i përshtatshmërisë së çatisë suaj për të vendosur panelet diellore është një hap thelbësor në përcaktimin e efikasitetit të sistemit. Orientimi dhe këndi i kulmit tuaj kanë shumë të përbashkëta me sa rrezet e diellit marrin panelet tuaja. Drejtimi optimal për panelet diellore është drejt jugut, gjë që do të thotë se panelet janë të ekspozuara ndaj rrezet e diellit për aq kohë sa të jetë e mundur. Nëse çati juaj nuk ka orientim dhe kënd optimal, ju mund të instaloni consoles për të rregulluar këndin pak. Megjithatë, le të vlerësohet kjo nga Installer Certified MCS. Nëse vendndodhja e shtëpisë është neopimalisht (p.sh. ka pemë të pjesshme të mbrojtjes nga drita ose një kënd të veçantë të çatisë), pronari i shtëpisë mund të maksimizojë energjinë elektrike nga fusha e saj duke përdorur microsnvertors ose optimizues me një mënyrë në vend të invertorëve konvencionalë që janë më të favorshëm për fermat e mëdha diellore . Shumica e përdoruesve të instalimit diellor ofrojnë një ose të dyja këto opsione sepse shmang humbjet në mbrojtje të pjesshme. Ju gjithashtu mund të përdorni Google Sketchup dhe të gjeni se sa të mëdha janë pemët në shtëpinë tuaj. Palestër Kur shqyrtoni panelet diellore për çatinë tuaj, është e rëndësishme të merrni parasysh nëse kulmi është mjaft i fortë për të bashkuar shkallën e sistemit diellor. Për shembull, një sistem elektrik 4 kW zakonisht ka 16 250 panele të energjisë, duke përfaqësuar një peshë totale prej rreth 280 kg. Në ditët e sotme, shumica e materialeve janë të përshtatshme për mbajtjen e paneleve diellore - vetëm çatitë e shistës dhe prej druri mund të jenë shumë të brishta. Përveç kësaj, shqyrtoni nëse kulmi juaj është mjaft i madh për të qenë panele diellore. Ju do të duhet të paktën 30 cm hapësirë ​​rreth paneleve tuaja diellore, kështu që ju duhet të merrni parasysh gjatë llogaritjes se sa hapësirë ​​çati keni. Për shembull, 4KW me 16 panele kërkon një hapësirë ​​çati prej të paktën 29 m². Kërkesat e mbulimit me sistemet e paneleve diellore Madhësia e madhësisë së panelit diellor Qelizat diellore kanë lloje të ndryshme të formave dhe madhësive të ndryshme. Sa më i lartë të jetë sistemi i paneleve diellore, prodhohet më shumë energji elektrike. Pas llogaritjes së nevojave tuaja të energjisë, ju do të merrni një ide më të mirë për atë panel të madh që ju nevojitet. Panelet monocrystalline janë të njohura të jenë lloji më efektiv i paneleve diellore në treg, që do të thotë se për prodhimin e një numri të tillë të energjisë elektrike, pasi do të kërkonte një sistem polycrystalline, do t'ju duhet më pak panele (dhe kështu hapësirë ​​më pak mbulim) . Mirëmbajtje Është e rëndësishme të kryeni mirëmbajtjen korrekte të paneleve diellore për të maksimizuar jetën e sistemit tuaj. Për fat të mirë, panelet diellore nuk kërkojnë mirëmbajtje të madhe gjatë gjithë jetës së saj (25-30 vjet). Lëreni panelet për të kontrolluar rregullisht instaluesin ose ofruesit e shërbimeve të tjera. Nëse e bëni vetë, ju mund të humbni garancinë nëse do të dëmtonit panelet. Megjithatë, ajo që mund të bëni është të siguroheni që panelet tuaja të jenë gjithmonë të pastra. Kjo përfshin heqjen e gjetheve dhe degëve nga sistemi i panelit diellor dhe shpëlarja e çorape e kopshtit - shmangni prekjen e tyre të menjëhershme. Sa panele diellore keni nevojë? Sistemi i paneleve diellore 4 kW do të kërkonte rreth 16 panele diellore me 250 W, ndërsa sistemi i 5 kW përmban 20 panele diellore. Sa panele diellore ju duhet për të furnizuar familjen varet nga disa gjëra: • Konsumi juaj aktual i energjisë elektrike • Objektivat e energjisë (sa konsumi janë planifikuar për të mbuluar) • Kapaciteti i çatisë suaj, • Numri i orëve të diellit në zonën tuaj. Meqenëse këta faktorë janë të ndryshëm nga shtëpia në shtëpi, është e rëndësishme të vlerësohet individualisht çdo familje.