Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Ngrohje ne dysheme

Po kërkoni një korrier për ngrohje në dysheme? Ne kemi 22,427 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,800 profesionistë të regjistruar
87,876 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Ngrohje ne dysheme

Keni nevojë për një shërbim në fushën e ngrohjes nën dysheme? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për nivelim, nivelim, shtrimin e një sistemi ngrohjeje në dysheme duke përdorur teknologjinë e thatë, lidhjen e ngrohjes në dysheme. Çmimi i ngrohjes elektrike në dysheme zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: ngjitës, copë litari, material nivelues, vegla të ofruara nga një prej trajnerëve tanë 22,427 në kategorinë e dhënë.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,800 profesionistë të regjistruar
87,876 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Zbuloni gjithçka që ju duhet të dini për ngrohjen e dyshemesë Kur moti freskon, luksin e nxehtësisë nën këmbët e tij asgjë nuk ka mbaruar - sidomos në mëngjes. Ngrohje në dysheme (UFH) është ndërlidhja e ndërlidhur në mënyrë efikase, të rehatshme, liron hapësirën në mure dhe mund të shtojë vlerë në shtëpinë tuaj. Sa për instalimin e tij, procesi nuk është aq i vëmendshëm sa mund të mendoni. Lexoni më shumë për të marrë më shumë informacion në lidhje me llojet e ngrohjes underfloor janë në dispozicion ose si të instaloni ngrohje në dysheme. Nëse ju kërkoni pronarit të shtëpisë që ka ngrohje në dysheme ka shumë të ngjarë të thotë se nuk donte të ishte më! Pse? Një arsye e mirë është se radiatorët nuk janë më të nevojshëm me një ngrohje të instaluar nën dysheme. Përveç linjave të pastra të dhomës, radiatorët mund të zënë mur të vlefshëm. Hiq ato dhe papritmas hendeku do të shfaqet në kabinetin e ardhshëm të kuzhinës, hapësirën e magazinimit, divan apo edhe derën. Ngrohja e dyshemesë është gjithashtu një mënyrë jashtëzakonisht me kosto efektive të dhomës së ngrohjes, kështu që ndihmon në reduktimin e llogarive të energjisë. Përveç kësaj, ndryshe nga radiatorët, sobat ose zjarrit tradicionale të karburantit të ngurta, ajo siguron nivelin më të lartë të rehati me shpërndarje uniforme dhe të butë të nxehtësisë. Nuk ka vende të ftohta në shtëpi dhe ndërsa shumica e nxehtësisë është e përqendruar në pjesën e poshtme të dhomës, në mënyrë të panevojshme të zhytur. Nëse planifikoni të rindërtoni kuzhinën tuaj, ka edhe më shumë arsye për zgjedhjen e një ngrohje dyshemeje. UFH punon në një termostate të pavarur, kështu që nëse sobë juaj krijon një sasi të madhe të nxehtësisë, është e mundur të fikni ngrohjen në kuzhinë, por le të kthehet në pjesën tjetër të shtëpisë. Sa për pastrimin, ngrohja e dyshemesë është një ëndërr. Eliminimi i radiatorëve do të thotë se ka një sipërfaqe në kuzhinë, e cila do të tërheqë yndyrat dhe do të mblidheshin pluhur, më pak dhe avantazhin e ngrohjes në dysheme është gjithashtu një lëvizje më e vogël e ajrit. Lëvizja më pak e ajrit është e barabartë me lëvizjen më të vogël të pluhurit, duke e bërë UFH higjienike dhe veçanërisht ideale për alergji. Njihuni me lloje të ngrohjes në dysheme - Sistemi i lagësht dhe i thatë Ekzistojnë dy lloje të ngrohjes në dysheme - elektrike ose "sistemeve të ujit të thatë dhe sistemeve të bazuara në sistemet e ujit ose" të lagur ". Sistemet elektrike janë më të volitshme dhe më pak të vëmendshëm kur instalohen, por kostot e tyre operative janë më të larta, kështu që ata janë më të përshtatshëm për hapësira më të vogla, siç janë banjot me tiled ose vendet që janë të ftohta të pakëndshme. Sistemet e ujit të nxehtë (ose të lagësht) Sistemet e lagësht përbëhen nga tuba që zakonisht lidhen me bojlerin tuaj dhe përdorin ujë të nxehtë nga sistemi i ngrohjes qendrore. Ndërsa kazan i kondensimit do të ofrojë kursimet më të mëdha të mundshme të kostove operative, me UFH, megjithatë, çdo bojler mund të përdoret për sa kohë që ka kapacitet të mjaftueshëm. Uji derdhet përmes tubave plastike që vendosen në dysheme përpara se të instalohet sipërfaqja e fundme. Shumica e tubave të ujit të instaluar në sistemet e sotme janë të integruara, kështu që nuk ka rrjedhje ose rrjedhje, sepse tubi nuk ka lidhje - dhe sistemi përgjithësisht konsiderohet pa mirëmbajtje. Instalimi është më i kushtueshëm dhe më i shqetësuar (sidomos nëse niveli i dyshemesë është i nevojshëm për t'u përshtatur me tubacionin). Megjithatë, ato janë zgjidhja më e efektshme me kosto efektive. Ngrohja e dyshemesës së këtij lloji gjithashtu zvogëlon kostot e ngrohjes së ujit, sepse përdor ujë me temperaturë më të ulët sesa radiatorët e standardeve (rreth 40 ° C deri në 65 ° C për të arritur temperaturën e dyshemesë midis 23 ° C dhe 32 ° C). Nëse jeni duke kërkuar për ngrohje në zona të mëdha, ngrohja e dyshemesë së ujit të nxehtë është zgjidhja më e mirë. Mats elektrike Ufh thatë është në dispozicion në formën e kabllove të ngrohjes bazë, nganjëherë të endura lirshëm në mjete të rrjetit, kabllot e sheshtë ose fletët e ngrohjes. Mats ose rrotullon janë spaced, të ndërlidhura dhe më pas të lidhura me termostatin dhe fuqinë e rrjetit. Kati i fundit pastaj vendoset në krye. Ekzistojnë tri lloje të UFH të thatë: Wire falas është i përshtatshëm për dysheme me gurë ose pllaka dhe ideale në dhomat e formës së parregullt, me qoshe ose pengesa të parregullta. Mat është gjithashtu i përshtatshëm për gurë ose dysheme tiled dhe në dhoma të mëdha ose në dhomat e një forme të rregullt. Mats fletë metalike janë të dizajnuara posaçërisht për dysheme të laminuara. Instalimi i sistemeve elektrike në përgjithësi është më i lirë dhe shkakton ndërprerje më të vogël në strukturën ekzistuese të dyshemesë. Ata gjithashtu lejojnë dhoma për të arritur temperaturën e dëshiruar më shpejt se sistemet e lagura, sepse ato janë burime të drejtpërdrejta të nxehtësisë. Disavantazhi është se operacioni i tyre është më i kushtueshëm se operacioni i sistemeve të lagura që janë më me kosto efektive. Ku të përdorni ngrohje në dysheme Ngrohja e dyshemesë përdoret kryesisht në dhomat në katin përdhesë, por në të vërtetë ka një sistem që i përshtatet çdo lloji të strukturës së dyshemesë. Sistemet e lagura janë instaluar më lehtë ku dyshemet mund të zëvendësohen ose ku konsiderohen dysheme të reja në mënyrë që këto sisteme të përshtaten me portet e reja, kopshtet e dimrit dhe hapësirën e re të hapur për kuzhinë dhe zona të banuara. Ngrohje elektrike ka të ngjarë të jetë më e përshtatshme për dhomat ekzistuese, sepse sistemi i rrjetit elektrik është një i kënaqur se një sistem i lagësht, kështu që nuk është e nevojshme të ndryshohet lartësia e dyshemesë për t'u përshtatur në të. Edhe sistemet e matjeve elektrike që mund të përdoren nën qilima në katet e vështira ekzistuese. Në aspektin e bilancit është më e lehtë për të shtuar sisteme elektrike në dhomat në katin e sipërm. A mund të kombinoj ngrohjen e dyshemesë me një dysheme druri? Ngrohje në dysheme - dysheme druri Dyshemetë masive të drurit nuk janë përgjithësisht të përshtatshme për përdorim me ngrohje nën dysheme nëse prodhuesi nuk specifikon ndryshe. Bordet inxhinierike që përbëhen nga të paktën tre shtresa druri të vendosura me qendrën e shtresës së mesme në vazhdim në këndet e duhura në shtresat e jashtme janë më pak të prirur për lëvizjen dhe kryesisht mund të përdoren për ngrohje në dysheme. Ngrohje në dysheme dhe dysheme druri të ndërtuara mund të jenë partnerë të shkëlqyeshëm. Druri i fuqishëm dhe i besueshëm i ndërtuar mund të jetë një zgjedhje shumë më e mirë sesa druri natyror sepse nuk ka gjasa të ndryshojë nëse do të ishte e ekspozuar ndaj ndryshimeve në temperaturën dhe lagështinë. Çdo dysheme druri e rekomanduar për përdorim me UFH duhet të ketë kufizimin më të lartë të temperaturës (zakonisht 27 ° C) dhe një hendek dilatues (i cili është i mbuluar lehtësisht me bar të thjeshtë ose trim) duhet të lihet rreth tij. Gjithmonë kontaktoni furnizuesin e kateve dhe instaluesit e ngrohjes para se të bëni një blerje. Shumë furnizues rekomandojnë një markë të veçantë të UFH elektrike dhe është e mirë për të dëgjuar këshillën e tyre. Cilat lloje të tjera të dyshemeve? Ngrohje në dysheme dhe qilim Lloji i dyshemesë mund të ndihmojë tranzicionin e nxehtësisë ose anasjelltas, ta zvogëlojë atë. Qilim i përafërt zvogëlon tranzicionin e nxehtësisë, në anën tjetër të pllakave, dyshemetë e petëzuar dhe masive prej druri janë të mira për shpërndarjen e nxehtësisë (megjithatë, megjithatë, sigurohuni që dyshemeja prej druri të ketë temperaturën maksimale të rekomanduar). Qilim UFH mund të përdoret për pothuajse të gjitha llojet e kateve, madje edhe në qilima. Guri, Qeramikë, Slate dhe Terracotta Meqenëse këto materiale nën dysheme janë gjithnjë e më popullore, numri i shtëpive që përdorin UFH është rritur në kombinim me lloje të tilla dyshemeje. Koha e ngrohjes varet nga trashësia e pllakave. Guri i trashë i pllakave do të marrë një kohë të gjatë për të arritur temperaturën optimale, por sapo të arrijë në mes të sipërfaqeve të trashë dhe të hollë të kateve nuk ka dallim në cilësinë e nxehtësisë. Vinyls dhe laminates UFH mund të përdoret gjithashtu me vinyl me cilësi të lartë dhe laminates. Megjithatë, jo të gjitha laminat ose vinyls janë të pajtueshme me UFH, kështu që është e mirë para se ngrohja e Mbretit të blihet, të konsultohet me prodhuesin e dyshemeve ose me një instalues ​​të ngrohjes. Shumë furnizues zhvilluan sistemet e tyre të UFH ose kanë një ose dy që rekomandojnë. Ngrohje në dysheme - koha e saktë Ngrohja e dhomës me UFH merr më shumë se kalimi i radiatorit, por dhoma mbetet shumë më e ngrohtë kur sistemi është i fikur. Disa orë të mëngjesit zakonisht është e mjaftueshme për të mbajtur dhomën të ngrohtë për shumicën e ditës, e ndjekur nga forcimi i nxehtësisë në formën e një ngrohje jo të nënnjum. Nëse ka ende radiatorë në dhoma të tjera, është më mirë të veproni UFH në një zonë të veçantë të ngrohjes të bojlerit. Sa kushton instalimi dhe operimi i kostos së ngrohjes në dysheme? Kostot e ngrohjes në dysheme Instalimi i sistemit të lagësht UFH në të gjithë objektin varet nga madhësia e dhomës dhe lartësia e goditjes së dyshemesë. Nëse ose një tjetër - sistemi i lagësht është dukshëm më i kushtueshëm për sistemin e thatë UFH. Megjithatë, administrata e mirë është se pas instalimit, UFH i lagësht mund të jetë 30 për qind më efektiv sesa radiatorët tradicionalë dhe përdorimi i tij është shumë më ekonomik. Është gjithashtu dukshëm më e lirë se sa ufh e thatë. Sistemi elektrik ka një kuptim ekonomik nëse është montuar në një dhomë. Çmimet e Mats Roller UFH janë duke filluar nga 90 € për metër katror, ​​plus bordi izolues dhe kostot e energjisë elektrike. Megjithëse instalimi është elektrik UFH më i lirë, operacioni i tij mund të jetë gjithashtu deri në 40 për qind më të kushtueshëm në krahasim me një sistem të lagësht. Renditni kompani të specializuara që ofrojnë shërbime gjithëpërfshirëse për të instaluar një sistem të lagësht. Si të instaloni ngrohje në dysheme 1. Para se të filloni, kërkoni profesionistë Mos vazhdoni të blini një ngrohje në dysheme pa një këshillë profesionale që do t'ju ndihmojë të llogarisni temperaturat e dëshiruara, lartësinë e tavanit, humbjen e mundshme termike dhe llojin e dyshemesë së kërkuar. Qilim dhe dru natyral nuk janë izolants më të mirë, ndërsa katet ideale në këtë drejtim janë druri landscaped, guri, mermer dhe propozoj. Filloni duke kontaktuar të paktën dy furnizues me reputacion dhe me përvojë. Diskutoni të gjitha opsionet e instalimit dhe mirëmbajtjes me furnizuesit e mundshëm. 2. A planifikoni të rinovoni ose të përmirësoni? Ngrohje me dysheme të lagur është instaluar më së miri si pjesë e rindërtimit ose zgjerimit dhe në fazën fillestare të punës. Nëse nuk është, ju ose do të keni nevojë të shkatërroni dyshemenë ekzistuese dhe të vendosni një kat të ri ose të shtoni një dysheme lundruese që rregullon tubacionin. Kjo do të rrisë nivelin e dyshemesë, e cila pastaj do të ndikojë në lartësinë e pjerrësisë së thjeshtë dhe gjithashtu do të thotë se lartësia e derës do të duhet gjithashtu të modifikohet. Një zgjidhje është përdorimi i një tubi shumë të cekët me diametër prej më pak se 20 mm. Nëse ngrohja e dyshemesë është mbledhur prapa - sipërfaqja e dyshemesë nëntokësore mund të përdoret profil i ulët, dritë dhe sisteme super të hollë. Disa modele janë vetëm 15 mm të thella, të cilat përjashtojnë nevojën për të zëvendësuar skajet e Soklovy, dyert dhe shkallët. Nëse ngrohja e dyshemesë është e instaluar në dhoma të shumta, sigurohuni që sistemi të përmbajë një dizajn të detajuar që është përshtatur sipas kërkesave tuaja dhe të marrë parasysh strukturën tuaj të aseteve. Mundohuni të siguroni që ngrohja e dyshemesë tuaj do të fitojë në mënyrë efektive çdo dhomë pa nevojën për ngrohje të mëtejshme. 3. izolim konsol Në mënyrë që kostoja e ngrohjes tuaj në dysheme dhe energji në mënyrë efikase, toka juaj duhet të jetë e izoluar në mënyrë adekuate. Për të shmangur humbjet termike dhe për të siguruar drejtimin e nxehtësisë duhet të jetë nën sistemin për izolim. Mbani në mend se nëse jetoni në pasuri të paluajtshme me një lustrim të vetëm, ndoshta do të duhet të kombinoni ngrohjen e dyshemesë me radiatorë për të arritur shumë nxehtësi. 4. Mendoni se ku do të drejtohen elementët e kontrollit Në rast të sistemeve të lagura, sigurohuni që të keni hapësirë ​​për vendosjen e kontrolleve (është e mjaftueshme për ta bërë atë kabinetin). Si dhe një radiator, çdo dhomë të nxehtë nga UFH ka valvulën e vet. Por të gjitha mund të vendosen në një vend së bashku me kontrollet e kohëmatësit. Gjithashtu konsideroni përdorimin e sistemeve operative të aplikacioneve. Kjo ju lejon të kontrolloni ngrohjen duke përdorur smartphone tuaj. 5. A mund të bëj vetë katin e ngrohjes? Kits DIY janë në dispozicion nga shumë prodhues, por instalimi i sistemit të lagësht UFH është mjaft i vështirë dhe kompleks. Prandaj, rekomandohet që UFH i lagësht të montuar vetëm një ekspert. Ekspertët do të kontrollojnë se bojler është mjaft i fortë për të mbështetur sistemin dhe për të vendosur timerët dhe drejtuesit e valvulave. Sistemet e thata elektrike janë më të lehta. Duke supozuar që ju do të ndiqni udhëzimet, sistemet e thata është e lehtë për të montuar neopror. Megjithatë, duhet të siguroheni që lidhja e kabllove ose mjeteve në fuqinë e rrjetit ka kryer një elektricist të kualifikuar. Çdo instalim i ngrohjes elektrike në familje duhet gjithashtu të nënshkruhet nga një elektricist sipas rregulloreve të ndërtimit. 6. Vendosni për instaluesin Së fundi, reflektoni se kush do të bëjë instalimin për ju. A keni një instalues ​​lokal që do të përfshinte sistemin? Nëse jo, furnizuesi juaj i ngrohjes duhet të ketë një rrjet të instaluesve ku mund t'ju referoni.