Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Ngrohje e murit dhe tavanit

Jeni duke kërkuar për ngrohje në mur dhe tavan? Ne kemi 22,108 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Ngrohje e murit dhe tavanit

Keni nevojë për një shërbim në fushën e ngrohjes në mur dhe tavan? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në fokusin, prodhimin, instalimin dhe shërbimin e ngrohjes në tavan dhe mur. Çmimi i pajisjeve për ngrohjen e mureve dhe tavanit zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: material montimi, shirita izolues elektrik, shirit ngjitës ose kapak të ofruara nga një prej korrierëve tanë 22,108 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Çfarë është dhe si punon një ngrohës i montuar në mur? Trupat e ngrohjes së murit janë njësi të ngrohjes që janë instaluar dhe bashkangjitur direkt në mur. Më shpesh ato përdoren në apartamente në studio, zona të jetesës kompakte dhe zyra më të vogla, sepse gjenerojnë një sasi të mjaftueshme të nxehtësisë të përshtatshme për mbajtjen e temperaturës në hapësira të vogla, të cilat nuk marrin një sipërfaqe prej dyshemesh. Ngrohësit e murit të ngrohjes janë më shpesh të instaluara në banjo për shkak të shpejtësisë së ngrohjes dhe rehati optimale termike që ofrojnë. Ndërsa ngrohësit e banjës janë ndezur dhe jashtë duke përdorur një kaloni bazë, shtëpitë e montuara në mur dhe banesa zakonisht kanë një dial, e cila lejon kontroll të lehtë të temperaturës. Cilat janë avantazhet kryesore të ngrohësve të murit? Nëse doni të ruani ose duhet të shpengoni shpejt hapësirën - ngrohja e murit të energjisë është një kandidat për zgjidhjen më të mirë për ngrohjen e ndërtesave të banimit, ndërtesave të zyrave dhe shtëpive të vogla. Këto njësi të përballueshme ofrojnë nxehtësi optimale në thirrjen e parë të prekjes dhe mbahen lehtësisht. Instalimi i një ngrohës në murin tuaj është i shpejtë dhe i lehtë. Gjithashtu, gjithashtu keni disa opsione të stilit dhe madhësisë. Nëse bëni një studim dhe ju do të dini se çfarë hapësire dhe si ju duhet të rëndë, ky lloj i ngrohës do t'ju ofrojë një nxehtësi të sigurt, të rehatshme dhe me kosto efektive në shumë netë të ftohta. A janë ngrohësit e murit të sigurt? Ngrohësit e murit ofrojnë hapësirë ​​shtesë dhe ngrohje optimale, edhe pse ka shqetësime në përgjithësi të sigurisë në këto pajisje. Megjithëse ngrohësit e murit elektrik nuk përdorin gaz, kimikate apo flakë, një normë e rrezikut është e kërcënuar me spirale të ngrohjes. Është gjithmonë e rëndësishme për të mbajtur hapësirën optimale rreth ngrohjes së murit dhe gjithashtu të mbani një zonë pa objekte të ndezshme (të tilla si perde ose produkte letre), si dhe pa lëngje të ndezshme (p.sh. fresheners ajrit, agjentët e pastrimit). Duke shmangur rreptësisht kontaktin fizik me njësinë gjatë operacionit të saj - minimizon rrezikun e djegieve ose lëndimeve të rastësishme. Vendndodhja e mobiljeve është po aq e rëndësishme. Nëse karriget ose sofat e veshur me susta janë të vendosura direkt në frontin e njësisë, rreziku i zjarrit është më i lartë. Është kështu për shkak të faktit se nxehtësia e kullimit është kapur në një sipërfaqe të vogël dhe akumulimi i nxehtësisë shpesh çon në faktin se tapiceri shkëlqen dhe flots. Përveç rrezikut të zjarrit, gjithashtu shmangni vendosjen e mobiljeve direkt në frontin e njësisë së murit sepse mund të kufizojë sasinë e hapësirës së nxehtësisë së marrjes. Në parim, është një standard i mirë për të ndjekur sundimin e 1 metrave - nuk japin ndonjë objekt për këtë distancë nga ngrohja. Ngrohje tavan - Pyetjet e bëra shpesh Si funksionon ngrohja e tavanit? Është një zgjidhje e përshtatshme për të vendosur një "radiator" nën tavan kur është fakti i famshëm fizik që ajri i nxehtë ngrihet? Kjo është një çështje e shpeshtë e njerëzve që dyshojnë në ngrohjen e tavanit. Pra, si është puna e ngrohjes tavan dhe pse është ngrohjes në të gjithë dhomën dhe jo vetëm pranë tavanit? Sistemi i ngrohjes lëshon nxehtësinë në mjedis përmes një përzierjeje të konvekcionit dhe rrezatimit termik. Konvekcioni ngroh ajrin pranë ngrohës ndërsa rrezatimi i nxehtësisë shpërndahet në dhomë me të gjitha drejtimet. Ajri i konvekcionit ngrihet në dhomë ndërsa rrezet e nxehtësisë "udhëtojnë" direkt nga ngrohësi deri sa të takohen me disa nga sipërfaqet përreth. Sipërfaqet për të cilat transmetohet nxehtësia rrezatuese janë të nxehta në një temperaturë më të lartë se përdorimi i ngrohjes konvencionale. Për shembull, muret e brendshme zakonisht stabilizohen në një temperaturë sipërfaqësore mbi temperaturën e ajrit. Avantazhi i nxehtësisë rrezatuese nga tavani rrallë regjistrohet nga fakti se ngrohja e dyshemesë. Temperatura e dyshemesë është zakonisht 2 deri në 3 ° C mbi temperaturën e ajrit në kyçin e këmbës. Prandaj, nxehtësia e emetuar nga ngrohësi i tavanit vjen kryesisht nga një nxehtësi indirekte e emetuar nga sipërfaqet përreth dhe vetëm një pjesë shumë e vogël vjen direkt nga vetë paneli i ngrohjes së tavanit. Avantazhi i madh i ngrohjes rrezatuese është se sipërfaqja përreth të ftohësit, aq më termike energji për të tërhequr. Ngrohja rrezatuese është përhapur automatikisht sipërfaqet aq më të freskëta, p.sh. Dritaret ose pjesët e izoluara të sëmundjeve të mureve, marrin një pjesë më të madhe të nxehtësisë, domethënë, të nxehtit përfundon ku është më e nevojshme. Ku është ngrohja e tavanit e mundshme kudo? Ngrohja e tavanit ka një aplikim shumë të gjerë në krahasim me format e tjera të ngrohjes. Në përgjithësi, mund të thuhet se mund të përdoret për të ngrohur pothuajse të gjitha llojet e lokaleve. Ngrohja e tavanit përdoret kryesisht në hapësira të mëdha si qendrat sportive, punëtoritë, sallat industriale, magazinat dhe qendrat tregtare. Megjithatë, ngrohja e tavanit e shkëlqyer gjithashtu punon në mjedise të tilla si stacionerët e përditshëm, shtëpitë e pleqve, shtëpitë, shkollat ​​dhe laboratorët. Fuqia e ngrohësit të tavanit është e ndarë në rreth 40% convection (ngrohjes në tavan) dhe rreth 60% të nxehtësisë rrezatuese (ngrohjes në rënie). Ndërtesat zakonisht kanë të njëjtën shpërndarje të humbjes termike përmes mureve, tavanit dhe dyshemesë, dmth. 40% e nxehtësisë do të humbasin përmes tavanit dhe 60% tjetër përmes pjesës tjetër të ndërtesës. Prandaj, ngrohja e tavanit së bashku me avantazhe të tjera është ideale për t'u përdorur në pothuajse të gjitha llojet e ndërtesave. Banesat në shtëpi janë një nga zonat ku ngrohja e tavanit është instaluar shumë rrallë. Arsyeja kryesore është ndoshta fakti që ngrohja e familjes bazohet në tradita të forta. Megjithatë, studimet kanë treguar se panelet e ngrohjes në tavan të kombinuara me terminalet e ajrit të jashtëm për sistemin e ajrit të kryer ofrojnë rezultate shumë të mira klimatike në krahasim me sistemet e radiatorit konvencional. Është vetëm një pjesë e caktuar e hapësirës të mundshme për ngrohjen e tavanit? Po ne po flasim për të ashtuquajturat. Ngrohje e zonës - madje edhe në këtë rast ofroni njësi të ngrohjes në tavan rezultate të shkëlqyera. Për shembull, vendet e punës mund të organizohen në ambientet që kërkojnë temperaturë të ulët. Ngrohja rrezatuese pastaj mund të kontribuojë në rritjen e temperaturës së ndjenjës nga rritja lokale e temperaturës së sipërfaqeve përreth dhe deri në një farë mase duke rritur temperaturën e ajrit, duke gjeneruar kështu një mjedis më të shquar të punës. Kur është ngrohja e tavanit? Nuk ka shumë raste kur ngrohja e tavanit nuk funksionon, por çdo teknologji ka kufizimet e saj. Për shembull, ngrohja e tavanit nuk funksionon më mirë se sistemet e tjera të ngrohjes kur rrjedh ajri përmes dyerve të hapura. Kati, muret dhe çdo mobilje pranë derës natyrisht janë të nxehta, por ngrohja e tavanit nuk është në gjendje të parandalojë rrjedhjen e ajrit përmes derës së hapur. Megjithatë, ngrohja e tavanit kontribuon në sigurimin e klimës më të mirë termike në zonën rreth derës duke i mbajtur sipërfaqet të ngrohta, sepse rrjedh ajri i ftohtë kur dyert janë të hapura.