Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Ngjyrosje me pluhur

Jeni duke kërkuar për një makinë lyerje pluhuri? Ne kemi 21,712 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Ngjyrosje me pluhur

Keni nevojë për një shërbim në fushën e veshjes me pluhur? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për heqjen e yndyrës dhe papastërtitë, paratrajtimin e metaleve me fosfate dhe kromate. Çmimi i trajtimit sipërfaqësor të metaleve me bojëra me pudër zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: kostot e transportit, përdorimi i teknologjive speciale të pluhurit të ofruara nga një prej piktorëve tanë 21,712 në kategorinë e dhënë.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini

Veshje me pluhur Veshje pluhur është procesi përfundimtar në të cilin sipërfaqja është aplikuar e thatë, materiale pluhur termoplastike ose pluhur termoset që shkrihet dhe shërohet në një shtresë uniforme. Ky proces i përfundimit është i përshtatshëm për materiale të ndryshme, duke përfshirë metalet, plastikën, qelqin dhe fibreboardin me densitet të mesëm (MDF) dhe mund të ofrojnë përfundime funksionale dhe dekorative në një gamë të gjerë ngjyrash, përfundon dhe textures që nuk janë lehtësisht të arritshme nga metodat konvencionale përgjegjësia e Veshje e lëngshme. Ka dy mënyra kryesore të ngjyrave të pluhurit: • Spërkatje elektrostatike (ESD) • Veshje me krevat fluide. Çdo nga këto procedura mund të arrihet me një sipërfaqe uniforme dhe të vështirë që përgjithësisht më e qëndrueshme, më e lirë dhe më e gjelbër se një shtresë e ngjashme e ngjashme. Megjithatë, ndërsa llakët e pluhurit tregojnë avantazhe të caktuara mbi një llak të lëngët, sidomos kur aplikoni shtresa sipërfaqësore të forta ose të ngarkuara, nuk janë të përshtatshme për të gjitha aplikacionet e prodhimit, të tilla si shtresa të holla ose kur aplikoni pjesë të mëdha. Kërkesat dhe specifikimet e kërkuara nga një aplikim i veçantë i shtresës së pluhurit - siç janë mjediset e aplikimit, materialet substrate, dimensionimi, kostot, kohën e përpunimit - ndihmojnë në përcaktimin e llojit të procesit të veshjes që është më i përshtatshëm për përdorim. Megjithëse çdo proces aplikimi ka avantazhet dhe disavantazhet e tij, ky artikull fokusohet në shtresën e pluhurit në të cilin janë përshkruar bazat e shtresës së pluhurit dhe komponentët dhe mekanikat e nevojshme të sistemit të veshjes së pluhurit. Ky artikull më tej shqyrton avantazhet dhe kufizimet në procesin e veshjes së pluhur dhe ofron disa nga konsideratat që duhet të mbajnë prodhuesit në kujtimin e ofruesit të shërbimit të llakut. Procesi i veshjes së pluhurit Veshje pluhur është një proces i trajtimit të sipërfaqes me shumë faza të përshtatshme për substrate metalike dhe jo metalike. Kjo metodë përfshin fazat e përgatitjes, aplikacionet dhe shërimin dhe përdorin të paktën pistoletën e spërkatjes, kabinën me llak dhe furrën e shërimit. Në mënyrë që procesi i trajtimit të sipërfaqes të lëvizë normalisht dhe në kapacitetin optimal, prodhuesit dhe ofruesit e shërbimeve të përfundimit duhet të marrin në konsideratë disa faktorë të tillë si një material sipërfaqësor që do të pikturohet dhe pronat e saj, si dhe llojin e materialit pluhur të përdorur për trajtim sipërfaqësor. Përmbledhje e procesit dhe pajisjeve Ndryshe nga procesi i veshjes së lëngshme në të cilën përdoret një pezullim i shtresës së lëngshme, veshja e pluhurit është një proces i përfundimit të thatë në të cilin përdoret materiali i veshjes së pluhurit. Gjatë procesit të shtresës pluhur, pluhuri aplikohet në një sipërfaqe të paracaktuar të substratit, shkrihet dhe pastaj tharë dhe shërohet në një shtresë mbrojtëse / dekorative. Ky proces ka tre hapa: përgatitja e sipërfaqes, veshja e veshjes dhe shërimi termik. Çdo fazë përdor një sërë materialesh dhe testimi të pajisjeve për dallimet e tij (p.sh. faza e shërimit përdor furrën e shërimit) dhe kur është përfunduar siç duhet, kontribuon në prodhimin e përfundimit të qëndrueshëm dhe uniform. Faza përgatitore: Para aplikimit të ndonjë materiali të veshjes pluhur, sipërfaqja e substratit duhet të pastrohet dhe të trajtohet në mënyrë që të jetë pluhur pa pluhur dhe papastërti. Nëse sipërfaqja nuk është e përgatitur në mënyrë të mjaftueshme, çdo mbetje dhe depozita mund të ndikojnë në aderimin e pluhurit dhe cilësinë e rregullimit përfundimtar. Përgatitja e plotë e trajtimit varet kryesisht nga materiali i veshur. Megjithatë, disa nga hapat që zakonisht përdoren gjatë kësaj faze përfshijnë pastrimin, shpëlarjen, etching, prishjen dhe tharjen dhe pajisjet më të përdorura përfshijnë stacione larëse dhe tharëse. Vaj, yndyrat, tretës dhe mbetjet mund të hiqen nga sipërfaqja me detergjentë të dobët alkali dhe neutral në tanke të pakta ose në stacione larëse. Stacionet e larjes janë të afta të spërkatojnë pjesë me ujë të nxehtë, avull, agjent pastrimi dhe zgjidhje të tjera për trajtim paraprak në mënyrë që sipërfaqja të pastrohet para pikturës, përgatitur kimikisht dhe larë. Pjesët që kanë papastërtitë sipërfaqësore - p.sh. Rust, guri i ujit, veshja ekzistuese ose përfundimi - përgjithësisht kërkojnë përdorimin e një dhome jet. Dhoma Jet është një dhomë që përdor lëngun e ngjeshur - zakonisht ajri i ngjeshur - për të përzënë material gërryes si rërë, zhavorr ose raketa, kundër sipërfaqes. Materiali i mundshëm gërryes heq papastërtitë sipërfaqësore dhe prodhon një cilësi të pastër, të duhur dhe sipërfaqen në të cilën aplikohet materiali i veshjes. Disa aplikacione për veshjen e pluhurit gjithashtu përdorin furre të thatë. Ashtu si në furrën e përdorur në fazën e shërimit, uji ose zgjidhjet e mbetura të pjesëve dhe komponentëve të larë ose të shpëlarë nxiten në temperaturën optimale për degradimin e shtresës. Nëse ndërtimi i komponentit kërkon pjesë të caktuara të mbeten të papërpunuara, produktet e maskimit (p.sh. maskimi i pikave) aplikohen në substrate. Këto produkte të mësipërme janë në dispozicion në forma dhe forma dhe forma të ndryshme standarde dhe të personalizueshme. Megjithatë, ato janë bërë në përgjithësi me letër ose film plastike të veshur me ngjitës të ndjeshëm që u lejon atyre të përmbahen në substrate dhe të mbrojnë zonën e mbuluar nga kontaktimi me materialin e pluhurit gjatë veshjes së pluhurit. Faza e aplikimit: Siç tregohet në seksionin në vijim, mund të aplikohen dy lloje të materialeve të veshjes së pluhurit. Lloji i materialit që përdoret në shtresën e veshjes është përcaktuar pjesërisht nga metoda e aplikimit. Prodhuesit dhe ofruesit e shërbimeve të mbarimit përdorin dy metoda kryesore të shtresës së pluhurit - aplikimi elektrostatik (ESD) dhe veshja me pluhur në shtratin e lëngjeve. Aplikimi elektrostatik (ESD): Në shumicën e pjesëve metalike me shtresë pluhuri, materiali i veshjes aplikohet me llak elektrostatik. Kjo metodë e aplikimit përdor një taksi me llak, bombol me vrimë nxjerrëse pluhur, armë elektrostatike llak dhe, në varësi të llojit të pistoletës së përdorur dhe një njësi me makinë. Objekti i llakut shërben si një zonë pune për materiale pluhur dhe gjithashtu mund të veprojë si një filtër ajri dhe një sistem të mbajtjes së pluhurit dhe rigjenerimit. Materiali i pluhurit të lëngjeve shpërndahet nga njësia e dozimit në një armë me llak të përdorur për të ofruar ngarkesë elektrike pluhur dhe aplikimin e saj në substrate. Ekzistojnë tri lloje të armëve elektrostatike që përdoren zakonisht - Corona, Tribor dhe Bell. Kur përdorni armë me llak Corona për të aplikuar veshje pluhur kur materiali pluhur kalon nëpër pjesën e përparme të pistoletës, elektrodën e ngarkimit furnizon njësinë e furnizimit me energji elektrike me grimcat e pluhurave në terren. Në rastin e pistoletës së Tribo, ngarkesa e gjeneruar nga pluhuri që kalon përmes materialit të ndryshëm, siç është një fuçi pistoletë, dhe në rastin e pistoletës së ziles është një material pluhur i ngarkuar me udhëzime dhe shkarkim koronal kur zilja e pistoletës është hedhur . Në çdo rast, grimcat e ngarkuara me energji elektrike pastaj mund të respektohen në sipërfaqen elektrike të komponentëve dhe të mbeten të respektuara nëse mbajnë një pjesë të ngarkesës së tyre. Çdo material llak mund të mblidhet në sistemet e rimëkëmbjes dhe kërkimit dhe të ripërdorë në aplikacionet e trajtimit të sipërfaqes së ardhshme. Veshje pluhur me shtrat fluidizuar: Ndryshe nga ESD, ku materiali i veshjes pluhur është fshehur elektrostatikisht dhe ngjitur në sipërfaqe, pjesa e nxehur është ngjyhet në material pluhur në një shtrat të lëngshëm gjatë shtresës së pluhurit me shtrat të lëngshëm. Ekziston edhe një opsion alternativ i quajtur Veshje pluhur elektrostatike në një shtrat fluide, i cili krijon një re të grimcave të ngarkuara elektrike pluhur mbi shtratin e lëngjeve përmes së cilës pjesa që do të aplikohet. Trajtimi i shërimit: karakteristika të veçanta dhe vetitë e shërimit të shtresës pluhur përcaktohen kryesisht nga metoda me të cilën aplikohet veshja me pluhur, si dhe lloji i pluhurit të përdorur. Curing esd mbuluar: pjesë të cilat janë pluhur me ESD duhet të shërohen në pluhur të thatë të shëruar. Ndërsa plani i shërimit - temperatura dhe koha që shtresë pluhuri duhet të durojë në furrën e shërimit për të arritur shërimin e plotë - për një pjesë me një shtresë pluhur varet kryesisht nga madhësia, forma dhe trashësia e saj, zakonisht furra e shërimit nga 162 në 232 gradë Celsius rezulton në shërimin e kohës në varg nga dhjetë minuta në më shumë se orë. Prandaj, pjesët më të vogla të ofruara me një llak pluhur kërkojnë një kohë të shkurtër shëruese dhe vëllime më të vogla të nxehtësisë dhe pjesët më të mëdha kanë nevojë për një sasi më të madhe. Kur pjesa e veshur e ESD arrin temperaturën optimale të shërimit në furre, grimcat e pluhurit janë të shkrirë dhe rrjedhin së bashku për të formuar një film të vazhdueshëm në sipërfaqen e pjesës. Shërimi i pjesëve të fluidizuara të krevateve: Për pjesët që janë të veshura me pluhur, pjesët janë të nxehta në fazën e shtresës në furrat e ngjashme me shërimin e seksioneve të veshura të ESD-së. Kur pjesa e nxehur është e zhytur në materialin e veshjes, grimcat e pluhurit janë të shkrirë dhe plagë së bashku me sipërfaqen e nxehtë. Pjesët e veshura me shtratin elektrostatik të lëngjeve dhe shtresë pluhuri, është e mundur para se të mbinxehje përmes reve të veshjes pluhur ose të nxehur - në të cilin rast do të bëhej veshja e pluhurit në ato që janë bërë në një shtrat konvencional të lëngjeve - ose puna mund të nxehet dhe shërohet në furrën e shërimit pasi të jetë e veshur, si në veshjet e prodhuara nga metoda e veshjes ESD. Në çdo rast, sapo pjesa e veshur me pluhur është mjaft e ftohtë për trajtim, është e mundur të mblidhen atë, të paketoni dhe ta dërgoni nëse është e nevojshme. Kur aplikohet për herë të parë në substrate, materiali i veshjes së pluhurit të termoSet ka një molekulë të shkurtër polimere. Megjithatë, gjatë procesit të grumbullimit, pluhuri kalon përmes një reagimi të pakthyeshëm kimik ndërlidhës që kombinon zinxhirët e gjatë të molekulave të polimerit. Ky reagim ndryshon vetitë fizike dhe kimia materiale dhe e lejon atë të shërojë sipërfaqen e hollë, uniforme dhe të vështirë nëse do të ndiqet orari i duhur i shërimit. Lacquers pluhur termoplastik nuk kërkojnë ciklin e shërimit. Në vend të kësaj, materiali termoplastik kërkon vetëm kohën dhe temperaturën e kërkuar për shkrirjen, rrjedhjen dhe krijimin e një veshjeje të filmit. Ndryshe nga materiali termoSetues i cili gjatë shërimit i nënshtrohet reagimit kimik, materialeve termoplastike kur trajtimi i nxehtësisë nuk ndryshon vetitë e tyre fizike ose kimike. Prandaj, ata mund të pinin ato, reformojnë dhe riciklojnë për aplikimet e ardhshme të aplikimit. Kur zgjedh midis materialit termoik dhe termoplastik, duhet të mbahet mend disa aspekte: metoda e aplikimit dhe aplikimi i synuar i veshjes. Pluhurat e termosatting zakonisht zbatohen vetëm me metodën e ESD. Kjo kufizim ekziston sepse zhytja e pjesëve të nxehtësisë në pluhurin e termosave mund të shkaktojë ndërlidhjen e pluhurit të tepërt për shkak të nxehtësisë së akumuluar dhe të mbetur në shtratin e lëngjeve. Për shkak se reagimi i kryqëzimit shkakton ndryshime të përhershme në material pluhur, ngjarje të tilla do të çonin në mbeturinat materiale të tepruara të veshjes. Procesi i shërimit lejon termoset të marrë veshje më të forta si thermoplastics, duke i lejuar ata të rezistojnë temperaturat më të larta dhe të shfaqin rezistencë më të madhe të gërvishtjeve dhe dëmeve. Megjithatë, përfundimet më të vështira mund të kufizojnë rezistencën ndaj veshjes së termoizolimit dhe pohimit të tepruar mund të shkaktojë që veshja të bëhet e brishtë, veçanërisht në rastin e veshjeve më të mprehta. Pluhuri termoplastik gjithashtu mund të aplikohet me metodën e ESD dhe metodën e mbushjes në një shtrat fluide dhe në përgjithësi mund të formojnë veshje më të forta, më fleksibël dhe më fleksibël të tilla si pluhur termoike. Megjithëse aftësia e zvarritjes ofron një avantazh të caktuar në lidhje me kostot materiale, ajo gjithashtu shkakton që veshjet pluhur termoplastike janë më pak të përshtatshme për aplikime me nxehtësi të lartë dhe intensive pasi që materiali i veshjes mund të zbutet ose të shkrihet. Rreth materialit të substratit Ngjyrat e pluhurit aplikohen kryesisht në substrate metalike të tilla si çeliku, çeliku inox dhe alumini. Megjithatë, ato mund të aplikohen edhe në substrate jo metalike si qelqi, druri ose fibreboard me densitet të mesëm. Shtrirja e materialeve të përshtatshme për procesin e veshjes së pluhur është i kufizuar në materialet që i rezistojnë temperaturave të nevojshme për të shkrihen dhe kuruar materialin e veshjes pluhur pa shkrirë, deformuar ose djegur veten. Materiali i përzgjedhur gjithashtu ndihmon në përcaktimin e metodës së aplikuar të përdorur. Meqenëse metalet mund të jenë të bazuara në mënyrë elektrike, materiali i veshjes në substrate metalike në përgjithësi trajtimi elektrostatik duke spërkatur, por gjithashtu mund të aplikohet me një metodë të shtratit të lëngjeve. Nga ana tjetër, për shkak se jo-metalet nuk mund të jenë mjaft të mjaftueshme, ata kërkojnë veshje pluhur për të aplikuar veshjet pluhur me shtratin e lëngjeve. Modifikimet e sipërfaqes dhe pronat e shtresës së pluhurit Lacquers pluhur mund të aplikohet në një gamë të gjerë të ngjyrave, përfundon, textures dhe trashësi që nuk janë lehtësisht të arritshme nga llojet konvencionale të veshjeve të lëngëta. Materialet e veshjes së pluhurit që mund të bëhen në thelb në çdo ngjyrë mund të formulohen për qëllime mbrojtëse dhe dekorative. Trajtimi sipërfaqësor që rezulton i arritur nga materiali i pluhurit shkon nga Matt pas me shkëlqim dhe të ndritshëm pas glittering ose metalike. Tekstet e ndryshme janë gjithashtu në dispozicion për qëllime dekorative ose për të fshehur papërsosmërinë e sipërfaqes. Procesi i veshjes së pluhurit lejon një spektër më të gjerë të trashësisë së veshjes. Krahasuar me procesin e aplikimit të lëngët, veshja e pluhurit mund të jetë më e lehtë për të krijuar veshje më të forta dhe madje, sidomos kur përdorin një aplikacion të shtratit të lëngjeve. Metoda ESD është gjithashtu e mundur për të arritur veshje të hollë, uniforme; Edhe pse jo aq e hollë sa mbulesat e arritura duke përdorur procesin e veshjes së lëngshme. Avantazhet e veshjes pluhur Procesi i veshjes së pluhurit ofron disa avantazhe mbi metodat konvencionale të aplikimit të lëngëta, duke përfshirë rezistencën në rritje, mundësitë e përfundimeve më të specializuara, më pak ndikim në mjedis, kohë më të shpejtë të përpunimit dhe kostot më të ulëta materiale. Përveç kësaj, ngjyrat e pluhurit janë në dispozicion në një gamë të gjerë të përfundimeve sipërfaqësore në përgjithësi janë më të qëndrueshme dhe më të qëndrueshme se lëngu. Ata shfaqin ndikim më të madh, lagështi, kimikate dhe veshin dhe sigurojnë mbrojtje më të madhe nga gërvishtjet, konsumuarit, korrozioni, venisja dhe veshja gjenerike. Falë këtyre karakteristikave, ato janë shumë të përshtatshme për vendosjen e lartë dhe aplikime të larta të trafikut. Një avantazh tjetër i procesit të veshjes së pluhurit është mungesa e emetimeve të tretësve dhe dioksidit të karbonit, një material i mbeturinave të rrezikshme që kërkon kërkesa për deponim dhe në përgjithësi abetare të sipërfaqes. Këto përjashtime kufizojnë sasinë e substancave toksike dhe kancerogjene të lëshuara në mjedis gjatë gjithë procesit dhe kontribuojnë në njohjen e shtresës së pluhurit si një alternativë më e gjelbër për shtresën e lëngshme. Procesi i veshjes së pluhurit mund të ketë kosto shumë më të ulëta në krahasim me procesin e aplikimit të lëngët, sepse ka një qarkullim përgjithësisht më të shpejtë dhe përdorimin më të madh të materialit të veshjes. Meqë faza e veshjes pluhur lejon që pjesët e veshura me pluhur të montohen, të mbushura dhe të furnizuara menjëherë pas ftohjes, të kalojnë pjesë të kohës më të shkurtër në magazinë, të cilat prodhuesit dhe shërbimet e mbarimit sigurojnë përpunim më të shpejtë dhe hapësirë ​​më të vogël të magazinimit. Procesi i shtresës së pluhurit gjithashtu lejon që materiali i tepërt të mblidhet dhe riciklohet në vend të mbeturinave, gjë që zvogëlon sasinë e deponimit që kërkon asgjësimin, rrit përdorimin e materialit të veshjes dhe zvogëlon koston e materialit. Kufizimet e veshjes me pluhur Megjithëse procesi i veshjes së pluhurit ofron disa përfitime të rëndësishme në krahasim me aplikimin e lëngët, ka edhe kufizime. Kufizimet e shtresës së pluhurit përfshijnë një gamë të kufizuar të materialeve të përshtatshme themelore, vështirësitë me prodhim uniform, veshjet e hollë, veshje më të gjata, më të gjata të tharjes dhe shërimin për pjesë të mëdha dhe kostot më të larta të nisjes. Siç u përmend më lart, materialet themelore duhet të jenë në gjendje të rezistojnë kërkesat e shërimit të temperaturës për të qenë të përshtatshme për shtresë pluhur. Megjithëse nxehtësia rezistoi, arritja e një veshjeje uniforme ende mund të duket të jetë problematike, veçanërisht për veshje të hollë ose me ngjyra. Veshje të hollë janë të vështira për t'u prodhuar, sepse është e vështirë për të kontrolluar sasinë e materialit pluhur që zbatohet në substrate gjatë fazës së aplikimit, duke siguruar ende një shtresë uniforme. Veshje me ngjyra janë të vështira për t'u prodhuar shpejt sepse në mesin e ndryshimeve të ngjyrave duhet të mblidhen tërësisht dhe pastrohen nga zona e llakut; Përndryshe kjo mund të shkaktojë ndotje ndër-ndotje në materialet e ricikluara ose të përdorura. Megjithëse procesi i aplikimit të pluhurit mund të ketë kosto më të ulëta me kalimin e kohës, veshjet e lëngshme mund të përdoren në mënyrë efektive për aplikime specifike të aplikimit. Për shembull, ndërsa pjesët me llak pluhur zakonisht kanë një qarkullim më të shpejtë, pjesë të mëdha, të ashpra ose të rënda kanë tendencë të kërkojnë temperatura më të larta dhe kohë më të gjatë shërimi dhe tharje; Jo vetëm që këto plane të zgjatura të shërimit të vonuan procesin e prodhimit, por gjithashtu do të çonin në kosto më të larta të energjisë. Për prodhuesit e fillimit dhe ofruesit e shërbimeve të mbarimit, investimi fillestar është gjithashtu më i lartë se në rastin e aplikimit të lëngët, pasi ky proces kërkon një armë me llak, kabinat me llak të veçantë dhe furrën e shërimit. Dy pajisjet e fundit në mënyrë të konsiderueshme rritin kostot fillestare të nisjes dhe mund të shkaktojnë shtresë pluhuri të jetë e papërshtatshme për operacion me kosto të ulët. Përzgjedhja e ofruesit përfundimtar Procesi i veshjes së pluhurit mund të përdoret në një gamë të gjerë të aplikacioneve të prodhimit. Kërkesat specifike të aplikimit të prodhimit - p.sh. Nëse është një prototip, prodhim i disponueshëm, prodhim afatgjatë, etj. - Ndihmoni të përcaktoni ofruesin e mbarimit që është më i përshtatshëm. Për prodhuesit të cilët nuk mund të kryejnë veshjen e pluhurit në shtëpi, prototipi i tyre, detyrat e shkurtra dhe të gjata të prodhimit mund të trajtojnë seminarin ose ofruesin e shërbimeve të përfundimit të ofruara nga veshja me pluhur. Punëtoritë ekzistojnë në të gjitha madhësitë (nga një person pas bizneseve me qindra punonjës të trajnuar) dhe me një gamë të gjerë të mundësive të aplikimit të veshjes. Për aplikimet me një vëllim të madh të trajtimit të sipërfaqes, furnizuesit e shërbimeve të përfundimit mund të shfaqen gjithashtu si një alternativë e mundshme. Këta furnizues mund të propozojnë dhe të krijojnë sistemet e tyre të veshjes për të mbuluar pjesët specifike, të cilat sigurojnë që pjesët do të pikturohen në mënyrë të vazhdueshme dhe sipas specifikimeve të kërkuara. Megjithëse kjo mundësi është e shtrenjtë, e matur nga investimi fillestar, brenda pak vitesh, opsioni i dytë mund të demonstrojë kosto shumë më të ulëta. Disa prodhues mund të vendosin të përfundojnë operacionet e mbarimit brenda vendit. Në këtë rast ata do të duhet të investojnë në blerjen e pajisjeve për shtresë pluhur. Investimet fillestare të pajisjeve janë të larta dhe punëtorët duhet të trajnohen në makineri dhe mirëmbajtje, por në afat të gjatë, ky opsion mund të jetë një alternativë me kosto efektive, veçanërisht nëse operacionet e veshjes së pluhurit kryhen në mënyrë rutinore. Pajisjet për pajisjet e mbarimit mund të ofrojnë një shtresë standarde të pluhurit dhe dizajnit dhe shërbimit të prodhimit për sistemet e veshjes së pluhurit, si dhe të ofrojnë shërbimet e nevojshme të trajnimit dhe mirëmbajtjes për sistemet. Nëse prodhuesi po përpiqet të investojë në blerjen e pajisjeve standarde ose për të ndërtuar një sistem të përshtatur të sistemit, konsulentët e stërvitur të veshjeve të pluhurit mund të sigurojnë ndihmë dhe ndihmë, sepse ato mund të sigurojnë njohuri dhe kontakte të paqarta me tregtarët. Kur vendosni midis përfundimit të operacioneve ose punëtorisë së brendshme të pluhurit ose punëtorisë ose kontraktorit, është e rëndësishme që prodhuesi të kuptojë shpenzimet dhe përfitimet e të dy opsioneve për të zgjedhur atë që është më e përshtatshme për zbatimin e llakut të pluhurit të një kompanie.