Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Ndertim i oxhakut

Po kërkoni një oxhakpastrues për të ndërtuar një oxhak? Ne kemi 24,149 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,729 profesionistë të regjistruar
87,726 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Ndertim i oxhakut

Keni nevojë për shërbim në fushën e ndërtimit të oxhaqeve? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për montimin e bazës së oxhakut në shtratin e llaçit, bashkimin e tubave të profilit, qendrimin e futjes, montimin e shtresës së oxhakut. Çmimi i ndërtimit të oxhakut zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: prizma druri, çati, gardhe, të cilat do të ofrohen nga një prej ndërtuesve tanë 24,149 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,729 profesionistë të regjistruar
87,726 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Si të ndërtojmë një oxhak Nëse doni të mësoni për të ndërtuar oxhak, ju duhet të merrni parasysh disa gjëra para se të filloni. Ndërtimi i një oxhaku me tulla nuk kërkon një ekspert, i cili mund të ju kursejë shumë para, por duke ditur se si punon oxhaku dhe si është e rëndësishme për ta ndërtuar siç duhet, ju mund të ju ndaloni të përjetoni një shtëpi zjarri të rrezikshme dhe potencialisht fatale. Para ndërtimit të ndonjë oxhaku ju duhet të kontrolloni kërkesat lokale të ligjit të ndërtimit dhe të siguroni që të respektoni rregullat dhe rregulloret lokale. Këto rregulla dhe rregullore përfundimisht paraqiten për shkak të sigurisë suaj. Gjithashtu mbani në mend se të gjithë duan të kursejnë para. Nëse nuk e ndjeni oxhakun që të qëndroni të vetëm, kështu që nganjëherë ia vlen të urdhëroni një profesionist që ushqen hapjen e oxhaqeve. Megjithatë, nëse keni një përvojë të muraturës dhe jeni të sigurt për projektet "bëni vetes", një ndërtesë e veçantë e oxhakut nuk është vetëm pasurimi, por edhe shumë më i lirë. Nëse jeni ende një fillestar vizitoni Shoqatën e Mbrojtjes nga Zjarri, ku do të gjeni shumë ligje dhe rregullore lokale. Karakteristikat e oxhakut Para se të mësoni se si të ndërtoni një oxhak, duhet së pari të kuptoni se si funksionon oxhaku. Oxhaqet kanë dy karakteristika kryesore. Ata së pari krijojnë një tërheqje që tërheq oksigjenin e nevojshëm për të formuar djegie. Së dyti, ata lëshojnë produktet e djegies jashtë pjesës banesore të shtëpisë, duke e bërë ajrin në shtëpinë tuaj të pastër dhe të sigurt për frymëmarrje. Lëvizja lind kur oxhaku natyrisht ngrihet ajri i ngrohtë (ose tymi). Në përgjithësi, oxhaqet më të larta krijojnë më shumë goditje se ato më poshtë. Rrjedhat e ajrit të jashtëm ndonjëherë mund të ndikojnë në prioritet nëse ata duhet të fryjnë rreth pengesave të tilla si zona e çatisë ose pemëve. Këto pengesa shkaktojnë që ajri të fryjë oxhakun në vend të prodhimit të saj. Furra e ndërtimit për dru zjarri Këto aeroplanë që ndikojnë në pikiatë quhen rryma Whirlriverever. Prandaj, lartësia e oxhakut duhet të jetë së paku 3 metra mbi çatinë e sheshtë dhe të paktën 2 metra mbi kreshtën e çatisë ose mbi pjesën e ngritur të çatisë deri në 3m. Ndonjëherë mund të jetë e pamundur të marrësh një distancë të mjaftueshme vertikale për të shmangur rrotullimin në ndikimin e një zhytjeje. Ky është rasti kur një kapak oxhak ose dru tretor i oxhakut është instaluar për të minimizuar ndikimin e swobs për lëvizje. Përdorimi i Cap dhe Kukiel në oxhak gjithashtu ndihmon në parandalimin e ndërhyrjes së pikave të shiut ose borës në oxhak kur nuk është përdorur. Si të ndërtojmë një oxhak - planifikimi Smoke e oxhakut është një vrimë, matësi po kalon tymin. Tubat e tymit për oxhaqet masoneri janë zakonisht drejtkëndëshe ose katrore, ndërsa oxhaqet metalike janë zakonisht të rrumbullakëta. Disa smokodos mund të përdoren për të kulluar nënproduktet nëse plotësohen disa kushte: Fletët e lidhjes përjashtojnë vetëm nënproduktet e ngjashme. Për shembull, mund të keni smokoderë të shumtë për pajisje të gazit, por nuk mund të keni më shumë smokoders nëse shkarkoni një tym të drurit nga një dhe gaz në tjetrin. Pjerrësia e tymit nuk mund të jetë më e madhe se 30 gradë nga vertikalet. Forma dhe madhësia e tymit nuk mund të ndryshojnë në 15 cm nga çdo pikë, ku oxhaku kalon nëpër dysheme të ndezshme, kulmet ose tavanet. Smokeodët e kombinuar duhet të kenë një prizë të madhe të gazit të zjarrtë të dimensionuar në mënyrë të përshtatshme për të arritur një maksimum të shkallës së rrjedhjes. Për shembull, Masonerisë Smokodes Ventilimi vetëm fireplace duhet të jetë 33 cm x 33 cm. Ndërsa brumë smokod dhe ngrohje qendrore duhet të jenë 19 x19 cm ose 21,5 cm x 21.5 cm. Metal oxhaqet duhet të kenë një diametër prej 15 deri 17 cm për soba të ventilimit dhe sistemet e ngrohjes qendrore ose 20 cm mesatare për ventilim të sistemeve të ngrohjes qendrore, zjarrit dhe soba. Si për të ndërtuar një oxhak - Këshilla për Masoneri Oxhaku i oxhakut është zakonisht pjesa më e vështirë e ndërtesës, sepse tulla të fireclay janë bërë nga materiale jo të djegshme si gurë ose blloqe betoni. Prandaj, tulla kërkojnë forcë të mjaftueshme për të ruajtur peshën e oxhakut pa u zgjidhur dhe duhet të vendosen në tokë të kompaktuar. Këmbët e oxhakut duhet të tejkalojnë jo më pak se 15 cm për të katër skajet e oxhakut. Në shtëpitë njëkatëshe, këmbët duhet të jenë bruto 20 cm. Në rastin e shtëpive dykatëshe, baza duhet të jetë bruto 30 cm. Plug oxhaqet e Chimic në aromë që i reziston ndryshimeve të shpejta në temperatura dhe jo-karrocë, por ka një anë të qetë që lehtëson pastrimin e oxhakut. Përdorni një tym që ka një trashësi prej minimum 12/20 cm. Midis anës së jashtme të tubit të tiled dhe një tullë që rrethon është e nevojshme një hendek 2.5 cm për të zvogëluar humbjen e nxehtësisë të oxhakut, i cili përsëri përmirëson masën. Është thelbësore që oxhaku i masonerisë të jetë midis njëri-tjetrit dhe të gjitha materialeve të ndezshme prej të paktën dy inç në të katër anët, duke përfshirë korniza druri, tavane dhe dysheme. Plotësoni një material jo të djegshëm, për shembull, fletë metalike. Trashësia e murit në shtëpitë e banuara për oxhaqet e muratorit duhet të jetë së paku 10 cm. Si të ndërtojmë një oxhak - harxhuese Para se të filloni të ndërtoni një oxhak, mos harroni të keni të gjitha mjetet dhe materialet tuaja themelore për të mos ndaluar projektin në mes të projektit dhe duke vrapuar në dyqan. Çfarë duhet të zinxhirë oxhak: Tulla, blloqe betoni ose guri për ndërtim, llaç çimento (rekomandoi një përzierje të një copë çimentoje, një copë gëlqere hydrated dhe rërë gjashtë copë), trim, kapak oxhak i parafabrikuar nga betoni ose guri, pjatë dhe mjetet e muraturës si një murature lugë dhe nivel shpirtëror. Këshillë: Nëse ndërtoni një oxhak për qitjen e fireplace, përdorni llojin e njëjtë ose të ngjashëm të tullave që përkon me fireplace. Si për të ndërtuar një oxhak - ndërtim Kur ndërtimi i oxhakut ju duhet gjithmonë të punoni nga toka lart, e cila zakonisht do të thotë që ju nuk do të filloni projektin në krye të fireplace nëse oxhaku po heq fireplace. Sigurohuni që shkallët e oxhakut në matjen e betonit të përforcuar. Nëse jo, ju do të duhet të vendosni një bllok konkret me 8 deri në 12 inç para se të ndërtoni një trashësi prej 8 deri në 12 inç, në varësi të asaj se sa kati ka një shtëpi. Mix llaç me doza të rekomanduara të çimentos, gëlqeres dhe rërës së ndërtimit. Konsistenca është e saktë kur përzierja kujton konsistencën e gjalpë badiava. Duke ngarkuar muraturën e butë me çdo tullë me një sasi të mjaftueshme të llaçit që është ndryshe midis nyjeve. Kjo siguron që nyjet të mbushen pa hapësirë ​​ajrore. Vendosni skajet në njëri-tjetrin dhe bëni një mur të oxhakut nga secila anë. Përdorni rregullisht nivelin e shpirtit për të siguruar që muri me tulla është i barabartë horizontalisht dhe vertikalisht. Rregulloni sipas nevojës derisa Malta të mos thahet. Kur ndërtoni oxhakun në natyrë, në të njëjtën kohë vendosni tymin dhe përdorni llaçin për t'i mbyllur ato së bashku. Nëse oxhaku është shumë i lartë para se instalimi i tymit është i vështirë për t'i instaluar ato. Pasi një oxhak është ndërtuar, instaloni fletën në të katër faqet 5 cm vrima midis anës së jashtme të oxhakut dhe materialeve të ndezshme. Instaloni medikimin e metaleve në vendin ku oxhaku bazohet në mure. Përdorni rreshtim në vende ku takohen oxhaku dhe çatia, dhe si një rreshtim i instaluar nën mbylljen e oxhakut. Hidhni lemming me një vulë silikoni të papërshkueshëm nga uji. Instaloni mbylljen e oxhakut në pjesën e sipërme të mbulimit të veshur me markë dhe sigurohuni që tejkalon murin e oxhakut të paktën 5 cm dhe nuk është i prirur për tym, por drejtimin nga struktura. Sigurohuni që ajo ka një kapak buzë që lejon ikjen e ujit nga oxhaku për të zvogëluar lagështinë që vjen nga brenda. Mësoni për të ndërtuar një oxhak është një sfidë që, por çdo pronar shtëpie mund të trajtojë veten. Megjithatë, nëse keni shqetësime ose nuk do të ju përshtateni me mjetin e muratorit, gabimet prediste dhe ju urdhëroni më mirë një ekspert.