Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Ndertesa ekologjike

Jeni duke kerkuar nje ndertues per ndertim eko? Ne kemi 24,265 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,803 profesionistë të regjistruar
87,879 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Ndertesa ekologjike

Keni nevojë për një shërbim në fushën e eko ndërtimit? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në projektimin, vizualizimin, kuotimin, përgatitjen, montimin dhe ndërtimin e eko-ndërtesave. Çmimi i ndërtesave të gjelbra zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë detaje rreth shërbimeve: leje ndërtimi, lidhje me rrjetin, kostot e transportit të ofruara nga një prej specialistëve tanë të 24,265 në kategorinë e caktuar.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,803 profesionistë të regjistruar
87,879 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Ndërtesa e EKO Pse të qëndroni ndërtesën e gjelbër më shumë se tradicionale? Kjo deklaratë nuk është aspak e vërtetë. Shpesh kjo keqkuptim përhapet arkitektë dhe furnizues injorantë të cilët po luftojnë ndryshe. Por profesionale e di se si të kursejë para për klientët tuaj. Klienti parashikon një buxhet dhe projekti duhet të arrihet. Nëse keni një ide të vërtetë ju mund të ndërtoni një ndërtesë të gjelbër me të njëjtin çmim ose më pak se kaq tradicionale. Problemi ndodh kur përpiqeni të krahasoni "mollë dhe portokall". Për shembull, nëse e krahasoni ndërtesën me panelet diellore me tradicionale pa to, do t'ju gjejë në shikim të parë që ndërtesa tradicionale kushton më pak. Kjo fokusohet vetëm për shpenzimet fillestare. Ky model nuk merr parasysh se si ndërtesa e panelit diellor fillon të prodhojë energji menjëherë dhe të zvogëlojë faturën tuaj mujore të energjisë elektrike. Shpenzimet e jetës së ndërtesës diellore do të jenë shumë më të ulëta. Ky avantazh mujor që quhet kthim në investimin tuaj, shpejt paguan të gjitha kostot e tjera fillestare për të blerë panele diellore. Studime të shumta kanë treguar se investimet në produktet organike dhe sistemet kthehen të paktën dhjetë herë. Për fat të mirë, përfitimet dhe mundësitë janë se si të kursejnë para në kostot operative, të mëdha. Kombinimi i kursimeve të energjisë, duke reduktuar sasinë e kostove të ujit dhe të mirëmbajtjes do të tërheqë vëmendjen tek pronarët e ardhshëm. Hapi i parë është efikasiteti i energjisë. Nëse çdo shtëpi ka përdorur frigoriferin e yllit të energjisë, ne mund të mbyllim dhjetë impiantet e plakjes. Një hap tjetër është zvogëlimi i energjisë. Zëvendësimi i llambave klasike për llambat fluoreshente kompakte do të parandalonte ndotjen që do të korrespondonte me heqjen e një milion makinave nga rruga. Kursimi i energjisë dhe pasqyron kthimin e investimeve të kthehet tek pronari brenda 1-7 vjetësh. Nëse krahasoni materiale të ngjashme, shpenzimet përfundimisht do të jenë të njëjta. Për shembull, kati bambu është instaluar plotësisht si druri tradicional. Shpenzimet materiale janë të njëjta dhe përdorimi i bambu nuk rezulton në një dhomë të qartë të pyllit. Dhe së fundi, ndërtesat e gjelbra ofrojnë përfitime sociale që janë vetëm të vështira për t'u parë. Rezultatet e nxënësve janë 15% më të larta në lokalet e ndriçuara nga drita natyrore e përditshme. Megjithëse ka materiale të gjelbra që kushtojnë më shumë se homologët e tyre tradicionalë, ka edhe shumë më tepër kostot e të cilave janë thellësisht nën standardet. Progresi në riciklimin, materialet e reja dhe dizajnet më të mira lejuan një gjeneratë të re të produkteve organike, prodhimi i të cilave është më i lirë. Sigurisht, materialet e gjelbra kanë një avantazh shumë të rëndësishëm afatgjatë që ata nuk shkatërrojnë burimet e planetit tonë. Çfarë do të thotë nën ndërtesën "e gjelbër"? Ndërtesat e botës konsumojnë: 40% e energjisë dhe materialeve botërore 25% e drurit të korrur 17% e ujit tonë Ndërtesat përputhen për: 62% e konsumit të energjisë elektrike 30% emetimet e gazrave serrë 37% e potencialit të përkeqësimit të shtresës së ozonit Dhe është ironike që shumica prej nesh shpenzojnë 90% të kohës në të brendshme. Mënyra jonë e jetës na vret. Ndërtesat tona konsumojnë më shumë se 40% të energjisë dhe burimeve tona dhe përdorimi i tyre është 70% e konsumit tonë të përgjithshëm. Dëmet mjedisore të shkaktuara gjatë njëqind viteve të kaluara janë rezultati i drejtpërdrejtë i ndërtimit të ndërtesave tona. Arkitektët, projektuesit dhe të gjithë ekspertët janë në gjendje të ndikojnë në ndryshime të mëdha në mjedisin tonë, më shumë se në çdo grup tjetër, sepse ndërtesat tona janë përgjegjëse për shumicën e dëmeve. "Ndërtesa e gjelbër" (e njohur edhe si "e qëndrueshme" ose "ekologjike") është një mënyrë për të parë ndërtesat në drejtim të reduktimit të konsumit të energjisë, kursimit të ujit, përmirësimit të cilësisë së brendshme të ajrit dhe reduktimit të varësisë nga burimet tona natyrore. Megjithëse konceptet themelore të ndërtesave organike ekzistojnë për dekada, ne kemi parë një rritje të mprehtë në ekologizimin e industrisë së ndërtimit për disa vitet e fundit. Rritja që dikur ishte e interesuar për mbrojtësit mjedisorë, rritja e çmimeve të energjisë, varësia jonë nga lëndët djegëse fosile dhe frika në rritje nga dëmtimi i planetit tonë shkaktuan që ndërtesa e gjelbër të bëhej subjekt i rrjedhës së zakonshme. Aktualisht ka njerëz në hartimin dhe ndërtimin e ndërtesave një sfidë të re të përgjegjësive mjedisore. Rritja e kostos së energjisë, mungesa e materialeve të ndërtimit dhe kërkesat në rritje të konsumatorëve e çojnë këtë treg për të kërkuar mënyra më të mira dhe më efikase të ndërtimit të ndërtesave tona. Legjislacioni i ri, rregulloret më të rrepta të ndërtimit dhe rritja e kujdesit shëndetësor kushton më shumë duke i detyruar ndërtuesit për të ndërtuar gjelbër nëse duan apo jo. Hulumtimet kanë treguar se megjithëse shumica dërrmuese e projektuesve ndjejnë përgjegjësinë për ofrimin e zgjidhjeve për ndërtesat e gjelbra, e bën atë një pjesë të tyre. Kjo kontradiktë lind nga "mungesa e informacionit". Por më e rëndësishme se çdo statistikë është një ndjenjë e mirë që keni kur e dini se keni bërë atë që është e përshtatshme për familjen tuaj dhe komunitetin tuaj. Ndërtesa e gjelbër që mbështet shëndetin e qëndrueshëm, kursimet financiare dhe përgjegjësinë sociale, është një standard ndërtimi për të ardhmen dhe zgjidhje të zgjuar për sot Cila është cilësia e ajrit të brendshëm? Astma, një herë e vlerësuar si shtatë, është sëmundja kryesore kronike e sotme tek fëmijët. Një nga shkaqet kryesore të astmës është cilësia e ajrit të brendshëm. Kimikatet toksike të gjetura në shumicën e materialeve ndërtimore konvencionale që lidhen me astmën dhe problemet e tjera të frymëmarrjes. Rëndësia dhe nevoja për ndërtesat ekologjike rriten në mënyrë eksponenciale sepse ndikon në shëndetin tonë. Burimet e ndotjes së brendshme që lëshojnë gazra ose grimca ajrore janë shkaku kryesor i problemeve me cilësinë e ajrit të brendshëm në familje. Ventilimi i pamjaftueshëm mund të rrisë nivelin e ndotësve në brendësi duke mos vendosur ajër të mjaftueshëm të jashtëm për të holluar emetimet nga burimet e brendshme dhe nuk kalon ndotësit e ajrit nga shtëpia. Temperatura e lartë dhe lagështia gjithashtu mund të rrisin përqendrimin e disa ndotësve. Ka shumë burime të ndotjes së ajrit të brendshëm në çdo familje. Ata i përkasin këtu: Burime të djegies si nafta, gazi, vajguri, qymyri, druri dhe produktet e duhanit; Materiale ndërtimi të ndryshme dhe të dëmtuara dhe pajisjet rezidenciale, izolimi që përmban asbest, qilim të lagësht ose të lagur dhe zdrukthtari ose mobilje nga disa produkte të drurit të formuar; Produktet e pastrimit dhe mirëmbajtjes së familjes, kujdesin personal ose hobi; Pajisjet e ngrohjes qendrore dhe ftohjes dhe humidifikimit; Burime të jashtme të tilla si radoni, pesticidet dhe ndotja e ajrit të jashtëm. Përveç materialeve të kontrollit brenda ndërtesës, kontrolli i brendshëm i cilësisë së ajrit është mënyra më e mirë për të rritur ventilimin natyror. Me pak fjalë të ajrit të freskët, ndotësit grumbullohen dhe mund të shkaktojnë probleme serioze shëndetësore. Pasojat e cilësisë së dobët të ajrit të brendshëm tejkalojnë kuadrin e problemeve të thjeshta të rehatisë dhe arrijnë shtrirjen e shëndetit tonë të ardhshëm. Çfarë është më e mirë: materiali i ricikluar apo natyror? Riciklohen ose natyrore? Kjo pyetje po kthehet rregullisht. Në fakt, shumica e arkitektëve dhe furnizuesve nuk duan të hyjnë në filozofik (dhe ndoshta në semantikë) një mosmarrëveshje në avantazhet dhe disavantazhet midis dy llojeve të materialeve. Nuk ka material të përsosur. Të gjithë kanë një ndikim negativ në mjedisin tonë. Çelësi është prioriteti i projektit. Për shembull, materialet jo toksike mund të preferohen për kuzhinë rezidenciale dhe ato që nuk skadojnë. Cilësia e ajrit të brendshëm dhe banorëve (unë besoj) janë më të rëndësishme se çdo gjë. Mund të jetë më kuptimplotë për të përdorur vaporzbrane plastike të riciklueshme në mure. Kompania jonë kalon nëpër një tranzicion kompleks kur kalojmë nga një moshë industriale në të "echoopical". Ju do të duhet të përcaktoni materialin e duhur. Prioritetet e shëndetit Setup do t'ju ndihmojë të bëni konsumin e energjisë, jetën dhe faktorët e tjerë kur vendosni Si mund ta gjej nëse materiali është i gjelbër apo jo? Pengesa më e madhe në marrjen e materialeve të gjelbra është keqkuptuar se si t'i shikoni ato. Metoda jonë e vjetër "Çmimi në radhë të parë, e dyta, në radhë të parë" është e shkurtër dhe shpjegon se si kemi marrë në këtë katastrofë ekologjike. Gjëja kryesore që ju duhet të kuptoni për materialet e gjelbra është të kuptoni se nuk është një problem i zi dhe i bardhë. Nuk ka material të përsosur të gjelbër. Të gjitha materialet kanë atribute pozitive dhe negative mjedisore. Çelësi është të kuptohet se cili do të përfitojë nga projekti juaj specifik. Kur shikoni ndonjë material, bëni këto gjashtë pyetje: Ku ndodhi ky material? Cilat janë nënproduktet e prodhuesit të tij? Si e shton dhe instalon materialin? Si mbahet materiali dhe operohet? Çfarë janë të shëndetshme materialet? Çfarë bëjmë me ta kur të përfundojmë me këto materiale? Kjo është një qasje shkurtore që fokusohet në tërë ciklin jetësor të materialit. Pse duhet të kujdesem për një ndërtesë të gjelbër? Sepse shumica prej nesh shpenzojnë më shumë se 90% të kohës në brendësi, ndërtesa e gjelbër është një zgjedhje e shëndetshme e ndjenjës së përbashkët për një jetë më të mirë. Në ndërtimin tradicional, cilësia e mjedisit tonë të brendshëm është shpesh shumë më i butë se sa i jashtëm për shkak të materialeve të ndërtimit, ndriçimit të pamjaftueshëm dhe sasisë së variablave të tjerë. Ndërtesat e gjelbra janë vendosur, projektuar, ndërtuar dhe operuar për të rritur mirëqenien e popullsisë dhe për të minimizuar ndikimin negativ në komunitet dhe një mjedis natyror. Ndërtesat tona konsumojnë 40% të energjisë totale në botë, 25% të minierave të drurit dhe 16% të ujit të saj. Krahasuar me ndërtimin tradicional, ndërtesa e gjelbër merr pjesë në këtë presion nga mjedisi. Pra logjikisht kështu që kompania jonë nuk mund të ndërtojë më tej. Është vetëm një çështje kohe para se të dalim nga burimet e nevojshme. Sa më shpejt të ndryshojmë zakonet e tyre dhe mënyrën e ndërtimit të ndërtesave të tyre, aq më mirë të qëndrojmë për të minimizuar shkatërrimin. Në të ardhmen, të gjitha ndërtesat do të kenë ngjyrë të gjelbër. Kjo është thelbësore. Ne nuk do të kemi një zgjedhje së shpejti. Por ndoshta justifikimi më i mirë i ndërtesës së gjelbër është se ju nuk mund të përballoni të mos aplikoni parimet ekologjike. Banorët dhe pronarët e ndërtesës vijnë për para për çdo funksion të gjelbër që ata hedhin larg. Arkitektët janë në gjendje për të shpëtuar klientët e tyre shumë para në kostot operative në ndërtesë. Së fundi, për funksionimin, mirëmbajtjen dhe stafin në ndërtesë do të bëhen shumë më tepër se deri më tani është shpenzuar për shpenzimet fillestare të ndërtimit. Shkurtimisht, ndërtesa e gjelbër ka potencial për: Duke siguruar një mjedis më të shëndetshëm dhe më të rehatshëm Përmirësimi i performancës ekonomike afatgjatë Duke përfshirë teknologjitë efikase dhe ujin e energjisë Reduktimi i shumës së mbetjeve të ndërtimit dhe shkatërrimit Rritja e vlerës së vlerës Duke përfshirë teknologjinë e energjisë së rinovueshme Përmirësimi i cilësisë së ajrit të brendshëm Mirëmbajtje më të lehtë dhe jetë të gjatë Gjithçka kursen paratë e klientit tuaj. A mendoni se merr vëmendjen e pronarit të ndërtesës?!