Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Mure mbajtese

Jeni duke kerkuar nje ndertues per mure mbajtes? Ne kemi 23,220 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,723 profesionistë të regjistruar
87,721 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Mure mbajtese

Keni nevojë për shërbim nga zona e murit mbajtës? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në prodhimin dhe instalimin e mureve mbajtëse prej betoni, të parafabrikuara dhe murature. Çmimi i mureve mbajtëse për të forcuar terrenin zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion rreth shërbimeve: kostot e transportit, përgatitjet, riparimet e vogla, të cilat do të ofrohen nga një prej ndërtuesve tanë 23,220 në kategorinë e dhënë.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,723 profesionistë të regjistruar
87,721 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Çfarë roli plotëson muri propagues? Muret mbështetëse janë ndërtesa statike që rregullojnë stabilitetin dhe natyrën e terrenit. Kohët e fundit, ato janë gjithnjë e më popullore me projekte rezidenciale dhe komerciale, pasi është e mundur të përshtaten me ta në një masë të madhe dhe të sigurojnë mjedisin dhe rrethinat e ndërtesës. Parandaloni erozionin e tokës dhe drejtoni rrjedhën e shiut. Megjithatë, funksioni estetik gjithashtu mund të kryejë, të sjellë elemente të mrekullueshme guri në mjedis dhe t'ju lejojë të transformoni vendin tuaj në nivele rreth elementeve qendrore (një nga qëllimet më të rëndësishme është aftësia e tyre për të shpëtuar oborrin duke parandaluar erozionin e tokës dhe për të kontrolluar erozionin e tokës dhe për të kontrolluar rrjedha e shiut. Cilat lloje të mureve mbështetëse janë atje? Ne njohim disa lloje të mureve mbështetëse, secili prej tyre kryejnë një funksion të caktuar dhe është i përshtatshëm për një mjedis të veçantë. Murin e mbështetjes gravitacionale. Llojet bazë të mureve mbështetëse, muri i mbështetjes gravitacionale përdor peshën dhe peshën e saj për të ruajtur tokën dhe zakonisht prodhohen nga materiale të rënda si guri ose betoni. Anim në tokë me margjinat e ndërlidhura rezistojnë presion nga prapa. Këto mure mbështetëse lejojnë diversitetin më të madh kur bëhet fjalë për materialet. Tulla, trotuari ose guri janë vetëm disa zgjedhje. Muret më të shkurtra nuk kërkojnë ndonjë përforcim të mëtejshëm, por muret më të mëdha do të kërkojnë të gërmojnë në të paktën një gërmim të vogël, ose një thembër konkrete për të zgjidhur më mirë murin. Muri i mbështetjes së tastierës. Muret e mbështetjes së konsolëve kanë përforcuar mbështetjen nga shufrat e çelikut që kalojnë nëpër muret e mbështetjes së betonit ose të ankoruar. Është e bashkangjitur në bazën e një dërrasë që kalon nën tokën që Muri mbështet "L". Pesha e tokës e mban bordi në mënyrë që muri të mos mund të animojë përpara. Ky lloj është popullor në muret e mbështetjes komerciale për forcën e tyre. Materialet më pak të ndërtimit të nevojshme për murin e konsolës si një mur gravitacional. Ato përbëhen nga mbështetje relativisht të hollë dhe pjatë bazë që është e ndarë në dy pjesë: thembra dhe tip. Këmba është pjesë e bazës nën mbushjen, ndërsa maja është pjesa e dytë. Baza fikse konkrete është e nevojshme për këto mure. Mbajtja e murit brushë. Zakonisht përdoret në rast të problemit hapësinor. Muri i hollë i bërë nga çeliku, dru ose vinyl fucks direkt në tokë. Shpesh është një strukturë vertikale e valëzuar që siguron përforcim shtesë. Ky lloj është i përshtatshëm për një tokë më të butë dhe një rregull i mirë është se një e treta e bristin duhet të shtyhet në tokë. Muret më të mëdha do të kërkojnë anchorage shtesë, për shembull sfond ankoruar. Ankorimi i murit mbështetës. Muri i mbështetjes së ankoruar lejon "fasadën" e ndryshme të mureve mbështetëse të mbështeten nga ankorat në tokë pas tyre dhe bashkangjitur me kabllo ose rripa. Këto ankorë zakonisht janë të rrëzuar mekanikisht në tokë dhe skajet e tyre janë zgjeruar me injektimin e betonit. Ju mund ta përdorni këtë metodë për të siguruar mbështetje të mëtejshme të ndonjë prej opsioneve të mësipërme dhe shpesh përdoret për mure strukturore më të hollë ose ku pritet ngarkesa më e lartë. Muret mbështetëse të segmentit. Aplikoni ato është e mundur në projekte të ndryshme komerciale dhe banesore. Ato mund të dizajnohen për t'iu përshtatur çdo forme, duke maksimizuar hapësirën e përdorshme sidomos për terrenet shumë të pjerrëta. Ata zakonisht nuk kanë kufizime të larta kur përforcohen. Ata gjithashtu vijnë në ngjyra, madhësi dhe textures të ndryshme për të përmbushur kërkesat estetike të projektit tuaj. Cilat faktorë duhet të merren parasysh kur ndërtoni një mur mbështetës? Qëllimi kryesor i të gjitha mureve mbështetëse është parandalimi i lëvizjes së tokës. Megjithatë, nevojat specifike do të ndryshojnë në varësi të projektit. Muret mund të shkojnë nga muret e vogla guri që rrethojnë kopshtin në projekte të mëdha që mbajnë tokën përgjatë autostradës. Të tjerët mund të ndihmojnë në trajtimin e erozionit nga shirat e forta ose të krijojnë një kaskadë me tarraca. Në planifikimin fillestar, kujdesi duhet të merret në disa faktorë që ndikojnë në materialin dhe llojin e murit që po ndërtoni. Vendndodhjen. Në zgjedhjen e vendosjes së murit tuaj, sigurohuni që ju të keni njohuri të hollësishme të komunikimeve tokësore dhe rrjeteve të inxhinierisë tokësore dhe nëntokësore, duke përfshirë menaxhimin e ujërave të shiut dhe sistemet e ujitjes. Madhësia e murit dhe kullimi. Në varësi të madhësisë së murit, muri mbështetës mund të parandalojë kullimin natyror dhe pastaj ndikimet negative mjedisore. Tokë. Është e nevojshme të shqyrtohet toka që krijon një bazë ose substrate për të siguruar që ajo të plotësojë forcën e kërkuar për mbështetjen e murit. Ju duhet të përcaktoni llojin, kapacitetin e ngarkesës (kapacitetin e tokës), parametrat e tensionit dhe këndin e fërkimit (rezistenca e lëvizjes) e përdorur për zonën bazë dhe të përforcuar së bashku me zonën e ndaluar të tokës. Në përgjithësi, toka bazë duhet të jetë e fortë, e fortë dhe e fortë dhe nuk duhet të jetë e lagur. Nuk rekomandohet të mbash tokën e lagur si toka balte. Në zonat ku ka acar, toka e lagur mund të zgjerohet dhe shkarkohet se çfarë do të ketë një ndikim negativ në mur. Në anën tjetër të tokës ranore, ata lejojnë ikjen e mirë të ujit. Dizajn. Për të filluar një sugjerim, muret e duhura të murit, madhësia e shpatit dhe këndi i rënies që varet nga lartësia dhe pjerrësia e terrenit duhet të përcaktohen. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh se graviteti shkakton materialin e ndaluar që natyrisht të lëvizë poshtë. Kjo duhet të shmangë dhe minimizuar presionin anësor prapa murit brenda dizajnit, i cili ose muri mund të rrokulliset. Muret përforcuese. Lloji i përforcimit varet nga lloji i murit, lartësia, dizajni, fërkimi, këndi, materiali i tokës dhe faktorët e tjerë. Toka e stabilizuar mekanikisht është toka me disa mjete për përforcim artificial të tilla si çeliku ose gjeosintetik (për shembull geumby). Geochris shpesh është bërë me substancë të lartë të forcës që është e ndërthurur në një model rrjeti. Është vendosur midis shtresave të blloqeve të murit të mbështetjes dhe mbështjellë përsëri në tokë. Ikje. Duke pasur parasysh se uji është arsyeja më e zakonshme për dështimin e mureve të paraburgimit, është thelbësore të sigurohet që muri të marrë ujë të mirë dhe të shmangë akumulimin e saj prapa murit. Për burimet e mundshme të ujërave sipërfaqësore, duhet të merret parasysh kullimi pranë zonës së murit. Është e rëndësishme të modifikoni faqen sipas modeleve të kullimit dhe të ndërtoni një sistem të kullimit prapa murit për të minimizuar sasinë e presionit hidrostatik që mund të krijojë ujë nëntokësor. Një shembull i një sistemi të tillë të kullimit mund të jetë një mbingarkesë, përdorimi i tubave të kullimit dhe përdorimi i vrimave që lejojnë që uji të kalojë nëpër mur. Analiza hidrologjike duhet të kryhet në projekte më të mëdha të murit, siç është transporti. Si të zgjidhni llojin e duhur të murit të mbështetjes? Pas vlerësimit të pozicionit, tokës, dizajnit dhe kullimit, mund të filloni të mendoni për llojin e murit të mbështetjes që projekti juaj do të ketë nevojë. Ka shumë opsione. Propozimi duhet të marrë parasysh kërkesat e absorbimit, forcën, devijimet e larta dhe të tjera. Nëse është e nevojshme, duhet të përdoret një metodë e përshtatshme për përforcim.