Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Mjeshter çatie

Jeni duke kërkuar për një hidraulik? Ne kemi 30,687 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
33,324 profesionistë të regjistruar
90,149 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Mjeshter çatie

Keni nevojë për një shërbim nga një hidraulik? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në ndërtimin e kapakut, izolimin e çatisë, çatitë, pastrimin e çatisë. Çmimi i një çatie zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: lëndë druri ndërtimi, material izolues, pllaka, çati prej llamarine, pincë hidraulike, çekiç hidraulik, të cilat do t'ju ofrojnë një nga hidraulikët tanë 30,687 në këtë kategori.

Shiko gjithashtu:Çmimet
33,324 profesionistë të regjistruar
90,149 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Shërbime
Cilat janë shërbimet e mbuluesit - Klipiars (shërbimet e kulmit)?
Shërbimet e mbulimit nuk janë vetëm për çatitë e reja në shtëpi. Kulmet mbuluese / clampiari mund të riparojnë një pjesë të çatisë tuaj, rivendosjen e të gjitha ose riparimin e sistemeve të pikave dhe furrës së kullimit. Ata gjithashtu mund të kryejnë kontroll parandalues, të zbulojnë rreziqe potenciale që mund të shkaktojnë riparime të kushtueshme në të ardhmen. Moners janë të trajnuar njerëz dhe kanë përvojë me punën në lartësi. Këtu janë disa shërbime specifike që ju mund të kërkoni:
Instalimi i mbulimit
Nëse është një çati në një ndërtesë të re ose çati të rindërtuar në shtëpinë tuaj të tanishme, një mbulim me mbulim të grumbullimit do të kujdeset për atë që shtëpia juaj ka qenë rezistente ndaj motit (sidomos shiu dhe era) dhe brendësia e shtëpisë mbeti e thatë. Ata ju ofrojnë një ngjyrë tërheqëse dhe urdhëroni mbulimin më të përshtatshëm (tanke, fletët me ngjyrë dhe specie të tjera) të nevojshme për të përfunduar çatinë. Kulmi gjithashtu mund të montojë turbinat e ventilimit për ventilimin e çatisë shell.
Restaurimi dhe pastrimi i çatisë
Nëse keni nevojë për pastrim bazë ose shërim të plotë dhe ri-nënshkrimin, ju mund të gjeni një ekspert (furnizues) që është e specializuar në rikuperimin e mbulimit. Furnizuesi juaj i produkteve të çatisë do të kontrollojë çatinë tuaj, gjen mangësi dhe sugjeron planin tuaj të rimëkëmbjes së kulmit. Ata mund të përdorin pastrues të presionit të lartë dhe të largohen nga çatia e poshtër pa dëmtuar mbulimin. Ndonjëherë ju mund të duhet vetëm pallto dhe të ri-nënshkruani për të lëvduar jetën e çatisë suaj. Për të pikturuar çatitë rendin një piktor që e bën punën në lartësi.
Riparimi i kulmit.
Të gjitha riparimet e kulmit po fillojnë me sigurinë statike (statikë). Mbulimi është i rrezikshëm, duhet të ketë pra përdorimin e risigurimit personal dhe pajisjeve të tjera dhe strukturave mbrojtëse për të siguruar punëtorët. Eksperti juaj në mbulimin e çatisë do të vlerësojë çdo dëm dhe do të sigurojë një kuotim për riparime. Riparimet e kulmit mund të jenë të thjeshta ose komplekse dhe mund të përmbajnë riparimin ose zëvendësimin e pllakave të kulmit, riparimin e ndryshkut ose zëvendësimin e mjeteve të ngjitësit ose të lidhjes. Kulmi i dëmtuar duhet të korrigjohet para se të ndodhë me ujë dhe myk.
Instalimi dhe riparimi i ulluqeve
Një sistem efektiv i kullimit të ujit nga çati (lugë dhe tubat e kullimit) është shumë i rëndësishëm. Nëse qepezët janë të plotë, të ndryshkur, të dëmtuar ose duke lënë, ata nuk do të punojnë siç duhet dhe mund të shkaktojnë probleme në të ardhmen. Roofer mund të ndihmojë me instalimin e ulluqeve, mbrojtjen e hendekut dhe instalimin e tubit të plumbit së bashku me pastrimin e hendekut për të bërë gjithçka në një gjendje të përsosur.
Instalimi dhe riparimi i panelit diellor (panele fotovoltaike)
A keni nevojë për panele diellore në çatinë tuaj? Tekniku juaj - furnizuesi siguron pjesë të drejta bazuar në kërkesat tuaja të energjisë. Panelet fotovoltaike janë instaluar në anën me diell të çatisë (në jug të orientuar në jug, jugperëndim) dhe pjerrësia më efektive e paneleve është rreth 35 °. Kuvendi merret me kompani të veçanta që sugjerojnë dhe numërojnë numrin e saktë të paneleve do të sigurojnë Kuvendin dhe do t'i bashkëngjitni ato në sistemin tuaj. Panelet diellore janë pothuajse pa probleme, kanë një jetë të gjatë dhe rrallë kërkojnë riparime të gjera. Megjithatë, pastrimi i rregullt i panelit diellor do të ndihmojë në sigurimin e funksionimit efektiv të të gjithë sistemit. Tekniku juaj gjithashtu kontrollon përkeqësimin e mundshëm të instalimeve elektrike dhe montimit dhe mund t'i provojë ato për të siguruar funksionimin efikas të sistemit.
Pyetjet e bëra shpesh
Zjarri Trust çati me çati me Wilio
Çdo njeri meriton të ketë një çati mbi kokën e tij. Ka shumë lloje të mbulimit të cilësisë së ndryshme në treg. Çatia e dëmtuar - rrjedhja është më shumë se vetëm shqetësimi - për një mot të dyshimtë veçanërisht mund të ndryshojë në një problem serioz, në aspektin e sigurisë si dhe dëmtime të brendshme të brendshme. Riparimet e kulmit nuk duhet të vonohen ose të riparohen nga zgjidhjet e improvizuara të përkohshme; Ju duhet të merreni me ta menjëherë, të drejtë dhe në mënyrë gjithëpërfshirëse. Nëse kulmi juaj duhet të shkëmbehet plotësisht, pjesërisht i rindërtuar ose i nevojshëm për ta pastruar siç duhet, eksperti i mbulimit të çatisë për të përmbushur detyrën tuaj mund të jetë gjithashtu në zonën tuaj. Thjesht shkruani për kërkesën tuaj të punës që ju duhet të bëni dhe së shpejti do të merrni oferta nga profesionistët lokalë. Secili do të ketë vlerësim dhe rishikime për punën e mëparshme, kështu që ju mund të keni disa që rindërtimi i çatisë suaj do të bëhet në nivel të lartë dhe në kohë. Merrni oferta falas dhe jo-detyruese nga Wilio sot!
Çfarë e bën çatinë e çatisë / mbuluesit?
Mbulimi i çatisë ose roofer instalon, korrigjimin dhe shkëmbimin e kulmeve dhe siguron papërshkueshmërinë dhe rezistencën e tyre ndaj motit. Ata gjithashtu mund të instalojnë elemente shtesë të çatisë dhe sisteme të tilla si kanalet, panelet diellore dhe tubat e plumbit.
Cilat probleme të zakonshme mund të ndihmojnë mbulesat e kulmit?
Rrjedhjet e çatisë janë problemi më i zakonshëm. Mund të jetë për shkak të një qese të plasaritur ose të thyer të çatisë, fletë çeliku të dëmtuar ose probleme të sipërfaqes së sipërfaqes. Një tjetër problem i shpeshtë janë sistemet e gjinisë ose tubat e ikjes që mund të bllokohen, shpërthen, gjë që ndikon në ujërat e çatisë.
Kulmi rrjedh mua. Çfarë mund të bëj deri sa të bëjnë?
Nëse uji depërton përmes tavanit, mblidhni në kova ose kontejnerë të mëdhenj. Lëvizni çdo mobilje ose gjëra personale për të mos shkrihet. Nëse uji mblidhet në hapësirën e nëntokës (konsiderohet), kapni ujin në kovë të drejtë atje për të mos kaluar nëpër tavan. Në situatën emergjente, ju lutemi kërkoni nga departamentet lokale të zjarrit dhe trupat e shpëtimit.
A mbulojnë mbulesat e kulmit disa kualifikime specifike, certifikim apo licenca?
Furnizuesi juaj - Roofer ka nevojë për kualifikim për të marrë ekspertizë duke kombinuar përvojën dhe trajnimin formal. Kompetenca profesionale është e nevojshme për të operuar tregtinë e lidhur. Duhet të marrë një provim të qetë. (Klampiar kryen asamble, mirëmbajtje, riparim dhe rindërtim të të gjitha llojeve të mbulimit, gomave të kulmit dhe strukturave të kulmit të kulmeve të sheshta dhe të prirura.) Shkalla e kërkuar e arsimit - Shkolla Qendrore Profesionale me Strencher, Klampiar - Roofer. Kualifikimi mund të merret duke plotësuar një program edukimi të akredituar.
Sa kohë do të marrë mbulimin tim të korrupsionit?
Ajo do të varet nga madhësia, kompleksiteti i kulmit tuaj (çati e drejtë, çati pjerrësi, dritaret e çatisë, vikiere) dhe dëmtimin e dëmit. Puna mund të zgjasë 2-3 ose më shumë ditë. Procedura dhe shpejtësia e punës do të varet nga moti, sepse shumica e korrigjimeve të mbulimit mund të realizohen vetëm në mot të thatë pa shi.
Sa kushton rulin e mbulesës së çatisë?
Çmimi i punës hidraulike varet nga vëllimi i punimeve, materiali i përzgjedhur, klamami dhe vendet. Puna në shtëpinë mesatare të familjes do t'ju kushtojë në rangun prej 1000 - 2000 €. Ju mund të dërgoni kërkesën për Wilio për të mësuar çmimin e saktë. Puna e punës - Çmimi nga 7 € / ora. Instalimi i sistemit të hendekut nga 5,99 € / BM.
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Zgjedhja e mbulesës së duhur të çatisë Ju duhet të mendoni për disa gjëra kryesore kur zgjedhni specialistin e duhur në mbulesat e kulmit. Në këtë artikull, ne do t'ju transferojmë hap pas hapi: Zgjidhni dikë që ka një punë të demonstrueshme Zgjidhni dikë që kontrollon mirë çatinë Merrni një kuotim të detajuar nga çdo zanat që po shqyrton Zbuloni nëse Roofer është duke përdorur siç duhet pajisjet e sigurisë Sigurohuni që çdo ekspert të informohet paraprakisht për koston e pajisjeve të qirasë Asnjëherë mos paguani paraprakisht të gjithë shumën! Kontrolloni që zejtari është anëtar i një shoqate të caktuar. Kontrolloni që puna të përfundojë në një shtet të tillë në të cilin keni kontraktuar Le të shohim secilën prej tyre pak më të thellë. Zgjidhni dikë që ka shumë përvoja specifike. Çfarë çati keni? Došková, çati strip dhe riparimin e kulmeve të sheshta kërkojnë aftësi shumë të ndryshme, kështu që i kushtoni vëmendje një hartimi që ka një përvojë specifike me zbatimin e punëve të ngjashme të punës që ju nevojiten. Gábor B. është një mbulues për 11 vjet dhe ka 200 rishikime pozitive në Wilio. Shpjegon: "Sigurohuni që të mund të shijoni përvojën e vërtetë me punën tuaj, veçanërisht nëse është një projekt i madh - për shembull, një çati krejtësisht të re. Shumica e çatisë do të kenë përvojë me pllaka dhe tjegull - por shumë projekte të sheshta të çatisë përfshijnë përdorimin e fibrave të qelqit dhe materialeve të tjera më moderne me të cilat disa çati nuk do të kenë përvojë të madhe. Prandaj, sigurohuni që të punësoni dikë që ka përdorur këto materiale disa herë - dhe më së miri ju lutemi kërkoni fotokulimin e punës së kohëve të fundit ". Sidomos në veprat e mëdha të mbulimit përpiqen të bisedoni me klientët e mëparshëm. Siç shpjegon, një specialist i mirë i mbulimit të çatisë dëshiron të mburret projektet e kaluara: "Normalisht, ne do të tregojmë portofolin tonë me një klient potencial - për shembull në tabletë. Dhe nëse ka një punë të ngjashme me klientin që dëshiron të konsumatorit, ne do t'i ofrojmë atij kontaktin me një ish-klient për të folur së bashku ". Zgjidhni dikë që kontrollon tërësisht këtë zonë. Puna në terren mund të jetë veçanërisht e fragmentuar nga pronari i shtëpisë, sepse shpesh nuk është në gjendje të përcaktojë problemin ose të shikojë tërësisht. Siç thekson Gábor B., është me të vërtetë e rëndësishme të zgjedhësh një roofer i cili do të shqyrtojë tërësisht dokumentin tërësisht dhe fotografik. Sigurohuni që çdo specialist në mbulimin e çatisë që do të kërkoni një kuotë, vendi i performancës është kontrolluar në të vërtetë. Nëse rrjedhja e çatisë, nga mangësitë e tokës vërtet nuk zbulon! Çdo roofer duhet të shikojë në çati dhe të zhvillojë një plan pune që mangësitë korrigjohen. Nëse zejtari ju vë një ofertë vetëm nga koka, unë do të jem i kujdesshëm. Gábor b.: "Kur strencher kontrollon vendin, ju duhet të shpjegoni në detaje se çfarë është problemi dhe ju tregojnë fotografi të hollësishme. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në rast të një problemi të çatisë, sepse nuk ka gjasa që pronari i shtëpisë të mund të vlerësojë zonën e prekur ". Merrni një kuotë të detajuar nga çdo ekspert që po shqyrton çdo roofer duhet t'ju ofrojë një kuotë të qartë dhe të detajuar me shkrim me një ndarje të të gjitha shpenzimeve të mundshme. Ata mund të jenë: Puna - duke përfshirë dhënien me qira çdo nënkontraktor Materialet duke përfshirë TVSH dhe taksat e tjera Akuzat e parkimit Shpenzimet e deponimit të mbeturinave Qira e mjeteve ose pajisjeve të tjera Siguria ose pajisjet e ndërtimit - të tilla si skermë ose tualet portativ Çdo citat duhet gjithashtu të shpjegojë strukturën e tarifës (është një orë, në ditë ose për një normë të sheshtë për të gjithë punën?) Dhe të theksojë kur duhet të bëhen pagesa. Për shembull - duke pritur për çdo material për të paguar paraprakisht? Apo është tregtari i kënaqur të paguajë pas përfundimit të të gjithë projektit? Së fundi, çdo artikull duhet të përmbajë një përshkrim të hollësishëm të punës. Sigurohuni që të merrni të njëjtin informacion nga të gjithë zejtarët - kështu që ju mund të krahasoni produkte të ngjashme. Dhe nëse mendoni se ka ndonjë detaj mungon në menynë. Merrni një kuotë të lirë. Ne do t'ju ndihmojmë të përmbushni roofers profesionale në zonën tuaj dhe të merrni oferta reale sot. Gjeni nëse clamper përdor pajisjet e sigurisë siç duhet. Çdo mbulues duhet të jetë në përputhje me rregullat e ndryshme që lidhen me punën në shumën, përkatësisht dekretin nr. 374/1990 Coll., Pjesa 9. Përdorimi i skelës (në krahasim me shkallën) nuk është gjithmonë e nevojshme. Megjithatë, roofer do të shpjegohej pa probleme pasi ka në plan të përdorë pajisjen e tyre në mënyrë të sigurtë dhe në një mënyrë që është në përputhje me ligjin. Sigurohuni që çdo Stremár është paraprakisht i informuar për koston e pajisjeve të marrjes me qira. Qiraja e pajisjeve të caktuara ka të ngjarë të shkaktojë kosto të konsiderueshme - kështu që është e rëndësishme që zejtari që të zgjidhni paraprakisht të informuar për ndonjë tarifë shtesë. Gábor B. shpjegon: "Sa i përket pajisjes që përdor tregtari, është me të vërtetë vetëm një çështje preferenciale. Për shembull, kurrë nuk e përdor skelën - nëse puna nuk e kërkon atë. Nuk ka asgjë të keqe me marrjen e një mbulim që përdor skelën, por pronari i shtëpisë duhet të kuptojë se qiraja e tij është e shtrenjtë, kështu që tregtarët do të keni për këto kosto më parë para se t'i kryeni ato. Në mënyrë ideale, ato duhet të përfshijnë shpenzimet e skelave veçmas nga kostot e punës dhe çdo material. " Asnjëherë mos paguani paraprakisht të gjithë shumën! Disa specialistë që mbulojnë çati si të presin me pagesa për të përfunduar punën. Të tjerë mund të kërkojnë së pari një depozitë, veçanërisht për projekte më të mëdha. Megjithatë, ju nuk duhet të paguani më shumë se 25% para fillimit të punës; Dhe kurrë nuk japin një punë në zanat që dëshiron një shumë të plotë. "Mos kini frikë të pyesni roofer nëse mund ta shtyni pagesën derisa të bëni! Në këtë mënyrë ju do të riparoni saktë. Një profesionist i mirë i cili është i sigurt në zanat tuaj nuk do të kishte probleme me këtë. " Unë dua fotot nga të gjitha riparimet. Para se të paguani, duhet të kërkoni fodocumentation nga proceset e punës: "Sigurohuni që zejtarët të bëjnë shumë foto të punës së përfunduar dhe t'ju japin ato. Në këtë mënyrë ju mund ta theksoni atë në çdo gjë që nuk është e përkryer e mirë - për shembull në një pllakë të plasaritur ose përdorimin e tepruar të silikonit - para se ta paguani atë. Ne në fakt dërgojmë dronë për të marrë fotografi - veçanërisht për punë të madhe. " Kështu, klientët marrin një shtënë ajrore të shtëpisë dhe shumë imazhe të hollësishme të punës të kryera që mund të qasen lehtë. Nëse diçka shkon keq pas përfundimit të punës, mos kini frikë të kontrolloni një kompani tjetër sesa ajo origjinale. Ju merrni një mendim të dytë të ekspertëve të pavarur nëse kompania origjinale do të përpiqet të sfidojë se çfarë duhet bërë. Është vetëm një municion kafshimi shtesë që mund të keni në xhepin e pasmë në rast se keni nevojë për të.