Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Mbulimi i çatise

Po kërkoni një agjent për çati? Ne kemi 21,889 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Mbulimi i çatise

Keni nevojë për shërbim për çati? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë të cilësisë në prodhimin e çatisë, shtrimin e çatisë. Çmimi i pllakave të çatisë zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shikoni më shumë informacion rreth shërbimeve: kostot e transportit, agjentët e pastrimit të ofruara nga një prej 21,889 çatorëve tanë në kategorinë e dhënë.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Mbulesa - Cilat materiale përdoren për mbulim? Sistemi i çatisë përbëhet nga lloje të ndryshme të materialeve që lidhen me njëri-tjetrin për të siguruar ndërtesat mbrojtëse nga moti. Përveç të qenit i papërshkueshëm nga uji, kulmet ndihmojnë në mbrojtjen e ndërtesës nga dielli, shiu, dëbora dhe elementë të tjerë. Materialet e kulmit ndryshojnë në varësi të formës së një çati, vendosje dhe klima dhe nga fakti nëse ato përdoren për qëllime rezidenciale ose komerciale. Shonjtë e asfaltit janë të njohura për përdorim në shtëpi, sepse ato janë relativisht të lira dhe kanë një jetë të mirë. Në ndërtesat komerciale ku çatitë e sheshta janë më të zakonshme, metalet, epdm dhe çatitë e ndërtuara janë përdorur kryesisht. Aktualisht ekziston një gamë e gjerë e mbulim, secila prej të cilave ka avantazhet e tij në varësi të përdorimit. Materialet më të zakonshme të mbulimit në dispozicion përfshijnë asfalt, dru, metal, balta, çimento dhe slate, qelqi dhe plastike dhe veshje plastike lëngjeve. Kulmet asfalt. Asphalt dhe lubinat e thëngjillit janë materiale bituminoze të përdorura për mbulim të integruar. Të dyja janë si temperatura normale dhe para aplikimit janë ndezur në gjendje të lëngët. Asfalt zakonisht preferon çatitë e pjerrëta dhe katranin e qymyrit në çati të sheshtë. Kulmet e ndërtuara përbëhen nga shtresa alternative të çimentos të ndjerë dhe të nxehtë të ndjerë të asfaltuar të asfaltuar. Ato janë të referuara si me 3 shtresa, 5 shtresa dhe të ngjashme, në varësi të numrit të shtresave të përdorura mbi shtresën bazë të bashkangjitur në çati. Mbarimi i sipërfaqes është bërë nga mbeturinat ose patate të skuqura guri të ngulitur në shtresën përfundimtare që mbron shtresat nga moti. Instalimi i shingles asfalt kryhet në një mënyrë të lappuar me thonjtë e galvanizuar të kulmit në kuvertën e çatisë me një hapësirë ​​prej së paku 3:12. Shonjtë e rripit të asfaltit zakonisht prodhohen me flaps ngjitës në pjesën e poshtme. Kjo u lejon atyre të përmbahen në shiritin e zërit dhe t'i parandalojnë ata që të përziejnë çatinë në një erë të fortë. Mbërthimi asfalt është prodhuar në rrotulla që janë 36 inç, duke e lejuar që ajo të përdoret në një çati pak deri në një çati të njomur. Ashtu si përbërja e shingles asfalt janë instaluar edhe nga lapping dhe clinning. Herpes druri Shonjtë prej druri janë bërë nga speciet e drurit rezistente ndaj dekompozimit të tilla si kedri i kuq, Qipro, sequins, etj. Ato janë në dispozicion në shkallë të ndryshme të cilësisë dhe janë të prera të makinerive ose me dorë të copëtuara si këpucë. Herpes druri aplikohen në kulmet dhe muret në një mantel të ngurtë ose spaced dhe të mbërthen me alumini ose thonjtë e galvanizuar. Herpes kanë një trashësi të ngushtë, ku pjesa e prapme e pasme (fund i përafërt) shprehet si numri i herpes që nevojitet për të formuar një trashësi totale. Herpes druri zakonisht instalohen në çati me 4:12 ose më të mëdha. Për të shmangur ngjitjen ose rotacionin, ato duhet të zbatohen në një mënyrë të tillë që lejon ventilim më të ulët. Zjarri mund të shkaktojë shqetësime nga herpes prej druri. Sipërfaqja e tyre shpesh përshtatet për t'u djegur rezistent. Një metodë alternative për mbrojtjen e këtij lloji të herpes është aplikimi i veshjeve kimike pas instalimit. Nëse çmimi është parashikuar, kulmet e çatisë mund të jenë mjaft të shtrenjta. Kulmet metalike Kulmet metalike përdoren zakonisht për kulmet e sheshta, por gjithashtu mund të përdoren në 3:12 ose çati më të mëdha. Nëse ato përdoren për kulmet e sheshta zakonisht janë ngjitur ose ngjitur, ndërsa në kulmet e pjerrët janë bashkangjitur ose nga thonjtë ose bulonat e të njëjtit metal. Materialet e mbulimit të metaleve përfshijnë hekurin e galvanizuar, bakri, alumini dhe përfundimi (çeliku i veshur me plumb dhe kallaj). Ata janë përdorur gjithashtu (por më pak) të udhëhequr, zink dhe çelik inox. Ka pajisje të ndryshme të instalimit për lëvizje. Ato përfshijnë seams në këmbë, seams latt dhe sistemet e mbulimit me bllokim të sheshtë. Përveç kësaj, metali i valëzuar është projektuar për t'iu përgjigjur më mirë lëvizjes së nxehtësisë sesa fletës. Kur përdoret për çati të sheshtë, pllakat metalike janë ngjitur ose ngjitur. Vida metalike ose thonjtë zakonisht përdoren në kulmet me shpatin 3:12 ose më të madh. Kulmet metalike janë relativisht të shtrenjta, por ato janë shumë të qëndrueshme dhe të fundit për shumë vite. Hlina, çimento dhe propozoj Pllakat e kulmit të balta janë në dispozicion në një gamë të gjerë të ngjyrave tokësore, modeleve dhe mund t'i lyejnë ato. Ato prodhohen nga të njëjtat argjila si një tullë. Pllakat e çimentos çimento prodhohet nga çimento portland dhe agregat gjobë. Ata jetojnë më të lirë se pllaka balte dhe gjithashtu kanë ngjyra dhe forma të ndryshme që kujtojnë pllakat aluminuar. Pllakat e fetë ose herpes peshohen nga një shkëmb natyror dhe copëza për pllaka të hollë drejtkëndore. Madhësitë ndryshojnë nga trashësia - rreth një e katërta e inç në një gjysmë inç, dhe dimensioni mesatar është rreth 12 inç x 16 inç. Një propozim është në dispozicion në ngjyra të ndryshme dhe textures nga përafërt në sipërfaqe të lëmuar. Kulmet me tiled në përgjithësi priren të jenë të rënda, shumë të qëndrueshme, zjarr dhe relativisht të shtrenjta. Ata janë aplikuar gjithmonë në një çati të pjerrët, rrokulliset gjatë kursit dhe bashkangjitur në thonjtë. Qelqi dhe plastike Glass dhe pllaka plastike të tejdukshme përdoren në skylights dhe pastrues të thatë ose ndërtesa industriale ose serrat. Plastikë dhe xhami kanë rezistencë të dobët të zjarrit dhe për këtë arsye, tela të përforcuara qelqi dhe pllaka akrilike të përforcuara me fibra qelqi zakonisht përdoren. Skylights kanë forma të ndryshme duke përfshirë banesë, cupoly, harkuar dhe clams. Ata gjithashtu mund të jenë të ngurta ose funksionale dhe të sigurojnë ventilim përmes çatisë në një mënyrë të ngjashme si një dritare. Veshje plastike Sheets me një shtresë janë në dispozicion në formë të lëngshme. Veshje plastike mund të mbështjellë në çati, squirting, derdh furçë ose shëmtuar, kështu që ata janë ideale për sipërfaqe të lakuara ose të vështira të aksesueshme. Gjethet me një shtresë mund të jenë edhe shkumë të izoluar. Kur një shkumë është e trashë, një shkëmb i rëndë ose një shkëmb i grimcuar shpesh përdoret për të ruajtur mbulimin plastik. Materiale të qëndrueshme të kulmit. Përveç materialeve tradicionale të mbulimit, materialet e reja ekologjike dhe sistemet e çatisë janë shqyrtuar gjithashtu. Për shembull, kopshtet e çatisë po bëhen gjithnjë e më shumë në ndërtesat e kulmit të sheshtë. Ato ofrojnë pajisje funksionale të shtuar, si dhe kontroll të përmirësuar të ngrohjes. Duke thithur më shumë rrezatim diellor dhe duke zvogëluar fitimin termik (efekti i ishullit termik), ata gjithashtu ndihmojnë në kufizimin e përdorimit të sistemeve tradicionale të ftohjes si ajer te kondicionuar, në stinët e nxehtë. Materiali i kulmit i bërë në hije me ngjyra të ndritshme mund të ketë një efekt të ngjashëm duke reduktuar efektin e ishullit termik. Përveç menaxhimit të transferimit të nxehtësisë së nxehtësisë, materialet e reja të çatisë inovative përdoren për të shfrytëzuar energjinë e diellit për të përmbushur performancën e energjisë të ndërtesës. Panelet fotovoltaike janë përkthyer në formën e materialeve më tradicionale të kulmit. Vërejtjet përfundimtare Kulmet janë shtresa e parë e mbrojtjes në ndërtesë. Nga rrezet e diellit përmes shiut në dëborë, materialet e përdorura për mbulesat e kulmit janë vazhdimisht të ekspozuara ndaj elementit. Prandaj, përzgjedhja e materialeve të kulmit mund të ketë një ndikim të madh në performancën dhe jetën e ndërtesës.