Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Mbjellja e pemeve

Po kërkoni një kopshtar për të mbjellë pemë? Ne kemi 10,561 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,724 profesionistë të regjistruar
87,721 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Mbjellja e pemeve

Keni nevojë për një shërbim të mbjelljes së pemëve? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në mbjelljen e pemëve frutore dhe halore dhe dërrasave. Çmimi i mbjelljes së pemëve dhe shkurreve frutore dhe dekorative zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion mbi shërbimet: kostot e ujitjes dhe plehrave të ofruara nga një prej 10,561 kopshtarëve tanë në kategori

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,724 profesionistë të regjistruar
87,721 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Mbjellje pemë Cila është mënyra më e mirë për mbjelljen e pemëve? Ka përsëri kohë për mbjelljen e pemëve! Rënia me temperaturat e saj të ftohta të përditshme dhe të natës është sezoni ideal për të mbjellë pemë dhe shkurre të mëdha - bimët më të mëdha kanë nevojë për një sezon të tërë të ftohtë për të regjistruar rrënjë të thella dhe rooting para pranverës së rënies. Megjithatë, ka disa dezinformime se si të mbjellin saktë pemën. Ne nuk duam që ju të jeni të dezinformuar, kështu që ne ju sjellim një pasqyrë të mbjelljes së pemës në park. Kur të mbillni pemë dhe shkurre? Mbjellja është bërë më së miri nga tetori deri në prill. Shmangni mbjelljen në fruta (uji u vendosën në sipërfaqen e tokës ose të mbledhura në fund të gropës) ose tokës së ngrirë (shumë të vështirë). Bimët e rritura në kontejnerë mund të përdoren në çdo kohë gjatë vitit, por është më e lehtë të kujdeset për to nëse ato mbillen në vjeshtë ose në dimër, sepse ata duhet të ujiten më pak se në pranverë apo verë. Pemët e zhveshura dhe të rrënjosura dhe kalimet janë të disponueshme vetëm në vjeshtë dhe dimër. Ata duhet të mbillen menjëherë, por nëse situata nuk lejon që mund të shpresohet (përkohësisht mbjellë në tokë për të shmangur tharjen e thatë) derisa ato të mund të ndërpriten. Si të mbillni një pemë apo shkurre të madhe? Përgatitja e vendit Bimët nuk do të rriten aty ku toka përmban shumë pak ajër ose ku lagështia e tokës është e tepruar ose e pamjaftueshme. Përgatitja para mbjelljes së tokës duhet të synojë përmirësimin e këtyre kushteve: lirimin e tokës në thellësinë e lartësisë ekuivalente të topit rrënjë dhe një zone të gjerë për të përjashtuar zbehjen dhe për të përmirësuar kullimin. Ju do të ndihmoni strukturën e tokës në territore të rënda ose me rërë, duke përfshirë substanca organike. Në kohën e mbjelljes, nuk është e përshtatshme të aplikoni pleh. Megjithatë, në tokat e varfra që llak vaksinën e kërpudhave të eyecilit dhe në kontakt me rrënjët, ajo mund të ndihmojë pemët dhe shkurret, rooting. Nëse tokat janë gjatë dimrit, konsideroni nëse pemët janë më të përshtatshme për tokën e lagur, të zbatoni ikjen ose hidhni një kodër të vogël prej rreth 25-30 cm dhe diametri 1 m. Mbjelljen e magjistarit. Hiq bimët nga kontejnerët ose paketimi i tekstilit (disa ekzemplarë të pemëve specifikojnë se paketimi është lënë në bazë të kushteve të tyre të garancisë, por zakonisht duhet të fshihen). Me përjashtim të magnolisë dhe eukaliptit që mbajnë keq përçarjen e rrënjëve. Më tej rrënjët e mundshme dhe i zgjerojnë ato nga rrënjët e zhveshura për të marrë një ide të madhësisë së tyre. Nuk është e nevojshme të blini ose të shqetësoni rrënjët që mbrojnë tokën në formën e një topi. Kick gropë mbjellëse jo më të thellë se rrënjët, por është ideale të paktën tre herë diametër të sistemit rrënjë. Nëse anët e gropës së mbjelljes janë kompakt, para se të mbjellë tokën butësisht divorc. Vrimat e mbjelljes rrethore janë më të lehta për zona të barit, por vrimat e mbjelljes katrore ndihmojnë në rrënjët në qoshet nëse është tokë e rëndë. Vrima katrore në rreth lidh dy elementet. Rrënjët e zhveshura ose shkurre thith për inhalacion për rreth 30 minuta. Dhe para se të zgjidhni ato nga tenxhere, vendosni kontejnerët e tyre me ujë të mirë. Vendosni një pemë ose shkurre në gropën e mbjelljes dhe vendoseni në mënyrë që ata të jenë rrënjë pas përfundimit të mbjelljes, në një aeroplan me sipërfaqe të tokës. Në rastin e bimëve të rritura në kontejnerë, shtresat e larta të plehrave do të reduktohen për të hequr rrënjët pjesërisht. Mbjellja e thellë parandalon lëvizjen e nevojshme të ajrit në sistemin e rrënjëve dhe trungu i poshtëm është i ndjeshëm ndaj sëmundjeve - mund të çojë në joshje të keqe. Futni depozitën nëse është e nevojshme. Pemët e vogla nuk e kërkojnë atë, por nëse keni të bëni më të mëdha, duhet të përdoren mostrat e depozitave të pikut. Plotësoni me kujdes gropën e mbjelljes, midis të gjitha rrënjëve dhe vendosni tokën rreth tyre për të përjashtuar xhepat e ajrit. Ka pak dëshmi se shtimi i substancave organike shtesë në fund të gropës së mbjelljes ndihmon; Në fakt, kjo procedurë mund të parandalojë rrënjët me bimë, sepse ato janë të dekompozuara nga substancat organike dhe mund të veprojnë negativisht në pemë. Tokë butësisht në mënyrë të vendosur për të shmangur zbehjen e madhe në masë dhe për të depërtuar në ujë në të. Nëse është e nevojshme, mbrojeni nga dëmtimi, dre ose lepuri, me një spirale të pemëve, mbrojtësve të telave të pulave ose të ngjashme. Kujdesi pasues Derdhje. Thatësira është e zakonshme në pemë dhe shkurre të sapo mbjellë. Gjithashtu në fluturim të ftohtë dhe të lagësht, shiu rrallë plotëson stokun e lagështisë së tokës. Toka mund të jetë e thatë rreth rrënjëve, edhe nëse sipërfaqja është e lagur. Në veçanti, kushtet e erës ka të ngjarë të shkaktojnë mungesa të ujit. Nëse vëreni gjethe të bollshme, të pajetë, ajo dëshmon për stresin dhe thatësirën që pema po përjeton. Vendosni në mënyrë ideale me humbjen e ujit dhe ujitje për të shmangur dëmtimin. Pajisjet e derdhjes ndihmojnë në derdhjen e pemëve të sapo mbjellura, të tilla si: tub i ujitjes (një tub i ujitjes biodegradueshëm nga niseshte patate) ose manaferrat e lotimit. Është e mundur për ujitje, sidomos për kryerjen e dobët të tokës dhe nga sistemet automatike të ujitjes, duke çuar në rrënjë të kalbura dhe simptomat e thatë. Në rast dyshimi, gërmoni anën anësore të topit rrënjë për të zbuluar nëse toka fillon të thahet para derdhjes. Shuma e kërkuar do të ndryshojë në varësi të llojit të tokës, por zakonisht 30 - 50 litra për metër katror (4-6 kontenierë paketimi) çdo javë në mot të thatë gjatë një periudhe bimëshe. Heqja e farë e keqe dhe mulch Weed, lëndinë dhe vegjetacion të tjerë kapin ujë para se të arrijë rrënjët e pemëve dhe shkurreve të sapo mbjellë. Gjatë tre viteve të para, mbani rreth një bimë të rrethit pa bimësi me një diametër prej të paktën 1.2 m për të shmangur këtë problem. Rrethi mund të mbahet pa farë e keqe me pjekjen, duke përdorur një jastëk mulch ose kontakt ose sistem të shkatërrimit të farë e keqe. Është gjithashtu e dobishme për të hedhur mulch mbi këtë rreth, rreth burimeve prej druri që nuk përmbajnë mulch, lënë 10 cm collar për të parandaluar rrezikun e koreve të kalbur. Fekondim. Plehrat nuk mund të shtohen në kohën e mbjelljes, por mund të përdoren sezonin pas mbjelljes nëse toka është shumë e dobët ose nevojitet rritje më e shpejtë. Megjithatë, nëse përdorni mushrooms mycorrhizine (p.sh. rootgrow), mos përdorni asnjë pleh fare për shkak të fosforit (zakonisht të përdorura në plehra dhe superfosfat) mund të hub të shtypë. Printim formativ. Prerja e riparimit në pemë të shpërfytyruara bëhet më së miri ndërsa pema është ende e re. Kjo mund të përfshijë shkurtimin ose largimin e udhëheqësve konkurrues dhe heqjen e drurit të dëmtuar, të vdekur ose të sëmurë. Një heqje graduale e anës së poshtme (i.e. j. Drains anësore bazuar në trungun kryesor) nëse nevojitet një fis i qartë. Vizitoni faqen tonë të internetit për një shkurtim formues të pemëve të reja. Redaktimi i këmbëve dhe heqjes së kunjeve Në pranverë dhe në vjeshtë, kontrolloni lidhjet e lidhjeve dhe përshtatni ato për të parandaluar gjeth. Pas dy periudhave të vegjetacionit, pema duhet të sigurojë rritje të mjaftueshme rrënjësore në mënyrë që pema e ankoruar, dhe këmbët mund të hiqen. Pyetje: Si të mbillni një fidanë ose fidanë? Përgjigje: Në fakt, ekzistojnë dy metoda të mëdha të mbjelljes së pemëve. Njëra është një pemë mbjellje me një top të paprekur rrënjë. Pemët mund të lidhen me një substancë dhe një post ose të tërhequr në një enë plastike. Këto pemë janë të dizajnuara për fidanë. Pyetje: Kur është mbjellja e sezonit të pemëve? Përgjigje: Mbjellja "rrënjë të zhveshur" bëhet gjatë muajve të dimrit, më shpesh pas 15 dhjetorit, por deri më 31 mars. Pyetje: A duhet të mendoj pemën time të re? Përgjigje: fidanë dhe pemë të reja kanë nevojë për femra të mjaftueshme. Mungesa e ujit është shkaku kryesor i stresit të fortë për pemë të sapo mbjellë. Mulch është miku më i mirë i pemëve. Pyetje: Si mund të gjej se jam gati për të mbjellë një pemë? Përgjigje: A jeni gati për të mbjellë dhe edukuar një pemë të shëndetshme? Në këtë gjë për pemët, ju do të gjeni të gjitha informacionet e nevojshme dhe do të gjeni nëse jeni gati për një rritje të suksesshme të një peme të shëndetshme. Pyetje: Ku mund të blej pemë për mbjellje? Përgjigje: Pemët mund të blihen në shumicën e shteteve në çerdhe private, industriale dhe kombëtare. Duhet të informoheni në një pylltar për llojet specifike të pemëve të përshtatshme për zonën tuaj të mbjelljes. Pyetje: Ku mund të blej ndihmat e mbjelljes së pemëve? Përgjigje: Para se të filloni me fidane të mëdha, ju duhet të blini një pajisje të duhur të fidanëve. Përdorimi adekuat i pajisjeve të përshtatshme do të sigurojë takime dhe punë të përshtatshme do të vazhdojë më lehtë. Pyetje: Ku duhet të mbillni një fidanë apo pemë? Përgjigje: Përdorni kuptimin e përbashkët kur pema e fidanëve. Nëse pema pritet të rritet deri në lartësi ose do të jetë shumë e zgjeruar, jepni një hapësirë ​​që ka nevojë për rritje të mëtejshme. Kuptimi i specieve lagështi, nevojat e lehta dhe të tokës është jashtëzakonisht e rëndësishme. Pyetje: Cilat janë pemët me paketa rrënjësore? Përgjigje: Paketat e rrënjëve janë zakonisht më të vjetër se fidanëve dyvjeçarë dhe janë gërmuar nga toka komerciale ose shtetërore për kopshte. Ato furnizohen individualisht me rrënjët e mbuluara me një tokë të formuar nga gale. Pyetje: Cilat janë farat e pemëve "rrënjë të zhveshura"? Përgjigje: Sadenice me rrënjë të lira janë zakonisht dy deri në tre vjeç, të rritur në infermieret tregtare ose qeveritare. Ato kryesisht dorëzohen vetëm me rrënjë të mbuluara me vetëm një medium shumë të lagësht ose një plesht. Pyetje: Sa pemë janë mbjellë në Shtetet e Bashkuara? Përgjigje: Do të ketë më shumë se 1.5 miliardë pemë, të cilat neglizhojnë pothuajse tre milionë hektarë do të rriten në qindra infermierë në Shtetet e Bashkuara. Pyetje: Sa i madh duhet të jetë një vrimë? I madh. Duke përdorur lopatë një goditje një bllokim që është më i vogël se thellësia e rrënjës së pemës dhe dy herë më të gjera se topin rrënjë. Ndoshta ju mund të mbani me një vrimë që është 1.5 herë më e gjerë, por unë mendoj se është më e gjerë është më e mirë. Pyetje: A vendos një kompost në vrimë? Përgjigje: Zakonisht jo. Mbushja e vrimës vetëm nga toka premium ose plehrash zakonisht inkurajojnë rrënjët e pemës për të qëndruar në vrimën e tyre të bukur dhe komod ku ata kanë një festë. Nëse nuk keni në tryezë gjithçka që dëshironi të hani, ju shkoni në restorant dhe gjithashtu bëni rrënjët e pemës suaj. Pjesëmarrja për të përzier 75% të tokës origjinale me 25% të plehrave dhe e shtoni atë në gropë. Zakonisht, nëse toka origjinale nuk është vërtet e keqe, lini atë në dhomë. Nëna dhe fëmijët ndihmojnë në mbjelljen e pemëve të reja. Pyetje: A mund ta lë çantën time rreth topit rrënjë pas mbjelljes? Përgjigje: Nuk rekomandohet. Qese ishte mjaft ekologjike në të kaluarën, por qese e sotme shpesh është e ngopur nga substanca kimike për të mos rënë. Nëse e lini qesen rreth pemës, mund të krijojë një pengesë për rrënjët e saj dhe mund të parandalojë pemën në rooting dhe në rritje. Është më mirë ta hiqni atë. Pyetje: A kam ankorimin e pemës? Përgjigje: Vetëm nëse kërcënon kërcënim nëse është një vend i pazakontë me erë ose është një kulm i pemës në mënyrë disproporcionale të mëdha, përndryshe, lini atë. Rritja e pemëve i përgjigjet mjedisit të tyre, kështu që veprimi i trungut të një peme ose degë që lëkundet nga flladi në të vërtetë i bën rrënjët e pemës më të fortë dhe më të thellë.