Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Mbikeqyrja e ndertimit

Po kërkoni një menaxher ndërtimi për mbikëqyrjen e ndërtimit? Ne kemi 21,655 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,803 profesionistë të regjistruar
87,880 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Mbikeqyrja e ndertimit

Keni nevojë për një shërbim të mbikëqyrjes së ndërtimit? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në mbikëqyrjen e ndërtimit, mbikëqyrjen teknike të investitorit, menaxhimin e plotë të ndërtimit, inxhinierinë. Kostoja e mbikëqyrjes së mënyrës dhe ekzekutimit të një ndërtimi zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion mbi shërbimet: konsulencë ndërtimi, menaxhim ndërtimi - përzgjedhja e kontraktorëve dhe menaxhimi i të gjithë ndërtimit, ofruar nga një nga mbikëqyrësit tanë të 21,655 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,803 profesionistë të regjistruar
87,880 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Pyetje të shpeshta në lidhje me mbikëqyrjen e ndërtimit në ndërtim A duhet të punësoj kontraktorin e përgjithshëm ose do të përdor nënkontraktorë të shumëfishtë? Mund të duket më ekonomike për të punësuar më shumë se një nënkontraktor për projektin e tyre të ndërtimit. Në këtë rast ju duhet të koordinoni dhe kontrolloni në mënyrë efektive, T.Z. Mbikëqyrja e sigurt e ndërtimit. Një alternativë është të punësosh ndërtimin e kontraktorit të përgjithshëm që mban përgjegjësinë e plotë për mbikëqyrjen e ndërtimit dhe ndërtimit është kryer gjithashtu. Furnizuesit e përgjithshëm e dinë se biznesi i tyre qëndron në reputacionin e tyre të mirë dhe për këtë arsye punojnë shumë për të ofruar projektin tuaj në kohë dhe në një cilësi të caktuar, dhe ata organizojnë punën e nënkontraktorëve të tyre në përputhje me rrethanat. Megjithëse mund të jetë joshëse nga kontraktori i përgjithshëm në disa nënkontraktorë me kosto më të ulët, mund të shpenzoni më shumë dhe përveç kohës dhe dhimbjes së kokës që lidhet me punën nënkontraktuese me nënkontraktorët që përfundimisht mund të keni shpenzime më të larta. Historia e Kontraktuesit të Përgjithshëm me të cilin mund të punoni ngushtë gjatë gjithë projektit do t'ju ndihmojë të shmangni potencialisht të kushtueshme - dhe ndoshta me një procedurë të rrezikshme që nuk do ta njihni veten. Vetëm nëse do të gjeni mbikëqyrje profesionale të ndërtimit. Si të punoni me furnizuesin? Së pari, bien dakord me një fushë dhe afat kohor të qartë për punën duke përdorur një plan të detajuar të projektit - duke përfshirë detaje të tilla si specifikimet e ndriçimit, trajtimin sipërfaqësor dhe pajisjet - për të shmangur dallimet në kostot në furnizimin fillestar të furnizimit dhe në fund të kostove aktuale. Sa më specifike do të jeni, oferta e furnizuesit do të jetë më realiste dhe më e saktë. Qëndroni në kontakt të ngushtë me udhëheqësin e projektit dhe përpiquni t'i përmbushni ato çdo ditë për të pasur një rishikim të progresit, për të zgjidhur ndonjë problem dhe për të shmangur komunikimin e kushtueshëm të pasaktë. Për sa kohë të jetë e mundur, përpiquni të jeni në pikën në fillim të çdo dite. Sigurohuni që është në rregull të telefononi ose të dërgoni SMS në furnizuesin tuaj gjatë gjithë ditës. Domethënë është gjithashtu për të udhëhequr një log të projektit për të shkruar numrat e rendit të produktit, duke shkruar pyetje dhe ide dhe për të përcaktuar datat e dorëzimit të shënimeve. Ky lloj log e bën më të lehtë për të zgjidhur mosmarrëveshjet që mund të vijnë më vonë në projekt. Në mënyrë të ngjashme, mos harroni të gjurmoni të gjitha ndryshimet në planin origjinal të projektit (zakonisht i quajtur "kërkesë për ndryshim"). Nëse nevojiten ndryshime të paparashikuara, sigurohuni që furnizuesi juaj të ofrojë një çmim të ndryshimit me shkrim. (Ju mund të specifikoni se ndryshimet duhet të bëhen me shkrim në kontratën origjinale.) Më shumë këshilla: • Kontrolloni punën kur përparon • Paguani vetëm për punën e përfunduar, • Të jesh një klient i drejtë duke paguar faturat në kohë, shpejt përgjigjuni pyetjeve dhe silleni të drejtë tek furnizuesi juaj dhe punonjësit e saj në mënyrë të drejtë, • Njihni emrat e punëtorëve dhe sigurohuni që ata të jenë në dispozicion atë që ata duhet të kenë nevojë nga ju. Krijimi i një marrëdhënieje të mirë pune me furnizuesin do të çojë në një projekt më të suksesshëm të përfunduar që nga fillimi. Nëse vendosni të punësoni një mbikëqyrje profesionale të ndërtimit, ky aktivitet do të bëhet për ju dhe do të sigurojë një ndërtim të qetë të ndërtesës në kohë dhe në cilësinë e kërkuar. Si paguhen furnizuesit e përgjithshëm? Kontraktuesit të përgjithshëm paguajnë një tarifë të sheshtë për ndërtimin / ndërtimin e tërë (të ashtuquajturat çmimi i detyrës). Për krahasim, nëse keni vetëm një inxhinier ndërtimi për mbikëqyrjen e ndërtimit, kjo është kryesisht përqindja e punës totale të çmimeve / buxhetit (0.5-2%) ose normës orë. Projekti i madh i rindërtimit mund të jetë investim i kushtueshëm. Është një investim afatgjatë në shtëpinë tuaj, kështu që ka kuptim kur zgjedhni kontraktorin e përgjithshëm për rindërtimin tuaj për të marrë parasysh jo vetëm me çmimin e furnizuesit, por edhe cilësinë e tij. Ju do të dëshironi të punësoni dikë që mund të demonstrojë licenca profesionale, përvoja të pasura, referenca me rezultate të mira dhe sigurime. Nëse jeni duke hyrë në një projekt multi-furnizues, keni nevojë për një profesionist ndërtimor në shtëpi ju besoni. Si të gjeni një furnizues të mirë të ndërtimit ose mbikëqyrje ndërtimi? Filloni një plan të detajuar dhe konkret, duke përfshirë fushën e rimodelës që dëshironi të kryeni, materialet e përdorura dhe të dhënat teknike për të gjitha përgatitjet, përfundimet e sipërfaqes dhe pajisjet. Kur e keni këtë plan, filloni të flisni me furnizuesit për të marrë vlerësime dhe oferta formale. Gjeni ato në internet duke hyrë në projekt në Wilio. Në një kohë të shkurtër, do të dëgjoni disa furnizues dhe do të jeni në gjendje të lexoni komentet e tyre. Mos harroni të bëni një intervistë të paktën tre furnizues, mos harroni se ju do të mbështeteni plotësisht tek ky person për të sjellë projektin tuaj deri në fund në një buxhet të caktuar dhe në kohë. Furnizuesit e mirë ndoshta do të jenë shumë të zënë me shumë projekte, kështu që ju mund të prisni për ta. Zgjidhni një furnizues me përvojën e llojit të punës që ju nevojitet. Kërkoni dëshmi të licencave dhe sigurimeve së bashku me licencat përkatëse të nënkontraktorëve. Keni një gjë të qartë që punon do të bëjë furnizuesin dhe cilat pjesë janë të zëna nga nënkontraktor. Nënshkruani vetëm kontratë të detajuar dhe mos harroni projektin tuaj për të marrë lejet përkatëse. Qëndroni në kontakt të ngushtë me furnizuesin për të shmangur gabimet dhe komunikimin e gabuar. Së fundi, suksesi i projektit të ndërtimit varet kryesisht nga marrja e një furnizuesi të mirë. Si të punësoni një furnizues? Para punësimit të furnizuesit, bëni hapat e duhur për të parandaluar më vonë dhimbje koke të shtrirë më vonë. Filloni duke punuar me një arkitekt ose projektues profesional që nuk mund të ofrojë vetëm vizatime për leje, por gjithashtu të sigurojë të gjithë informacionin që furnizuesi duhet të ofrojë një kosto të saktë dhe realiste dhe vlerësimin e kohës për ndërtimin tuaj. Ju do të duhet të përfshini detaje të tilla si përfundimet e sipërfaqes, orendi, hidraulik, instalimet elektrike dhe puna e mundshme e mullirit. Përgatitni një listë të specifikimeve paraprakisht për të zgjedhur trajtimet sipërfaqësore, aparatet, pajisjet dhe aksesorët që bien në buxhetin tuaj dhe përputhen me kërkesat tuaja personale. Nëse punoni me një arkitekt ose dizajner profesionist dhe keni një sërë planesh dhe specifikash për projektin tuaj, atëherë mund të futni një projekt të drejtpërdrejtë në Wilio për të identifikuar disa ndërtues të përshtatshëm dhe kuotimet e tyre. Sigurohuni që furnizuesi juaj të jetë licencuar dhe sigurim. Shihni punën e mëparshme të furnizuesit potencial. Ata duhet të jenë në gjendje të ofrojnë demos. Për bisedat me furnizuesit, mos harroni se do të kaloni kohë të mjaftueshme me këtë person. Ju duhet të mendoni se ju mund t'i besoni atyre, sepse pajisje të papritura patjetër do të zbulojnë. Sigurohuni që furnizuesi juaj të sigurojë një afat kohor që mund të mbajë dhe që i përshtatet nevojave tuaja. Për një rezultat të suksesshëm, zgjidhni furnizuesin tuaj me mençuri. Çfarë sigurimi ka nevojë për kontraktorin e përgjithshëm? Sigurohuni që kontraktori juaj i përgjithshëm të jetë licencuar dhe sigurim. Mund të jetë më e lirë të punësosh një furnizues të pasiguruar, por të shqyrtojmë rreziqet dhe shpenzimet e mundshme. Kur ju më afër furnizuesit të siguruar, ne do të marrim përgjegjësinë për ndërtimin dhe për gjithçka që ndodh me ndërtesën. Në rast të një dëmtimi të vendit të ndërtimit ose dëmtimit të asetit gjatë projektit të rindërtimit, kontraktuesi do t'ju mbrojë nga kostot e mundshme katastrofike. Sigurimi i pronarëve të shtëpive mbulon dëmin e pronës, por këto siguresa kanë kufizimet e tyre. Mos harroni të punësoni një furnizues i cili ka sigurim të përgjegjësisë për furnizuesin dhe kompensimin e sigurimeve për dëmet e punëtorit. Një kontraktues i mirë i përgjithshëm merr përgjegjësinë për reputacionin e tij. Dorëzimi i provave të lejes dhe sigurimit të duhur është një shenjë e besimit të përgjithshëm të furnizuesit. Furnizuesit duhet të kenë leje për të marrë sigurim. Furnizuesit e besueshëm ka të ngjarë të kryejnë një punë të shkëlqyeshme së pari për të ruajtur një licencë. Puna që nuk korrespondojnë me standardet e kontratës mund të nënkuptojë licencimin për furnizuesin. Mos harroni të kërkoni një dëshmi të sigurimit. Furnizuesi këtu është sigurimi i duhur që ju kursen para në mënyra të ndryshme. Asnjëherë mos lejoni të tundoheni nga ajo që duket si një blerje e negociatave.