Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Material per ndertim

Po kërkoni një furnizues për materiale ndërtimi? Ne kemi 25,463 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
33,325 profesionistë të regjistruar
90,154 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Material per ndertim

Keni nevojë për një shërbim në fushën e materialeve të ndërtimit? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë të cilësisë në shitjen e lidhësve, tullave, oxhaqeve, izolimit dhe çatisë. Çmimi i materialeve të ndërtimit zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shiko më shumë informacion mbi shërbimet: kostot e transportit dhe mjetet e ofruara nga një prej ekspertëve tanë të 25,463 në kategori

Shiko gjithashtu:Çmimet
33,325 profesionistë të regjistruar
90,154 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
1. çeliku Çeliku është përbërja e saj e aliazh metalik hekuri dhe karboni, shpesh me shtimin e materialeve ngjitëse që e bëjnë më të fortë dhe më elastike për një rast të veçantë të përdorimit. Për shembull, çelik inox rezistojnë korrozionit dhe oksidimit falë shtimit të kromit në përmbajtjen e tij. Avantazhi i strukturës së çelikut është aftësia për të transmetuar forca të mëdha pavarësisht peshës dhe dimensioneve të vogla. Kjo aftësi është përdorur për shembull, teknikë dhe inxhinierë në hartimin e ndërtesave të larta moderne dhe pajisje të mëdha industriale. Avantazhi është gjithashtu ndryshueshmëria e dimensioneve në gjetjen e zgjidhjeve me kosto efikase që janë të përshtatshme për transferim optimal të barrës aktuale të ndërtimit ose pajisjeve industriale. Çeliku mund të vendoset në çdo mjedis dhe është më pak i kërkuar për t'u instaluar si beton. Përdorimi dhe mirëmbajtja e pasaktë është e prirur për korrozioni. Për shembull, kromi ose argjendi mund të përdoren për trajtim sipërfaqësor ose dekorim, por ato nuk kanë forcë të mjaftueshme elastike dhe për këtë arsye nuk ndikojnë në aftësinë e saj për të transmetuar ngarkesa. 2. Betoni Betoni është një material i përbërë i përbërë nga filler, lidhës dhe ujë dhe mund të plotësohet nga aditivë të ndryshëm që ndikojnë në pronat themelore të saj. Gjendja e hollë ose e trashë (zhavorri i lumit, guri i grimcuar, betoni i ricikluar, etj.), Një lidhës është një çimento që duke shtuar ujë të vështirë dhe kurë. Portland Cement është lloji më i zakonshëm i çimentos që prodhohet nga ngrohja e gurit gëlqeror dhe materialeve balte në furre dhe duke shtuar gips. Betoni përbëhet nga agregati, çimentoja dhe uji. Pas përzierjes së çimentos, ajo thyen në një material guri që quajmë beton. Tipari i saj themelor është rezistencë e lartë e presionit. Furnizuesit të cilët ofrojnë beton për klientët testojnë përzierjen e betonit për forcë në presion. Betoni mund të derdhet në një myk që mund të ketë ndonjë formë dhe kurë në një material të ngjashëm si një gur. Përzierja e tij merr shtatë deri në tridhjetë ditë dhe prandaj inxhinierët dhe arkitektët duhet të marrin parasysh këtë kohë në hartimin e orarit të ndërtimit të ndërtesës. Shumëllojshmëria e përdorimit të betonit, çmimi dhe forca e saj e bën atë ideal për ndërtimin e ndërtesave bazë. Gjithashtu mund të mbajë ngarkesa të rënda dhe t'i rezistojë forcave nga mjedisi përreth. Rritja e forcës së betonit në goditjen e inxhinierëve shpesh planifikon përforcimin e saj me shufra çeliku ose një sistem shufrash të bundled për të siguruar forcën tërheqëse. Prandaj, zgjedhja e materialeve është një nga aspektet e rëndësishme në projektimin e strukturave. 3. dru Materialet më të vjetra të ndërtimit përfshijnë dru. Kjo është për shkak të disponueshmërisë së saj, rinovimit të burimeve, por edhe forcë shumë të mirë, qoftë në presion ose tërheqje dhe në dispozicion dhe në dispozicion të peshës relativisht të ulët. Në aktivitetet e ndërtimit, druri përdoret i sëmurë për strukturat ndihmëse dhe makinën e planifikuar të drurit dhe përshtaten me madhësinë e saktë në mënyrë që të përfshihet në strukturën e ndërtesës. Druri në madhësi më të mëdha quhet trarëve që përdoren për të ndërtuar korniza të strukturave të mëdha si urat dhe bunches. Një aspekt i rëndësishëm është përdorimi i një druri (të butë - p.sh bredh, pisha, e vështirë - p.sh. lisi, ahu, tropikale - p.sh. bambu) sepse secili ka avantazhe të tjera dhe është detyra e arkitektëve për të përcaktuar se cila lloj druri është më i përshtatshëm për strukturën e propozuar dhe në kushte konkrete klimatike. Dru është një material lehtësisht i arritshëm që përfaqëson burimin natyror ekonomik. Është një vëllim i lehtë, madhësia e saj mund të standardizohet mirë, siguron vetitë e mira izoluese termike dhe për këtë arsye përdoret për të ndërtuar ndërtesa shtëpiake dhe banimi. Druri ka forcë të lartë elastike, mban forcën tuaj të përkuljes dhe është shumë e fortë në presion. Megjithatë, nuk është i përshtatshëm për pronat e tyre fizike për përdorim në baza ndërtimi dhe muret e bodrumeve të objektit. Shtëpitë e ndërtimit prej druri janë zakonisht një bazë betoni të përforcuar në kushtet tona, pavarësisht nëse ato bazohen në shirita, këmbë ose pilotë. 4. guri Materiali më i gjatë i ndërtimit që përdoret njerëzimi është një gur. Ndërtesat më të vjetra në botë që ende ekzistojnë është bërë nga guri. Ka shumë avantazhe edhe nëse pronat e saj natyrore duhet të pranohen në planifikimin e përdorimit të saj, veçanërisht aftësinë për të punuar. Muret e thata të gurit përdoren për shumë vite. Procedura e kohës me gurë u plotësua me marrjen e llojeve të ndryshme të llaçeve që ofrojnë koherencë të gurëve dhe aftësinë e tyre për të transferuar strukturat. Guri është një material i dendur që është i vështirë për të punuar, i komplikuar është duke lëvizur dhe ruajtur në strukturë dhe ka vetitë shumë të këqija të izolimit termik - thithin rëndë ngrohjen. Megjithatë, disa vetitë specifike si p.sh. Slate Fireproof, ngurtësi ekstreme dhe qëndrueshmëri Granit etj. 5. Třehla. Tulla është përdorur për të ndërtuar struktura që mund të rregullohen shumë mirë për forma të dëshiruara të strukturës. Sot tulla të përdorura prodhohen si pjesë balte të shkarkuara në furra - tulla qeramike. Historikisht, tulla qeramike të sotëm janë me origjinë në përdorimin e balta balte për të ndërtuar banesa ose ndërtesa të tjera të shërbimeve. Tulla qeramike gëzohen si murature tradicionale të lidhura me llaç, pronat e rregulluara sipas nevojave të izolimit termik (pajisje dhe blloqe), reduktim të peshës (tulla grushta), thjeshtësimi i përpunimit (pajisje të sakta). Strukturat e muratorit mund të kombinohen me beton, dru, xhami ose gur. Masoneria është rezistente ndaj motit dhe gjithashtu është një zjarrfikës. Masoneria e tullave është e aftë të rezistojë ngarkesat e presionit që e bën atë një material të mirë për muret e transportuesit. Betoni i muratorit ose i kombinuar me beton të përforcuar mund të mbështesin ndërtesat shumëkatëshe dhe mund të jenë një zgjedhje ekonomike. Megjithatë, një aspekt i rëndësishëm është instalimi i saj i saktë në përdorimin e duhur të përpunimit të punëtorive me llaç dhe me cilësi të lartë. 6. Glass Aktualisht, xhami është materiali ynë më i përdorur gjerësisht për të arritur transparencën dhe ndriçimin e lokaleve. Në të njëjtën kohë, është një element i fasadës së përdorur shpesh të arkitekturës moderne. Xhami është i brishtë dhe i papërshtatshëm për strukturat mbështetëse, të përdorura kryesisht në kombinim me strukturat metalike ose plastike. Është një material që është aktualisht në qendër të fokusit me qëllim të rregullimeve shtesë për të përmirësuar vetitë fizike dhe aftësitë "inteligjente" të reagimit të motit. 7. Plastikë dhe tekstile Megjithëse plastika mund të duket si një material i lirë, por i paqëndrueshëm, duhet të merret parasysh kur përdorin struktura plotësuese ose hapje të mbushjes në lidhje, për shembull, me xhami. Plastika është e fortë në presion, është një e brishtë dhe pesha e saj e ulët krijon një komponent ideal për bashkëjetesë me çelik, duke e bërë atë ndërtime të lehta dhe të ngurta, por butë në temperatura të larta dhe zjarreve të rënda rezistente. Megjithatë, shumë plastikë prodhohen dhe nevoja për riciklime krijojnë hapësirë ​​për përdorim në ndërtim ose printim 3D. Përdorimi i tekstilit u vlerësua kryesisht në një vlerësim të avantazheve bazë dhe është peshë shumë e ulët dhe draft rezistencë. Nuk është e mundur të përdoret ky material direkt në strukturat, por ekziston një material interesant kur ndërton karakteristika të ndryshme të objekteve shtesë. Nëse është ndarjet e lehta, modifikimet arkitektonike të brendshme ose strukturat e mbështetjes së drejtpërdrejtë të karrigeve ose përfundon struktura.