Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Llogaritja e bilancit te energjise

Po kërkoni një ekspert në llogaritjen e bilancit të energjisë? Ne kemi 22,249 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,708 profesionistë të regjistruar
87,691 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Llogaritja e bilancit te energjise

Keni nevojë për një shërbim në fushën e llogaritjes së bilancit të energjisë? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë të cilësisë në llogaritjen e koeficientit të ngrohjes dhe ventilimit, llogaritjen e konsumit të energjisë primare dhe dritaret e planifikimit. Çmimi i llogaritjes së kërkesës për ngrohje për ngrohjen dhe ftohjen e ndërtesave zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: konsultimi dhe këshilla e ofruar nga një prej ekspertëve tanë të 22,249 në kategori

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,708 profesionistë të regjistruar
87,691 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Llogaritja e bilancit të energjisë Çfarë është ekuilibri i energjisë në të vërtetë dhe si mund ta gjejmë llogaritjen e saj? Bilanci i energjisë është një interpretim matematik i një parimi përgjithësisht të vlefshëm të ruajtjes së energjisë. Bilanci i energjisë gjithashtu mund të formulohet me marrëdhëniet e mëposhtme: shuma e energjisë dhe nxehtësisë të sjellë në sistem, familja = shuma e energjisë dhe puna nga sistemi i marrë + akumulimi i energjisë. Një formulim kompleks? Pra, le të themi atë të thjeshtuar. Nëse duam të ndërtojmë një shtëpi pa vlerësimin e energjisë të projektit, të bëra nga një specialist letre, ne nuk e marrim veru. Për asnjë vlerësim të energjisë, nuk mund të kërkojmë leje ndërtimi. Dhe gjithashtu, pa vlerësimin e energjisë, nuk mund të punojmë. Nëse nuk ndërtoni, por tashmë keni një shtëpi familjare të ndërtuar dhe doni të dini se çfarë humbjet termike kanë objektin tuaj ose, të cilat mund të ndodhin në aspektin e bilancit të energjisë për të shuar dritaret, fasadën ose tavanet e shtëpisë tuaj, madje Për ju është përcaktuar llogaritja e mëposhtme e bilancit të energjisë. Ka llogaritje të shumëfishta për të përcaktuar sasinë e humbjes së ngrohjes së shtëpisë. Ne ju sjellim një formulë relativisht të thjeshtë që nuk merr parasysh plotësisht të gjithë faktorët që ndikojnë në humbjen termike të objektit. (Ne do të hartojmë dhe të shpjegojmë humbjet e nxehtësisë së objektit dhe të shpjegojmë në rreshtat më poshtë). Për shembull, humbjet e thjeshtuara termike mund të llogariten, si më poshtë: D = g x v x δt Shënime shpjeguese: D = Humbjet totale të objektit në watts G = koeficienti i izolimit të ngrohjes së shtëpisë të shprehur w / m³k. ° C V = Zona e banimit të objektit në m³ Δ (Delta) T = Diferenca midis temperaturës brenda shtëpisë dhe temperaturës së zakonshme minimale të jashtme në një lokalitet të caktuar. Për shembull: +25 ° C / -14 ° C = 39. Ndërsa po flasim për llogaritjen e thjeshtuar të humbjeve termike, ne vlerësojmë koeficientin g sipas llojit të strukturës, respektivisht. Izolim (g en w / m³k. ° C), resp. Sipas një vlerësimi të ndërtimit në varësi të periudhës në të cilën është ndërtuar. Pra, ne do të vendosim g sipas treguesit të mëposhtëm në formulën: -Cent shtëpi pa izolim: g = 2 - Shtëpia shtesë shtesë pjesërisht e izoluar: g = 1.5 -Dom ndërtuar pas vitit 1990: g = 1.1 -Dom e ndërtuar pas vitit 2005: g = 0.8 -Dom ndërtuar midis 2010 - 2015: g = 0.6 -Dom ndërtuar pas 2015: g = 0.4 Bilanci i energjisë dhe humbja dhe fitimet termike Në ditët e sotme, nuk ka asnjë problem për të përcaktuar se sa ngrohjes është e nevojshme për të ngrohur shtëpinë ose ngrohjen e ujit në shtëpi. Për të gjetur nevojat e nxehtësisë në shtëpitë me energji të ulët dhe pasiv ka një llogaritje që ne e dimë saktësisht për të përcaktuar se si të gjejmë humbje termike dhe fitime. Bilanci i energjisë i shtëpisë është një përmbledhje e parametrave dhe faktorëve që ndikojnë në konsumin dhe sasinë e energjisë të nevojshme për të operuar shtëpinë dhe burimin e nxehtësisë. Bilanci i energjisë përbëhet nga: • Nga bilanci i energjisë, • Nga humbja termike e ndërtesës, • Nga fuqia termike e fuqisë, • Nga vlerat lidhëse, • Konsumi i karburantit. Bilanci i energjisë Ne mund të përcaktojmë sasinë e energjisë hyrëse dhe dalëse në bazë të saj. Bilanci i energjisë i referohet: • Humbje termike nga tranzicioni nga brendësia ndaj mjediseve të jashtme dhe ventilimit, • Humbjet termike dhe fiton tranzicionin dhe ventilimin në krahasim me zonat ngjitur, • Fitimet e përdorshme të brendshme termike, dmth. Shuma e shfrytëzuar e nxehtësisë nga burimet e brendshme termike, • Përdorni fitimet termike diellore, • Humbjet e nxehtësisë të sistemit të ngrohjes në prodhimin dhe shpërndarjen e nxehtësisë, gazit dhe rregullores së zjarrit, • Furnizim me energji elektrike për sistemin e ngrohjes. Humbja e përgjithshme e ngrohjes e ndërtesës varet nga humbja e matjes termike e ndërtesës dhe koha për të cilën ndodh humbja. Ngrohja me ndërprerje është zvogëluar humbjen termike sepse temperatura mesatare e brendshme zvogëlohet. Fitimet totale termike përbëhen nga fitime të brendshme dhe fitime diellore termike. Fitimet e brendshme përfshijnë ngrohjen nga ngrohja. Megjithatë, nxehtësia e prodhuar nga përdoruesit, ngrohja e prodhuar nga pajisjet dhe ndriçimi ose fitimet termike nga shpërndarja e ngrohtë e ujit dhe kanalizimeve. Fitimet termike diellore janë rezultat i dritës së diellit që po hyn në shtëpinë tënde. Këtu ajo gjithashtu luan rolin e saj si zona e shtëpisë të orientuar, mbrojtje të përhershme, niveli i përshkueshmërisë diellore ose absorbueshmëria e sipërfaqeve të nxehta. Sipërfaqet e nxehta që duhet të merren parasysh në profilet termike diellore janë lustrim, mure të brendshme dhe dysheme të ekspozuara ndaj dritës së diellit, si dhe mureve prapa mbulesave transparente ose izolimit transparent. Mos kini frikë të investoni në dritare të mëdha që nuk duhet të jenë të hapura. Jo vetëm që shtëpia juaj fillon dhe zmadhohet optikisht, në sajë të nxehtësisë të fituar nga rrezet e diellit, fitimet tuaja termike diellore do të jenë shumë më të mëdha. Nevoja për energji për ngrohje dhe përgatitjen e ujit të nxehtë Bazuar në bilancin e energjisë, ne gjithashtu mund të zbulojmë ekuilibrin termik që ne mund të llogarisim se sa ngrohje duhet të ngrejë shtëpinë tonë. Efikasiteti dhe humbjet termike të sistemeve të ngrohjes bazohen në rrjedhat e nxehtësisë dhe përdoren për të përcaktuar nevojën për ngrohje energji. Sistemet e ngrohjes zakonisht kanë nevojë për pajisje ndihmëse (pompa, tifozë, pajisje kontrolli, etj.) Kjo kryesisht konsumon energji elektrike. Një pjesë e kësaj energjie përdoret gjithashtu për ngrohje. Këto pajisje shtesë varen nga lloji i sistemit të ngrohjes dhe nuk duhet të merren parasysh në llogaritjen. Megjithatë, ato duhet të merren parasysh në përcaktimin e bilancit të përgjithshëm të energjisë. Edhe humbjet termike të sistemit të ujit të nxehtë duhet të përfshihen në humbjen e nxehtësisë së sistemit të ngrohjes. Fitimet e nxehtësisë të ndërtesës nga një sistem i furnizimit me ujë të nxehtë zakonisht janë po aq të mëdha sa një humbje e nxehtësisë në furnizimin me ujë të ftohtë ose ujërave të zeza dhe për këtë arsye mund të neglizhohet në bilancin e ngrohjes të ndërtesës. Nëse humbjet termike dhe fitimet numërohen, të dy duhet të merren parasysh. Është mirë që ne jemi aktualisht të interesuar në shtëpitë e kursimit të energjisë, ne po absorbojmë dhe eliminojmë kështu humbjet termike. Megjithatë, nuk duhet të jetë aq larg nga syri. (Ju mund të lexoni më shumë në artikuj në izolim dhe izolim). Një tjetër gjë e rëndësishme që luan një rol të madh në llogaritjen e bilancit të energjisë është gjithashtu mënyra se si shtëpia juaj është e nxehtë (lexoni më shumë në punën e ngrohjes, ngrohjes). Pse duhet të ndërtojmë shtëpi të ulëta të humbjes termike? Është e thjeshtë. Shtëpitë që kanë humbje të ulëta termale kanë kërkesa të ulëta të energjisë termike (karburantet). Është e njohur në përgjithësi se lëndët djegëse fosile të aksioneve po shpenzojnë në botë, kështu që ne duhet të mbështetemi në tranzicionin gradual në ndërtimin e shtëpive pasive dhe zero. (shpjeguar më poshtë). Nga perspektiva e vendeve, është përgjegjësi - në aspektin e ndërtuesve individualë për strehimin në rritje të energjisë, dhe për këtë arsye reduktimin e kostove të strehimit. Nëse planifikoni një ndërtesë të re ose doni të dini se çfarë humbjeje termike ka shtëpinë tuaj të ndërtuar, kontaktoni ekspertët tuaj pranë jush përmes Wilio, mos hezitoni të bëni të gjitha pyetjet që janë të interesuara dhe ju lejojnë të llogarisni shtëpinë tuaj për të pritur! Kategorizimi në shtëpi nga konsumi i energjisë për ngrohje: Kategoria e konsumit Zero shtëpi 0 deri në 5 kWh / m² Shtëpia pasive e energjisë 5 deri në 15 kWh / m² Shtëpia e energjisë së ulët 15 deri 50 kWh / m² Shtëpia e kursimit të energjisë 50 deri në 70 kWh / m² Standard House 70 deri në 100 kWh / m² Shtëpia e Energjisë 100 kWh / m² vjet dhe më shumë Përmbledhje. Nëse ne kemi diskutuar gjithnjë e më shumë nga kjo Laicky përmbledhur, do të themi se më tej nga burimet e energjisë është banesa jonë, kërkon marrjen e mostrave më të madhe të energjisë. Tashmë e tërhequr njerëzit përdorën se çfarë na ka dhënë natyra - dhe kështu të gjitha burimet e saj. Përndryshe nuk është edhe me energji. Ne do të marrim lehtë në shembujt - ose mund të jetë oksigjeni për të prodhuar rrugë të kërkuar nga energjia (kimikisht) ose thjesht bimë dhe pemë në natyrë. Rezultati është i njëjtë. Nëse duam të jetojmë një mënyrë jetese të qëndrueshme për energji që është miqësore me mjedisin dhe kuletat tona, ne duhet të ndërtojmë ndërtesa të qëndrueshme për energji që duhet të jenë të lidhura ngushtë me mjedisin e tyre. Një shërbim i vogël për botën dhe ju do të bëni në qoftë se ju përdorni panele diellore, plehra kuzhinë riciklon në plehrash, ujë gri nga shtëpia për t'u përdorur për të ujitur kopshtin ose për të kapur shiun. Është vetëm për ne se sa cikël të dobishëm mund të përfshihen në ciklin e energjisë familjare.