Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Leje ndertimi

Po kërkoni një avokat për leje ndërtimi? Ne kemi 21,496 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Leje ndertimi

Keni nevojë për shërbim për leje ndërtimi? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për të përpunuar lejen e ndërtimit, vendimin e zonimit, vendimin e miratimit. Çmimi i një leje ndërtimi zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: lejet shtesë të ndërtimit - legalizimi i ndërtimit, përpunimi i vendimit për lejen e ndryshimit të ndërtimit të përfunduar - zgjerimi, superstrukturat, të cilat do të ofrohen nga një nga ekspertët tanë të 21,496 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Leje ndërtimi Ndërtesat, ndryshimet dhe mirëmbajtja e tyre në to mund të kryhen vetëm në bazë të një leje ndërtimi të vlefshme ose në bazë të shpalljes së zyrës së ndërtimit. Në këtë artikull ne do t'i kushtojmë lejes së ndërtimit, ne gjithashtu do të themi kur është e nevojshme dhe ne do t'ju transferojmë me të gjitha procedurat. Së pari dhe më kryesorja, është e nevojshme për të gjetur nëse lloji i punës që planifikoni për të kryer kërkon një leje ndërtimi. Për disa vepra, vetëm detyrimet dhe grupi i ardhshëm i punës nuk është i nevojshëm ose leja e ndërtimit ose detyrimet. Rastet kur mund të kryhen pa lejen e ndërtimit ose njoftimet - Ndryshimi i derës dhe dritareve, riparimi i fasadave, defekt i zëvendësimit të hendekut - riparimin dhe shkëmbimin e strukturave të ndërtimit jo-thelbësor, të tilla si crossbars brendshme, dysheme, suva, etj. - për rrjetet e komunikimit elektronik dhe antenat që do të vendosen në hapësira të mbyllura - për modifikimet e ndërtimit të linjave të energjisë pa kufizim të tensionit nëse nuk ndryshon rrugën e tyre - ndryshon gardhin brenda gjurmës tashmë ekzistuese - Mbulimi i këmbimit në çati - tjetër Rastet kur mund të kryhen në bazë të njoftimit të zyrës së ndërtimit - Ndërtesa të vogla që kryejnë një funksion plotësues në strukturën kryesore dhe nuk mund të ndikojnë ndjeshëm në mjedis - Ndërtime të thjeshta, porte ose superstructure, nëse përcaktohen zyra e ndërtesës në vendimin territorial - Modifikimet e ndërtimit që nuk ndryshojnë pamjen e ndërtesës, nuk ndërhyn në strukturat e ndërtimit, nuk ndryshon metodën e marrjes së ndërtimit dhe nuk rrezikojnë interesat e kompanisë - Puna e mirëmbajtjes që mund të ndikojë në stabilitetin e ndërtimit, sigurinë nga zjarri, pamjen e saj ose mjedisin dhe për të gjitha monumentet kulturore Rastet kur mund të funksionojnë vetëm në bazë të lejes së ndërtimit - Ndërtesa është që të ketë më shumë se 25 m2 të zonës së ndërtuar - Ndërtesa duhet të jetë më e lartë se 5.0 m - Struktura nëntokësore, thellësia e të cilit duhet të jetë më e madhe se 3.0 m - Izolimi i deklaratës. - Ata ndryshojnë muret e hundës në objekt - Superstruktura, zgjerimi ose forma e çatisë Le punën që do të bëni për t'i përket çdo kategorie, gjithmonë duhet të informoheni siç duhet. Përveç të njohurit tuaj dhe surfing në internet, duhet gjithashtu të paguani kohë dhe formulim aktual të ligjeve dhe legjislacionit të nevojshëm. Lagjet shpesh janë të pasakta dhe shumë herë dhe gabimisht nuk rrezikojnë dhe informojnë veten. Ligjet dhe rregulloret shpesh ndryshohen, prandaj nuk është e nevojshme të mbështetemi në përvojën e mëparshme, atë që ishte me vlerë 10 vjet më parë, tani nuk mund të jetë. Të gjitha ligjet dhe rregulloret e nevojshme mund të gjenden edhe në internet, kështu që nuk duhet të shkoni larg dhe të gjeni të gjithë informacionin nga rehati juaj në shtëpi. Si për të pajisur lejen e ndërtimit? Megjithëse ligji është i njëtrajtshëm, gjendja e pajisjeve të lejes së ndërtimit është shpesh e ndryshme nga autoritetet individuale. Prandaj është e përshtatshme të informoheni si zyra juaj kompetente e ndërtimit dhe pastaj të vazhdoni sipas udhëzimeve të tyre. Në hapin tjetër, do të jetë e nevojshme për të plotësuar kërkesën dhe për të lidhur disa dokumente për të. Dokumentet dhe dokumentacioni i përshkruar i zhvilluar nga personi i autorizuar duke shërbyer së bashku me aplikacionin ku ju jepni qëllimin dhe mënyrën e përdorimit të ndërtimit, vendit të ndërtimit dhe kohës së pritur të përfundimit të saj. Dokumentet që ju nevojiten si bashkëngjitje përfshijnë: Lista e pronave Mund të lëshohet nga autoriteti kadastral ose mund të përdorni fletën e informacionit të pronësisë të shtypur nga interneti. Ky fakt duhet të informohet në zyrën tuaj përkatëse. Fleta e pronësisë nuk duhet të jetë më shumë se tre muaj! Në raste të caktuara, fleta e pronësisë mund të zëvendësohet me një dokument tjetër ligjor që tregon tokën tuaj të duhur për t'u përdorur për ndërtim. Dokumentacioni i projektit në dy mishërime Vendimi territorial për të vendosur ndërtimin Harta kadastrale Administratorët e rrjetit Pëlqimi i komunës me një burim të vogël të ndotjes Përjashtimi nga fondi bujqësor Deklaratat e nderit të mbikëqyrjes së ndërtimit Mendimi i Zyrës së Tokës Dëshmi e pagesës së tarifës së duhur Autoritetet vendosin ose pa vonesë - në rastet e gjërave të thjeshta nëse të gjitha substrate janë të plota dhe të sakta. Në raste të tjera, autoritetet kanë afat 30 ditë ose 60 ditë. Në 60 ditë, Autoriteti do të vendosë vetëm në raste veçanërisht komplekse dhe, nëse nuk mund të vendoset në natyrën e çështjes në këtë periudhë, Bordi i Apelit mund ta zgjasë atë. Megjithëse autoritetet e ndërtimit rreth Sllovakisë drejtohen nga të njëjtat ligje, por shumë herë ndryshojnë procedurat dhe kërkesat e tyre procedurale. Kjo lind situata të ndryshme që i njohin parashtruesit e habitshme dhe e komplikojnë situatën. Ne ju sjellim një përmbledhje të disa prej pyetjeve tuaja më të shpeshta, edhe më pak më të shpeshta për të qenë më të mirë për situata që mund të ndodhin edhe me ju. Cila është leja e ndërtimit për të? Nëse keni vendosur të ndërtoni diçka ose të bëni ndryshime thelbësore në ndërtesë, do t'ju duhet një leje ndërtimi. Ju duhet të kërkoni këtë leje në zyrën tuaj përkatëse të ndërtimit. A mund të bëj një ndryshim të ndërtimit spontanisht? Kjo varet nga ajo që ndryshimet janë, nga natyra dhe pasojat e tyre. Nëse nuk ndryshon ndjeshëm pamjen e ndërtesës, ato nuk ndërhyjnë me strukturën e saj mbështetëse dhe nuk ndryshojnë qëllimin e marrjes së ndërtimit do të jetë e mjaftueshme për të qenë e mjaftueshme. Investoni në një ekspert edhe me ndryshime të thjeshta? Nëse nuk keni arsimim ndërtimi, ne nuk rekomandojmë që të vlerësoni situatën dhe të dëshpëroni të punoni pas aksit tuaj "Kutile". Nëse natyra e gjërave korrespondon me nivelin e njohurive tuaja nga një zonë e caktuar, do t'ju duhet një ekspert. Shumica e situatave për ndryshime ose modifikime të ndërtesave, kërkojnë një rishikim të saktë dhe një vlerësim profesional të situatës dhe planeve të ardhshme. Prandaj, ne ju rekomandojmë që të ftoni një ekspert që vlerëson me saktësi nëse mund të rrezikoni sistemin e transportuesit ose cilat pasoja mund ta kenë atë në sistemin e transportuesit. Cilat dokumente janë të nevojshme për të pajisur ndërtimin e vogël? Duhet të bëhet për aplikimin me dokumentacionin përkatës. Ju do të duhet këto bashkëngjitje: Fletë e pronësisë, një përshkrim të thjeshtë teknik të ndërtesës, një vizatim të thjeshtë situatës, një deklaratë e mbikëqyrjes së ndërtimit ose personit të kualifikuar për të siguruar menaxhimin profesional. Anekset e tjera mund t'ju kërkojnë në raste të ndryshme specifike, prandaj është mirë të njiheni së pari me kushtet lokale në zyrën tuaj përkatëse. A kam nevojë për fqinjë në një shtëpi të sheshtë për të rrëzuar ndarjet? Nëse doni të bash një kryq që nuk është struktura e transportuesit të shtëpisë tuaj të banimit, pëlqimi ose lloji tjetër i objektivave të qëndrimit është i nevojshëm. Opinioni i statikut nuk është i nevojshëm, por nëse nuk jeni 100% i sigurt, duhet të këshilloni veten me një statistikë. Cila është ndërtimi i thjeshtë? Ndërtesat e thjeshta janë: - Mbështetja e mureve - Ndërtesat e banimit, sipërfaqja e ndërtuar e të cilave nuk kalon 300 m2, kanë një kate. Këto ndërtesa gjithashtu mund të kenë një kat të nëntokës dhe papafingo - Ndërtesat për rekreacion individual, - ndërtesa në katin e parë dhe vendet e ndërtimit, nëse zona e ndërtuar nuk kalon 300 m2 dhe një lartësi prej 15 m, - Ndërtesat nëntokësore, nëse sipërfaqja e ndërtuar nuk kalon 300 m2 dhe 6 m thellësi A kam nevojë për një leje ndërtimi për punën e izolimit të shtëpive të banimit? Po, është e nevojshme të aplikoni për një leje ndërtimi në zyrën tuaj përkatëse të ndërtimit. Sa kohë merr procesi i lejes së ndërtimit? Pas dorëzimit të një kërkese dhe të gjitha dokumenteve të nevojshme ju do të jeni në gjendje të prisni rreth 30 ditë në lejen tuaj të ndërtimit. Çdo zyrë ndërtimi mund të shprehet në rastin e mëparshëm, megjithatë, nuk është zakon. Ai gjithashtu duhet të llogaritet me një periudhë të mundshme prej 60 ditësh, por në veçanti raste serioze, gjithashtu do të prisni më gjatë. Nëse ju jeni shkaktuar për të riparuar ndërtimin ose në ndërtimin e një objekti të ri, ju lutemi kontaktoni kushtet dhe opsionet paraprakisht. Merrni ligjet, legjislacionin dhe dekretet e nevojshme. Le të këshilloni nga ekspertët, në mënyrë paqësore tregojnë planet tuaja për anët e shumta - më shumë mendime mund të lehtësojnë ndonjë vendimmarrje dhe drejtimin e projektit tuaj. Në rastin optimal, është më mirë të vizitoni personalisht zyrën tuaj përkatëse të ndërtimit dhe të informoni drejtpërdrejt për të gjitha procedurat e procesit. Në çdo rajon, autoritetet shpesh kanë dallime në procedurat dhe format e administratës, dhe në veçanti të tjera ata ju informojnë personalisht.