Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Legalizim i ndertesave

Kërkoni një avokat për legalizimin e ndërtimit? Ne kemi 14,909 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Legalizim i ndertesave

Keni nevojë për shërbim në fushën e legalizimit të ndërtimeve? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për të analizuar disponueshmërinë e legalizimit, përpunimin e dokumentacionit, aktivitetet inxhinierike. Çmimi i marrjes së një leje ndërtimi të vlefshme zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion në lidhje me shërbimet: konsultimi, përfshirja e kërkesave të ofruara nga një prej profesionistëve tanë të 14,909 në kategorinë e caktuar.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Legalizimi i ndërtesave Zgjidhni nga numri i ekspertëve të cilët do të çaktivizojnë ndërtesën tuaj shpejt, me efikasitet dhe me çmim të volitshëm. Pse vetëm Wilio? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë të cilësisë nga mjedisi juaj. Wilio do t'ju ndihmojë të lirë të merrni profesionistë të verifikuar dhe të kualifikuar në pothuajse çdo shërbim apo artizanale. Si punon Wilio? Vetëm futni pyetjen Përgjigjuni disa pyetjeve në lidhje me atë shërbim që ju nevojitet. Ne do të arrijmë më të mirën Ne gjejmë ekspertët më të përshtatshëm sipas kërkesave tuaja. Zgjidhni ofertën më të mirë Krahasoni menutë dhe zgjidhni nga ekspertët më të mirë të vlerësuar. Pyetjet e bëra shpesh Çfarë është ndërtesa e paautorizuar? Për të paautorizuar nëse ndërtesa e zezë konsiderohet si një ndërtim i ndërtuar pa një leje ndërtimi të vlefshme, ose një ndërtim që nuk është në përputhje me këtë autorizim. Nuk është vetëm një shtëpi familjare, por edhe pjesë të ndryshme, garazhe, kuzhina verore, bazat e pishinave të notit dhe çdo ndërtim për të cilin nevojitet një leje ndërtimi sipas ligjit - kështu që nuk është e mjaftueshme për të njoftuar zyrën e ndërtimit. Ky koncept nuk duhet të gabohet me konceptin e ndërtesës së paautorizuar, ku ndërtesa është ndërtuar në një komplot të huaj pa pëlqimin e pronarit të tij. Megjithatë, rrethi, megjithatë, se ndërtesa e paautorizuar është gjithashtu një ndërtim i zi. Pse të legalizoni ndërtimin? Arsyet pse lindin ndërtesat e zeza është pak. Në shumë raste, ka një rezultat të neglizhencës së paqëllimtë të detyrimeve ligjore nga fabrika e ndërtimit, e cila nuk ka përfunduar asnjë nga dokumentet ose njoftimet e nevojshme. Megjithatë, asnjë investitor nuk shkel ligjin me vetëdije - nëse shpreson se ata nuk do të vijnë tek ata, ose ata thjesht do t'i numërojnë ato paraprakisht. Por mos e paguani vërtet? Zbulimi i ndërtimit të zi nga autoriteti i ndërtimit mund të çojë në gjoba deri në më shumë se 30000 €. Në një rast më të keq, edhe zyra mund të urdhërojë heqjen e ndërtimit me kostot e pronarit të saj. Edhe pse rrallë, ndërtesat e paligjshme ndodhin në këtë masë të vendosur mund të shkaktojnë probleme të konsiderueshme në rastin e shitjeve të shitjeve ose trashëgimisë, por gjithashtu të lidhur me rrjetet inxhinierike. Për fat të mirë, inconveniences të ngjashme mund të shmangen duke përdorur të drejtën për të zbatuar ndërtimin. Është ofrimi shtesë i të gjitha dokumenteve të kërkuara nga zyra e ndërtimit brenda një periudhe të caktuar. Procedura është pak a shumë e njëjtë si në sigurimin e duhur të dokumenteve para fillimit të ndërtimit. Pas heqjes së të gjitha mospërputhjeve, zyra është e çaktivizuar. Përkundrazi, nëse pronari ose në këtë kohë nuk përputhet me kërkesat për lejen e ndërtesës, ose dëshmon se ndërtimi është në kundërshtim me interesin publik, do të kërkojë një zyrë ndërtimi për ta hequr atë. Dhe pse nuk e ktheni me legalizim? Lejet shtesë të ndërtimit kanë për shumë vite për shumë vite që ngjallin diskutimet e trazuara dhe projektligji për shmangien e plotë të kësaj mundësie nuk janë një temë e izoluar. Nuk është joreale që në vitet e ardhshme do të ketë një shtrëngim të rëndësishëm në këtë fushë - aktualisht lirimi i ligjit të ri të ndërtimit vlerësohet për vitin 2022. A mund të kem legalizim shtesë të ndërtesave për të pajisur veten time? Nëse keni njohuri të mjaftueshme për legjislacionin e komplikuar dhe të fundit, por jo më pak kohë, ju mund të hyni veten me vetë-ndihmë. Megjithatë, legalizimi shtesë nuk ka një proces sfidues dhe të gjatë në të cilin vlen të merret specialistë të kualifikuar të shërbimit. Ato rendin dhe ndihmojnë me përgatitjen e të gjitha dokumenteve dhe dokumenteve të nevojshme dhe të kujdeset që procesi të jetë lëvizur pa probleme dhe efikasitet. Si të gjeni profesionistë në legalizimin e ndërtesave? Mënyra më e mirë për të gjetur një ekspert për legalizimin e ndërtesave është të futni kërkesën Wilio. Ne do t'i dërgojmë kërkesën tuaj ekspertëve me kualifikimet e nevojshme dhe do të jeni në gjendje të zgjidhni nga disa oferta nga profesionistët që e njohin punën kur keni nevojë për të. Pastaj krahasoni ofertat, lexoni vlerësimin dhe rishikimet nga klientët dhe zgjidhni ekspertin e duhur që gjen një zgjidhje për problemin tuaj. Pse ktheheni në Wilio kur legalizoni ndërtesat? Legalizimi shtesë i ndërtesave është i vështirë, por gjetja e ekspertëve për këtë detyrë nuk mund të jetë. Nëse ka probleme që lidhen me pronën e paligjshme, është e kuptueshme që zgjidhja e tyre të besojë në duart më të mira. Ekspertët tanë kanë përvojë të pasur në të gjitha fushat e nevojshme nga ligji i ndërtimit ndaj të drejtave civile. Ata e dinë saktësisht se si të vazhdojnë dhe cilësia e tyre dëshmon klientët e lartë të kënaqur. Willo Unë do t'ju ndihmoj të kurseni kohë, para dhe mos u shqetësoni. Sa kohë duhet një legalizim shtesë të ndërtesës? Kjo pyetje është individualisht individuale dhe varet nga shumë faktorë. Është e nevojshme të rishikoni nëse do të zhvilloni plotësisht dokumentacionin e projektit, ose është vetëm një numër i dokumenteve të zhdukura? Lidh speciet, fushëveprimin dhe moshën e pasurive të paluajtshme dhe numrin e subjekteve të interesuara që duhet të shprehin mendimin e tyre në atë rast. Këtu ata mund të përfshijnë autoritetet, administratorët e rrjetit, menaxhimin e fshatit, por edhe fqinjët. Organizata efektive mund ta përshpejtojë procesin në mënyrë të konsiderueshme. Pas konsultimit personal dhe çdo inspektimi të ndërtesës, të aftë në art do të ofrojnë më shumë informacion në situatën tuaj specifike. Çfarë do të duhet të duhet për legalizim shtesë dhe unë duhet të jap këto dokumente? Procesi i legalizimit shtesë të ndërtesave është i ngjashëm me lejen e ndërtimit "klasik" në një term të duhur. Përveç kërkesës për leje shtesë të ndërtimit, do t'ju duhet një dokument që konfirmon pronësinë tuaj të tokës ose pëlqimin e pronarit të ndërtimit; Dokumentacioni i projektit dhe gjendja e vendbanimeve, shprehja e furnizuesve të energjisë, si dhe dokumente të tjera që kërkon një leje ndërtimi. Një i aftë në art do t'ju këshillojë në listën e saktë të dokumenteve të nevojshme dhe do t'ju ndihmojë t'i pajisni ato ose t'i pajisni ato vetëm - varet nga marrëveshja juaj. Çfarë do të më ndihmoni ekspert për të legalizuar ndërtesat? Cili është eksperti për legalizimin e ndërtesave të aftësive? Të pasurit me përvojë në fushën e legalizimit të ndërtesave është i orientuar mirë në një numër fushash legjislative që ndikojnë në këtë temë - nëse është një ligj ndërtimi, ligji gjeodezik, ligji kadastral ose kod civil. Ai bashkëpunon me shumë ekspertë dhe institucione nga inxhinierët dhe gjeodetat për ekspertët dhe zyrat gjyqësore. Një ekspert i mirë do t'ju ofrojë qasje individuale dhe mbështetje profesionale për zgjidhjen e të gjitha pronave ose problemeve ligjore që lidhen me pronën tuaj dhe puna e tij është heqja e të gjitha mospërputhjes dhe proporcionit të pasurive të paluajtshme në një shtet që lejon që ajo të përdoret pa asnjë legjislativ kufizime. Çfarë banon të përfshira në çmim? Ashtu si kohëzgjatja e procesit të legalizimit shtesë, çmimet ndryshojnë ndjeshëm nga rasti në një rast në varësi të rrethanave. Eksperti i legalizimit së pari do të kryejë të gjitha analizat e nevojshme për disponueshmërinë e legalizimit. Më pas, çmimi do të pasqyrohet në çmimin e të gjithë dokumentacionit të nevojshëm ligjor dhe të projektit dhe koston e marrjes së mendimeve të nevojshme nga të gjitha subjektet në fjalë. Së fundi, ajo gjithashtu vjen për akuzat korrekte për lejen e ndërtimit shtesë, çmimi i të cilit është tre herë akuzat për një leje të duhur të ndërtimit dhe del nga lloji i ndërtimit në disa dhjetëra euro. Cilat shërbime të tjera mund të ofrojnë eksperti? Ekspertët e legalizimit nuk ofrojnë shërbime të mëtejshme në marrëdhëniet juridike pronësore, siç janë zgjidhja e pronësisë, ndarja e tokës dhe e pasurive të paluajtshme, këshilla ligjore dhe financiare në këtë fushë dhe shërbime të tjera që kombinohen me legalizimin e ndërtesave shpesh shoqërohen. Këshilla dhe Këshilla 01. Kujdes nga mosha juaj e pasurive të patundshme Sipas ligjit në kategorinë e ndërtesave të zeza, pasurive të paluajtshme të ndërtuara pas vitit 1975. Nëse ndërtimi juaj është dukshëm më i vjetër, ju jeni me fat - këto pasuri të paluajtshme konsiderohen automatikisht të jenë me aftësi të kufizuara. 02. Qëndrueshmëri në vendin e parë Në mënyrë që eksperti legalist të kryejë rolin e saj plotësisht dhe në mënyrë efikase dhe të përmbushë pritjet tuaja, duhet të jetë vazhdimisht i njohur me lidhjet e ndërtimit tuaj. Prandaj, konsultimet personale dhe komunikimi i mirë janë të rëndësishme. Në shumë raste, procesi nuk ndodh pa komplot dhe pasuri të paluajtshme, ose fokusin e tyre. Më parë, ju do të guroni cilat dokumente ju duhet të siguroni ju dhe përkundrazi, cilat dokumente eksperti fiton veten. Komunikimi i dyanshëm është çelësi për punën e pajisur me shpejtësi dhe me sukses. 03. Ju gjithashtu mund të legalizoni një pronë jo-ekzistuese Nëse jeni shkatërruar nga prona, por në katastre vazhdon të zhvillohet si ekzistuese, ndoshta do të vazhdoni të paguani tatimin. Ju gjithashtu mund të hiqni qafe legalizimin shtesë.