Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Kulm ekologjik

Jeni duke kërkuar për një çati të gjelbër? Ne kemi 21,733 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Kulm ekologjik

Keni nevojë për shërbim nga zona e çatisë së gjelbër? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në përcaktimin e çatisë, koston, zbatimin, mirëmbajtjen. Çmimi i një çati me bimësi zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: hidroizolim çati, nënshtresa çatie, suculents, të cilat do të ofrohen nga një nga specialistët tanë të 21,733 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Çati e gjelbër Në botën tonë ideale, kulmet e gjelbra do të ishin të kudogjendur - ne mendojmë për skandinavinë nga vikingët deri në fund të shekullit të 19-të. Dhe jo, nuk është sepse ne do të dëshirojmë nostalgjikisht për një të kaluar piktoreske. Në fakt, ne po përpiqemi të krijojmë një të ardhme të re në të cilën çatitë e të gjithë qytetit do të jetojnë dhe të gjelbër, duke lënë një referencë për një mjedis më të shëndetshëm. Çfarë është një çati e gjelbër apo e gjallë? Kulmi i gjelbër ose i gjallë është një çati e projektuar posaçërisht që mbështet bimësinë dhe jetën e bimëve në favor të mjedisit. Ekzistojnë tri kategori të kulmeve të gjelbra; Sipas asaj se sa thellë është mjeti i mbjelljes dhe sa mirëmbajtje kërkojnë: intensive, gjysmë intensive dhe të gjera. Kulmet e gjelbra intensive do të ri-krijojnë kushtet e një kopshti tradicional lart dhe mirëmbajtja e tyre kërkon përpjekje të konsiderueshme. Në fund të kundërt të spektrit ka çati të gjera të gjelbra që janë të vetë-mjaftueshme me bimë rezistente të forta dhe të thatësirës, ​​duke i bërë ata relativisht të lehtë për mirëmbajtje (ato janë ato që do të donim të shihnim kudo). Si janë kulmet e gjelbra të dobishme për mjedisin? Ne të gjithë e dimë përfitimet që bimët dhe vegjetacioni ofrojnë mjedisore. Kulmet e gjelbra në mjedisin urban sjellin punc shtesë pasi ato zëvendësojnë gjelbërimin e humbur në blloqe të dendura ngjitur të ndërtesave. Kulmet e gjelbra zvogëlojnë ndotjen e ajrit duke frymëzuar bimët dhe lehtësojnë trajtimin e ngrohjes, sepse bimët absorbojnë dhe mbajnë nxehtësinë e diellit. Nga ana tjetër, materialet tradicionale të kulmit lëshojnë nxehtësinë e diellit dhe shkaktojnë temperatura në qytete janë më të larta se në zonat rurale përreth. Falë aftësisë së saj për të absorbuar ujin e shiut dhe të veprojë si një filtër zvogëlon kullimin e kulmeve të gjelbra, duke mbajtur furnizimin me ujë pa ndotës duke reduktuar gjasat e përmbytjeve. Ndërtesat me kulmet e gjelbra kanë izolues termik të integruar dhe ngrohje dhe ftohje nuk kërkohet aq shumë energji. Së fundi, kulmet e gjelbra krijojnë habitate të vlefshme për kafshët e egra që ndihmojnë në ruajtjen dhe promovimin e biodiversitetit për të ardhmen. Si mund të prodhohen kulmet e gjelbra? Sistemet e gjelbra moderne të kulmit janë të trasha 1 deri në 4 inç dhe përbëhen nga shtresa të bëra që mbështesin rritjen e mesëm dhe vegjetacionin. Pesë shtresa primare përfshijnë një membranë të papërshkueshëm nga uji, pengesë për të mbrojtur rrënjët, shtresën e kullimit, rritjen e mesme dhe bimët. Cilat lloje të bimëve rriten në një çati të gjelbër? Kur zgjedhni bimë, ju duhet të merrni parasysh dy faktorët më të rëndësishëm: sa mirëmbajtje doni të kryeni dhe sa diellore është çatia juaj. Kur zgjedhni bimët, mos harroni se shumë prej tyre do të kenë një sezon të qetë, kështu që nëse doni të keni ngjyrë të gjelbër gjatë gjithë vitit, shtoni bimë të gjelbra në përzierje. Rregulli i përgjithshëm është se sa më shumë varietetet që rriteni, aq më e fortë duhet të jetë media juaj e rritjes, e cila rrit peshën tuaj të çatisë. Sa mirëmbajtje kërkon çati të gjelbër? Sistemi minimal i gjerë i mbulimit me 4 inç të pajisur me Sedum të përzier (mbjelljen e mirëmbajtjes së thjeshtë) në vitin e parë kërkon ujitje dhe heqjen e barërave të këqija çdo disa muaj. Në vitin e dytë, farë e keqe do të merret vetëm tre ose katër herë dhe pastaj një herë në vit. Ju do të keni për të organizuar një herë në vit. Në anën tjetër të spektrit, në varësi të asaj që po rriteni, pretendimet e mirëmbajtjes mund të rriten deri në pikën ku mund të dëshironi të merrni në konsideratë sistemin e ujitjes. A kërkon pesha e kulmit të gjelbër të mëtejshme? Kulmet e gjelbra peshojnë më shumë se materialet tradicionale të kulmit dhe nëse jeni duke menduar për instalimin e tij është më mirë të këshilloni me statikë. Ndërsa ndërtimet e reja mund të jenë të dizajnuara lehtësisht për të marrë parasysh ngarkesën e peshës së çatisë së gjelbër, pajisjet shtesë të ndërtesave ekzistuese kërkojnë konsideratë të kujdesshme. Sa kushton një çati të gjelbër dhe sa zgjat? Kulmi i gjelbër është një investim pak më i madh: ai gjithashtu do të izolojë shtëpinë dhe në verë ajo mbulon dhe freskon, e cila ka qenë një kursim afatgjatë koston e ngrohjes ose ftohjes. Të kesh një çati të sheshtë, atëherë çmimi është 140 € / m2. Çmimi i kulmit të gjelbër me vizion të gjerë është rreth 170 € / m2. Në asnjë rast nuk do të thyhen nga zgjidhjet e lira, sepse rindërtimi i një çati të sheshtë që rrjedh është i shtrenjtë dhe sfidues. Ne kemi përgatitur një bazë të dhënash të mbuluesit të verifikuar të çatisë së sheshtë Wilio, të cilat ju mund të dërgoni kërkesën dhe pastaj ju merrni oferta të shumëfishta. Megjithatë, në sajë të mbrojtjes së membranës së çatisë, çatia e gjelbër mund të zgjasë jetën e çatisë dy herë ose tri herë mbi jetën e saj të zakonshme. Në Evropë, ku kulmet e gjelbra u ndërtuan që nga vitet 1960, dihet se çatitë e gjelbra zgjasin nga 30 në 50 vjet. Rekatimi i kulmit të gjelbër: Pro: - Mirë për mjedisin - Kostot më të ulëta të energjisë për shkak të pronave të izolimit termik të kulmit të gjelbër - mirëmbajtje e ulët - Jetë e gjatë Cons: - Kostot më të larta të instalimit fillestar sesa në çatitë tradicionale - Një peshë më e lartë mund të tregojë kosto të mëtejshme strukturore