Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Kopesht dimeror

Po kërkoni një kopshtar kopshti dimëror? Ne kemi 23,468 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,706 profesionistë të regjistruar
87,689 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Kopesht dimeror

Keni nevojë për një shërbim kopshti dimëror? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë të cilësisë në projektimin dhe vizualizimin, fokusin, zdrukthtari dhe konservimin e konservatorit. Çmimi i një tarracë me xham zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: konsultimi dhe përfshirja e ndryshimeve, shërbimi pas garancisë i ofruar nga një prej zotërinjve tanë të 23,468 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,706 profesionistë të regjistruar
87,689 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini

Zgjedhja e prodhuesit të duhur për kopshtin tuaj të dimrit Shtimi i kopshteve të dimrit në shtëpinë tuaj mund të shkaktojë një ndryshim të madh në mënyrën se si ju pëlqen shtëpia juaj. Përfshirja e jashtme, zgjerimi i hapësirës suaj të jetesës dhe rritja e vlerës së pronës është vetëm disa nga vendet pozitive që njerëzit e shohin kur vendosin të zgjerojnë shtëpinë tuaj në këtë mënyrë. Megjithatë, si në rastin e çdo projekti të madh jeni të përfshirë, duhet të jeni të sigurt se do të merrni prodhuesin e duhur të kopshtit të dimrit. Ne biseduam me disa nga tregtarët me përvojë të rekomanduar në Wilio për të gjetur çështje kyçe që ju duhet të dini përgjigjet paraprakisht kështu që ju mund të vendosni siç duhet: të gjetur nëse prodhuesit kanë bërë punë të ngjashme në kopshtin e dimrit Si do të bëni ju. Sigurohuni që kjo punë t'ju përshtatet. Jepini vetes të ruheni nga përvoja, si dhe akreditim. Mbani në mend se materialet nënkontraktuese mund të komplikojnë procesin. Sigurohuni që prodhuesit të cilët do të përdoren për të punuar me një produkt të caktuar. Krahasoni mengjinë të ngjashme dhe përpiloni planin e pagesës. Kontrolloni që punëtorët kanë njohuri të mjaftueshme për lejen e ndërtimit dhe rregulloret e ndërtimit. Mbani në mend këto pika që mund t'ju ndihmojnë të përqendroheni në atë që duhet të kërkoni kur të takoni tregtarët dhe të merrni oferta çmimi për punë. Vazhdoni të lexoni ku do të gjeni informacione të tjera se si të gjeni punëtorin e duhur për kërkesën tuaj. Gjeni nëse prodhuesit kanë bërë punë të ngjashme në kopshtin e dimrit siç keni nevojë. Ekzistojnë disa shoqëri të mëdha kombëtare që ndërtojnë kopshte dimërore dhe ofrojnë një shërbim gjithëpërfshirës të bërë me porosi që mbulon gjithçka nga propozimi për realizim. Edhe pse duke shkuar kjo rrugë mund të jetë për pronarët e shtëpive mënyrën më të parëndësishme, është gjithashtu ndoshta më e shtrenjtë. Sipas sondazhit, shumica e njerëzve zgjedhin një biznes të pavarur lokal që i përshtatet realizimit të kopshtit të tyre të dimrit. Çfarë po përqendrohemi këtu. Megjithëse ka shumë kompani të vogla të dedikuara për realizimin e kopshteve të dimrit, disa zejtarë që prodhojnë ato do të jenë ndërtesa më të përgjithshme, dhe kështu ata nuk janë vetëm përgjegjës për prodhimin e kopshteve të dimrit. Disa do të jenë specialistë në dritare dhe dyer, të tjerët do të jenë stollarë. Të dy mundësitë kanë përfitime - një specialist i kopshtit dimëror mund të ketë përvojë më të specializuar me kërkesat tuaja specifike, ndërsa ndërtesa e përgjithshme mund të jetë më e pajisur për të zgjidhur projekte më komplekse që përfshijnë elemente të tjera. David N. Me përvojë 30 vjeçare dhe më shumë se 60 përgjigje pozitive ndaj Wilio tha: Merrni lloje të ndryshme të punëtorëve që prodhojnë kopshte dimërore. Megjithatë, kreu është se ju doni të keni referenca dhe portofol të mirë. Sigurohuni që punëtorët e punës të kenë përvojë me përvojën. Unë jo vetëm kopshte dimërore, por edhe dritaret dhe dyert. Megjithatë, unë mund t'u tregoj njerëzve me kopshte dimërore dhe të dokumentojnë urdhrat e mëparshëm që kam bërë. Duke parë punën e mëparshme të punëtorëve është jashtëzakonisht e dobishme për sa i përket zgjedhjes së përbindëshit të duhur për ju - shikoni fotot në portofolin është i dobishëm, por pajtohuni me pikëpamjen personale të punëve të tyre të mëparshme dhe të takoni klientët e kaluar është mënyra më e mirë për të vlerësuar cilësinë e punës së tyre. Leoš ka më shumë se 150 përgjigje pozitive ndaj Wilio. Kompania e tij zbaton disa lloje të projekteve të mëdha të ndërtimit duke përfshirë ndërtimin e kopshteve të dimrit. Ai na tha: Çdo ndërtues i mirë që është krenar për punën e tij, do të dëshirojë t'ju kontaktojë me klientët e mëparshëm. Kur bëra një punë të mirë dhe klienti është i kënaqur me të, unë pyes nëse mund të aplikoj për një favor dhe t'i përdorë ato si një referencë në të ardhmen. Shumica dërrmuese e konsumatorëve do ta bëjnë këtë pa probleme. Unë do të këshilloja klientët të shkojnë drejtpërdrejt për të parë diçka që tregtari bëri në afërsi të tyre - nuk ka asgjë më të mirë se sa me të vërtetë duke e parë atë. Sigurohuni që do të jeni të kënaqur. Sipas Davidit, një takim me prodhues të ndryshëm të rëndësishëm dhe duhet ta bëjë atë para se klienti të zgjedhë personin e duhur për të. Ajo thotë se gjëja më e rëndësishme kur takohet me klientin është se njerëzit ndihen të rehatshëm dhe në mënyrë paqësore - midis prodhuesit dhe klientëve duhet të jenë vibrime të duhura në aspektin e kompetencës dhe përvojës. Dhe përkundrazi, klienti duhet të pëlqejë një person që ndodh. Merrni një kuotim të lirë Ne do t'ju ndihmojmë të përmbushni kopshte profesionale të dimrit në zonën tuaj dhe ju do të merrni oferta reale sot. Ju mund të vlerësoni veten si të ndjeheni të qetë me tregtarët e mundshëm nga kontakti i parë me ta. Ata janë të sjellshëm në telefon, ata vijnë në emërime në kohën e caktuar, pyetje të plota në lidhje me projektin? Prodhimi i kopshteve të dimrit nuk zgjat ditën dhe aftësia për të ruajtur komunikimin e mirë në të gjithë ndërtesën është thelbësore. Ju nuk duhet të mbeteni miqtë më të mirë me prodhuesit, por ju duhet të keni një marrëdhënie të mirë profesionale. Nëse ndiheni mirë në prodhuesit, mund të filloni të mendoni se sa janë të kualifikuar për projektin. Përqëndrohet në përvojën, si dhe referencat. Përveçse shikoni në punën e mëparshme të ndërtuesve, ju mund të vlerësoni përvojat e tyre në mënyra të tjera. Në serverin Wilio ju mund të lexoni reagime të sinqerta në punën që ata kanë bërë për pronarët e shtëpive, dhe ju gjithashtu mund të shikoni fotot e vendeve të punës që kanë pranuar. Mos kini frikë të bëni pyetje në lidhje me ndonjë kualifikim, gjatësi të biznesit të tyre ose se si po planifikojnë të zbatojnë porosinë tuaj specifike. Zgjidhja e mosmarrëveshjeve Projektet për përmirësimin e familjes shpesh janë komplekse. Diskutoni ndonjë problem me prodhuesin tuaj dhe përpiquni të gjeni një zgjidhje që i përshtatet të dyja palëve. Mbani në mend se nënkontratat mund të komplikojnë procedurën e strukturës. Kur përfundon kontratat për të ndërtuar një kopsht të dimrit me një kompani, duhet të pyesni nëse ata po planifikojnë të transferojnë (marrjen nga një burim tjetër) ndonjë nga elementet e strukturës. Shembuj të nënkontratave për punë, të tilla si instalimi i kopshtit të dimrit, përfshijnë punësimin e ndërtuesit që nisën bazat dhe do të bëjnë bazat fillestare të ndërtimit ose do të sjellë një murator në ndërtimin e murit të xhuxhit që formon bazën që shtohet në lustrim . Nënkontraktimi i kontratave pasi këto janë relativisht të shpeshta, veçanërisht nëse personi që keni zgjedhur më tepër një specialist, si një gotë, dhe jo një ndërtues përgjithësisht i aftë. Nëse prodhuesi juaj planifikon të përdorë nënkontraktorët, duhet të informoheni në fillim të procesit dhe të vendosni kushtet e tyre në lidhje me këto nënkontraktorë. Në shumicën e rasteve, prodhuesi që keni punësuar direkt, do të marrë përgjegjësinë për nën-punë dhe të gjitha pagesat do të jenë pjesë e kuotimit origjinal. Megjithatë, ia vlen të kontrollosh se kush do të dizajnojë punën dhe kush do të jetë në të vërtetë në vend. Bastet e komunikimit të mirë me personin që po merrni dhe fitoni të gjitha detajet me shkrim para fillimit të punës, ato janë çelësi për të siguruar rrjedhën e butë të procesit dhe zgjidhjen e problemeve të mundshme. Zgjidhni punëtorët që drejtohen në ndërtesa të ngjashme. Ka shumë mënyra për të notuar nga kopshti i dimrit - blini materialin e ndërtimit dhe ju do të ndihmoni vetë ata vetë-ndihmën ose ta instaloni nga një ekspert; Blerje nga shoqëria që prodhon dhe zbaton kopshte dimërore; ose të punësojë një ekspert për të blerë gjithçka dhe për të ndërtuar kopshtin e dimrit. Meqë ka një numër të prodhuesve dhe markave të disponueshme, Davidi rekomandon që të konsultoheni me zbatuesit tuaj dhe të siguroheni që ata janë të njohur me produktin që preferoni ose mund të rekomandoni që të jetë më e përshtatshme për punën tuaj. Çdo gjë kthehet prapa për të komunikuar me zbatuesit tuaj - pyeti pyetje të mjaftueshme për të kuptuar atë që nga projekti që dëshironi? Ju dëshironi të siguroheni që të merrni cilësi të mjaftueshme dhe gjithashtu që zbatuesit e dinë se çfarë sistemi duhet të përdorë. Ka marka të ndryshme të kornizave dhe kulmeve, si dhe materiale të ndryshme. Çdokush do të vijë tek ju, së pari duhet të kontrolloni se cilat janë kërkesat tuaja si klient atë që dëshironi të përdorni kopshtin e dimrit dhe të siguroni se çfarë po planifikon t'i përshtatet të gjitha këtyre kërkesave. Njerëzit duan kopshte dimërore për arsye të ndryshme - pasi ishte në mënyrë që njerëzit të donin të rriteshin bimë ose thjesht duan të ulen diku në verë. Tani është shumë më e larmishme. Vetë David thotë se është e pamundur të hartohet një lloj kopshti që do t'i përshtatet të gjithëve. Merrni menunë të ngjashme dhe vendosni një plan pagese. Është e këshillueshme që të takohen dhe të marrësh oferta të paktën nga tre tregtarë. Detajet dhe shtrirja e kuotimit të tyre mund t'ju tregojnë shumë për procedurën e tyre në punë. Është e rëndësishme të siguroheni që të gjitha ofertat janë të ngjashme - përfshijnë materialet dhe fuqinë punëtore, si dhe të gjitha kontratat nënkontraktuese që mund të përdorin tregtarin dhe gjithashtu përfshijnë TVSH. E vetmja mënyrë për të krahasuar menytë e çmimeve është krahasimi i parametrave të ngjashëm. Pali, pronar i një kompanie ndërtimi që shpesh ndërton kopshtet e dimrit dhe ka më shumë se 150 përgjigje pozitive ndaj Wilio, tha: për të ofruar një ofertë të mirë për klientin është me të vërtetë e rëndësishme. Unë jap gjithçka në të gjitha ato që ofrohen, gjithçka është e ndarë dhe fshirë - cilat materiale përdorin gjithashtu se çfarë do të jetë shpenzimet e pagave. Në fund ka një sasi të fundit që do të ngarkohet. Unë pashë që njerëzit të marrin oferta nga tregtarët e tjerë që ishin dukshëm më të vegjël se sa imi dhe më pyetën nëse nuk do t'i zvogëloja, por thashë "jo". Unë e di se ata janë më poshtë, sepse ata nuk janë mjaft të mirë, unë e di se ata nuk do të përdorin materialet e duhura ose do të përpiqen të rrisin shumën më vonë. Pas çmimit të rënë dakord mbi bazën e një oferte të saktë dhe me shkrim të çmimeve, sigurohuni që të keni një plan pagese që ju përshtatet. Tregtari i njohur në përgjithësi nuk pret ose kërkon vlerën e përgjithshme të punës në kopshtin e dimrit paraprakisht. Megjithatë, në varësi të fushës së punës nuk është një depozitë e pazakontë ose e vogël. Pali tha: Ju duhet të uleni së bashku dhe të shpikni diçka që do të funksionojë për të dyja palët. Nëse është një punë që zgjat vetëm një javë, unë do të jem i lumtur të pranoj të gjithë pagesën për të përfunduar punën. Kontrolloni njohuritë e tyre për lejen e ndërtimit dhe rregulloret e ndërtimit. Shumica e kopshteve të dimrit janë të përjashtuara nga kërkesat e lejes së ndërtimit, përveç nëse janë ndjekur disa kushte, veçanërisht për madhësinë e portit. Megjithatë, ato mund të mbulohen nga kufizime të mëtejshme nëse shtëpia juaj është e shënuar në listën e monumenteve ose jetoni në një zonë të mbrojtur. Kopshtet e dimrit zakonisht përjashtohen nga detyrimi për të kontrolluar rregulloret e ndërtimit. Megjithëse nuk ka gjasa, gjithmonë ia vlen të njoftohesh në zyrën e ndërtimit lokal dhe të kërkosh lejet përkatëse. Është e rëndësishme që ju të ecni me zbatuesit tuaj para fillimit të punës. Ndërtesat me përvojë do të kenë njohuri për kërkesat më të fundit dhe se si i trajtojnë ato tek autoritetet e ndërtimit të rajonit - ata mund të njohin edhe zyrtarët nga zyrat e ndërtimit që mund të aplikojnë për këshilla. Disa kompani, veçanërisht ato që fokusohen në ndërtimin e kopshteve të dimrit, mund të përzënë të gjithë procesin në emër tuaj nëse është e nevojshme. Por gjithmonë ia vlen të bëhet një studim paraprakisht. Davidi shton se shumica e klientëve janë në ditët e sotme "Vizitoni" në çështjet e lejes së ndërtimit, sepse, në sajë të internetit, sondazhi është shumë i lehtë - por vetëdija nëse ata kanë shtëpi të tjera në rrugën tuaj të kopshteve të dimrit mund t'ju ndihmojnë të merrni informacion të përshtatshëm për të situatë. Kujdes nga tregtarët që insistojnë që asnjë kopshte dimërore nuk kanë nevojë për leje ndërtimi - shkelja e kërkesave të ndërtimit mund të çojë në gjoba dhe ju do të detyroheni të anuloni çdo punë të mëtejshme. Siç tha Davidi: shumica e kopshteve dimërore nuk kanë nevojë për një leje ndërtimi, megjithatë, ka përjashtime dhe prandaj është e përshtatshme për të bërë një studim. Davidi tha: Nëse keni punuar në zyra të ndryshme urbane, do të gjeni se të gjithë punojnë një mënyrë të vogël, kështu që ia vlen të punësosh dikë që është i njohur me departamentet përkatëse të ndërtimit dhe është në kontakt me ta. Leoš shtoi: Unë e di shumë mirë me autoritetet lokale të ndërtimit dhe të gjithë stafin. Kur inspektimi i ndërtesës vjen në vend ata përshëndesin dhe më japin një dorë sepse e dinë se unë do të tërheq një punë cilësore. I gjithë procesi është më i lehtë me këto kontakte. Siç tha Davidi: shumica e kopshteve dimërore nuk kanë nevojë për një leje ndërtimi, megjithatë, ka përjashtime dhe është e nevojshme për të bërë një studim.