Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Keshilla tatimore

Po kërkoni një kontabilist për këshilla tatimore? Ne kemi 1,339 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,722 profesionistë të regjistruar
87,719 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Keshilla tatimore

Keni nevojë për një shërbim konsulence tatimore? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në konsulencën tatimore për personat juridikë, pajtueshmërinë tatimore, konsultimin e transaksioneve. Çmimi i rekomandimeve tatimore zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion rreth shërbimeve: kostot e udhëtimit, llogaritja e çmimit, këshilla shtesë individuale të ofruara nga një prej këshilltarëve tanë tatimorë të 1,339 në kategorinë e dhënë.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,722 profesionistë të regjistruar
87,719 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Pyetjet e bëra shpesh
Pse rezervoni një kontabilist / llogari përmes Wilio?
Nuk ka siguri, vetëm vdekjen dhe taksat, dhe për fat të mirë, ju do të duhet të kujdeseni për një nga këto dy imiton. Pse nuk merret me taksat fare? Kontabiliteti është një nga shërbimet e pakta që në fakt mund të kursejë para. Ju shpenzoni para për të fituar para. Një kontabilist i mirë mund të nxjerrë në pah gabime dhe joefikasitet që mund t'ju kushtojnë para dhe ofron mënyra për të kursyer më shumë para. Jo vetëm, ju gjithashtu do të ruani shumë kohë në mënyrë disproporcionale për të përgatitur deklaratat mujore të TVSH-së ose përgatitjen e pastrimit të taksave në fund të periudhës kontabël ju do të dëshironi të minimizoni borxhin tuaj tatimor. Të gjithë ju duhet të bëni është të gjeni një kontabilist cilësor. Për fat të mirë, ata mund të jenë vetëm një fiks! Falë Wilio, ata tani janë llogari të ekspertëve në majë të gishtave tuaj dhe për të gjetur se nuk ka qenë kurrë më e lehtë. Thjesht përshkruani shërbimet e taksave që ju kërkojnë dhe prisni derisa menutë të fillojnë të shfaqin. Ju merrni falas dhe një kuotë jo-detyruese dhe gjeni kontabilistin tuaj të përsosur pranë jush sot.
Çfarë e bën një kontabilist?
Kontabilisti juaj ka nevojë për një kohë kur ju bëni, CI tashmë si një tregtar (person fizik) ose si një firmë. Çdo tregtar i vetëm (person fizik) dhe secila kompani duhet të ketë një kontabilist të besueshëm i cili, sipas kërkesave ligjore, drejton kontabilitetin dhe për të përgatitur kthimin e tatimit mbi të ardhurat çdo vit. Kontabilisti juaj mund të specializohet në një fushë ose llojin e kontabilitetit (për shembull, kontabilitet i thjeshtë për tregtarët e vetëm ose kontabilitetin me dy hyrje për kompanitë), por gjithashtu mund të ofrojë një numër shërbimesh të kontabilitetit si tatimi mbi të ardhurat e përpunimit, tatimi mbi vlerën e shtuar, përpunimi i pagave , Konsulencë tatimore, auditim, analizë financiare, planifikim financiar, buxhetim dhe raportim.
Kur duhet të kërkoj një kontabilist?
Nëse jeni një biznes apo furnizues i vogël, marrja me qira e kontabilitetit është kuptimi sepse ju liron për të shërbyer më shumë klientë ose për të marrë më shumë kohë që mund të kaloni me familjen tuaj. Histie Kontabilist do të thotë që më në fund mund të kaloni kutinë me llogari ose qindra email me dikë që do të dijë se çfarë të bëjë me të. Si rregull, është më mirë të kontaktoni kontabilistin e taksave me fillimin e vitit kontabël, jo vetëm për të siguruar që ju do të kuptoni dhe të jeni në gjendje të komunikoni në mënyrë efektive, por edhe të merrni këshilla për detyrimet tatimore dhe planifikimin e taksave, me fjalë të tjera Ju mund të blini dhe të shkruani gjatë vitit kontabël. Duke gjetur një kontabilist në fund të periudhës së kontabilitetit, po përgatiteni për këto këshilla / përfitime. Përveç kësaj, të gjithë të kthyerit e taksave janë në të vërtetë të zëna para afatit të kthimit të taksave, prandaj mos e lini atë minutën e fundit.
Si mund të gjej një kontabilist të mirë ose këshilltar tatimor?
Mënyra më e mirë për të gjetur një kontabilist të mirë në zonën tuaj është gjetja e kandidatëve shërbimet e të cilave përputhen me nevojat tuaja. Pastaj ka komente të rëndësishme - sigurohuni që ato të ofrojnë shërbime cilësore dhe t'u ofrojnë atyre në kohë. Axhenda e kontabilitetit dhe taksave rregullohet nga kushtet e rrepta ligjore dhe vonesa e tyre mund të bëhet gjoba e konsiderueshme.
A duhet të gjej një kontabilist pranë meje?
Wilio përmban një listë të llogarive nga qoshet e ndryshme të Sllovakisë. Megjithëse ka një oficer të kontabilitetit, mund të jetë i përshtatshëm dhe i rehatshëm, në periudhën elektronike të sotme, ju e dini me zyrtarin e kontabilitetit shumë të largët. Është vetëm në preferencën tuaj.
Cilat dokumente nga unë do të kenë nevojë për një kontabilist / llogaritar?
Për kryerjen e kontabilitetit aktual të një personi ose shoqërisë natyrore, kontabilisti do të duhet rregullisht të gjitha faturat tuaja, në anën e të ardhurave si dhe shpenzimet. Ato përfshijnë dokumentet e blerjes së karburantit, shërbimeve të punës, telefonit të korporatës, kompjuterit, provës së zyrave të qirasë dhe të ngjashme. Në fund të ditës është në interesin tuaj për të siguruar kontabilistin tuaj të gjitha dokumentet për kostot tuaja. Ju do të paguani për një taksë të vogël. Karta juaj e kontabilitetit ose kontabilitetit do të ketë nevojë për deklaratat tuaja bankare (për kompaninë nga llogaria juaj e korporatës). Nëse kontabilisti juaj ose karta e kontabilitetit do të dërgoni dëshmi në mënyrë elektronike, do t'ju duhet të mbani.
Sa kushton linja e kontabilitetit?
Kthimi i lehtë i kontabilitetit dhe taksave për tregtarët e vetëm (person fizik) do të dalin 50- 100 euro për vitin e kontabilitetit. Me kompanitë më të vogla me qira, menaxhimi i agjendës së kontabilitetit varion nga 30-70 euro në muaj, varësisht nëse kompania po paguan edhe TVSH. Për kompanitë që janë gjithashtu punëdhënës, kostoja e kontabilitetit rritet mbi 100 euro në muaj. Kostoja e kontabilitetit në fund të ditës varet nga aktiviteti i biznesit të biznesit tuaj - Sa transaksione pazaresh dhe shitjesh bëni çdo muaj dhe sa punonjës keni.
Çfarë pune bën kontabilisti për ju
Kryerja e kontabilitetit për tregtarët (njerëzit natyrorë)
Kur të merrni si një tregtar (person fizik), një kontabilist / llogaritar do të çojë në kontabilitet të thjeshtë dhe do t'ju përgatisë për një kthim tatimor të koncerteve. Hetoni mundësinë e aplikimit të shpenzimeve të sheshtë, të cilat mund të jenë një zgjidhje e favorshme financiare për ju dhe do të thjeshtoni në masë të madhe kontabilitetin tuaj gjatë vitit.
Kontabilitetit për kompanitë (personat juridikë)
Një nga gjërat e para që duhet të bëni kur krijoni një kompani është të përfshini një kontabilist me përvojë. Kjo do t'ju këshillojë me strukturat më të mira të biznesit sipas llojit të biznesit dhe shumën e parashikuar të të ardhurave të planit financiar. Dhe t'ju ndihmojë të ndiheni më të sigurt se do të kontrolloni kutitë e duhura kur plotësoni çdo dokument. Kur ju bëni si një firmë (person juridik), një oficer i kontabilitetit / llogari për ju do të udhëheqë më shumë kërkesa të kontabilitetit të dyfishtë. Kjo kërkon përdorimin e softuerit të kontabilitetit dhe njohuri të mira të procedurave dhe ligjeve të kontabilitetit. Së fundi, në fund të vitit të kontabilitetit, unë do të përgatisë një kthim të taksave të taksave në tatimin mbi të ardhurat për një person juridik.
Përpunimi i pagave
Nëse në biznesin tuaj, qoftë për të tregtuar ose si një firmë, në të njëjtën kohë punoni njerëz, T.Z. Ju jeni një punëdhënës, ju gjithashtu mund të hedhni përpunimin e pagave, komunikimin me institucionet publike, dërgimin e pasqyrave mujore dhe ofrimin e këshillave profesionale në një fushë të personelit.
Kontabilitetit të TVSH-së
Për volumin më të madh të aktiviteteve të biznesit, ju do të duhet të regjistroheni si një pagesë tatimore (TVSH), ose të detyrueshme në bazë të përmbushjes së limiteve statutore ose vullnetarisht, të cilat mund të jenë financiarisht të dobishme për ju. Është gjithashtu e mirë për t'u këshilluar në kontabilistin tuaj. Nëse bëheni një pagues i TVSH-së, një kontabilist do t'ju ndihmojë me përgatitjen e administratës së rregullt tatimore në TVSH që legjislacioni kërkon në baza mujore ose tremujore.
Buxhetimi dhe Planifikimi Financiar
Kontabilisti juaj mund t'ju ndihmojë të përpiloni një buxhet ose në disa raste edhe të planifikoni financat tuaja. Ju mund të pranoni të takoni ku flisni për financat tuaja, qëllimet, të ardhurat dhe shpenzimet - për ju personalisht ose për biznesin tuaj. Pastaj ju mund të ju këshilloni me mjetet tuaja (dhe vitet e përvojës) rekomandoni hapat më të mirë përpara. Avantazhi i përfshirjes së një kontabilisti në buxhet është se mund të shikojë financat tuaja me optikën e asaj që mund të shkruani, taksat që ju keni borxh dhe çfarë mund të ktheheni.
Deklaratat e kontabilitetit të auditimit dhe pajtueshmëria me pajtueshmërinë (pajtueshmërinë)
Pajtueshmëria me pajtueshmërinë (pajtueshmëria) është thelbësore për bizneset për të shmangur dënimet dhe për të minimizuar rreziqet penale nga biznesi. Megjithatë, nëse nuk i njihni rregullat, është e lehtë të deklaroni një detaj ose të bëni hapin e gabuar. Kontabilisti juaj mund t'ju ndihmojë të kontrolloni në përputhje me të gjitha kërkesat ligjore që lidhen me biznesin tuaj dhe përmbushjen e tyre. Në rast se biznesi juaj i nënshtrohet detyrimeve të auditimit sipas Aktit të Kontabilitetit, duhet të punësoni një auditor të pavarur përveç Zyrtarit të Kontabilitetit. Kjo mund të jetë vetëm një person fizik ose juridik i regjistruar në listën e auditimit, prandaj është i autorizuar të kryejë auditim. Auditimi është një kontroll i pavarur i kontabilitetit për të siguruar që njësia ekonomike e biznesit të vazhdojë të kontabilitetit në përputhje me kontabilitetin sllovak dhe rregulloret tatimore.