Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Izolim

Po kërkoni një izolant për izolim? Ne kemi 24,506 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,800 profesionistë të regjistruar
87,875 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Izolim

Keni nevojë për një shërbim në fushën e izolimit? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për izolimin, ngjitjen e pllakave izoluese dhe mbushjen e fugave, lëmimin e pllakave izoluese, aplikimin e mistrit, bojë depërtuese dhe suva fasade. Çmimi i materialit izolues zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion mbi shërbimet: skela ose marrja me qira e platformës së lartë, pajisjet mbrojtëse dhe mjetet e ofruara nga një prej ekspertëve tanë të 24,506 në kategori

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,800 profesionistë të regjistruar
87,875 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini

Izolim shtëpie Izolimi termik i shtëpisë sjell shumë më tepër përfitime si një reduktim të rrjedhjeve termike, por gjithashtu redukton konsumin e energjisë për ngrohje, rritjen e sigurisë së zjarrit, përmirësimin e mirëqenies akustike, dhe në veçanti zgjatjen e ndërtimit të shtëpisë. Përqindja e humbjes termike të fasadës është rreth 30% e humbjeve totale të nxehtësisë dhe në rastin e ndërtesave të larta me një sipërfaqe të madhe (shtëpitë e panelit) është edhe më e lartë. Përqindja e ngjashme e nxehtësisë shpëton përmes çatisë së shtëpisë. Ngrohja që nuk keni nevojë nuk duhet të prodhohet fare, duke kursyer jo vetëm portofolin tuaj, por edhe mjedisin. Aktualisht, është e mundur për të zvogëluar kostot e ngrohjes deri në një të dhjetën. Ndërtesat e reja kanë një avantazh të konsiderueshëm në këtë drejtim, sepse kjo kërkesë është adresuar tërësisht në fazën e dizajnimit standard. Izolimi i shtëpisë është mbrojtje e përsosur për strukturat mbështetëse dhe hapësirën e jetesës. Masoneria është e mbrojtur nga myk, derdhur myk në sipërfaqet e brendshme të mureve, pallto periferike është e lirë nga urat termike, pa çarje dhe çrregullime. Në të njëjtën kohë, izolimi është gjithashtu mbrojtje e mirë dhe akustike për njerëzit që jetojnë në shtëpi. Materialet e izolimit të shtëpisë Izolimi bëhet një element kyç në hartimin dhe zbatimin e një ndërtese. Në fund të fundit, izolimi i pamjaftueshëm sjell nga shpenzimet shumë më të mëdha për energjinë e konsumuar siç mund të shpëtohet nga burimet alternative, siç janë panelet diellore. Izolimi i cilësisë - izolim i jashtëm, si dhe izolimi i lokaleve që nuk janë në kontakt të drejtpërdrejtë me mjedisin e jashtëm, në një trashësi të mjaftueshme sjell kursime të menjëhershme në vendin e duhur. Ju keni një izolim valë mineral (valë qelqi ose valë guri) dhe izolim polistiren. Leshi mineral Leshi mineral - është një nga materialet izoluese minerale dhe ndahet në një valë minerale xhami dhe valë minerale guri. Vala e qelqit përbëhet nga silikoni me admixtures dhe qelqi i ricikluar i grimcuar. Përfitimet kryesore përfshijnë sigurinë e lartë të zjarrit dhe stabilitetin e formës. Është e paraburgosur, duke e bërë lagështinë nga muret lehtë të avulluar, është rezistent ndaj dëmtuesve, mykut dhe kalbjes. Leshi mineral i qelqit përdoret më së shpeshti në kushtet tona për të izoluar fasadat, kulmet e pjerrëta, muret e brendshme dhe tavanet. Vala minerale e gurit ndryshon nga një lëndë e parë primare e qelqit që është bazal. Vala e gurit ka një zgjerim të vogël termik, duke e bërë atë një izolues të shkëlqyer në periudhat e verës dhe dimrit. Është hidrofobizuar dhe nuk vjedh lagështinë e ajrit. Falë një peshe më të madhe, ruan trashësinë e saj dhe nuk ka një valë qelqi. Është i përshtatshëm për ndërtim me kërkesa akustike të rritura, por edhe kërkesa të larta për sigurinë nga zjarri. Përdoret për të izoluar të dy kontaktet dhe fasadat e ngrohta, thelbësore, izolimin e kulmeve, ndarjeve, por edhe dysheme. Izolim druri I përket një materiali alternativ izolues. Është ekologjike dhe prodhohet nga fibra të shkurtra të gjata të drurit të butë me resina natyrore, substancave të papërshkueshme nga uji dhe parafina. Produkti që rezulton janë pllaka të ndryshme fibroze izoluese me buzë të drejtë ose të profilizuar. Ato karakterizohen nga aftësia për të liruar avujt e ujit, i cili është i mirëpritur në strukturat e hapura të hapura, p.sh. Ndërtesa druri. Ata ndikojnë pozitivisht në mikroklimën në shtëpi, në sajë të strukturës fibroze dhe densitetit më të lartë në mënyrë efektive të zvogëlojë zhurmën e padëshiruar. Ashtu si vala e gurit, madje edhe me pllakat e brazdës në verë ju do të vlerësoni aftësinë e lartë të akumulimit termik. Polistiren. Ne dallojmë dy lloje të Polistiren: Shpërthyer Polystyrene Shkumë (EPS) dhe Polistiren extruded (XPS). EPS është për shkak të karakteristikave të saj materiali më i përdorur izolues termik. Është prodhuar nga polimerizimi i polistirenit të marrë nga nafta. Avantazhi i saj është procesueshmëri e lehtë, peshë e ulët, aplikim i thjeshtë dhe absorbueshmëri të ulët. Është 100% e riciklueshme. Ashtu si çdo material, polistiren ka disavantazhet e saj. Kur prerja e saktë është për saktësi dhe crunches nevojshme për të përdorur prestar elektrike. Më shpesh përdoret për të izoluar fasadat, kulmet e sheshta dhe dysheme izoluese. Lloji më i ri është i ashtuquajturi. Polistiren gri me shtimin e grafit që ka rreth 20 - 25% të pronave më të mira izoluese në të njëjtën trashësi. Megjithatë, është pak më e shtrenjtë dhe është e nevojshme për ta mbrojtur atë nga dielli sepse mund të shtrembërohet dhe të formojë hapësira të zgjerimit. Të dy llojet mund të përdoren jo vetëm për ndërtesat e reja, por edhe ekzistuese. Polistiren extruded (XPS) është një zgjidhje ideale në shumë fusha të përdorimit në vendet ku kërkesat jashtëzakonisht të larta të presionit dhe lagështirës vendosen në materialin izolues termik, p.sh. Në një izolim termik vertikal të elementeve strukturore në kontakt me tokën. Kështu, është e mundur të grumbullohet se me pamje 10 deri në 15 vjet, duket se është izolim optimal 10 deri në 20 cm, ose përdorimi i polistirenit gri me vetitë më të mira izoluese në një trashësi prej më pak se rreth 20%. Pur / Pir shkumë poliuretani Mund të ketë qeliza të hapura ose të mbyllura dhe të prodhohen në formën e bordeve të ngurta ose shkumës poliuretani. Materiali i papërpunuar burim është vaj dhe përfitimet e tij përfshijnë rezistencë të lartë ndaj temperaturave jashtëzakonisht të ulëta dhe të larta (nga -50 në 130 ° C), është rezistent ndaj të dy mykut dhe kalbit dhe nuk bie. Është i përshtatshëm për izolimin e fasadave, mureve, kulmeve, papafingo dhe si një slot dhe plasaritje. Lloji më i ri është Piruretani Pir shkumë, i cili prodhohet në një mënyrë të ngjashme si shkumë Pur, por me një raport tjetër të komponentëve kimikë bazë. Materialet e izolimit të pirrës tregojnë vetitë më të mira të izolimit termik, janë ekologjikisht të padëmshme, të riciklueshme, të përshtatshme veçanërisht për të eliminuar urat termike në vendet ku ka mungesë të hapësirës, ​​p.sh. në kapakët e veshkave dhe më poshtë. Shkumë Phenola. Aktualisht, është cilësia më e lartë, izolimi ekologjik që përdoret për të izoluar fasadat që prodhohen në formën e bordeve. Bërthama e tyre formon një shkumë të fortë fenolike me një strukturë qelizore të mbyllur, ku pllakat janë të pajisura me një trajtim sipërfaqësor të përbërë nga pëlhura të veçanta dhe filma të përbërë. Parametri i shkëlqyer i izolimeve të Phenolit Pien është aftësia e lartë për të kufizuar ndërtimin e tranzicionit të ngrohjes. Në të gjitha aplikacionet, një shtresë e konsiderueshme më e vogël materiale është e mjaftueshme për izolantët e tjerë. Përfitime të tjera janë pesha e volumit të ulët, forca e presionit të lartë, stabiliteti i formës dhe absorbueshmëria e papërfillshme. Xhami shkumë Është një material ekologjik i bërë nga xhami fisnik ose i ricikluar. Izolimi termik i shkumës është prodhuar si zhavorr (direkt nga riciklimi) ose pllaka nga të cilat prodhohen elementë të tjerë të ndërtimit (nga qelqi i cilësisë). Glass shkumë pjatë ka një jetë të gjatë, është presion shumë rezistent, ujë, tretës organik dhe të gjitha dëmtuesit biologjikë. Sepse prodhohet në Republikën Çeke, është më e volitshme se në të kaluarën. Sipas aplikimit, është e mundur të krijohet një shtresë e mbyllur plotësisht e përhapur ose një sistem breathable. Është i përshtatshëm për fasadat e izoluara të ventiluara, fondacionet, çatitë e sheshta dhe atík. Çfarë duhet të mendoni gjithçka për të shkruar shtëpinë tuaj A do të izoloni? Mos e mirë! Çmimi i izolimit të shtëpisë nuk është vetëm për zgjedhjen e materialit ose të punës. Mund të ndodhin komplikime të tjera që rrisin buxhetin e planifikuar. Para se të vendosni në shkrim, mendoni tërësisht të gjitha hapat që duhet të zbatohen - do të jeni një pasqyrë e buxhetit të përgjithshëm dhe do të jeni në gjendje të flisni me implementimin e izolimit. Gjatë llogaritjes së trashësisë së izolimit në izolimin e shtëpisë, çatitë e saj, dyshemetë ose fasadat, është e nevojshme për të ndërtuar nga një standard i ri teknik STN 730540-2, i cili forcon fort kërkesat e izolimit strukturor. Trashësia e izolimit ndryshon nga pikëpamja e përdorimit për një lloj të veçantë të ndërtimit, kërkesat e tjera zbatohen për ndërtimin e shtëpive pasive, si dhe të ndërtuar druri. Ish standard, i cili është izoluar izolimin e fasadës së shtëpisë me trashësinë e AK-së. 10 cm është e pamjaftueshme nga standardet aktuale. Kështu, nëse doni të keni izolim të mirë termik, trashësia e saj nuk duhet të jetë më e hollë se 12 cm. Para izolimit, duhet të vlerësohet në cilin shtet është substrati që do të izolohet. Është e mundur që ajo do të duhet të pastrojë, deflate, të heqë qafe algat ose do të duhet për të ngrënë suva të vjetër. Problemi gjithashtu mund të jetë plasaritje suva, plas në fasadë, ose një shtresë e pabarabartë. Nëse fasada juaj vuan nga disa prej këtyre Neduh, është e nevojshme t'i hiqni ato, ideale me shkaqe dhe çmimin për të marrë parasysh në buxhetin e izolimit. Mos harroni skelën tuaj kur shkruani. Buxheti i izolimit të shtëpisë duhet të përfshijë gjithashtu një çmim për ndërtimin dhe disassembly, ose montimin e rrjeteve mbrojtëse, skela ose montim të skelës. Buxheti duhet gjithashtu të përfshijë shpenzimet që lidhen me transportin e materialit, deponimit të mbeturinave, koston e krijimit të vendit të ndërtimit dhe ruajtjen e materialit. Megjithëse të gjitha mangësitë e ndërtesës, të tilla si: hiqni lagështinë dhe parandaloni që ajo të hyjë në muret e shtëpisë, të korrigjoni të çara dhe gabimet strukturore të shtëpisë, të zëvendësoni dritaret dhe dyert për të reja me efikasitet më të lartë të izolimit termik që plotëson kërkesat aktuale, të përgatiten Për kontrollin dhe prefekturën e ngrohjes, ftohjes dhe ngrohjes së ujit të nxehtë, pasi kërkesat janë ndryshuar dhe kërkesat e ngrohjes dhe ftohjes pasi shtëpia është e izoluar. Mos vendosni asnjë projekt ekspert - qasje gjithëpërfshirëse dhe profesionale në izolimin në shtëpi do të ndihmojë në arritjen e zgjidhjeve efikase dhe shumë funksionale. Prandaj është e rëndësishme të arrihet tek një ekspert i cili gjithashtu zhvillon një projekt izolues në shtëpi në bazë të inspektimit të objektit. Ndiqni kërkesat minimale normale - Standard STN 730540 flet për trashësinë e izolimit në shtëpi. Projekti i izolimit duhet të hartohet në një bazë. Përdorimi i materialit të saktë - eksperti gjithashtu do të rekomandojë materialin izolues termik me të cilin duhet të zbatohet izolimi. Mundësia është më shumë, një prodhues i besueshëm me referenca të mira dhe shërbim konsulence është një parametër i mirë bazë në përzgjedhjen e izolimit të shtëpisë. Nëse mund të riciklohet - shuma e mbeturinave që ngarkon mjedisin krijohet në zbatimin e punës së ndërtimit. Izolimi i shtëpisë nuk është një përjashtim. Për të izoluar polistiren, ju mund të përdorni koleksionin e prerjeve të polistirenit. Si të zgjidhni ekspertin e duhur të izolimit të dorës? Tashmë kur zgjedhni ofertuesit e adresuar, ndiqni referencat. Për shembull, ju merrni ato nga klientët e mëparshëm të mjeshtrave të zgjedhur Wilio - pronarët e shtëpisë së rinovuar ose çdo mjeshtër ka referencat e tij të listuara në informacionin e tyre. Nëse jo, mos hezitoni t'i kërkoni direkt, si dhe ofertat. Citimet duhet të bazohen në deklaratën e një zone që është pjesë e projektit. Në këtë të ashtuquajturat. Buxheti pa çmime specifikohen me saktësi të ndërtimit dhe punëve të kuvendit dhe furnizimit të materialeve të ndërtimit, si dhe përdorimin e makinerive dhe pajisjeve, njësive të matjes së tyre dhe sasisë së njësive. Ju duhet të insistoni që çmimet e njësisë janë të pandryshuara gjatë ndërtimit. Arsyeja për ndryshimin e çmimit në rrethana të caktuara, mund të demonstrohet një rritje e ndjeshme e çmimeve materiale. nga më shumë se 5%. Megjithatë, nëse ndërtimi nuk zgjat më shumë se tre muaj, ekziston edhe mundësia për të rënë dakord me një çmim fiks. Parimi që ka rënë dakord çmimet dhe fushëveprimi i punës janë të kontrollueshme në çdo kohë. Nëse ju ose një zbatues potencial konstatoni se diçka që nuk është marrë parasysh në projekt duhet të vlerësohet në një aneks të veçantë. Në këtë rast, produktet, shërbimet ose metoda e dizajnimit të furnizimeve individuale mund të krahasohen objektivisht. Kushtet e pagesës: Mos i jepni backup dhe paguani vetëm për punën e duhur. Recetat që një depozitë përdoret për të blerë materiale është e pabazuar. Kompanitë serioze i japin furnizuesit të mallrave materiale në faturë dhe shpesh me një kohë të gjatë. E rëndësishme është mundësia për të vendosur të ashtuquajturat të ashtuquajturat. Mbajtja, domethënë, kompania e zbatimit do të zëvendësohet, për shembull, 5% të buxhetit të përgjithshëm deri në heqjen e gabimeve dhe të mjerueshme. Me mbushje, gjithashtu ka kuptim të presësh për disa muaj pas dorëzimit të punës. Sistemet termike të certifikuara: për të siguruar që sistemi izolues termik i përdorur është materialet e cilësisë dhe ndërtimit janë në përputhje me njëra-tjetrën, insistojnë në përdorimin e sistemeve të certifikuara të izolimit termik me certifikatën evropiane të etikës evropiane për etics dhe certifikatën e konformitetit të lëshuar nga Ndërtimi i Institutit Teknik dhe Testimit. Çmimi izolimin e fasadave dhe subvencioneve për izolimin në shtëpi Nëse rinovoni fytyrën e një objekti të vjetër, procedurat e ndryshme të përzgjedhjes shpesh janë në dispozicion për të bërë izolim më të trashë (p.sh. subvencionet shtetërore) duke reduktuar kostot e investimit. Për sistemin e fasadës nga polistiren 12 cm, ju do të paguani rreth 33 euro / m2. Çmimi për polistiren 15 cm është 36 euro / m2. Për akoma carsser, 20 cm polistiren, çmimi i fasadës është rreth 40 euro / m2. Nëse jeni pronar i një shtëpie të vjetër që nuk po kalon efikasitetin e energjisë, ndoshta është koha e duhur për të filluar të mendoni mbi të. Motivimi për të bërë këtë hap, nuk është vetëm një reduktim i kostove operative dhe arritjen e rehatisë më të lartë të strehimit, por edhe një subvencion që mund të kompensohet nga një pjesë e kostove të izolimit. Nëse keni vendosur të rindërtoni dhe izolimin e shtëpisë, sepse ju doni të shmangni humbjet termike ose doni thjesht një fasadë të re më të bukur, duke paguar një pjesë të kostos nga shteti është një lehtësim i madh financiar. Shteti mund të overpay deri në 40% të asaj që më parë keni qenë ngjitur, dhe kjo mund të jetë subvencione deri në 8 800 €. Për të përcaktuar çmimin e saktë, dërgoni pyetjen në izolimin tonë autentik dhe fasadën Wilio. Shikoni referencat, ndërtesat, fotot e tyre dhe vendosni të saktë.