Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Inxhinierët, dizajn inxhinierik

Po kërkoni një projektues për të projektuar ndërtesa? Ne kemi 31,138 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
33,327 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Inxhinierët, dizajn inxhinierik

Keni nevojë për një shërbim në fushën e projektuesve, projektimit të ndërtesave? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në studimet arkitekturore, projektimin e rrjetit inxhinierik dhe buxhetin e ndërtimit. Çmimi i inxhinierëve civilë zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: konsultimi dhe përfshirja e kërkesave të ofruara nga një prej projektuesve tanë 31,138 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
33,327 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Pyetjet e bëra shpesh Pse kërkoni projektues në Wilio? Në fillim të çdo ndërtese ka një ide që zbatohet me ndihmën e një projektuesi. Idetë e pronarit të shtëpive të ardhshme, vilë, sallës industriale ose garazh kanë filluar të formojnë dhe përmirësohen në procesin e hartimit. Projektimi i ndërtesave do t'ju lejojë të merrni një ide themelore të vështirësisë së ndërtimit, materialeve të nevojshme, akteve si dhe çmimit. Projekti së bashku me dokumentacionin tjetër ka nevojë për një ndërtesë dhe për të marrë një leje ndërtimi dhe certifikata të tjera. Gjeni ekspertë në lagjen tuaj sot dhe futni kërkesën në Wilio. Menjëherë ju do të merrni kuotime nga dizajnerët e shumëfishtë. Zgjidhni që ju do të ju përshtatet më shumë dhe do të merrni një projekt cilësor me shumë përmirësime që një projektuesi me përvojë do t'ju sugjerojë. Çfarë pune bën dizajni i ndërtesave? Dizajni profesional kërkon akte të shumëfishta. Në fillim është një konsultim personal ku projektuesi fiton të gjitha informacionet e rëndësishme nga ndërtesa. Numri i konsultimeve nuk është i kufizuar dhe në parim paguan - aq më mirë. Projektuesi kërkon të kuptojë qëllimin e menaxherit të ndërtesës, të propozojë zgjidhje dhe të korrigjojë disa gabime, kryesisht të papërvojë nga ndërtimi në fazat hyrëse shpesh angazhohen. Pas Kuvendit të të gjithë informacionit të nevojshëm, projektuesi do të zhvillojë një sërë dokumentesh nën të cilat do të zbatohet ndërtimi ose rindërtimi. Ju nuk do të keni për të shpjeguar strukturën për të shpjeguar se çfarë dhe si duhet të bëjnë - gjithçka do të shfaqet siç duhet në projekt. Pse kërkoni projektues në Wilio? Krijimi i projektit kërkon arsim, njohuri dhe përvojë të një profesionist. Në asnjë mënyrë, projekti i shtëpisë nuk mund të bëhet amator. Një shumëllojshmëri e standardeve, rregulloreve dhe procedurave teknologjike shkakton kërkimin për një projektim është një domosdoshmëri. Përveç kësaj, një ekspert me përvojë do t'ju ndihmojë me ndryshime dhe përmirësime të vogla. Shkruani kërkesën tuaj nëpërmjet Wilio tashmë sot dhe mos e humbni kohën tuaj. Konsultimi me projektuesin do t'ju paguajë dhe do të habiteni pasi shumë mundësi të reja do të hapen në ndërtim ose rindërtim. Sa kohë ndodh ndërtesa? Krijimi i dokumentacionit të projektit zakonisht zgjat disa ditë në javë. Në fillim, është e nevojshme të llogarisim në konsultimet personale që më vonë do të transferohen në vizatime, tabela dhe llogaritjet. Sasia e kohës së nevojshme do të varet edhe nga kompleksiteti i ndërtimit dhe zgjerimi i tij. Së fundi, i gjithë procesi mund të marrë pak më të gjatë në sajë të ndërhyrjes së ndërtimit të minutës së fundit. Prandaj, ne ju rekomandojmë që të konsultoheni me ndonjë kamion me projektuesin, një propozim për të ndryshuar ose paqartësi në kohë. Dokumentacioni i projektit përbëhet nga pjesë të shumëfishta dhe çdo ndryshim atëherë kërkon riparime në vende të shumëfishta. Një tjetër kohë merr krijimin e studimeve arkitekturore, simulimit ose talljes. Si mund të gjej një dizajner cilësor? Ju lehtë mund të gjeni një projektuesi të cilësisë në Wilio. Ju do të futni një kërkesë dhe faqe, atëherë ju do të merrni kuotat nga dizajnerët e shumëfishtë. Krahasoni kuotat nga profesionistë të shumtë. Lexoni referencat e majtë të klientëve të mëparshëm në Wilio dhe zgjidhni një ekspert që do t'ju përshtatet më së shumti. Çfarë është pjesë e dokumentacionit të projektit? Dokumentacioni i projektit përbëhet nga pjesë të shumëfishta. Në shtëpitë familjare dhe ndërtesa të tjera të vogla, të ashtuquajturat. një projekt një hap. Ai bashkon pjesë të shumta të veçanta në një tërësi. Kjo do të përfshijë menaxhimin shoqërues, situatën e ndërtimit, vlerësimin statik, projektin e ngrohjes, projektin e instalimeve elektrike, projektin e ajrit të kondicionuar, projektin e zjarrit, projektin e instalimit të gazit, vlerësimin e energjisë, projektet e rrjeteve të tjera inxhinierike, projekti i jashtëm. Një pjesë e madhe e pjesëve të përmendura janë të detyrueshme, disa janë fakultative. Sa kushton dizajni i ndërtimit? Çmimi që rezulton për dokumentacionin e projektit do të varet nga madhësia e strukturës (njëkatëshe, multi-katëshe), sasia e elementeve të strukturës (shtëpi, garazh, ndërtesa ekonomike dhe të tjera ndihmëse, magazina), shuma e kohës në konsultim dhe shërbime plotësuese në formën e vizualizimeve, studimeve urbane dhe të ngjashme. Kur ndërtimi i një shtëpie familjare, çmimet e projektit shkojnë nga 1,000 € - 3,500 €. Dallimet lokale futen gjithashtu në çmim dhe çmimet për projektin do të jenë më të larta në qytetet më të mëdha. Punë tipike Dokumentacioni i projektit, të drejtën e autorit, konsultimi, mendimi i ekspertëve, rrjetet inxhinierike Procedura e punës. Projekti fillon me një konsultim personal. Ju do të kaloni idetë dhe sugjerimet tuaja tek projektuesi, njohu atë me situatën në pronë dhe detaje të tjera. Ne do të pajtohemi me formën e bashkëpunimit dhe natyrisht një çmim të përafërt për punën e projektuesit. Një i aftë në art mund të kryejë një turne udhëtarësh në vendin ku do të ndërtojë në të ardhmen. Ju gjithashtu mund të rekomandoni ndryshime që më vonë do të inkorporohen në dokumentacionin e projektit. Projektuesi më pas tregon versionin e parë të projektit dhe vizualizimit. Në këtë pikë, dokumente të tjera nuk janë prodhuar ende. Klienti së bashku me projektuesit konsultohen me propozimin primar, duke bërë ndryshime. Këtu është hapësira e ndërtimit për të sqaruar idetë e saj sa më shumë që të jetë e mundur dhe gjithashtu ka dhënë propozime dhe komente të reja. Ndryshimi mund të jetë tërësisht gjithçka. Kryqet janë rrëshqitje, tkurrje dhe dhoma të zgjeruara, tarraca. Vendosja e dritareve, dyerve, ndërprerjeve të murit në mure, ndriçim të brendshëm dhe të jashtme. Kjo fazë është më e kërkuar për klientin, por edhe më kreative. Mos kini frikë të arrini projektuesin me një ndryshim ose kërkesa këshille. Një ekspert me përvojë i pëlqen t'ju këshillojë në mënyrë që të ndërtoni më me efikasitet dhe më të lirë. Pas pajtimit të të gjitha zgjidhjeve strukturore dhe përfshirjen e ideve dhe përmirësimeve të reja, projektuesi fillon të punojë në të gjithë dokumentin së bashku me llogaritjet që do të renditen në pjesë të ndryshme. Projekti për ngrohje, vlerësimin statik, projektin e instalimit elektrik etj. Disa pjesë të dokumentacionit gjithashtu mund t'i besohen një profesionist tjetër - ne do të takohemi më së shpeshti me një projekt statik të zhvilluar nga jashtë. Në fund të procesit, projektuesi kalon të gjithë punën me klientin dhe pjesët individuale do të shpjegojnë. Kompanitë e mëdha të projektimit mund të pajisen për lejet e klientit dhe të ndërtimit dhe certifikatat. Ata gjithashtu e dinë të gjithë ndërtimet për të realizuar çelësin. Prandaj, mundësia është shumë. Varet nga kërkesat e klientit dhe marrëveshjes së përbashkët. Hints dhe Këshilla: 1. Mos bëni ndryshime në mënyrë arbitrare Është ideale kur të gjitha idetë dhe ndryshimet konsultohen në fazën e përgatitjes së projektit. Por nganjëherë ndodh që rregullimet e vogla do të bëhen pasi projekti të miratohet ose gjatë ndërtimit. Shmangni ndërhyrjen arbitrare në projekt dhe konsultohuni me projektuesin për çdo modifikim. Dëmtimi i statikës mund të lindë dhe të ndërtojë ndryshime në të rrezikshme. Nuk është gjithashtu e mirë nëse bëjmë ndryshime në instalimin elektrik dhe nuk i njohim kudo. Ne pastaj harrojmë dhe riparojmë ose rindërtim ne do të shkaktojmë probleme të konsiderueshme. 2. Shikoni për një ekspert ekspertësh Gjatë kërkimit të një projektuesi të përshtatshëm, të përqëndrohet në marrjen e një eksperti me përvojë. Këto janë vlera të shtuar që do të sigurojnë që ndërtesa do të jetë e cilësisë dhe e sigurt. Një projektues me përvojë do t'ju këshillojë ndryshime të vogla, por edhe më të mëdha që projekti juaj do të ecë përpara. 3. Mos nxitoni veten Në zbatimin e projektit dhe të konsultohet me projektuesin, mos nxitoni. Është e kuptueshme që vizioni i një strehimi të ri po e shtyn ndërtesën për vendimet e shpejta, por në praktikë një procedurë e tillë nuk zëvendëson. Struktura e plotë me një plan ekspertësh me ndershmëri dhe me durim. Përgatitja e shkurtuar e projektit nënkupton një zgjidhje për ndryshimet dhe modifikimet deri në procesin e ndërtimit dhe që quhet një fatkeqësi. Ankesa dhe ndërtimi kaotik është makthi për të gjithë të përfshirë. 4. Komunikimi me autoritetet Projekti i përpunuar i cilësisë do të shërbejë në ndërtimin e tyre dhe gjithashtu kur komunikon me autoritetet. Mos harroni faktin se një projekt me të gjitha pjesët e tij do të kërkojë një autoritet ndërtimi për t'ju dhënë një leje ndërtimi. Pjesë të tjera të projektit do të jenë të nevojshme në zbatimin e rrjeteve inxhinierike. Financat Këtu janë bankat për t'ju ndihmuar të financoni ndërtimin e ardhshëm bazuar në vlerësimin e projektit - nuk ekziston më. Burn me nevojën për kopje të shumëfishta të projektit.