Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Instalimi / nderrim i termostatit

Po kërkoni një elektricist për të lidhur, ndërruar termostatin? Ne kemi 16,718 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Instalimi / nderrim i termostatit

Keni nevojë për shërbim në fushën e instalimeve elektrike, ndërrimin e termostatit? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë të cilësisë për të montuar termostatin në një vend me rrjedhje natyrale të ajrit, të lidhni një sensor të jashtëm të temperaturës për ngrohjen nën dysheme, të lidhni terminalet për kontrollin e kabllit të ngrohjes me kontaktet e spirales së një kontaktori të jashtëm. Kostoja e instalimit dhe zëvendësimit të pajisjeve të kontrollit të bojlerit zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion rreth shërbimeve: servisim, mirëmbajtje, linjë pa ndalesë, pjesë këmbimi të ofruara nga një prej inxhinierëve tanë të ngrohjes 16,718 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Si të instaloni termostatin Koha e kërkuar: më pak se 2 orë Vështirësia: Fillestar Ekzistojnë disa projekte për të përmirësuar familjet që ofrojnë kursime vjetore të energjisë si një instalim i ri i termostatit. Zëvendësimi i një termostati të vjetër për termostat të programueshëm ose Wi-Fi mund të ndryshojë llogaritë tuaja të energjisë në ndryshimin e stinëve. Ky udhëzues do t'ju mësojë se si të zëvendësoni termostatin ose si të instaloni termostatin për herë të parë. Ju mësoni hapat e saktë për të matur, instaloni instalimin dhe vendosjen e termostatit për t'u siguruar që tabela të jetë e përafruar siç duhet. Hapi i parë në instalimin e termostatit është të sigurohet që fuqia e termostatit ekzistues të fiket. Në shiritin kryesor të shërbimit, fikni fuqinë e sistemit të ngrohjes dhe ajrit të kondicionuar. Ndërprerësi i tij i qarkut duhet të shënohet qartë. Këshillë e sigurisë: Sigurohuni që të mos instaloni një termostat të ri për qarqet që tejkalojnë tensionin e caktuar të prodhuesit. Lidhja e termostatit me tension të lartë do të dëmtojë kontrollet dhe mund të shkaktojë një qark apo rrezik të shkurtër. Përveç kësaj, lidhja e papërshtatshme e termostatit do të dëmtojë njësinë dhe mund të shkaktojë dëmtime për personat ose dëmtimin e pronës. Hapi i dytë është të çmontohen një termostat ekzistues. Zhdukja e një termostati ekzistues nga muri. Hiqni pllakën e vjetër të termostatit duke përdorur një kaçavidë. Çerdheni vidat e fiksimit të termostatit dhe zgjidhni trupin e termostatit. Hapi i tretë është telat e ndara dhe të etiketuara që ndanin telat e termostatit. Shënoni përçuesit duke përdorur kasetën e mbulimit për të kujtuar vendosjen e tyre të terminaleve të vidave. Nuk ka kod standard të ngjyrave, kështu që përdorni kodet e letrës për të lehtësuar identifikimin e dirigjentit. Shkëputeni telat. Paste telat në mur ose të përfundojë rreth laps për të parandaluar ata nga rrëshqitje në zgavrën e murit. Hapi i katërt është nëse është e nevojshme, duke instaluar një shofer C. Skema e shënuar me dirigjentë tipikë të termostatit që lidhen me pjatën e kontrollit të HVAC. Termostats inteligjente mund të jenë deri në pesë përçues termostati që gjithmonë përmbajnë "dirigjent të përbashkët" ose shofer C. Shoferi C siguron një rrjedhje të vazhdueshme të energjisë në termostat pa domosdoshmërisht që duhet të ndizet dhe të largohet pajisjet e tjera (si një tifoz ose ftohje). Nëse shkëmbeni një termostat të zgjuar për një termostat inteligjent, Cable C është i lidhur tashmë me terminalin C. Nëse jeni duke përmirësuar në një termostat të zgjuar, do t'ju duhet të gjeni dhe të identifikoni shoferin C ose të instaloni një shofer të ri C. Megjithëse termostati juaj i vjetër nuk e përdorte shoferin C, shoferi i papërdorur C mund të futet në mur pas pllakës së pasme të termostatit. Kontrolloni pllakën e kontrollit të HVAC për të pasur një dirigjent të lidhur me terminalin C. Pllaka e kontrollit HVAC zakonisht ndodhet pranë sistemit të ngrohjes dhe ajrit të kondicionuar ose brenda panelit të qasjes në furre. Nëse shoferi C është C, fundi tjetër i telit duhet të jetë në mur dhe ju mund ta përdorni atë për një termostat të ri inteligjent. Nëse asnjë dirigjent nuk është i disponueshëm, një opsion është përdorimi i kit "Add-and-Wire" ose kit e zgjerimit të energjisë. Disa modele të zgjuar termostat mund të furnizohen me këtë grup dhe komponentë të tjerë të termostatit. Ndiqni udhëzimet e prodhuesit kur instaloni. Kit në pllakën e kontrollit HVAC. Një tjetër mundësi është të përdorësh një përshtatës 24-volt që sjell shoferin C dhe lidhet me prizën e fuqisë së termostatit aty pranë. Nëse pllaka e kontrollit të HVAC-it ka terminalin e zbrazët C, gjithashtu mund të instaloni kabllon C dhe ta konvertoni nëpër muret në termostat. Nëse keni dyshime, telefononi elektricistin për të lidhur kabllin C kabllor. Filtroni një bazë të re dhe tela termostat të premten. Dikush vidhos pllakën bazë të termostatit në mur. Nëse mësoni se si të instaloni një termostat bazë jo-programuese ose të mësoni se si të instaloni një termostat inteligjent, hapi tjetër është përgjithësisht i njëjtë. Natyrisht, është gjithmonë e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e prodhuesit në lidhje me ndonjë dallim të vogël që ekziston nga një njësi në tjetrën. Hiqni bazën ekzistuese të termostatit duke liruar bulonat e fiksimit. Ndani pjesën e përparme të termostatit të ri nga baza. Filloni fillimisht instalimin bazë. Tela të tensionit të ulët hedhin përmes hapjes së caktuar të termostatit të ri. Nëse termostati juaj i ri nuk është vetë-leveling, përdorni një nivel të vogël shpirtëror për t'u siguruar që është e balancuar siç duhet. Bashkangjit bazën e termostatit në mur duke përdorur vida të furnizuar me termostat. Lidhni telat e tensionit të ulët në terminalet e vidhave përkatëse në bazën e termostatit të ri. Nëse lidhjet tuaja nuk përputhen, shihni skemën e instalimit në manualin e ri të përdorimit të termostatit. Shtrëngoni të gjitha lidhjet e tela të lëshuara dhe kontrolloni se telat dhe predha janë në gjendje të mirë. Futni baterinë ose baterinë në trupin e termostatit (nëse është e mundur). Sigurohuni që madhësia dhe polariteti i baterisë janë të sakta. Këshillë: Kur bleni një termostat shtëpi, sigurohuni që sistemi i brendshëm është i pajtueshëm. Instaloni termostatin në hapin e gjashtë dhe rivendosni furnizimin me energji elektrike në termostat të programueshëm. Instaloni bazën e termostatit duke shtypur butësisht tela të tepërt përsëri në hapjen në mur dhe futni hapjen në materialin e fortë. Izolimi i fibrave të qelqit është i madh për të parandaluar prioritetin për të ndikuar në aktivitetin e termostatit. Bashkangjitni njësinë e kontrollit në bazë me vida të furnizuara me termostatin. Bulonat e shtrënguara në mënyrë të sigurt. Rivendosni fuqinë e sistemit të ngrohjes / ftohjes dhe pastaj shtypni Reset për të pastruar kujtesën e programit. Programi termostat sipas udhëzimeve të prodhuesit. Provoni njësinë për të siguruar që furra dhe kondicioneri të funksionojnë siç duhet. Si një përfshirje e thjeshtë e termostatit Termostati i programueshëm i instaluar në mur. Instalimi ndryshon për sistemet me dy tela (vetëm ngrohje ose ftohje). Nëse keni një sistem me dy tela, shihni udhëzimet e operatorit të prodhuesit për një udhëzues më të detajuar të instalimit. Shtrëngoni terminalet e papërdorura. Nëse sistemi juaj ka më shumë se dy tela, ju mund të gjeni telat e saktë në skemën e instalimit të prodhuesit. Nevoja për ngrohje dhe ftohje ndryshon nga sezoni, kështu që rregulloni programimin sipas nevojës për t'iu përshtatur mënyrës suaj të jetesës. Nëse keni më shumë se një sistem ngrohje ose ftohës, vendosja e termostatit të rregullueshëm në secilën prej tyre do të sigurojë efikasitet më të madh të energjisë.