Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Inspektime dhe rishikime

Po kërkoni një inspektor për inspektime dhe rishikime? Ne kemi 27,707 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Inspektime dhe rishikime

Keni nevojë për një shërbim inspektimi dhe rishikimi? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për të inspektuar dhe vlerësuar njësinë, për të vlerësuar gjendjen. Çmimi i kontrolleve dhe inspektimeve zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shiko më shumë detaje rreth shërbimeve: certifikim, ekzaminime teknike, kosto transporti të ofruara nga një nga teknikët tanë të 27,707 në kategori.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,712 profesionistë të regjistruar
87,705 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Pyetjet më të shpeshta në lidhje me inspektimin dhe rishikimin Pse duhet të punësoj një inspektor të pasurive të paluajtshme? Blerja e shtëpisë është një nga detyrimet më të mëdha financiare që po kujdesen për veten e tyre. Të gjithë blerësit - nga blerësit rrallë pas atyre që blenë shumë shtëpi për shitje dhe fitim - ata mund të përfitojnë nga turneu i shtëpisë, sepse turneu i shtëpisë para se të blejë ka shumë përfitime. Blerësit potencialë mund të theksojnë lehtësisht dritat e konsumit, sondazhet e derës dhe gërvishtjet. Këto lloje të problemeve mund të zgjidhen lehtësisht. Inspektimi i cilësisë në shtëpi mund të zbulojë probleme të fshehura dhe më të shpeshta strukturore. Inspektori i ekspertëve për pasuri të paluajtshme mund të vlerësojë statusin e sistemit HVAC (ngrohje, ventilim dhe ajër të kondicionuar), papafingo dhe izolim të jashtëm, tubacionet e ujit dhe sistemet elektrike. Është e rëndësishme që turneu në shtëpi të zbulojë probleme më serioze, të tilla si shtëpia e pabarabartë e thithjes që mund të ndikojë në shiritin e dyshemeve dhe mureve. Heqja e këtyre problemeve serioze mund të jetë jashtëzakonisht e kushtueshme. Inspektori i ekspertëve të pasurive të paluajtshme mund të përcaktojë nivelin e sëmurë të radonit radioaktiv, i cili mund të ndikojë në pronarët e rinj. Kështu, një inspektim gjithëpërfshirës i shtëpisë lejon blerësit të shmangin shpenzimet e mundshme dhe të ofrojnë mundësinë për t'u tërhequr nga një blerje e dyshimtë e shtëpisë. Çfarë duhet të di para se të punësojë inspektorin e pasurive të patundshme? Nëse jeni duke konsideruar blerjen e një shtëpie, është e arsyeshme të punësoni një inspektor të pasurive të paluajtshme për të siguruar që investimi juaj është i përshtatshëm dhe pasurive të patundshme nuk mbajnë probleme serioze. Ky është një vendim i madh dhe për këtë arsye ju duhet të zgjidhni një profesionist. Në kërkim të inspektorit, bëni një sondazh në një zonë të caktuar, konsultohuni me miqtë për ndonjë rekomandim dhe kërkoni për shqyrtime online në inspektorët me thumb. Për më tepër, sigurohuni që inspektori juaj potencial është profesionalisht kompetent për të kryer inspektime në zonën tuaj. Ju mund të bëni gjithçka në Wilio. Megjithatë, periudha e inspektorit të certifikuar garanton se është trajnuar profesionalisht. Gjithashtu sigurohuni që është e siguruar, kështu që nëse inspektori i brendshëm kryen një gabim të mallrave, kostoja e heqjes së tij mund të mbulohet nga sigurimi i saj. Inspektori do të ofrojë një raport profesional në fund të inspektimit. Ju mund të kontrolloni inspektorët e mundshëm duke kërkuar shembuj të mesazheve të tyre të mëparshme për të parë nëse inspektimi është kryer tërësisht. Pyetni inspektorin nëse kryen punën tuaj të plotë, sepse është një kartë e mirë e biznesit të punës së tij. Së fundi, kontrolloni që inspektori është anëtar i Shoqatës Profesionale të Inspektorëve Vendorë, i cili është gjithashtu një tipar i mirë i një profesionist të besueshëm. Nëse i bëni këto detyra paraprakisht, do të keni një dhomë më të madhe pranë turneut tuaj të ardhshëm në shtëpi. Çfarë përputhen inspektorët e shtëpisë? Kur blejnë një shtëpi të re, ka kuptim të kryej një inspektim të plotë në shtëpi nga inspektorët e kualifikuar të pronës për të shmangur riparimet e kushtueshme dhe të papritura në të ardhmen. Për shembull, inspektimi në shtëpi mund të zbulojë probleme strukturore që do të ndikojnë në funksionin dhe funksionimin e shtëpisë, problemet me ajer te kondicionuar ose ajër të kondicionuar, ose nëse shtëpia pabarabartë / punon. Ata godasin muret. Me qira një inspektor të kualifikuar me sigurimin e pronës, ju mund të shmangni rreziqe të tilla të shtrenjta. Asgjë nuk duhet të shpëtojë në pasuri të patundshme për t'u riparuar para se të shitet, dhe çfarë do të blinte blerësit pas blerjes së shtëpisë. Nëse inspektori nuk është i siguruar dhe neglizhohet ose nuk zbulon një gabim të rëndësishëm në gjendjen teknike të shtëpisë, mund të mbajë kostot për korrigjimin e mundshëm. Megjithatë, nuk ka asnjë garanci që ju mund t'i merrni me lehtësi këto para. Prandaj, është më mirë të punësosh një inspektor të pronës së licencuar mirë, të licencuar që mund të mbulojë çdo detyrim nëpërmjet politikës së tyre profesionale të sigurimit. Sa kushton inspektori i homestead? Çmimi i shërbimit të inspektorit të pasurive të paluajtshme varet nga shumë faktorë: Inspektorë më me përvojë në përgjithësi ngarkojnë norma më të larta. Shumica e inspektorëve akuzojnë tarifat nga madhësia e shtëpisë. Turne të shtëpive po rriten gjithashtu me zonën në rritje të shtëpisë. Mosha e shtëpisë mund të ndikojë në koston e inspektimit. Gjithashtu, kontrolli i shtëpisë mund të jetë më i kushtueshëm nëse inspektori duhet të udhëtojë për të kontrolluar pronën tuaj të zgjedhur. Përveç kësaj, pronarët e shtëpive mund të fillojnë me turneun bazë në shtëpi për një tarifë të sheshtë. Megjithatë, më pas ose paralelisht mund të punësojë inspektorë më të specializuar për të eksploruar probleme specifike. Këto probleme përfshijnë, për shembull, statikë të pasurive të paluajtshme, një numër bakteresh gjatë kontrollit të puseve, mykut dhe pranisë së substancave të dëmshme ose kontrollit të ujit, gazit dhe kanalizimit ose septikut. Blerësit e ardhshëm do të përfshihen në Inspektoratin për të menduar paraprakisht për të përgatitur një buxhet për një inspektim të plotë të shtëpisë që do t'u sigurojë atyre rehati më të madhe të blerjes. Cilat janë përfitimet dhe disavantazhet e inspektimit të shtëpisë para shitjes së saj? Ka disa plus dhe minuse kur kontrollohen para se të shesin. Përfitimet përfshijnë: Kontrolli para shitjes mund të zbulojë sendet që duhet të riparohen dhe të kushtojnë vëmendje. Turneu i hershëm siguron kohë për të kryer riparime dhe përditësime në përgatitje për vendosjen e shtëpisë tuaj në shitje në mënyrë që të mund të kërkoni një çmim më të mirë për pronën tuaj dhe të arrini sa më shumë blerës potencialë të jetë e mundur. Nëse shtëpia ju jeni duke reklamuar trashëguar, turne para se të shisni ju mund të dini se si të kujdeseni për shtëpinë para se të zotëroni. Zgjidhja e kërkuar nga shitjet e kontrolluara mund të shpëtojë edhe tregtari dhe blerësi negociata potencialisht stresuese. Nëse inspektori i blerësit vendas zbulon mangësitë që nuk e dini ju mund të keni nevojë të negocioni një çmim më të ulët për të mbuluar koston e riparimit të nevojshëm. Nga ana tjetër, ka disa disavantazhe që lidhen me ekzekutimin e një turneu në shtëpi para se të shesin: Shitësi është i detyruar ligjërisht të informojë blerësin potencial për çdo problem të shtëpive. Nëse një inspektim në shtëpi do t'ju habisë për të zbuluar një problem të madh dhe të kushtueshëm, ju duhet të informoni blerësin. Kontrolli paraprak rrit koston e shitjes së shtëpisë. Kontrollet para shitjes zakonisht lëvizin nga 150 euro më sipër, por mund të ndryshojnë shumë në varësi të rrethanave specifike. Së fundi, para-kontrollit nuk garanton që inspektori i blerësit nuk zbulon problemet që nuk shfaqen me kontrollin tuaj paraprak. A mundet blerësi pasi një shfaqje shtëpie të tërhiqet nga kontrata? Po, blerësi mund të tërhiqet nga kontrata pas një turne në shtëpi, por vetëm nëse është e shënuar në kontratën e blerjes origjinale. Zakonisht është një kohë e kufizuar që zakonisht është rreth tre ditë për të tërhequr dhe kthyer paratë e paguara. Pas kësaj date ju ende mund të tërhiqeni, por ju nuk keni për të marrë paratë tuaja thjesht. Është e rrallë që inspektimi në shtëpi përmban vetëm mesazhe pozitive. Mesazhet nga inspektimi i shtëpisë në detaje përshkruajnë gabimet më të mëdha të familjes, riparimi i të cilave është i shtrenjtë, së bashku me riparime më të vogla dhe më të lehta. Nëse gjithashtu një blerës i mundshëm gjen një gabim të mundshëm në një shtëpi që nuk është e shënuar në raportin e inspektimit, blerësi ka të drejtë të punësojë për inspektimin e një inspektori të specializuar (për shembull, një myk në shtëpi ose lagështi në bodrum) . Prandaj, blerësi potencial mund të ndryshojë mendjen pas turneut në shtëpi. Ose nëse një inspektim i dytë i specializuar do të zbulohej nga problemi i kushtueshëm, blerësi mund të vendosë të tërhiqet nga blerja. Nëse ndodhin probleme, blerësi nuk mund të tërhiqet domosdoshmërisht nga blerja pasi ka bërë një turne në shtëpi. Nëse ka probleme që duhet të zgjidhen, blerësi mund të negociojë me shitësin për të mbajtur burimet në paraburgim, ndërsa shitja e largon mangësitë. Përndryshe, blerësi dhe shitësi mund të rivlerësojnë çmimin e shtëpisë që do të pasqyrojnë kostot e korrigjimit të renditura në raportin e inspektimit.