Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Inspektim i oxhakut

Po kërkoni një oxhak pastruese për të inspektuar oxhakun? Ne kemi 19,023 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,690 profesionistë të regjistruar
87,664 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Inspektim i oxhakut

Keni nevojë për shërbimin e inspektimit të oxhakut? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në kontrollin dhe pastrimin e oxhaqeve dhe kanaleve të tymit. Çmimi i kontrollit dhe inspektimit të oxhakut zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion mbi shërbimet: rreshtim, frezë dhe çatitë e oxhakut të ofruara nga një nga teknikët tanë të inspektimit të 19,023 në kategorinë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,690 profesionistë të regjistruar
87,664 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Rishikimi i oxhakut Të gjithë ju duhet të dini për rishikimet e oxhaqeve dhe pse është e mirë për të lejuar ata të bëjnë ato rregullisht. Oxhaku mund të bëjë më shumë se vetëm për tym të miellit në ajër. Ajo mbron shtëpinë tuaj nga kimikatet agresive, gaz toksike dhe temperaturat e larta të prodhuara në fireplace. Dëmtimi i oxhakut tuaj mund të shkaktojë kërcënim serioz për shtëpinë tuaj. Edhe pse oxhaqet janë bërë nga materialet rezistente ndaj zjarrit ende janë ende të prekur nga të veshur. Futjet metalike dhe dampers tymi mund të deformohen ose të gërryerohen. Linjat e tymit mund të plasojnë dhe prishen. Tulla dhe llaç që mbajnë oxhakun tuaj mund të përkeqësojnë. Të gjitha këto probleme mund të kenë pasoja serioze, të tilla si rritja e rrezikut të helmimit të monoksidit të karbonit, rrezik më i madh i shtëpisë destruktive ose strukturës së kushtueshme. Nëse oxhaku juaj nuk do të keni rregullisht, ju mund të rrezikoni jo vetëm veten, por edhe shtëpinë tuaj. Ekzistojnë tri lloje të zjarrit dhe inspektimet e oxhaqeve: Niveli 1 Inspektimi Kontrolloni CHIMNEY Niveli 1 është lloji i inspektimit që duhet të planifikoni një herë në vit. Qëllimi i kësaj kontrolli është të kontrolloni nëse oxhaku juaj nuk përmban pengesa dhe kontrolloni se nuk tregon shenja të veshin ose dëmtimit. Si rregull, oxhaku është i kombinuar. Gjatë nivelit 1 Inspektimi 1 Teknik i oxhakut: - të inspektojë vizualisht pjesën e jashtme dhe të brendshme të oxhakut, nëse nuk ka probleme me rrjedhën e ajrit, barrierat, rrjedhjet ose dëmtimet. - Heq Sadze, akumulimi i Creosot (produkt i djegshëm i djegshëm) dhe çdo pengesa të tjera si kafshët e ngordhura, foletë e kafshëve, gjethet ose lëndinat e tjera. Inspektimi i nivelit 2 Kontrolli i një niveli 2 oxhaku 2 është fokusuar në oxhakun tuaj me pajisje video. Nëse një teknikë e oxhakut gjatë nivelit 1 vërehet me shenja të veshjes ose dëmtimit, zakonisht rekomandohet të kontrolloni nivelin 2 për të përcaktuar shkakun e problemit dhe zbuluar gamën e dëmeve. Është e mençur për të planifikuar nivelin 2 pas oxhakut të zjarrit ose ngjarjes dramatike të motit, për shembull pas një stuhie, uragani ose tërmeti të fortë për të gjetur nëse sistemi i oxhakut nuk është dëmtuar. Gjithashtu rekomandohet nëse bleni ose shitni një shtëpi ose ndryshoni sistemin e ngrohjes (për shembull: instalimi i një fireplace në fireplace). Gjatë kontrollit të nivelit 2, teknikat e oxhakut do të jenë: - ecni për të ngjitur hapësirë, papafingo ose në ndonjë fushë tjetër ku mund të inspektoni pjesët e fshehura të oxhakut. . (Teknik i besuar i oxhakut do t'ju japë një kopje të videos për të parë se çfarë është gjetur). Niveli 3 Inspektimi Niveli i kontrollit 3 rekomandohet nëse ka shenja të problemeve të fshehura të ashpra që nuk mund të zbulohen plotësisht përmes një kontrolli të nivelit 2. Kjo rekomandohet vetëm nëse ka shqetësime serioze, sepse ky proces po shkëputet. Gjatë nivelit të nivelit 3, teknikat e oxhakut do të duhet të heqin pjesë të oxhakut ose materialeve në shtëpinë tuaj, të tilla si Gyparton për të marrë qasje të plotë në fushat që duhet të kontrollohen. Ky lloj i kontrollit është më i shtrenjtë sepse kërkon heqjen dhe rivendosjen e pjesëve të shtëpisë tuaj. Mënyra më e mirë për të mbrojtur shtëpinë tuaj është caktimi për të kontrolluar nivelin e oxhakut 1 një herë në vit dhe kontrolloni nivelin 2 sa herë që dyshoni se mund të dëmtohet. Investimi në kontrolle të rregullta mund të ju kursejë mijëra euro në të ardhmen duke qenë në gjendje për të kapur problemin herët kur zgjidhja është e thjeshtë - të tilla si hidroizolimi ose instalimi i një kapaku të ri të oxhakut. Mund të shpëtojë jetën tuaj duke zbuluar rreziqet e sigurisë që duhet të zgjidhen para se të ktheni një zjarr tjetër. Teknikët tanë të oxhakut janë këtu për t'ju ndihmuar. 1. Nëse infeksioni nuk e zbulon oxhakun e parë, akumulimi i cosotës mund të shkaktojë zjarr. Siç thuhet, "oxhaqet e pastra nuk djegin". Përkundrazi, oxhaku i mbushur me depozitat është një fatkeqësi që pret për të deri në outgun. Kur përdorni fireplace ose Tache për dru me nënprodukte se tymi, para dhe druri i paduruar lëviz nga fireplace nxehtë ose duck në dru në një oxhakër cooler, ku ata kondensojnë dhe krijojnë një ngjyrë kafe të errët në veshjen e zezë në të zezë. Kreozot. Sepse Kreozot është një shumë i ndezshëm, temperatura në një tym-lartë të lartë dhe një shtresë creosote në muret e zinxhirit mjaft të fortë, Krezsot mund të ndez. Ky zjarr mund të dëmtojë oxhakun, muraturën përreth dhe strukturën themelore të shtëpisë ose hyrjen në brendësi të shtëpisë. Nëse e gërvishtni oxhakun tuaj në mure dhe zbuloni akumulimin e errët, ndoshta është koha për të kontrolluar oxhakun. Si pjesë e kontrollit të oxhakut, do të zbulohet nëse nuk ka akumulim të tepërt creosote që kërkon heqjen dhe, nëse është e nevojshme, hequr Creosote dhe Nadze për të minimizuar rrezikun e zjarrit. Tekniku gjithashtu mund të riparohet ose të zëvendësohet nga komponentët që ndihmojnë në rritjen e akumulimit të Creosot, për shembull një shall të shtrembër ose të kalbur (një pllakë metalike në një shishe që rregullon shtytjen) që mund të parandalojë mbylljen e heshtur dhe të parandalojë sasinë e mjaftueshme e Creosote. Gjeni nëse keni nevojë për një mbyllje të re të oxhakut gjatë inspektimit të oxhakut 2. Pengesat tërheqin avull të dëmshëm në brendësi. Stuhitë e përditshme mund të sjellin twigs, gjethe dhe papastërtitë e tjera në oxhak. Në mënyrë të ngjashme, ata mund të krijohen si zogj, ketër dhe mbart pelushi pastrojnë fole në oxhaqet. Çdo nga këto pengesa mund të bllokojë tymin dhe të parandalojë rrjedhjen normale nga zjarri nga zjarri nga fireplace ose anim në pjesën e jashtme. Smoke backup dhe avulli në oxhak mund të hyjë në shtëpi dhe potencialisht ju ekspozon në veprimin e monoksidit të karbonit - i cili është i padukshëm, pa erë dhe fatale. Pengesat gjithashtu mund të veprojnë nga sqetters që mund të shkaktojnë zjarr në rast të kontaktit të lirë të karbonit. Nëse vendosni një elektrik dore në një vëzhgues të oxhakut dhe vëzhgoni foletë ose papastërtitë, ose dëgjoni tingujt e oxhakut dhe dyshoni se ka një fole për të kontrolluar oxhakun për të parë nëse nuk ka pengesa në oxhakun tuaj dhe ndoshta i hiqni ato . Disa teknikë gjithashtu mund të instalojnë mbylljen e oxhakut - mbulesën e instaluar rreth e jashtme të vrimës së tymit për të parandaluar dëmtimin dhe kafshët nga hyrja. 3. Pjesët që nuk mund ta shihni syrin e zhveshur mund të dëmtohen. Riparimi i hershëm ose zëvendësimi i komponentëve të dëmtuar të oxhakut mund të minimizojnë rrezikun e zjarrit, ekspozimit ndaj monoksidit të karbonit dhe dëmtimit të ujit. Për fat të keq, shumë pjesë të rëndësishme të oxhakut janë të fshehura ose shumë të larta për të qenë në gjendje t'i shohin kur kontrollojnë pronarët e shtëpisë. Oxhaku ka mjete dhe trajnime për vlerësimin e dëmit të komponentëve kritikë të mëposhtëm të oxhakut: Kurora: Kurora është e pjerrët e betonit, guri ose metali metalik në krye të oxhakut, i cili kryen ujë nga jashtë oxhakut për të shmangur erozionin. Nëse ka një shpërthim, zakonisht për shkak të kushteve të motit ose përdorimit të materialeve të dobëta të ndërtimit, uji i shiut mund të kandidojë në anët e oxhakut dhe e dëmton atë, e cila përkeqëson integritetin e saj strukturor. Ujërat e shiut mund të kalojnë në një tym dhe degradim të linjës së zjarrit (shih më poshtë). Inspektori mund të riparojë ose të zëvendësojë një kurorë të plasaritur për të parandaluar dëmtimin e ujërave dhe ujit të tymit. Smoke Liner: Smoke Insert - balta, qeramike ose furrë metalike të vendosura në mes të tymit dhe mureve të oxhakut - mbron murin e oxhakut nga nxehtësia dhe korrozioni kur është kryer gazi. Gjithashtu mbron tymin dhe avullin e dëmshëm si monoksidi i karbonit, para se të kalosh nëpër plasaritje potencialisht në oxhak në mur dhe në shtëpinë tënde. Nëse çarje janë të çara për shkak të nxehtësisë së tepruar, dëmtimit të ujit ose veshit, temperaturës së lartë ose karboneve me ngjyra të ndezura mund të dëmtojnë muret e oxhakut ose të prekin materialet shtëpiake përreth të ndezshme dhe të shkaktojnë një oxhak zjarri. Smoke dhe avujt mund të shfletojnë të çara në mur dhe të hyjnë në shtëpi dhe potencialisht për të ekspozuar monoksidin e karbonit. Inspektori mund të zbulojë shpejt çarje në astar dhe t'i korrigjojë ato. Murvo: Nëse keni tulla (p.sh. tulla) oxhak, materiali poroz mund të zgjerohet lehtë ose shkarkon ngrohje ose të ftohtë dhe më në fund formojnë çarje të vogla. Këto të çara mund të rriten dhe të rrezikojnë strukturën e oxhakut ose të lejojnë tymin dhe avullin në rrëshqitjen e tymit të brendshëm, veçanërisht nëse ato lidhen me të çara në futur oxhak. Profesional mund të kontrollojë tulla dhe mortaja në oxhak dhe të rekomandojë riparimet e nevojshme të muratorit. 4. Kujdesi i parregullt i oxhakut nuk zëvendësohet Në përgjithësi, para shitjes së një shtëpie ose tranzicion tjetër në një pronësi të re, ajo ishte për të kontrolluar nivelin e oxhakut 2. Por nëse keni blerë kohët e fundit një shtëpi dhe ju nuk e dini kur - nëse në të gjitha - oxhaku u inspektua për herë të fundit, mund të bllokohet me Creosote, të mbushur me mbeturina ose të fshihen. Para se të rrezikoni oxhakun e zjarrit ose lirimin e çiftit të dëmshëm, të kryeni përdorimin e parë të fireplace ose anim të drurit. Inspektori mund të identifikojë disa cimnows ekzistuese të prekshme dhe t'i zgjidhë ato para se të dëmtojnë ju dhe shtëpinë tuaj. 5. Sigurimi i familjes nuk mund të mbulojë dëmin e ardhshëm në të ardhmen. Shumë sigurim të pronarëve të shtëpive kërkojnë kontrolle të rregullta të oxhakut për të zëvendësuar dëmtimin e oxhakut të shkaktuar nga përdorimi i fireplace ose Tache për dru. Kjo do të thotë që heqja e kontrolleve mund të thotë të paguani llogarinë tuaj në rast të dëmtimit të ardhshëm të oxhakut tuaj. Nëse lexoni pronarët e shtëpive, do të gjeni se kontrollet e oxhakut janë të nevojshme për të kontrolluar kontrollin e oxhakut është një prioritet për t'i kontrolluar ato në intervalet e rekomanduara për të shmangur dallimet në mbulimin e sigurimeve.