Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Hijezim i jashtem

Po kërkoni një ofrues për hijezimin e jashtëm? Ne kemi 19,733 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
33,327 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Hijezim i jashtem

Keni nevojë për një shërbim në fushën e hijeve të jashtme? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në fokusin, projektimin, prodhimin dhe instalimin e hijeve të jashtme. Çmimi i çatisë së jashtme zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion rreth shërbimeve: kostot e transportit, shërbimi pas garancisë, përdorimi i materialeve premium të ofruara nga një prej specialistëve tanë të 19,733 në kategorinë e caktuar.

Shiko gjithashtu:Çmimet
33,327 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
10 pyetje kyçe rreth mbrojtjes së jashtme Gjatë dekadës së fundit, mbrojtja e jashtme është bërë më e popullarizuar në tregun e ndërtesës. Shumë arkitektë dhe pronarë të ndërtimit ende kanë njohuri të kufizuara të këtyre sistemeve dhe pse duhet të konsiderohen si pjesë e një dizajni ndërtimi. Ky artikull shqyrton 10 pyetje të shpeshta në lidhje me mburojën e jashtme dhe ofron një pasqyrë të sistemeve në dispozicion dhe se si ato mund të jenë nën kontrollin e klimës në ndërtesë. 1. Cilat sisteme të jashtme të mbrojtjes janë të disponueshme? Ne mund t'i ndajmë ato në tre kategori: Sistemet e verdha fikse përfshijnë sunclips spirale, të instaluara zakonisht në ballë të lustrim (T. J. Sistemet e Brise-Soleil), si dhe verbime vertikale ose horizontale të vendosura para lustrim. Këto sisteme janë të dizajnuara për të qëndruar gjithmonë në vend dhe duhet të përballojnë të gjitha kushtet e motit duke përfshirë erën, akullin dhe borën. Mburoja varion në varësi të çmimit të sistemit dhe profilit të verbër të zgjedhur, si dhe blinds dhe distanca mes tyre. Sistemet e Brise-Soleil përqendrohen vetëm në kënde të mëdha diellore dhe në përgjithësi vetëm efektive në zonat jugore. Hijet gjithashtu ofrojnë vetëm gjatë verës. Në muajt e dimrit për shkak të këndeve të ulëta diellore, këto sisteme ofrojnë vetëm mbrojtje të vogël ose jo. Efikasiteti i verbërve të ngurta horizontale ose vertikale varet nga madhësia, këndi dhe ndarja e blinds. Këto sisteme zakonisht errësojnë vetëm kënde diellore më të larta për të lejuar Outlook dhe janë më efektive në drejtimet jugore. Ato mund të instalohen në rajonet lindore dhe perëndimore, por zakonisht të pakontrolluara para rrezet e diellit herët në mëngjes ose pasdite vonë. Sistemet vertikale dhe horizontale të rregullueshme mund të motorizohen, duke lejuar që blindët të përshtaten për të siguruar mbrojtje më të ndjeshme përmes lidhjes me një sistem të kontrollit të automatizuar. Sistemet nuk shtrihen - gjithmonë mbeten para lustrimeve - por është e mundur që të lëvizin ato midis një pozicioni plotësisht të hapur dhe të mbyllur. Ato kontrollohen duke përdorur kalimin ku mund të kontrolloni sistemin sipas nevojave të tyre për një sistem të automatizuar që i përgjigjet kushteve të diellit dhe rregullon këndin e verbërve për të parandaluar rrezet e diellit direkte. Sistemet në përgjithësi kontrollohen në mënyrë të pavarur nga sistemet e ndriçimit të brendshëm; Në mënyrë ideale, nivelet rregullohen automatikisht për të plotësuar dritën natyrore të përditshme ku është e nevojshme. Meqenëse sistemet punojnë vetëm herë pas here dhe për të rregulluar blinds, ata kanë nevojë vetëm për disa sekonda, konsumi i energjisë nuk është i rëndësishëm, sidomos në krahasim me kursimet që mund të arrihen duke reduktuar ngrohjen, ventilimin dhe ajrin e kondicionuar (HVAC). 2. Pse sistemi i jashtëm është më efikas se brendësia? Në përgjithësi, sistemi i jashtëm është më i mirë se i brendshëm, sepse pengon pjesën e madhe të energjisë diellore për të depërtuar në ndërtesë. Energjia nga dielli është e shkurtër dhe transmeton pak nxehtësi. Ngrohja prodhohet vetëm kur energjia diellore absorbohet nga sipërfaqja (p.sh., qilima, mobilje, veshje ose lëkurë) dhe pastaj rrezatohet si energji infra të kuqe me valët e gjata (IR). Sistemi i brendshëm mbrojtës mund të: të lejojë kalimin e energjisë diellore; për të absorbuar energjinë diellore; dhe pasqyrojnë energjinë diellore mbrapa përmes lustrimit. Energjia diellore e reflektuar nuk është problem - mbetet e shkurtër dhe nuk shkakton asnjë fitim të ngrohjes. Fuqia e transmetuar absorbohet me sipërfaqe në një ndërtesë dhe rrezaton si nxehtësi. Energjia e absorbuar nga sistemi i mbrojtjes nga drita rafiated si nxehtësi dhe shumica e kësaj nxehtësie pastaj kapet brenda ndërtesës, sidomos nëse përdoret me lustrim të ulët (low-e). Sistemi i jashtëm është i ngjashëm me të brendshëm sa i përket depërtueshmërisë, absorbimit dhe reflektimit të energjisë diellore. Të gjitha që thithin sistemin mbrojtës, por rrezatohet si nxehtësi nga jashtë ndërtesës. Meqenëse materiali nuk është transparent, nxehtësia e rrezatuar do të hyjë vetëm në një ndërtesë. Kështu, sistemi i jashtëm eliminon një nga dy burimet e energjisë termike, e cila redukton ndjeshëm fitimin diellor brenda ndërtesës. Një substancë popullore në të bardhë gri dhe një lloj të veçantë të lustrimeve (p.sh. njësia e ulët e mbushur me argon, xham të dyfishtë), vlera e "G" është 0.13 kur pëlhura është instaluar në pjesën e jashtme, por rritet në 0.43 kur instalohet e brendshme. Vlera e "G" është shuma e tranzicionit të drejtpërdrejtë dhe të mesëm të diellit në ndërtesë. Përpjekja dytësore paraqet një numër të dritës së diellit të zhytur duke kombinuar sistemin e lustrimit dhe mbrojtjes që pastaj rrjedh ose rrezaton në ndërtesë. Edhe me një pëlhurë të bardhë që ka nivelin më të lartë të reflektimit, është për krahasim 0.16 për instalimin e jashtëm dhe 0.36 për instalimin e brendshëm. Prandaj është se rrjedh se sistemi i tokës duhet të instalohet nëse është e mundur, jashtë. Mund të ketë situata kur nuk është praktike - për shembull, ndërtesa të larta me 25 ose më shumë kate. Në raste të tilla, përdorimi i sistemit të drurit brenda fasadës së dyfishtë të ventiluar është i përshtatshëm, edhe pse mbrojtja është vetëm një nga shumë faktorë që ndikojnë në zbatimin e këtij lloji të strukturës së fasadës. 3. Cilat janë avantazhet kryesore të sistemit të jashtëm të mbrojtjes nga drita? Avantazhi kryesor i sistemit të jashtëm të mbrojtjes nga drita është zvogëlimi i kërkesave për krijimin teknik të ndërtesave (TZB). Siç e kemi përmendur tashmë, mburoja e jashtme bllokon një pjesë të madhe të fitimit diellor para se të depërton nëpër lustrim dhe ndërtesën. Nëse fitimi diellor është më i vogël, atëherë madhësia e sistemit HVAC mund të reduktohet. Rezultati është një kursim kapital input që mund të balancojë tërësisht ose pjesërisht sistemin mbrojtës, si dhe kostot e vazhdueshme operative. Sistemet mbrojtëse më efektive të tilla si blinds të jashtëm mund të bllokojnë më shumë se 90 për qind të fitimit diellor, i cili ka një ndikim të rëndësishëm në reduktimin e kërkesave. Megjithatë, disa ndërtesa duhet të ftoheshin në verë ndërsa ngrohja është e nevojshme në dimër. Nëse përdoret një sistem i jashtëm i hijes së jashtme, mund të fiket në muajt e dimrit për të fituar fitimin diellor për ndërtesën dhe ngrohjen e lirë është arritur. Gjatë muajve të dimrit, sistemi i mbrojtjes së brendshme është zgjidhur, të tilla si blinds. Një avantazh tjetër është një dritë e përditshme natyrore. Sistemet e mbrojtjes në natyrë mund të ndihmojnë në optimizimin e dritës ditore për ndriçim të brendshëm, duke reduktuar nevojën për ndriçim artificial. Më shumë se 30 për qind e kostove të energjisë në ndërtesën e zyrave lidhen me ndriçimin artificial, kështu që reduktimi i reduktimit mund të çojë në kursime të konsiderueshme. Sistemi mbrojtës i dizajnuar gjithashtu kontribuon gjithashtu në kushte të përshtatshme të punës dhe atyre për rritjen e produktivitetit. Një sistem i mirë i mbrojtjes nga drita disqet ngrohjes dhe shkëlqim dhe gjithashtu lejon pamjen e jashtme. Së fundi, mund të arrijë një dizajn të bukur ndërtimi dhe të rrisë efikasitetin e saj. 4. A mund të përdoren sistemet e jashtme të mbrojtjes nga drita për ndërtesa të reja dhe ekzistuese? Aplikoni sistemet e jashtme të hijes për një ndërtesë të re është gjithmonë më e lehtë të jeni pjesë e fazës së projektimit. Sistemet e jashtme të jashtme të jashtme janë një ngarkesë për fasadën. Nëse ata janë të lidhur me murin e perimetrit, do të jetë e nevojshme për të rritur postimet. Megjithatë, mbrojtja e jashtme mund të përdoret për ndërtesat ekzistuese. Megjithëse nuk ishte në dizajnin origjinal të ndërtesës, është e mundur të inkorporohen elementet strukturore që lejojnë instalimin në fasadën ekzistuese. Struktura pastaj do të provojë për fasadën për të mbajtur ngarkesën (era, akull, bora), si dhe peshën e vetë sistemit. Nëse sistemi funksional përdoret në një ndërtesë ekzistuese, do të jetë e nevojshme të shqyrtohet se si tubat dhe kabllot elektrike mund të depërtojnë përmes fasadës për t'u lidhur me blinds ose mburoja. 5. Cilat janë mënyrat e zakonshme të bashkëngjitjes me fasadën e ndërtesës (dhe cilat probleme duhet të merren parasysh)? Në rastin e ndërtesave të reja dhe të vjetra, instalimi i sistemit të jashtëm të mbrojtjes së jashtme mund të pushojë në bashkëngjitjen direkt në kolonat e strehimit të qarkut, elementët e murit të tullave ose të betonit (CMUs) ose nëpërmjet strukturës së çelikut të strehuar. Blinds e jashtme dhe blinds janë instaluar përgjithësisht vetëm mbi ose në krye të lustrim. Janë relativisht të lehta. Kur shpejtësia e erës tejkalon nivelin e specifikuar, ato janë tërhequr, dhe kështu fasada nuk barrë. Consoles të lehta alumini mund të përdoren për të lidhur kabinetin e kokës në fasadë. Tela anësore të para-preled anësore zakonisht përdoren zakonisht për të parandaluar sistemin mbrojtës gjatë ngarkimit të erës (mundësia e dytë janë nxitës anësorë). Secili do të shtrihet në rreth 22.7 kgf (50 lbf). Blinds e jashtme dhe sistemet e brise-soleil janë në mënyrë të vendosur në vendin e saj nën të gjitha kushtet e motit. Prandaj, sistemi consoles do të dizajnohen në përputhje me ngarkesat e përcaktuara në rregulloret dhe bulonat e ndërtimit lokal ose elementë të tjerë lidhëse janë zgjedhur gjithashtu për ngarkesën maksimale. Nëse sistemet janë të lidhura me murin e qarkut, postimet do të duhet të përforcohen me çelik. Kjo është veçanërisht e vërtetë për sistemet e Brance-Soleil që dalin brenda një distance nga fasada dhe kështu krijojnë pak çajme dhe kompetenca të rrumbullakëta në vendet e lidhjes. Ndarja e metaleve të ndryshme, tejkalimi i ftohtë dhe fryma e ujit, si dhe zgjerimi relativ dhe tkurrja midis sistemit mbrojtës dhe fasadës duhet të merren parasysh. Duke pasur parasysh këto faktorë, kërkesat mbrojtëse tashmë rekomandohen për të diskutuar fazat fillestare të procesit të dizajnit. 6. A do të jetë vendndodhja e ndërtesës dhe orientimit për të zgjedhur sistemin e jashtëm të hijes? Shumë faktorë ndikojnë në sistemin e hijes në natyrë. Dy të rëndësishme janë vendndodhja e ndërtesës dhe orientimi i lustrimit. Orientimi me lustrim gjithashtu do të ketë një ndikim të rëndësishëm në përzgjedhjen e sistemit. Sunshine në anën veriore është më e ulët, sepse nuk ka diell të drejtpërdrejtë. Megjithatë, rrezatimi i sfondit është ende në mënyrë adekuate, veçanërisht në verë. Drita e diellit në anën lindore dhe perëndimore është e ngjashme, vlerat më të larta ndodhin në verë. Interesante, maksimumi i dritës së diellit në dimensionin jugor ndodh gjatë muajve më të freskët. Në mes të verës, ata nënkuptojnë kënde të larta diellore të rrezatimit të incidenteve. Megjithatë, ekspozimi maksimal ndaj rrezet e diellit ndodh në çati. Prandaj, çdo skylights potencialisht shkakton probleme të rëndësishme diellore. Për shkak të variacioneve të fasadës, sistemet fikse mund të punojnë në anën jugore, por funksional do të jetë më i mirë në lindje dhe në perëndim. Megjithëse blinds vertikale mund të veprojnë në anën lindore dhe perëndimore, horizontalisht janë përgjithësisht më të mirë për të kontrolluar fitimin diellor dhe duke lejuar pamjen e jashtme në pjesën e jashtme. 7. Si funksionojnë sistemet e jashtme të mbrojtjes nga drita e motit? Siç është theksuar tashmë, sistemet fikse të verbër janë të dizajnuara për ngarkesë maksimale. Në rastin e sistemeve të Brise-Soleil, ngarkesat në faqet e lidhjes mund të jenë të mëdha, veçanërisht nëse ato janë ndërprerje të konsiderueshme. Nëse kjo, strutet diagonale mund të inkorporohen në strukturën që do të lejojë shpërndarjen e barrës midis dy pikave të fiksimit. Për sistemet e ngurta, është gjithashtu e nevojshme të merret parasysh akumulimi dhe rreziku i akullit. Prandaj, sistemet e Brise-Soleil mund të jenë të papërshtatshme për ndërtesa të larta në zonat urbane. Sistemet e jashtme të tilla si blinds dhe blinds e jashtme janë më të lehta se sistemet e ngurta dhe janë të dizajnuara për t'u tërhequr me shpejtësi të lartë të erës. Blinds Standard duhet të shkarkohen me një shpejtësi relativisht të ulët të erës (deri në një shpejtësi maksimale prej rreth 32 km / h [20 mph]) dhe nuk janë të përshtatshme për vendet e erës ose për ndërtesa të larta. Megjithatë, ekziston një version alternativ i njohur si një "sistem zinxhir" që lejon bllokimin e pëlhurave në gjurmët anësore. Ky lloj mund të veprojë në shpejtësinë e erës deri në 144 km / h (90 mph) dhe është i përshtatshëm për ndërtesa të larta. Akulli është gjithashtu një problem potencial, por nuk mund të jetë nëse sistemet janë të mbrojtura në një pozicion të ngritur. Kontrollet e automatizuara sigurojnë që sistemet do të vendosen vetëm në diell. Sensorët e temperaturës dhe lagështisë mund të ndalojnë funksionimin e blinds ose rrotullon kur immatikë. Në vendet e klimës së dimrit të ftohtë kërkojnë ndërtesa në muajt e dimrit si rregull. Në atë kohë, është e këshillueshme që të largohen sistemet e jashtme të mbrojtjes në pozicionin e tërhequr dhe të lejoni që dielli të futet në një ndërtesë si një burim i ngrohjes falas. 8. Çfarë mirëmbajtje është e nevojshme? Shumica e sistemeve të jashtme mbrojtëse kërkojnë mirëmbajtje të vogla ose jo. Sistemet fikse të verbër duhet të pastrohen rregullisht për të mbajtur një garanci llak, por nuk nevojitet mirëmbajtje e mëtejshme. Sistemet e rregullueshme dhe të anuluara gjithashtu kërkojnë mirëmbajtje të vogla ose jo. Megjithatë, rekomandohet një inspektim i rregullt ose sistem i duhur, rekomandohet që kabllot udhëzuese (nëse përdoren) të shtrihen në mënyrë adekuate dhe nuk janë të dëmtuara ose në përgjithësi të veshur me komponente. 9. Si mund të kontribuojë mbrojtja e jashtme në arritjen e ndërtimit të ekonomisë eneglicky? Për shembull: Performanca minimale e energjisë: Përdorimi i sistemeve të mbrojtura të jashtme mund të ndihmojë në arritjen e një reduktimi prej pesë për qind (ndonjëherë më shumë) të performancës së ndërtesës në krahasim me nivelin bazë. Optimizoni performancën e ndërtimit: Përdorimi i sistemeve të jashtme të mbrojtjes mund të ndihmojë në zvogëlimin e performancës së ndërtesës në një kërkesë minimale. Comfort termik: sistemet në hije në natyrë mund të ndihmojnë për të arritur kërkesat e ngrohjes, ftohjes dhe ajrit të kondicionuar. Drita ditore: Për të arritur këtë përfitim, është e nevojshme për të siguruar pajisjet e kontrollit manual ose automatik (me manual) për të gjitha hapësirat e zëna të rregullta (duke lejuar sistemet e mbrojtjes në natyrë - ose në kombinim me të brendshëm). 10. A kanë kuptim sistemet e jashtme të mbrojtjes nga mbrojtja në aspektin e kostos dhe përfitimeve? Për të justifikuar përdorimin e sistemeve të mbrojtura të jashtme, duhet të theksohet se ata kanë një kuptim nga pikëpamja ekonomike. Përcaktimi i çmimit të sistemit të mbrojtur të jashtëm është i thjeshtë, por matja e përfitimeve mund të jenë më komplekse. Prandaj, është e rëndësishme që sistemi mbrojtës të konsiderohet të jetë një sistem i tërë gjithëpërfshirës i ngrohjes pasi që mund të ndikojë kryesisht në ndriçimin dhe sistemin HVAC. Në të kaluarën, shpesh thuhet se sistemi mbrojtës nuk u mor në konsideratë kur ndau sistemin HVAC. Në këtë rast, është e vështirë të justifikosh përdorimin e mbrojtjes së jashtme si kursimet e kostos gjatë zvogëlimit të madhësisë së sistemit HVAC. Megjithatë, konsulentët mekanikë për sistemet e ngrohjes dhe ventilimit janë sot shumë më të vetëdijshëm për ndikimin e mburojës efektive dhe shpesh marrin parasysh llogaritjet e saj. Përfundim Tradicionalisht, sistemet e brendshme të mbrojtjes nga drita për kontrollin e dritës dhe të dritës dhe zgjidhjen e fitimit të ngrohjes diellore përmes sistemit HVAC. Rritja e kostove të energjisë, kërkesat për fasadat më të mira dhe më të mëdha të trashëgimisë mjedisore të udhëhequr arkitektët për të gjetur zgjidhje alternative. Sistemet e mbrojtjes në natyrë nuk do të jenë të përshtatshme për të gjitha ndërtesat; Megjithatë, ku përdoren, ato mund të kontribuojnë ndjeshëm në performancën e ndërtesës dhe estetikës së saj. Nuk ka dyshim se gjithnjë e më shumë arkitektë mendojnë mbrojtjen e jashtme. Me rritjen e të kuptuarit, sistemet e jashtme të hijes bëhen një element i rëndësishëm në hartimin e ndërtesave të larta të energjisë.