Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Gjeodet

Po kërkoni një topograf? Ne kemi 20,791 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
33,326 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Gjeodet

Keni nevojë për një shërbim nga fusha e topografëve? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në anketim dhe punë. Çmimi i strehës së tokës zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacione rreth shërbimeve: topografia, harta grafike, regjistrimi i ndërtimit në kadastër, të cilat do të ofrohen nga një prej 20,791 topografëve tanë në kategorinë e caktuar.

Shiko gjithashtu:Çmimet
33,326 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Gjeodet. Gjeodet bëjnë matje të sakta për të përcaktuar kufijtë e tokës ose të pasurive të paluajtshme. Ato sigurojnë të dhëna në lidhje me formën dhe konturin e sipërfaqes së tokës për projektet e inxhinierisë, hartës dhe ndërtimit. Detyrimet e gjeodet janë si më poshtë: • Matni distancën dhe këndet midis pikave, sipër dhe nën sipërfaqen e tokës • Ata kalojnë vende të caktuara dhe përcaktojnë vendndodhjen e saktë të karakteristikave të rëndësishme me pikat e njohura të referencës • Hetoni të dhënat e tokës, eksplorimit dhe titujt e tokës • Ata po kërkojnë dëshmi të kufijve të mëparshëm për të përcaktuar se ku ndodhen linjat kufitare • Regjistro rezultatet e sondazhit dhe verifikoni saktësinë e të dhënave • Përgatitja e tokës, hartave dhe raporteve • Paraqitni gjetjet tek klienti dhe autoriteti kompetent • Vendosni tokën zyrtare dhe kufijtë e ujit për dokumentet, kontratat e qirasë dhe dokumentet e tjera ligjore dhe denoncimin në gjykatë për punën e eksplorimit Gjeodet tregojnë dhe dokumentojnë vendndodhjen e kufijve të pronësisë statutore. Për shembull, kur blejnë ose shitni një shtëpi ose ndërtesë tregtare, kufijtë e pasurive të paluajtshme mund t'i tregojnë ose t'i zgjidhin ato. Ata përdorin pajisje të ndryshme matëse në varësi të llojit të sondazhit. Për matjet e terrenit, sistemi i pozicionimit global (GPS) përdor sistemin satelitor që lokalizon pikat referuese të saktësisë së lartë. Njësitë e dorës së dorës manuale dhe sistemet e automatizuara përdoren gjithashtu për të mbledhur informacionin përkatës të terrenit dhe të njohur si stacione totale robotike. Gjeodet pastaj interpretojnë dhe verifikojnë rezultatet në kompjuter. Ata gjithashtu përdorin sistemet e informacionit gjeografik (GIS) - teknologji që ju lejon të paraqisni informacionin hapësinor si harta dhe mesazhe. Gjeodet mund të mbulojnë imazhet ajrore ose satelitore të të dhënave të GIS, të tilla si pemë ose pyje në një rajon të caktuar dhe krijojnë harta digjitale. Bazuar në këto rezultate, ata mund të këshillojnë kompanitë dhe individët ku planifikojnë të planifikojnë shtëpi, rrugë dhe deponitë. Megjithëse përparimi në teknologjitë gjeodezike aktualisht lejon shumë detyra vetëm për një gjeodet, detyrime të tjera mund të bëjnë një ekip të përbërë nga gjeodet të licencuara dhe teknikë gjeodezikë të trajnuar. Personi përgjegjës për të gjithë ekipin mund të jetë ose teknika gjeodezike ose më të vjetra gjeodezike. Gjeodet bashkëpunojnë me inxhinierë ndërtimi, arkitektë kopsht, hartografë dhe planifikues urban dhe rajonal për zhvillimin e dokumenteve gjithëpërfshirëse të projektit. Ndiqni inspektorët: gjeodet kufitare ose tokësore do të përcaktojnë kufijtë e pronës juridike dhe do të ndihmojnë në përcaktimin e vendndodhjes së saktë të projekteve të pasurive të paluajtshme dhe të ndërtimit. Inxhinierët ose Gjeodet ndërtimi përcaktojnë vendndodhjen e saktë të rrugëve ose ndërtesave dhe thellësitë e duhura të shtëpive ose objekteve. Ata tregojnë ndryshime dhe tregojnë kufizime të mundshme në lidhje me pasuri të paluajtshme, të tilla si ajo që mund të ndërtohet mbi të dhe sa e madhe mund të jetë objekt. Ata gjithashtu mund të zbulojnë shkallën dhe topografinë e rrugëve. Inspektorët e mjekësisë ligjore zbulojnë dhe regjistrojnë skena të aksidenteve për efektet e mundshme të vendit. Gjeodet e tokës përdorën për të matur zona të mëdha të teknologjisë së sipërfaqes shumë të saktë të tokës duke përfshirë vëzhgimet ajrore dhe satelitore. Gjeodet detare ose hidrografike eksplorojnë portet, lumenjtë dhe trupat e tjerë të ujit për të përcaktuar linjat bregdetare, topografinë e ADN-së, thellësinë e ujit dhe veçoritë e tjera. Banské Geodeti Hartat dhe tunelet kryesore në minierat nëntokësore. Ata përqëndrohen në minierat sipërfaqësore për të përcaktuar volumin e materialit të extruded. Pyetjet më të shpeshta: Cili është ndryshimi midis inspektorëve të ndërtimit dhe gjeodet? Ndërtimi i inspektorëve zakonisht bëjnë studime më të hollësishme të ndërtimit, ndërsa Gjeodet kanë kualifikim më të mirë për matjen. Megjithatë, ka disa mbulesa. Ndërtesat historike (edvardiane dhe më të vjetra) dhe kujtesa janë gjithashtu objekte që kërkojnë ekspertizë dhe përvoja. Gjeodet e autorizuar duhet të vlerësojnë dhe vlerësojnë qiranë / zyrat dhe pasuritë e patundshme komerciale, menaxhojnë projektet, kanë një pasqyrë në shërbimet arkitektonike, sondazhin sasior (QS) dhe vlerësimin e tokës bujqësore. Çfarë duhet të di gjeodet për zonën? Puna cilësore dhe këshilla profesionale kërkon njohuri të saktësisë së historisë, gracave dhe peculios të atij vendi - informacion në lidhje me vendin, në lloje të veçanta të ndërtesave, problemet me planifikimin, rrugët e planifikuara dhe zhvillimin dhe, natyrisht, rreziqet e përmbytjeve ose krimit etj. Vlerësimi i saktë i aseteve gjithashtu varet nga njohuritë e zonës lokale - pasi kërkojnë rregulla. Disa biznese madje vendosin eksplorues dhe gjeodeta nga qytetet e afërta. Sa shpejt mund të pajiset me dokumente? Disa Gjeodet nënshkruajnë raporte nga sondazhi brenda 24 orëve të inspektimit, ndërsa të tjerët mund të marrin një javë ose më shumë! Nëse qasja në objekt është lehtësisht e arritshme, procesi i rezervimit të termit inspektimit vetëm pas marrjes së mesazhit të përfunduar duhet të marrë vetëm disa ditë. A janë ata të pavarur apo të punojnë për një biznes të madh? Bizneset e vogla dhe gjeodet e pavarura lokale përgjithësisht preferojnë cilësinë nga sasia. Disa kompani të mëdha gjeodezike që kryejnë kryesisht hipotekat e vlerësuara për bankat, vendosin objektiva të rreptë të volumit për punonjësit e tyre të cilët janë nën kohë më të madhe - deri në 6 kontrolle të përditshme! Gjeodet e pavarur gjithashtu kanë më shumë përvoja me zbatimin e anketave dhe ndërtesave të blerësve në krahasim me hipotekat. A është më e mirë gjeodetta kontakti me telefon? Shumica e gjeodave preferojnë të diskutojnë dhe shpjegojnë se çfarë është në raportin e vendosur dhe çfarë përfundimi i saj. Një profesionist i pavarur lokal me përvojë zakonisht do të ketë më shumë kohë për të ndihmuar dhe këshilluar me një ri-negocim të mundshëm të çmimit të blerjes për të mbuluar koston e çdo gabimi që shënoi. A mund të kërkoj një gjeodet për ndihmë dhe t'i pyesni ndonjë pyetje shtesë? Si klient, ju mund të tregoni kërkesat tuaja të veçanta, të tilla si duke i kërkuar gjeodetat t'ju këshillojnë me aksidentin ose bodrumin ose zgjatjen e shtëpisë ose t'i kërkoni që t'i kushtojë vëmendje të veçantë një problemi të veçantë si lagështi ose plasaritje. A mund të marr një vlerësim për të përfshirë në çmimin e inspektimit? Çmimi që është i vlefshëm për pronën, tashmë do të pajtohet në kohën e rezervës në shumicën e rasteve. Ofruesit e kredive hipotekare do të kërkojnë një formë të çmimeve bazë për qëllimet e veta (nganjëherë vetëm metoda kompjuterike ose pamje fluturuese nga një burim i jashtëm). Megjithatë, ju mund të kërkoni gjeodet të paraqesë pikëpamjen e vlerës së tregut të pasurive të patundshme - në parim, pavarësisht nëse ia vlen apo jo për paratë e gjetura! A mund të pranoni një çmim fiks për studimin? Ju duhet të jeni një marrëveshje me gjeodet para se të fillojë me inspektimin. Normalisht, çmimi nuk duhet të ndryshohet nëse përshkrimi origjinal nuk ishte absolutisht i pasaktë (bazuar në çmimin e rënë dakord, pozicionin dhe madhësinë e pronës). Një nga arsyet pse mund të jetë e nevojshme për të ndryshuar një çmim të cituar është kur kërkesa për pasuri të paluajtshme ishte nga periudha e vjetër, sepse çdo gjë më e vjetër se sa stili i vonuar viktorian do të ketë nevojë për një studim më të gjerë (dhe më të plotë) të ndërtesave. Një tarifë tjetër mund të ngarkohet edhe nëse keni nevojë për përfshirjen e shpërblimit (sepse siguruesit i atribuohen primeve për kompensimin profesional të inspektorëve!) Kam nevojë për statikë? Nëse vëreni çarje të dukshme ose lëvizje strukturore në pasuri të paluajtshme të blera, ju mund të kontaktoni një statistikë të aftë që ju konfirmon ose refuzoni përshtypjen tuaj primare. Vlerësimi i kostos Gjeodet do t'ju ndihmojë të përgatisni buxhetin paraprak të projektit tuaj të ndërtimit dhe gjithashtu me planin e projektit. Inxhinieri me vlerë Gjeodet e aftë e di punën e saj dhe mund të zvogëlojë shpenzimet pa rrezikuar cilësinë e projektit të ndërtimit dhe integritetit të projektit. Gjithashtu mund t'ju këshillojë me materiale dhe të ofroni zgjidhje me kosto efektive. Ju keni nevojë për to më shumë se sa mendoni Ka situata ku Geodet me të vërtetë shkon. Në ndërtim e sipër, ndoshta nuk keni nevojë për ju, por nëse merrni një hipotekë, banka mund të kërkojë fokusin e kufijve të vërtetë të tokës ose të pasurive të patundshme dhe pastaj ju merr. Gjeodet është gjithashtu e dobishme nëse jeni të liruar me kufirin e një fqinji. Raporti i Geodetta është ligjërisht i detyrueshëm në gjykatë dhe mund të zgjidhë, për shembull, një mosmarrëveshje në të cilën toka mund të ndërtohet lirisht. Për të bërë ndryshime thelbësore në shtëpinë tuaj (për shembull, hedhur një derdhje), gjeodet mund të përcaktojë nëse do të ndërtohet në tokën tënde. Janë të rregulluara dhe nuk mund të bëjnë çfarë të vazhdojnë Edhe pse ju jeni ai që apelon dhe paguani gjeodet për të bërë një punë për ju, gjeodet nuk do të jetë përgjegjës për ju. Raporti i tij bazohet kryesisht në matematikë, shkencat natyrore dhe historinë. Pra, është plotësisht nëse doni një pjesë të tokës prapa shtëpisë nëse të dhënat thonë se jo juaj është, gjeodet është i detyruar t'ju njoftojë për këtë. Geodet shikon të dhënat historike dhe i krahason ato me rrymën për të llogaritur kufijtë e saktë të tokës. Vendimi i tij i përcillet autoritetit kompetent dhe bëhet një rekord i përhershëm publik. Meqenëse puna e tij është e kontrolluar është e pavlefshme dhe mund të dënohet kur gabon. Gjeodet është i detyruar të mbrojë sigurinë dhe mirëqenien publike. Do t'ju kushtojë para, por ia vlen Puna Geodeta mund të shfaqet në shikim të parë si të thjeshtë, kështu që ju mund të qëndroni pak të zhytur në ofertën e kuotimit. Megjithatë, shuma pasqyron sasinë e punës, përgjegjësisë, saktësisë dhe saktësisë. Çmimet shkojnë nga disa qindra në mijëra euro nga gamën e punës dhe vendndodhjen e performancës së saj. Telefoni GPS nuk është konkurrencë Progresi teknologjik është bërë edhe nga komoditetet që më parë i kanë takuar punëtorëve të industrisë industriale. Pra, disa njerëz janë të gabuar se ata mund të përdorin GPS në celular për të përcaktuar pozicionin e saj të tokës. Megjithatë, llogaritjet e tilla janë kryesisht të gabuara. Gjeodet përdor GPS profesionale që është e saktë për centimetra. Nëse po shqyrton nëse punëson një profesionist, mos hezitoni. Gjeodet jo vetëm që do t'i përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja dhe do të zmadhojë detajet e tokës suaj, por gjithashtu garanton për punën tuaj në pronën tuaj.