Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Germimi dhe shpimi i puseve

Po kërkoni një ndërtues për hapjen dhe shpimin e puseve? Ne kemi 21,825 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Germimi dhe shpimi i puseve

Keni nevojë për një shërbim në fushën e hapjes dhe shpimit të puseve? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në rilevimin, punësimin e pajisjeve, gërmimin dhe shpimin e puseve. Çmimi i thellimit të një grope të ujërave nëntokësore zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: kostot e transportit, analizat e ujit, oferta e çmimeve të ofruara nga një prej mjeshtrave tanë të 21,825 në kategorinë e dhënë.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Çfarë duhet të dini për shpimin tuaj të mirë Për ata prej nesh që duan të jetojnë "jashtë rrjetit", mund të jetë shumë e rëndësishme që të kenë qasje në ujë të freskët pa modifikime kimike. Një nga mënyrat më të mira është gjetja dhe stërvitja e një pusi për të arritur në burimin e ujërave nëntokësore. Në shumicën e zonave, uji i ulët është dukshëm më i pastër se çdo burim tjetër, sepse filtrohet tërësisht në tokë, pasi uji i shiut ngadalë ulet në pjesët e poshtme. Dhe edhe nëse nuk jeni entuziastë të jetës së pavarur, mund të jeni një mënyrë e vetme praktike për të marrë ujë të freskët në fshat. Megjithatë, ka pyetje për të ndihmuar në vendosjen nëse është e mundur të stërviteni mirë dhe çfarë komplekse (dhe të kushtueshme) do të jetë një proces. Para se të filloni Nëse ende duhet të filloni me një mënyrë jetese mimo ose rurale, edhe para se të zgjidhni një vend për strehimin tuaj, kontaktoni zyrën tuaj lokale të sondazhit gjeologjik dhe gjeni se ku toka ka kushte të përshtatshme për shpimin e puseve. Kjo mund të përcaktojë nëse do të jeni në gjendje të krijoni veten ose do t'ju duhet të punësoni një kompani profesionale për zbatimin e puseve. Kur të gjeni se në vendin tuaj të ndërtimit janë kushtet e përshtatshme për mirë, merrni parasysh sa vijon: Përcaktoni natyrën e furnizimit me ujë nëntokësor. Puset mund të shpohen lehtë ose të shpuar kur uji nëntokësor krijon rezervuarë nëntokësorë, por ndodh rrallë. Rezervat e ujit të poshtëm janë më shpesh në shtresa të rërës poroze dhe baltë, dhe mund të ketë një mirëqenie, edhe nëse jo e pamundur. Gjeni thellësinë e aksioneve të ujërave nëntokësore. Kjo mund të ndryshojë në rajonet individuale. Në disa zona, ujërat nëntokësore mund të jenë vetëm disa metra poshtë sipërfaqes; Mund të ketë disa disa dhjetra metra në fusha të tjera. Nga thellësia e ujërave nëntokësore mund të varet nga mënyra se si dhe nëse mund të stërviteni mirë. Uji i pranueshëm zakonisht ndodhet të paktën 9 metra thellë, por uji më i mirë do të jetë edhe më i thellë. Kurrë mos u ktheni mirë në malesh dhe mjedisin e lagësht. Vendosni nëse pusi është vulosur ose i shpuar. Kjo është një proces krejtësisht i ndryshëm që do të varet nga thellësia e furnizimit me ujë të ulët dhe nga natyra e tokës. Konsultohuni me autoritetin tuaj të ndërtimit lokal dhe shikoni nëse nevojitet leja - në shumicën e vendeve është leja e nevojshme sepse cilësia e ujit të pijshëm është çështje e shëndetit publik. Nëse kompania lokale e furnizimit ofron shërbime të pasurive të paluajtshme në zonë, verifikoni ato me ta dhe sigurohuni që toka juaj të mos ndërpresë ndonjë udhëheqje nëntokësore. Nëse e verifikojnë atë, përcaktoni pozicionin para se të filloni të shponi mirë. Gjeni nëse nuk ka tuba të ujërave të zeza nëntokësore, tanke të vjetra ose septike. Verifikoni që ligji juaj i ndërtimit lokal kërkon sa i përket distancës së pusit. Nëse ligji juaj lokal nuk merret në mënyrë specifike, duhet të gërmoni prej tyre të paktën 50 metra për të shmangur kontaminimin e ujit. Ngritja e pusit Më e lirë, por mënyrë fizikisht më sfiduese për të krijuar një pus është ta bump it. Është një proces i mërzitshëm mirë në mënyrë që furrë të theksohet direkt në tokë derisa të arrijë ujin. Disa lloje të aksidenteve të tokës ankohen ose i bëjnë ato të pamundura. Nëse ka një përmbajtje të lartë balte në zonën tuaj, mund të jetë e vështirë për ju. Po kështu në zonat me tokë prej guri ose nëntokë të cekët, mund të ketë puse të pamundura. Në vende të tilla, shpimi do të jetë opsioni i vetëm dhe zakonisht do të kërkojë një ekip stërvitje profesionale. Mjetet dhe materiali i nevojshëm për t'u emëruar Wells: Bllokimet digest me të cilat mund të gërmoni një gropë të thellë gjysmë metrash për pusin; Një furrë e lidhur me tip, e cila është e ndërprerë me një pus të mirë dhe një tip të ngurtësuar në fund; Kontrolli i kolonës - i njëjti mjet i përdorur për të instaluar kolonat e gardhit metalik; Tubat e riser nga çeliku i galvanizuar në pjesët gjysmë metra; Pompë; Kthetrat; Mbulesë me makinë; Grupi i tubacionit; Çelësat e tubave; Të paktën 10 metra e laces peshë bashkangjitur në fund; Procesi i insistimit të mirë Kick një bllokim të dyfishtë lametër duke përdorur një gërmues. Përdorni valvulën e shtyllës për të futur tipin e goditjes në vrimë deri në rreth 10 inç mbi tokë. Shtoni pjesën tjetër të tubit duke hequr kapakun dhe duke instaluar bashkimin me një fije të brendshme. Fitoni kapakun për të mbrojtur temat, dhe vazhdoni të bumping. Shtoni pjesë të një tubi sepse secila pjesë ka rreth 10 inç mbi tokë. Nëse e goditni ujin, do ta gjeni në mënyrë që të dëgjoni zërin e uritur në një goditje në tub. Nëse doni të zbuloni se sa thellë jeni në ujë të ulët, hiqni kapakun e tubit dhe filloni litarin me peshën poshtë tubit. Kur goditni pjesën e poshtme, tërhiqeni atë për të parë se cila pjesë e gjatë e litar i shkurtër është e lagur. Vazhdoni të rrëzoni mirë derisa të jeni të sigurt se të gjithë furrën nënujore. Lidhni pompën me pus dhe shikoni se si uji po pompon me shpejtësi. Puset e mrekullueshme nuk prodhojnë sa më shumë ujë si të shpuar, por ju duhet të merrni të paktën pesë litra ujë në një minutë nga pusi juaj razen. Nëse jo, çmontoni pompën, riintap mbylljen në fund të tubit dhe vazhdoni në të. Vazhdoni të ri-lidhni pompën dhe të provoni rrjedhën në hapat e 1.5 metra. Pasi të keni arritur një normë të rrjedhës prej të paktën pesë litrave të ujit për minutë, mund të lini pompën bashkangjitur dhe të filloni të merrni ujë. Shpimi i pusit Nëse jeni toka në zonën tuaj (ose forcat tuaja fizike) nuk lejoni stërvitjen një pus në tuaj, ju mund të punësoni një profesionist (është mjaft e shtrenjtë) ose mund të blini një çantë dhe të merrni me qira mjetet e nevojshme për të stërvitur mirë. Mund të jetë një proces kompleks dhe nëse nuk keni aftësi të tilla, shumica e njerëzve i lëndojnë ekspertët në këtë punë. Nëse toka është e mirë, ju mund të përdorni një çantë shpuese. Grupet e plota të bordit janë në dispozicion për shitje. Ai përmban shumicën e mjeteve dhe materialeve përveç tubave PVC që do të formojnë një tub për pus. Ky kit i veçantë kushton rreth 700 dollarë. Ky proces përdor një motor të drejtuar nga ajri për të përzënë një stërvitje rrotulluese që lëshon tokën. Ajo është e përzier me ujë dhe vacuums mbi tubin e uritur si një llum kur stërvitja përparon në tokë. Set përmban video dhe udhëzime që do t'ju udhëheqin përmes një hap pas hapi. Së bashku me tubacionet PVC, ju do të duhet një pompë në një pus. Nëse shkoni më thellë se 15 metra, do t'ju duhet një pompë zhytëse. Mos harroni këto kosto për të përfshirë në buxhetin tuaj të parashikuar. Cilësia e ujit Pavarësisht nëse do ose jo grushta ose stërvitje mirë, 100 litra e parë e ujit do të jenë me baltë. Kur të merrni 100 kufij gallon, uji i BLATA duhet të pastrohet. Asnjëherë mos përdorni ujë nga puset për konsum deri sa ta provoni atë për të siguruar që ajo të mos jetë e kontaminuar nga ndonjë lloj kimikate, bakteresh ose substanca të tjera të huaja. Cilësia e tokës Krijimi i pusit të vet mund të arrihet në mes të 9 dhe 15 metra në thellësi nëse toka krijon kushtet e duhura dhe nëse niveli i ulët i ujit është në një nivel të përshtatshëm. Megjithatë, kur toka nuk është më e përshtatshme ose kur uji i poshtme është shumë i thellë, zgjidhja më e mirë do të jetë shpimi profesional. Bazat e studios Dy lloje kryesore të puseve po vulosin dhe stërvitjet dhe më pak të shpeshta po gërmojnë. Ndonjëherë mirë filloi me dorë, ata përdoren për të nisur makinën sot. Meqenëse puset janë gërmuar, ata janë më të ndjeshëm ndaj kontaminimit dhe tharjes në sezonin e thatë, kështu që puset që shohim janë shpuar sot. Një mënyrë për të gjetur llojin e pus që keni është që të shikoni në mantelin e jashtëm dhe një mbulesë që është e dukshme në nivelin e tokës (shih më poshtë). Puset më të vjetra të shpuara mund të nisen nën tokë, duke i bërë ato më të ndjeshëm ndaj kontaminimit të ujit sipërfaqësor. Nëse kreu është Zakopane, duhet ta zgjasni deri në 18 inç mbi stërvitjen e licencuar në tokë dhe të sigurt se është e pajisur me një mbyllje të papërshkueshëm nga dëmtimi i dëmtuesve. Udhëhequr kreu i pusit është aktualisht i paligjshëm. Studio e shpuar Zorrë e puseve të shpuara zakonisht ka një diametër prej 4-8 inç (më së shpeshti 6 inç në puset më të reja). E shpuar mirë përbëhet nga një vrimë e shpuar në tokë, me pjesën e sipërme të veshur me mantelin. Strehimi parandalon kolapsin e linjes (duke përdorur një këmbë lëvizëse ose materiale nënshkrimin) dhe sipërfaqen e depërtimit ose papastërtitë nënujore në rezerva uji. Apertura e hapjes vendoset në pjesën e poshtme të pusit për të parandaluar sedimentin për të parandaluar sedimentin në pompë. Shtresa gjithashtu ofron një paketë për mekanizmin e pompës dhe për një tubacion që transmeton ujë nga pompë në sipërfaqe. Puset e shpuara janë krijuar me ose nga grushta ose stërvitje rrotulluese. Në një pus që është i shkëputur me një makinë të shpimit rrotullues, përdoret një lëng i qarkullimit të qarkullimit ose ajrit të ngjeshur që heq stërvitjen e pastër nga pusi. Në mënyrë që të shërbejë si një furnizim me ujë, shpora e shpuar mirë kryqëzon çarjet e nëntokës që përmbajnë ujë nëntokësor. Shumica e puseve moderne janë shpuar, e cila kërkon një çantë shpine relativisht të komplikuar dhe të kushtueshme. Kits shpesh janë montuar në kamionë të mëdhenj. Ata përdorin stërvitje rrotulluese për heqjen e shkëmbinjve, stërvitje stërvitje që thyejnë shkëmbinj ose stërvitje të mëdha nëse toka është e butë. Ata mund të shpohen në një thellësi prej më shumë se 300 metra, por puset e brendshme zakonisht janë të thella midis 30 dhe 60 metra dhe kanë një diametër prej 6 inç. Fundi është vendosur shpesh pompë që nxjerr ujë në sipërfaqe. Puset e hedhura. Në mënyrë tipike, xhaketa e puseve të tretura ka një diametër prej 60-120 cm (24-48 inç). Ata janë vrima në tokë të gërmuara nga një lopatë ose ekskavator. Në të kaluarën, pusi u gërmua në sipërfaqen e ujit nëntokësor. E pus u mbulua pastaj gurët, tulla, pllaka ose materiale të tjera për ta parandaluar atë. Ajo ishte e mbuluar me një rroje prej druri, guri ose betoni. Sot, kërkesat specifike për materialin shell janë specifike. Informacione të mëtejshme mbi kërkesat e ndërtimit të puseve të nisur mund të gjenden në rregulloret e puseve të ujit. Meqë është shumë e vështirë të gërmohet nën nivelin e ujërave nëntokësore, puset e nisur nuk janë shumë të thella. Zakonisht është vetëm 3 deri në 9 metra dhe të ketë një diametër prej 1 metër. Kështu, puset e gërmuara janë të cekëta dhe kanë rrezikun më të lartë të kontaminimit. Gjatë sezonit të thatë, ata shpesh thanë nëse niveli i ujërave nëntokësore është më i ulët se shkalla e mirë. Pits me rërë ose fund të zhavorrit përbëhen nga një strehim të vogël me diametër me një madhësi prej 2.5 deri në 5 cm (1 deri në 2 inç). Puset e Sandpoint janë të dizajnuara nga shtresat e rërës dhe guralecë të joshur dhe futen duke përdorur ujë të presionit të lartë në tokë. Në mënyrë tipike, puset e Sandpoint janë ndërtuar vetëm ku shtresa e ujit ka një sipërfaqe të cekët të ujërave nëntokësore dhe toka është përbërja ranore. Normalisht nuk janë më të thella se 7.5 metra. Diagrami i mëposhtëm tregon strukturën e një tipike të mirë me SandPoint. Për shkak të llojit të strukturës (propelled ose mbuluar në vend) dhe lloji i shtresës së rezervuar (të pakufizuar, të cekët, rërë ose zhavorr) janë mirë me rërën e konsideruar shumë të ndjeshme ndaj kontaminimit. Ndotësit në sipërfaqen e Tokës janë shpesh në afërsi të nivelit të poshtëm të ujit dhe hyrjes në pus. Në bisedën aktuale, njerëzit shpesh e përdorin gabimisht termin Arthesian. Puset e thella shpuara në shkëmb që kryqëzon nivelin e ujërave nëntokësore dhe shtrihen thellë më poshtë, shpesh quhet Wells Artesian, por jo përdorimi i saktë i kësaj shprehjeje. Vetë thellësia e madhe nuk e bën domosdoshmërisht një arkesi. Epa arketike është shpuar përmes shtresave të papërshkueshme në shtresa që marrin ujë nga një lartësi më e lartë, kështu që ka një presion që e detyron ujin të rrjedhë. Nëse niveli i ujit ngrihet mbi nivelin e terrenit, pus është referuar si artesian i rrjedhshëm. Presioni Arthesan mund të jetë i moderuar, i cili mund të rezultojë në një ujëra të lehtë të ujit që ngrihet mbi pus, ose mund të jetë shumë i fortë, duke çuar në ujë të mbuluar lart. Running Wells Arthesian mund të jetë i tretur nga burimet ujore, sepse shumica e ujit të rrjedhshëm shuajnë dhe nuk kthehen në vendin origjinal. Për qëllimet e mbrojtjes së ujit, sipas rregullimit të puseve të ujit kërkon që rrjedha e kontrolluar nga pajisja e miratuar nga Ministria e Mjedisit. Nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme se si të kontrolloni mirë artikujt e rrjedhshëm, kontaktoni mjedisin tuaj lokal.